Liberec – Mladá Boleslav 2:2 (kon.) | Třinec – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Plzeň – Jihlava 2:3 (kon.)
Slavia – Brno 2:0 (kon.)
koniec
FK Třinec
0:2 (0:1)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 31.07.2016, 11:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • Juniorská liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Fotbalová sezona v České republice se rozjíždí a vedle nejvyšší soutěže mužů startuje také Juniorská liga. Krásnou neděli, vítejte při sledování textového online přenosu z jejího úvodního kola, a sice zápasu mezi týmy FK Fotbal Třinec a AC Sparta Praha. Slezané přivítají na začátek úřadující šampiony, a tak je role favorita jasně daná. Podaří se Třinci mladé sparťany zaskočit, anebo zahájí mistři nový ročník úspěšně? Utkání začne v 11:00 na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci, vaším průvodcem bude Ondřej Zoubek.
     
    JUNIORSKÁ LIGA

    Projekt Juniorské ligy odstartoval již před čtyřmi lety, v letošní sezoně půjde o její pátý ročník. Po brněnské Zbrojovce, Slavii Praha a Mladé Boleslavi bude titul z ročníku 2015/16 obhajovat Sparta. V začínajícím ročníku už v soutěži pro fotbalisty do 21 let nebudou pokračovat mužstva Baníku Ostrava a Znojma, jediným nováčkem se po postupu svého A-mužstva do první ligy stala Karviná. Juniorské ligy se bude účastnit 16 celků.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinec nastoupil do Juniorské ligy v roce 2013, do rozjetého vlaku tak z pozice druholigového klubu naskočil až ve druhém ročníku celého projektu. Třinečtí berou soutěž jako zajímavý zdroj zkušeností pro mladé fotbalisty z regionu a zároveň jako možnost rozehrání pro hráče z širšího kádru A-mužstva.

    Po 18. a 17. místě skončili Slezané v uplynulé sezoně na 14. místě, přestože v podzimní části se v jednu dobu pohybovali na bronzové příčce. Potom ale na mužstvo padla deka a jediné dvě výhry na jaře vybojovalo až v posledních dvou kolech. U týmu i v klubu skončil trenér Kamil Papuga, jehož nahradil Lubomír Adler. Proměnou prošel i hráčský kádr, který v letní pauze výrazně omládl a byl doplněn o starší dorostence.

    V letní přípravě odehrál Třinec tři přípravné duely. V tom prvním zvítězil s mužstvem Opavy do 19 let na jeho půdě 2:1. Následovala porážka 0:4 na Slovensku, kde se třinečtí junioři utkali s třetiligovým Krásnem nad Kysucou. Poslední generálkou před startem ligy byl duel na hřišti Petřkovic, které postoupily z divize do třetí ligy. Zrodila se remíza 2:2.
     
    AC SPARTA PRAHA

    Sparta je v českém fotbalu zvučný pojem, ovšem v Juniorské lize se jí na začátku prorazit nedařilo. Letenští skončili v premiérovém ročníku soutěže na 6. pozici, v roce 2014 se po posledním kole nacházeli dokonce až na 11. místě. O rok později předznamenala 4. příčka lepší časy, v uplynulé sezoně Sparta triumfovala.

    Svěřenci legendárního Michala Horňáka, desetinásobného mistra české a československé ligy, vicemistra Evropy z Anglie 1996 a majitele více než dvou set startů za Spartu Praha, ovládli loňský ročník suverénně, druhé Teplice za sebou nechali o osmnáct bodů. Nejlepším střelcem soutěže se stal s 24 zásahy sparťan David Čapek.

