Podbrezová – Slovan Bratislava 2:0 (kon.) | Ružomberok – Trnava 1:1 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Nedeľa 31.07.2016, 17:00Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Eufória v Podbrezovej! Domáci tím zažíva skvelý večer a Slovan poráža po skvelom výkone 2:0 v zápase, kde bola lepším tímom a zaslúžila si vyhrať. O troch bodoch rozhodli žolíci, keď sa najprv trafil Pavol Šafranko a v závere aj Michal Breznaník. (18:49:17)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Podbrezová dala gól!

    Je vymaľované, Slovan dostal presne to, čo si zaslúžil! Po rohovom kope Slovanu sa Podbrezová dostala do prečíslenia štyroch proti jednému a toto nemohlo skončiť inak, iba gólom. Na konci celej akcie bol MICHAL BREZNANÍK. Sladký návrat.
     
    89
    Opäť center na prvú žrď, ďalší roh.
     
    89
    Soumahov strieľaný center našiel len hlavu Vajdu, ktorý odvrátil do bezpečia, ale nasledovať bude rohový kop.
     
    88
    Ešte uvidíme priamy kop pre Slovan vhodný na center, pretože Kochan že vraj zahral rukou... No neviem.
     
    86
    Viazanko vystrelil spoza šestnástky z otočky nad bránu. Mohol možno prihrávať na krídlo Turňovi, ale to už je teraz jedno.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Joeri de Kamps, prichádza Lesly de Sa.
     
    85
    Vajda má toho už plné zuby a je často v ťažkých súbojoch, ktoré však zvláda veľmi dobre aj napriek bolesti. Zatiaľ je jedným z najlepších.
     
    84
    Veľký návrat Michala Breznaníka na podbrezovské trávniky! zahrá si posledných šesť minút plus nadstavenie a domáce tribúny ho privítali veľkým potleskom.
     
    84
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Michal Breznaník.
     
    83
    Schet si to z krídla namieril až do šestnástky, prešiel síce dvoch hráčov, ale predkopol si loptu a tá mu ušla za čiaru.
     
    82
    Pliatsikas poslal do šestnástky Podbrezovej center po zemi a takmer našiel Soumaha, avšak ten sa pošmykol a Krivák loptu vyviezol.
     
    80
    Šafranko s Kochanom síce o loptu na krídle prišli, ale v súbojoch v strede poľa ju domáci získali späť. Slovan začína byť nervózny.
     
    78
    Podbrezová dala gól!

    Eufória v Podbrezovej, PAVOL ŠAFRANKO sa ukázal ako skvelý žolík Mareka Fabuľu a aj napriek všetkým okolnostiam idú do vedenia domáci. Po zlej rozohrávke Slovanu to perfektne spravil Podio, ktorý poslal prudký center do malého vápna a útočník z východu sa presadil k zakončeniu.
     
    77
    Prihrávku do šestnástky Podbrezovej na hráčov hostí tesne pred nimi odkopol Krivák. Navyše je pískané ofsajdové postavenie dvojice útočníkov.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Miroslav Viazanko (ŽP Šport Podbrezová).
     
    74
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Matej Kochan.
     
    73
    Viazanko sa už rozbiehal cez poslednú prekážku do nájazdu na Muchu, ale Saláta predviedol dobrý sklz a loptu zobral.
     
    71
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Dejan Peševski, prichádza Pavol Šafranko.
     
    70
    Po rohovom kope Podbrezovej, ktorý Slovanisti dostali do bezpečia sa snažil ujsť Schet a Viazanko sa ho len minimálne dotkol, aj tak mu je pískaný faul.
     
    69
    Schet veľmi pekne pätou posunul loptu Lásikovi, ktorý si s ňou nabehol do šestnástky, ale pri pokuse ďalej prihrať našiel len domácich hráčov.
     