    Sparta odehrála přípravných duelů více, hráči se připravovali mimo jiné na soustředění v Písku. Pražané podlehli Ústí nad Labem 0:3, nestačili ani na juniorku Příbrami, a to 2:4. Poprvé vyhráli na hřišti divizního Roudného 4:0, remizovali s třetiligovým Pískem 4:4, ale po generálce odjeli z Vlašimi s debaklem 1:6. Trenér Horňák promluvil před začátkem sezony o ambicích skončit v první pětce, zároveň věří ve zkvalitnění soutěže.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Junioři Třince a Sparty odehráli v předchozích třech sezonách celkem šest vzájemných duelů. V listopadu 2013 slavil Třinec na domácí půdě velké vítězství, v dalších pěti zápasech proti Letenským už ale nezískal ani bod, ba dokonce nevstřelil Spartě ani gól. V sezoně 2015/16 zvítězila Sparta v srpnu doma 2:0, v únoru jí v Třinci stačila jediná branka. Zajímavostí je, že v obou posledních duelech byl v závěru vyloučen sparťanský hráč.

    17. srpna 2015, 4. kolo, Praha:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 2:0 (1:0)
    Branky: 9. Sáček, 49. Surmaj. ČK: 86. Císařovský (Sparta).

    21. února 2016, 20. kolo, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
    Branka: 75. Samiec (vlastní). ČK: 87. Špaček (Sparta).
    Michal Horňák chce hrát s juniorkou na špici tabulky a díky zrušení farem věří ve zkvalitnění Juniorské ligy.

     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Hradcem Králové, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvSPA a #juniorskaliga.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Benetka, Reintam, Lanc (C), Pilch – Bujok, Tobiáš, Samiec, Melecký – Dedič, Latocha. Trenér: Lubomír Adler.
    Náhradníci: Bocek – Žyla, Pustka, Pieter, Pleva, Marcel Stříž, Lasota.

    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Chvátal, Milan Kadlec (C), Hovorka – Špaček, Palečko, Sáček, Císařovský – Matoušek – Rajmon, Surmaj.
    Trenér: Michal Horňák.
    Náhradníci: Štorc – Eichler, Sváta, Čmelík, Penc, Wala, Pavlík.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Valter Boček, Adam Horák.
     
    Třinci pomůže v prvním kole několik hráčů z A-mužstva, kterým začíná Fotbalová národní liga až za týden. Jsou to brankář Jiří Adamuška, obránci Tomáš Benetka s Estoncem Mikkem Reintamem, záložník Pavel Tobiáš a útočník René Dedič. Nejzkušenějším hráčem v sestavě Sparty je Milan Kadlec, jenž už několikrát nahlédl do kabiny dospělého týmu. Jinak sází trenér Horňák na osvědčené hráče, jakými jsou například Filip Císařovský nebo Martin Matoušek. Na lavičce pak najdeme dva fotbalisty ročníku 1999, Walu a Pence.
     
    Obě mužstva se ještě patnáct minut před výkopem rozcvičují na trávníku stadionu Rudolfa Labaje. V Třinci panuje značné horko s teplotami mezi dvaceti a třiceti stupni Celsia. Do stínu pod tribunou dorazilo v tuto chvíli několik desítek diváků.
     
    Hráči nastupují na hřiště, utkání za pár okamžiků začne. Třinec v červených dresech a bílých trenýrkách, Sparta v netradiční bílo-modré kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop obstarali domácí a pustili se do kombinace na obranné polovině. Po nákopu zezadu musel před Dedičem odvracet do zámezí Chvátal.
     
    2
    Lanc vystoupil na útočnou půlku se Surmajem a nedovoleným způsobem ho srazil k zemi. Slezané se poté brzy dostali k balonu, Reintam přihrává na střed Samiecovi.
     
    3
    Samiec vybojoval v souboji s Matouškem autové vhazování pro Benetku. Po něm ale balon od Dedičovy hlavy zamířil k brankáři Čtvrtečkovi.
     
    4
    Třinec rozhodně nezačal špatně a drží balon na kopačkách. Kdo čekal drtivý nástup úřadujících mistrů z Prahy, ten je zatím na omylu.
     
    5
    Matoušek uvolňoval na středové ose Rajmona, toho si však dobře pohlídal Reintam a zahrál malou domů na Adamušku. Bujokův centr na druhé straně zablokoval Hovorka.
     
    6
    Bujokův další centr skončil v rukavicích brankáře Čtvrtečky, o něco později už Třinečtí vybojovali roh. Rozehrávat bude Tobiáš.
     
    7
    Jakékoliv nebezpečí sparťanská defenziva odmítla a odvrátila balon ze šestnáctky. Nyní už Třinec zase kombinuje na útočné půlce.
     
    8
    Třinečtí hrají aktivně a trochu vyvracejí slova trenéra Adlera o tom, že se Spartou nemohou hrát otevřenou partii. Přihrávka Samiece ovšem Bujoka zahnala až do zámezí.
     
    9
    Benetkův centr mířil na útočné věže domácích Dediče a Latochy. Mezi ně se ale nachomýtl také Chvátal a pomohl odrazit balon do náruče Čtvrtečky.
     
    10
    Sáček se dokázal ubránit napadajícímu Meleckému a získal pro Spartu autové vhazování. Bezprostředně po něm ale sparťané o balon přišli.
     
    11
    Sáček vytáhl míč středem hřiště, jenže potom nedokázal přihrát na nějakých šest metrů a odevzdal míč soupeři. Benetkův centr Dediče přelétl.
     
    12
    Rajmon unikl po levé straně a nepříjemným centrem trochu postrašil třineckou obranu. Reintam balon nadvakrát odkopl.
     
    13
    V ofsajdu byli v krátkém časovém sledu zachyceni útočníci obou mužstev. Po Dedičovi se nachytal také Surmaj, vykopává Adamuška.
     
    14
    Po vhazování Pilcha si sparťané čistým způsobem poradili s Dedičem a odstavili ho od míče. O něco později vybojoval Pilch srdnatým průnikem rohový kop.
     
    15
    Tobiášův centr od rohového praporku byl nízký a Hovorka odhlavičkoval balon za šestnáctku. Tam se obětí třineckého faulu stal Surmaj.
     
    16
    Spartě se nedaří držet míč a vůbec se nemůže dostat k nátlakové hře hodné favorita utkání. Přihrávka na Špačka zamířila jen do autu.
     
    17
    Nepřesnost nyní pokazila také útočnou akci Třince. Po přihrávce od Benetky zahnal Tobiáš Bujoka tak, že se posledně jmenovaný už ani nesnažil zachytit míč na hrací ploše.
     
    18
    Reintam si v souboji s Rajmonem pomohl rukama a Sparta rozehrála standardní situaci. Matouškův oblouček skončil u Adamušky.
     
    19
    Adamuška rozehrál rychlým výhozem na Bujoka, jenž byl atakován Císařovským. Situace skončil hůře po sparťana, který už je ale nyní v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    19
    Dvě obrovské příležitosti Třince, ale ani jedna neskončila gólem! Po Bujokově centru na zadní tyč hlavičkoval Dedič rybičkou jen do Čtvrtečky, o několik sekund později se zase pokoušel sparťanského gólmana po pasu od Benetky hlavou přehodit. Balon skončil jen na brance.
     
    20
    Letenští se chtějí rychle otřepat a nastěhovali se na útočnou polovinu. Jejich první rohový kop bude rozehrávat Císařovský.
     
    21
    Přetažený centr Císařovského nebyl pro obranu Třince přílišnou komplikací, na útočné polovině potom Tobiáš fauloval Sáčka.
     
    22
    Špaček si nedokázal zpracovat prudký centr od Hovorky, ale Sparta zůstala na dostřel Adamušky. Před Hovorkou hlavičkoval raději na roh bránící Benetka.
     
    23
    Také po rohu Matouška se Slezané ubránili a nepustili nikoho v bílém dresu do zakončení. Až o něco později se po obloučku Císařovského do míče akrobaticky opřel Rajmon a přestřelil.
     
    24
    Výkop Adamušky od branky prodloužil za sebe Tobiáš, ale potom už hráli sparťané. Po souboji Bujoka a Hovorky bude vhazovat Benetka.
     
    25
    Latocha se po sklepnutí od Dediče vyhnul jednomu z obránců, ale ke střele už se nepropracoval. Samiecovu přihrávku na Dediče přečetl Milan Kadlec.
     