    66
    Schet si nepekne vyšliapol na Peševskeho, ktorý ostáva ležať na zemi a tentoraz sa píska faul, ale žltá karta tu nebude.
     
    66
    Dnešné stretnutie sleduje 2212 divákov.
     
    66
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Seydouba Soumah.
     
    65
    Schet v súboji pri vlastnej bránkovej čiare síce odobral loptu Djordevičovi, ale tvrdo ho nakopol, takže Srb ostal ležať na zemi. Hostia sa však bezohľadne hrajú ďalej, až kým im lopta neušla za čiaru.
     
    63
    Po Podiovom centri spadli v šestnástke niekoľkí hráči, no hra sa neprerušovala a Patrik Vajda hlavou namieril do žrde.
     
    62
    Podbrezová sa takmer dostala do rýchlej kontry, ale nedorozumenie ju o ňu pripravilo. Nasledovať však bude aspoň roh.
     
    61
    Veľmi pekná akcia Podbrezovej začala na pravom krídle, prihrávkou sa dostala až pred šestnástku, lenže tam pri narážačke stál Bernadina v ofsajde a preto sa hra prerušuje.
     
    60
    Po Lásikovom faule na Kriváka prichádza okamžite nákop na pravé krídlo, kde nabiehal Viazanko, ale pri lopte bol skôr Mucha.
     
    59
    Vajda sa v strede poľa stretol v tvrdom súboji s de Kampsom a po ňom si obaja hráči niečo vysvetľujú. Zatiaľ čo Holanďan niečo vraví, domáci záložník sa snaží na neho nevybehnúť. Rozhodca nakoniec emócie upokojil veľmi rýchlo.
     
    58
    Pablo Podio to opäť vyskúšal spoza šestnástky. Tentoraz mieril vyššie a napokon aj vysoko, pretože bránu prestrelil.
     
    57
    Patrik Vajda center od rohovej zástavky bránený súperom dokázal hlavou zakončiť, ale nenamieril presne, keďže bránu minul.
     
    56
    Pablo Podio odpovedá športovým spôsobom, veľmi peknou strelou spoza šestnástky k žrdi. Mucha dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    55
    To, čo teraz predviedli hostia sa nedeje ani v najvyhrotenejších derby! Bernadina sa dostal medzi dvoch hráčov súpera v súboji v strede poľa a ostal ležať na zemi. Slovanisti si to ale nevšímali a prešli až do obrovskej šanci, pretože Priskin sa ocitol sám pred Kuciakom a trafil žrď. Toto sa proste nerobí, Bernadina nevyzerá po tom zákroku dobre.
     
    53
    Schet zastavil na krídle Djordeviča a snažil sa loptu vyviesť dopredu, avšak v tom mu zabránil jeden z domácich sklzom a Holanďan si ju navyše predkopol za čiaru.
     
    51
    Podio prešiel po ľavom krídle až cez troch protihráčov až do šestnástky, avšak do nej poslal zlý center, ktorý odvrátil Burnet. Následná strela Turňu mieri mimo.
     
    50
    Kuzma zakončil hlavou Turňov center sprava, ale nepresne, keďže v náročnej pozícií namieril iba vedľa Muchovej brány.
     
    49
    Až na šancu Priskina sa hra v druhom polčase ešte len rozbieha a zatiaľ nevidíme také nasadenie, ako tomu bolo v prvom dejstve.
     
    47
    Priskin si pripravil pozíciu a veľmi nebezpečne spoza šestnástky ľavačkou vypálil do rohu brány. Tú nakoniec tesne míňa.
     
    47
    Sekulič zahral nebezpečne v strede poľa v súboji s Vajdom a je mu pískaný faul. Domáci však loptu po rozohrávke stratili a dopredu ide Slovan.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas plný emócií je už za nami. Videli sme niekoľko dobrých príležitostí, zaujímavý futbal či niekoľko emotívnych momentov, kde sa hráči dožadovali svojej pravdy.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Čo všetko sa nedá vidieť... Pliatsikas nemohol evidentnejšie rukou zahrať, ako teraz proti Peševskemu, ale hrá sa ďalej.
     