    26
    Ani přihrávka Benetky na Dediče do pokutového území neprošla, znovu to zajistil Milan Kadlec. Reintamův nákop doskákal až k Meleckému, jehož přízemní pokus Čtvrtečka bez problémů zkrotil.
     
    27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá svou první gólovou šanci a ujímá se vedení! Přetažený centr z levé strany nalezl na zadní tyči Špačka, od něhož se balon odrazil k DAVIDU SURMAJOVI, který jej doklepl za bezmocného Adamušku – 0:1!
     
    28
    Protože v Třinci panuje velké vedro, mají hráči momentálně šanci na občerstvení. Domácí fotbalisty inkasovaná branka mrzí, jelikož v první části utkání rozhodně netahali za kratší konec.
     
    29
    Teď už se pokračuje dál. Po přihrávce Benetky se na pravém křídle uvolnil Dedič, ale nedokázal přihrát nabíhajícímu Bujokovi přesně.
     
    30
    Vysoký balon z kopačky Palečka odvrátil Reintam jen na polovinu hřiště, kde pokračovala ve hře Sparta. Na levém křídle byl Bujokem faulován Hovorka.
     
    31
    Střílený přímý kop od Matouška Třinecké neohrozil, míč se odrazil daleko za pokutové území. Naprosto nečekaný letní deštíček teď fotbalistům určitě přijde vhod.
     
    32
    Bujok předal na pravém křídle do tandemu Benetkovi, kterému se však centr vůbec nepodařil. Balon skončil za bránou, rozehrává Čtvrtečka.
     
    33
    Sparta začíná pomalu, ale jistě přebírat otěže zápasu. Palečko se za hranicí velkého vápna uvolnil a z otočky vypálil jen těsně vedle branky.
     
    34
    Reintam povalil střelce Surmaje na trávník u postranní čáry a Sparta rozehrála standardní situaci nakrátko. Sáček je při rozehrávce napadán Latochou.
     
    35
    Chvátal zaútočil po pravé straně a dostal se k přízemnímu centru na malé vápno. Před Surmajem naštěstí pro domácí dokázal odkopnout Benetka.
     
    35
    Ještě v téže minutě se Sparta dostala k rozehrávce rohového kopu, Hovorkův centr ale odhlavičkoval Lanc. Po zásahu Tobiáše budou Pražané vhazovat.
     
    36
    Třinecký trenér Adler sahá k první změně v sestavě ještě před přestávkou. Na místo Radovana Meleckého nastupuje Martin Pleva.
     
    37
    Reintamův nákop z poloviny hřiště prošel až do rukavic Čtvrtečky. Benetka byl na půlce přidržen Rajmonem, sudí Dresler odpískal sparťanovi faul.
     
    38
    Meleckého zřejmě vyřadily ze hry zdravotní problémy, jelikož si po střídání lehl u lavičky náhradníků na trávník. Dedič v souboji s Milanem Kadlecem u brankové čáry míč nezískal.
     
    39
    Samiec nezvládl krátkou přihrávku na Bujoka a de facto odevzdal míč sparťanům. Po vhazování Císařovského bojuje Rajmon se dvěma Slezany.
     
    40
    Sledujeme docela neučesanou pasáž hry, kdy ani jeden z týmů nemůže zůstat na delší dobu u míče. Bojuje se především uprostřed.
     
    41
    Po nepovedeném doteku od Benetky musel Adamuška daleko z branky, aby nedovolil roh Sparty. Zvládl to s přehledem a odkopl míč na polovinu.
     
    42
    Latocha si nezpracoval přihrávku od obránců, a tak se mohl do útočení pustit Sáček. Jenže ani on daleko nedošel.
     
    43
    Bujok měl na pravé straně spoustu času, ale svůj centr na Dediče příliš přetáhl. Pleva ještě zachytil míč na hřišti, byl o něj ale připraven obránci Sparty.
     
    44
    Latocha se neprotlačil před Hovorku, a proto přišla Bujokova vzdušná přihrávka vniveč. Čtvrtečka rozehrál nakrátko na Hovorku.
     
    45
    Benetkovu nabídku na levé křídlo odhlavičkoval Chvátal, o chvíli později zachraňoval Spartu před nabíhajícím Latochou Hovorka.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 12:03.
     
    První poločas už je v Třinci minulostí a favorizovaná Spartě po něm drží jednobrankový náskok. Nástup do prvního kola se ale svěřencům trenéra Horňáka tolik nepovedl a první gólové šance si vypracovali domácí. Dedič ale po centru od Bujoka hlavičkoval jen do brankáře Čtvrtečky, po pasu od Benetky zase spolu s gólmanem přehodil hlavou i horní tyč.

    Pražané udeřili z první zajímavější akce, kdy Špaček vrátil míč před branku na Surmaje, jenž už měl jednoduchou úlohu v podobě doklepnutí. Ve druhé polovině první půle už Sparta více kontrolovala hru, střela Palečka z otočky ale bránu minula. Třinec musel ještě před přestávkou sáhnout ke střídání, Meleckého nahradil Pleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začala obě mužstva beze změn, do dvou náznaků šancí se stihl nachomýtnout Matoušek. Ale třinecká obrana si v obou případech poradila.
     
    47
    Špaček netrefil centrovaný balon na zadní tyči v těžké pozici, ale Pleva pak musel rozjetý protiútok Třince zastavit zakopnutím do autu. Na trávníku totiž leží domácí Tobiáš.
     
    48
    Sparťané míč sportovně vrátili, Tobiáš už je na nohách a pokračuje ve hře.
     
    49
    Latocha vytáhl míč na útočné polovině až na hranici šestnáctky, k centru se ale Třinečtí nejdříve nedostali. Odcentrovat se povedlo až Samiecovi, míč odhlavičkoval Milan Kadlec.
     
    50
    Tobiáš oslovil přihrávkou ze středu na levém křídle Pilcha, jehož centr se však stal lahůdkou pro brankáře Čtvrtečku.
     
    51
    Filip Císařovský (SPA) zatáhl za dres Latochu a řekl si o žlutou kartu. Sudí Dresler nedovolený zákrok dobře viděl a kartonek skutečně vytáhl.
     
    52
    Druhé střídání v třineckém týmu. Kvůli drobnému poranění musí ze hry odstoupit Václav Bujok, jehož nahrazuje další dorostenec Marcel Stříž.
     
    53
    K odraženému míči za šestnáctkou se natlačil Pleva a z halfvoleje vypálil mimo pražskou branku! Tohle se trefit dalo.
     
    54
    Plevův centr z levé strany zamířil na nabíhajícího Marcela Stříže, ten však nedokázal skákavý míč dobře trefit a účinně zakončit.
     
    55
    Sparta se po útočných akcích Třince zase dostává zpět na útočnou polovinu. Reintam měl ale v šestnáctce dost času, aby se otočil a odkopl.
     
    56
    Samiecův oblouček odvrátila Sparta jen k Dedičovi, který naneštěstí pro domácí nedokázal přistrčit volnému Tobiášovi.
     
    57
    Po Matouškově rohovém kopu se na přední tyči k nebezpečné hlavičce vyškrábal Rajmon, ale zamířil těsně vedle pravé tyčky Adamuškovy branky!
     
    58
    A další gólová možnost pro Spartu. Matoušek si vyměnil balon s Císařovským a z voleje vystřelil proti Adamuškově brance! Ale ani nyní nemusel třinecký gólman zasahovat.
     
    59
    Takový fotbal se nám líbí! Šance také na druhé straně, kde sklepl Dedič vysoký balon Latochovi, jenže ten nedokázal prostřelit Čtvrtečku!
     
    60
    Čtvrtečka skvěle zasáhl také proti centru Pilcha z levé strany. Vyběhl z branky a vyboxoval míč daleko za šestnáctku.
     
    61
    Špaček odcentroval mezi Tobiáše a Matouška, v hlavičkovém souboji uspěl třinecký fotbalista. Benetka zahrál hlavou malou domů na Adamušku.
     