    45
    Schet v šestnástke vypracoval pozíciu na strelu pre Burneta, našiel ho úplne voľného, lenže holandský obranca na to, aké mal podmienky k zakončeniu všetko pokazil a trafil priamo do Kuciaka.
     
    44
    Djordevič si narazil s Peševskim a prvý menovaný dostal loptu na krídlo, avšak nedokázal ju už dobehnúť na hracej ploche.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Mitchell Schet (ŠK Slovan Bratislava).
     
    42
    Burnet si nabehol k šestnástke, kde aj smerovala prihrávka, ale včas bol pri ňom Krivák a aspoň odkopol na autové vhadzovanie.
     
    41
    Po súboji Peševskeho s Pliatsikasom sa mierne uvoľnili emócie na ihrisku aj na tribúnach. Pískaný je faul domáceho hráča a hlavný arbiter sa to snažil s pokojom vyriešiť.
     
    40
    Schet prešiel zľava cez Turňu až do šestnástky, kde ale našiel prihrávkou iba nohy Podbrezovčanov. Po odkope ešte pálil Pliatsikas, avšak veľmi nepresne.
     
    39
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Cleber Silva Nascimento.
     
    37
    Pliatsikas naivne spadol na loptu, hral na zemi a navyše ho Djordevič pri rýchlej rozohrávke trafil. Tu sa dalo vybrať, za čo dostane Cyperčan žltá, lenže tá neprichádza...
     
    36
    Domáci získali loptu pred šestnástkou súpera, ale Bernadina preváhal vhodný moment, aby poslal kolmicu nabiehajúcemu spoluhráčovi. Následne to ešte s Viazankom skúsili proti presile, ale neuspeli.
     
    35
    Priskin po dlhej príprave poslal dobrú strelu ponad múr, ktorá mala spadnúť do brány, lenže tú Maďar tesne minul.
     
    33
    Lásik padá po kontakte s protihráčom pred šestnástkou súpera a tak dostane Slovan k dispozícií dobrý priamy kop. Všetkému ale predchádzala evidentná ruka Lásika.
     
    32
    Kuzmov center od rohovej zástavky našiel hlavu Vajdu, ktorý ale nedokázal presne zakončiť. Neujal sa ani pas Viazanka, ktorý bol vyšší, ako bolo potrebné.
     
    32
    Podbrezová je ale v týchto momentoch lepšia a tlačí na súpera. Viazanko prešiel až do šestnástky, kde ho zastavil Burnet za cenu rohu.
     
    31
    Viazankov center sprava ideálny nebol, pretože letel medzi dvoch jeho spoluhráčov a medzitým ho chytil Mucha.
     
    30
    Peševski síce nezachytil na krídle prihrávku od Djordeviča, ale Slovan sa takmer nikde nedostal, pretože okamžite Vajda vrátil domácim držanie lopty.
     
    28
    Muchov výkop skončil neďaleko šestnástky na nohe Viazanka, takže ten skúsil vystreliť hneď, ako to bolo možné, lenže bránu minul.
     
    28
    Djordevič fantasticky vymanévroval cez dvojicu protihráčov, pred šestnástkou si narazil s Bernadinom, s loptou na nohe do nej vnikol, ale tam ho v poslednej chvíli zastavil jeden z domácich.
     
    27
    Schet si opäť pred šestnástkou šteloval loptu na zakončenie, avšak nakoniec zvolil prihrávku Kubíkovi, ktorý vypálil ľavačkou ešte nepresnejšie ako nepresne.
     
    26
    Pliatsikas si asi pomáhal rukami v súboji bežeckého typu s Viazankom a aj to zavážilo, že domáci hráč loptu nestihol. Bude to iba odkop od Muchovej brány.
     
    25
    V skrumáži tiel sa lopta nebezpečne vrátila po centri z rohu do malého vápna domácich, ale včas tam bol Krivák a dokázal odkopnúť do bezpečia.
     
    24
    Mitchell Schet poslal veľmi prudkú a dobrú strelu z hranice šestnástky presne pod brvno. Martin Kuciak mal čo robiť, no jeho famózny zákrok zabránil gólu.
     
    23
    Bernadina skvele zabojoval a získal Kuciakov výkop od de Kampsa, ale po prenesení hry prichádza nepresná prihrávka a Podbrezová sa sama zahnala do zadných radov.
     
    22
    Snaha dvojice domácich na ľavej strane končí zaváhaním. Lopta sa dostala do autu a vhadzovať budú hostia.
     
    21
    Lopta za defenzívu Slovanu prešla a Bernadina sa takmer sám mohol rútiť na brankára Muchu, ale všetko zastavil hvizd rozhodcu, pretože sa jednalo o ofsajd, ale domáce tribúny s týmto verdiktom spokojné nie sú.
     
    21
    Po Vajdovom zisku lopty v strede poľa to vyzeralo tak, že Podbrezová prejde do rýchlej kontry, ale prihrávka späť všetko zabrzdil a Podio navyše musel zastaviť únik Scheta.
     
    19
    Peševski síce veľmi dobre získal loptu v okolí vlastnej šestnástky od Savičeviča, ale nemal komu prihrať dopredu a tak len prenechal na Kuciaka.
     
    18
    Slovan odvrátil hrozbu a Schet veľmi rýchlo potiahol loptu až do šestnástky súpera, prihral na Priskina a ten strelou z prvej nechal vyniknúť dobrý zákrok a premiestnenie Martina Kuciaka.
     
    17
    Center Turňu sprava do šestnástky Slovanu hostia neodpratali a preto sa lopta dostala na nohu Peševskeho. Ten z mierneho uhlu vypálil na bližšiu tyč a Mucha vyrazil na roh.
     
    15
    Protiútok nepustil Saláta faulom na polovici ihriska, čo sa domácim tribúnam nepáči, ale Podbrezová bude musieť útočiť do sformovanej defenzívy súpera.
     
    14
    Schet prešiel cez Podia, prihral do šestnástky Priskinovi, ktorý chcel strieľať, lenže domáci sa mu do toho zaplietli a Kostelný loptu odkopol.
     
    13
    Djordevič potiahol loptu až k šestnástke súpera, kde sa ju snažil naraziť si s Bernadinom, lenže ten bol dobre strážený a Slovanisti vytlačili hru do bezpečných partií ihriska.
     
    11
    Pliatsikas vyviezol loptu na polovicu a potom od nej po kontakte s Djordevičom odletel ako postrelený. Píska sa faul domáceho celku.
     
    10
    Dlhý nákop zo stredu poľa našiel Kubíka za defenzívou súpera, lenže ten istý hráč v tom istom čase stál v ofsajde a hra sa preto prerušuje.
     
    9
    Franta Kubík v situácií dvoch hostí proti trom obrancom Podbrezovej z hranice šestnástky nehľadal Scheta, ale vystrelil z kroku. Bránu minul.
     
    8
    Podio sa však ako keby unáhlil a nenašiel nikoho zo spoluhráčov a ani protihráčov. Lopta bez ďalšieho dotyku preletela za postrannú čiaru.
     
    8
    De Kamps zastavil rodiacu sa kontru Podbrezovej taktickým faulom na Peševskeho. Kartu nedostal, ale domáci pošlú pred Muchu možno aj nebezpečný center.
     
    7
    Jaroslav Kostelný sa odpútal od svojho strážcu a spomedzi hráčov dokázal hlavou po rohovom kope aj zakončiť, mieril však o niečo málo vedľa.
     