    62
    Mario Latocha (TRI) obdržel žlutou kartu za ostrý faul na polovině hřiště, kde poslal k zemi Sáčka. Rozhodčí udělil tuto kartu až po výhodě a dalším faulu Samiece.
     
    63
    Dvojité střídání na straně Třince. Hřiště opustili Pavel Tobiáš a Mario Latocha, novými hráči na trávníku jsou Marcin Žyla a Jan Lasota.
     
    64
    Poprvé v zápase mění svou sestavu trenér Horňák. Ten stáhl ze hry Daniela Rajmona a poslal na hřiště Jakuba Eichlera.
     
    65
    Žyla se nedokázal protlačit k odraženému míči a sparťané jej raději odkopli až na útočnou polovinu. Tam pokračuje ve hře Lanc.
     
    66
    Po Lancově nákopu vybojoval autové vhazování Benetka, po zblokovanému centru Marcela Stříže bude Pilch rozehrávat dokonce rohový kop.
     
    67
    Pilchův roh zamířil docela daleko od branky, a tak Dedič hlavičkoval v těžké pozici. Po rozehrávce Čtvrtečky centroval Císařovský nepřesně.
     
    68
    Lasota vytěžil ze souboje s Chvátalem autové vhazování pro Pilcha. Ale Sparta je teď hodně natlačená na útočné polovině a agresivně napadá.
     
    69
    Centr z levé strany nalezl před brankou nabíhajícího Eichlera, kterému ale znepříjemnil pokus o zakončení Pilch a dokázal odvrátit balon na roh.
     
    70
    Třinečtí si dokázali poradit dokonce se třemi centry Špačka a na závěr definitivně odkopli dopředu. Mezitím Sparta střídá. Za Filipa Císařovského nastupuje Vojtěch Čmelík.
     
    71
    Lasota vytáhl míč z poloviny hřiště až k šestnáctce a přihrál Plevovi. Marcel Stříž dokázal následně nadvakrát vybojovat rohový kop.
     
    72
    Roh si vzal na starosti Žyla, posadil míč na hlavu Lance, ale od ní šel balon nad branku. Ještě před rohovým kopem vystřídal Jiřího Pilcha Tomáš Pustka.
     
    73
    Po malé domů od Marcela Stříže rozehrál brankář Adamuška konstruktivně na Plevu. Slovenský záložník se k balonu dostal také o něco později na levém křídle, centr ale doslova zpackal.
     
    74
    Lasota si na půlícím kruhu vynutil faul od Hovorky a Třinec bleskově rozehrál. Pustka unikl po čáře a vrátil Benetkovi, jehož centr odkopl Milan Kadlec.
     
    75
    Sparta se nasunula na útočnou polovinu a dobývá třineckou šestnáctku. Chvátalův centr vyboxoval gólman Adamuška.
     
    76
    Chvátalův oblouček odhlavičkoval Lanc do zámezí. Třinec následné vhazování ubránil a vrhá se do protiútoku.
     
    77
    Po Žylově rohovém kopu se nad Palečka vyškrábal Samiec, ale nenačasoval výskok ideálně a hlavou netrefil branku.
     
    78
    Dedič strčil do Chvátala ještě před soubojem o míč a sudí Dresler posoudil situaci jako třinecký faul. Sparta rozehrála bleskově nakrátko, Čmelík ale celý brejk pokazil nepřesnou nahrávkou.
     
    79
    Potřetí v zápase pražský celek střídá. Martin Palečko odešel ze hřiště, nastoupil Václav Penc, fotbalista narozen v roce 1999.
     
    80
    Třinec se nadechuje k závěrečnému náporu. Lasota se octl v nebezpečné situaci před brankou, ale odraz míče mu zakončení nedopřál. Střelu Lance srazili hosté na roh.
     
    81
    K rohovému kopu se opět postavil Žyla, Samiecova hlavička ale na branku nezamířila. Na opačné straně uťal individuální průnik Eichlera až brankář Adamuška!
     