    6
    Teraz to bolo ešte o niečo lepšie. Peševskeho zrazený pas na zdnú tyč nebezpečne padal pod brvno a Mucha mal čo robiť, aby loptu vytesnil na rohový kop.
     
    6
    Turňov center z miesta vedľa šestnástky Slovanu sa zdal, že bude nebezpečnejší, keďže smeroval na dvojicu domácich hráčov, ale nakoniec skončil v náručí Muchu.
     
    5
    A aj sa tak deje, dokonca z toho bola veľká šanca, pretože zabudnutý Schet vrátil loptu k vzdialenejšej žrdi a zle pokrytý Priskin hlavou minul odkrytú časť brány.
     
    4
    Vajda zhruba v polovici polovice Podbrezovej fauluje, takže dá sa očakávať, že hostia to nakopnú centrom až do šestnástky Podbrezovej.
     
    3
    Kubíkov center sa niesol presne na hlavu Lásika, lenže tomu chýbali iba centimetre aby z päťky presne zakončil na podbrezovskú svätyňu.
     
    3
    Opäť sme videli súboj rovnakých aktérov, Kostelný v sklze vypichol loptu Priskinovi na prvý rohový kop v stretnutí.
     
    2
    Prenesenie hry na pravé krídlo našlo presne nohu Priskina, ktorý sa pokúsil poslať do šestnástky protivníka prudký strieľaný center po zemi, lente trafil len do nohy kapitána Kostelného.
     
    1
    Výkop je za nami, prvá snaha o akciu jedného či druhého tímu začne od brankára Podbrezovej Martina Kuciaka. Ten nakopol loptu smerom dopredu, odkiaľ sa od hostí odrazila do autu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Michal Breznaník sa po zranení vôbec prvýkrát ocitá aspoň na lavičke Podbrezovej. Na tej je aj Matej Kochan, ktorý spoločne s Pavlom Šafrankom a Patrikom Vajdom mali taktiež zdravotné problémy.
     
    -5
    V Podbrezovej sa niečo pred treťou pustil hustý dážď, ktorý končil zhruba necelú polhodinu pred výkopom. Momentálne sa už vyjasnilo a vyzerá to na veľmi dobré podmienky pre futbalový zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Vajda, Podio – Viazanko, Kuzma, Peševski – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Breznaník, Magda, Migaľa, Kochan, Šafranko.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Burnet, Sekulić, Saláta, Pliatsikas – Savičevič, Lásik, de Kamps – Kubík, Priskin, Schet.
    Náhradníci: Krnáč – Soumah, Scott, Nascimento, Ligeon, Kotula, de Sa..
     
    ŠK Slovan Bratislava

    Síce bratislavský tím ako jediný vyhral oba zápasy a je na prvom mieste tabuľky, tak v klube nie je pohoda, čo je spôsobené najmä vypadnutím z Európskej ligy a to zahanbujúcim spôsobom – prehrou 0:3 proti lotyšskej Jelgave.

    Doterajšie víťazstvá vo Fortuna lige sa zrodili proti Senici a Zlatým Moravciam, teda tímom, ktoré nie sú tými najlepšími, čo naša súťaž ponúka.

    Podbrezová Slovan potrápiť vie a ten to na Horehroní ľahké mať určite nebude. V prípade prehry nie je vylúčené, že pod cyperským koučom Nikodimosom Papavasileiouom sa nalomí a dokonca aj zlomí stolička.
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Domáci budú určite chcieť od začiatku ročníka nadviazať na úspešnú jarnú časť minulej sezóny, kedy patrili k najlepším tímom v lige a tým si zaistili záchranu a nakoniec aj pekné ôsme miesto.

    Počas leta sa toho v kádri veľa nezmenilo. Prišli len traja hráči, ale za to veľmi kvalitní. Najväčšou posilou je jednoznačne bývalý slovenský reprezentant Michal Breznaník. Už 30-ročný rodák z Revúcej bol súčasťou tímu z Horehronia od roku 2002 do 2006 a potom zamieril do veľkého futbalu. Cez Slovan Bratislava sa vydal na zahraničné angažmány. Nasledovalo pôsobenie v Slovane Liberec, Amkare Perm a Sparte Praha, odkiaľ hosťoval v Liberci i Dukle Praha. V národnom tíme odohral desať stretnutí. Momentálne je ale zranený.

    Druhou posilou je útočník s holandským pasom Endy Opoku Bernadina. Ten v minulej sezóne pôsobil v Dukle Banská Bystrica a u "Železiarov" na na skúške uspel.

    Do tretice tu máme záložníka Kamila Kuzmu, ktorý prišiel z druholigového tímu FC VSS Košice. Jeho príchod bol oficiálne oznámený len deň pred týmto stretnutím.

    Z tímu sa naopak porúčajú piati futbalisti. Ide o Milovana Kapora (ViOn Zlaté Moravce), Nikolu Andriča (Mladosť Podgorica), Romana Sablera (Dunajská Streda, UH) a dvojica Blažej Vaščák s Václavom Ježdíkom si hľadajú kluby.

    Káder na ročník 2016/17:

    Brankári:
    Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Branislav Pavol

    Obrancovia: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjevič, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík

    Záložníci: Patrik Vajda, Matej Kochan, Dejan Peševski, Miroslav Viazanko, Pablo Podio, Adam Lipčák, Juraj Pančík, René Duda, Peter Szczepaniak, Michal Breznaník, Kamil Kuzma

    Útočníci: Pavol Šafranko, Andrej Rendla, Endy Opoku Bernadina

    Prípravné zápasy pred začiatkom sezóny 2016/17:

    21.06.2016 vs. MFK Skalica 0:1
    25.06.2016 vs. Honvéd Budapešť 1:1 (Peševski)
    29.06.2016 vs. Slovan Liberec 2:2 (Bernadina, Peševski)
    02.07.2016 vs. Jablonec 0:2
    05.07.2016 vs. Mladá Boleslav 0:2

    Fortuna liga 2016/17

    Podbrezová začala súťažný ročník na domácom trávniku so Spartakom Trnava a po prvom polčase, kedy bola lepším tímom, ešte do vedenia nešla, ale to krátko po zmene strán zariadil Miroslav Viazanko. Už o chvíľu na to však parádnou strelou vyrovnal També a tak sa na Horehroní body delili. Horšou správou ale je, že Andrej Rendla si zranil koleno a večný maród bude musieť opäť pauzovať. Očakáva sa polročná absencia, zlé jazyky dokonca predpovedajú koniec kariéry. To mu dúfajme nehrozí, pretože bývalá veľká nádej slovenského futbalu, ktorej pokazili kariéru zranenia má v našej lige stále čo ponúknuť.

    V druhom kole to bola hra takmer len na jednu bránu, ale diváci v Zelpo Aréne gól nevideli, pretože domácim ho nebolo ani z obrovských šancí streliť súdené. Kamil Kuzma nastreliť jednou hlavičkou obe tyče, Viazanko bol sám pred brankárom Hruškom, no trafil len do neho... Tri body mali ostať doma, takto Myjava získala jeden a ani poriadne nevie, ako k nemu prišla.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 78. Šafranko (Podio), 90. Breznaník (Kochan)

    Karty:   76. Viazanko (POD) – 43. Schet (SBA)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Djordjevič, Kostelný (C), Krivák, Turňa – Vajda, Podio – Viazanko, Kuzma (74. Kochan), Peševski (71. Šafranko) – Bernadina (84. Breznaník).
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Breznaník, Magda, Migaľa, Kochan, Šafranko.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Burnet, Sekulić, Saláta, Pliatsikas – de Kamps (86. de Sa), Lásik – Kubík (66. Soumah), Savičevič (39. Nascimento), Schet – Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Soumah, Scott, Nascimento, Ligeon, Kotula, de Sa.