    82
    Lanc si Špačka na hranici šestnáctky odstavil dovoleným způsobem, naproti tomu Eichler se o něco později provinil útočným faulem.
     
    83
    Dedič střílel zpoza pokutového území mimo bránu. Po výkopu od Čtvrtečky vhazuje na polovině hřiště Špaček a rozhodně nikam nespěchá.
     
    84
    Utkání sleduje 141 diváků. Ti naposled viděli Žylův centr, který doskákal na šestnáctku až k Plevovi. Ten ovšem střelu z voleje netrefil úplně ideálně a Čtvrtečka relativně lehce zasáhl.
     
    85
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je to gól, Sparta druhou branku zřejmě pojišťuje vítězství! Eichler zatáhl míč středem hřiště do šestnáctky, kde byl zastaven. Jenže volný míč si nejrychleji našel DAVID SURMAJ a vstřelil také druhý gól zápasu – 0:2!
     
    86
    Zahraje si také druhý benjamínek ze soupisky Pražanů Vojtěch Wala, který střídá Jana Špačka. Lasota byl na pravém křídle faulován, Žyla rozehraje přímý kop.
     
    87
    Žylův střílený centr prošel až na zadní tyč, kde však čekal připravený gólman Čtvrtečka. Vyrazil míč před sebe a sparťané se už ubránili.
     
    88
    Třetí gól Sparty měl po úniku z levé strany na noze střídající Wala! Ten spěchal k odraženému balonu, ale nastřelil jen vybíhajícího brankáře Adamušku.
     
    89
    Benetka si z levého křídla navedl míč více na střed a ze střední vzdálenosti se rozhodl vypálit. Pokus pěkný, ale branku minul.
     
    90
    Lasota si vykoledoval další faul a ukázal, jak silný je v osobních soubojích. Ke standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů se trochu překvapivě staví Dedič.
     
    90+1
    Dedič se pokusil o přímou střelu, ale napálil pouze zeď. Třinec míč do šestnáctky vrátil, Lasotovu střelu polapil Čtvrtečka.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, Sparta v prvním kole zvládla potvrdit roli favorita a zvítězila v Třinci o dvě branky. Vítězství se ovšem nerodilo lehce, ve druhém poločase mohli domácí několikrát vyrovnat. Pleva mířil těsně vedle, Latocha ve velké šanci nastřelil brankáře Čtvrtečku. Šance měla ale také Sparta.

    Rajmon hlavičkoval nepřesně, Císařský střílel z voleje vedle a Eichlera vychytal Adamuška. Rozhodnutí přišlo pět minut před koncem z kopačky Surmaje, jenž gólově dokončil průnik Eichlera. V závěru ještě střídajícího Walu vychytal Adamuška, to už ale na exportu tří bodů do hlavního města nic nezměnilo.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ve druhém kole se třinečtí junioři představí v neděli 7. srpna od 14:00 na hřišti pražské Dukly. Sparta přivítá v pondělí 8. srpna ve 13:00 Teplice.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (12:54:07)

    Ondřej Zoubek

    Góly: 27. Surmaj, 85. Surmaj

    Karty:   62. Latocha (TRI) – 51. Císařovský (SPA)


    FK Třinec: Adamuška – Benetka, Reintam, Lanc (C), Pilch (72. Pustka) – Bujok (52. Marcel Stříž), Tobiáš (63. Žyla), Samiec, Melecký (36. Pleva) – Dedič, Latocha (63. Lasota). Trenér: Lubomír Adler.
    Náhradníci: Bocek – Žyla, Pustka, Pieter, Pleva, Marcel Stříž, Lasota.

    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Chvátal, Milan Kadlec (C), Hovorka – Špaček (86. Wala), Palečko (79. Penc), Sáček, Císařovský (70. Čmelík) – Matoušek – Rajmon (64. Eichler), Surmaj. Trenér: Michal Horňák.
    Náhradníci: Štorc – Eichler, Sváta, Čmelík, Penc, Wala, Pavlík.

    Rozhodca: Radim Dresler – Valter Boček, Adam Horák

    Diváci: 141