Twente – Groningen 2:0 (kon.) | Cambuur – Zwolle 1:0 (kon.) | Eindhoven – Den Haag 2:0 (kon.)
Arnhem – Willem II 0:1 (kon.)
koniec
SC Cambuur Leeuwarden
1:0 (0:0)
PEC Zwolle
cz Sobota 27.02.2016, 19:45 • Cambuurstadion, Leeuwarden • Holandská Eredivisie • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Cambuur Leeuwarden nakonec dokázalo v domácím prostředí porazit PEC Zwolle po výsledku 1:0!

    První poločas dnešního souboje příliš atraktivní podívanou nenabídl. Domácí celek hrál se svým soupeře vyrovnanou partii, a ani jeden z týmů se do nějaké větší šance dostat nedokázal!

    Ve druhém poločase fotbal na Cambuurstadion opět neuchvátil. V 61. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Bouy. Domácí využili přesilovou hru až v 84. minutě, kdy se krásně trefil Jack Byrne! Zwolle už vyrovnat nedokázalo, a domácí celek se může radovat ze zisku tří bodů!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:39:44)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zwolle se ještě pokouší v samotném závěru srovnat, a střídající van Veen zastavil postupný útok nedovoleným zákrokem, za který dostává žlutou kartu!
     
    90+2
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Furdjel Narsingh, přichází Calvin Mac-Intosch.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Hlavní rozhodčí ještě uděluje v samotném závěru žlutou kartu hostujícímu Schenkeveldovi, který na pravé straně poslal k zemi van Veena!
     
    89
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Martijn Barto, přichází Kevin van Veen.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rick Dekker, přichází Boris Rasevic.
     
    88
    Zwolle vybojovalo rohový kop, kterého se ujal Nijland. Jeho povedený centr našel ve vápně hlavu Ehzibueho, jehož hlavička však mířila těsně vedle!
     
    86
    Zwolle se ještě pokouší velmi rychle srovnat, avšak Cambuur kontroluje hru na vlastní polovině!
    84. Jack BYRNE - 1:0
     
    84
    Cambuur právě vstřelil branku!
    A v samotném závěru se domácí celek dočkává úvodní branky v dnešním zápase, a celý Cambuurstadion je na nohou! Celou akci táhl po pravé straně Narsingh, který následně posunul míč do běhu pro JACKA BYRNEHO, jehož povedená rána zaplachtila do sítě!
     
    84
    Na útočné polovině si udělal prostor van de Streek, který si zpracoval míč před vápnem, a vystřelil. Nizozemskému středopolařovi však střela nesedla, a míč odkopl Lam!
     
    83
    Domácí stoper Lachman hledal povedenou průnikovou přihrávkou za obranou Barta. Domácí forvard se však k míči nedostal přes stopera Lama!
     
    81
    Domácí Bakker svedl na pravé straně souboji s Schenkveldem, ve kterém fauloval domácí hráč. Následně došlo ještě ke strkanici, kterou nakonec musel řešit hlavní rozhodčí.
    80. Gól Lachmana nepomohl platit kvůli ofsajdu
     
    80
    Následné standardní situace se ujal van de Streeek, který svým centrem sice našel Lachmana, avšak finský stoper se nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    79
    Hostující Tarik Evre chtěl zastavil protiútoku svého soupeře, a tak šel na levé straně do skluzu. Hostující hráč poslal k zemi Overgoora, a dostává žlutou kartu!
     
    77
    Velká šance domácích! Akci Cambuuru táhl po pravé straně Peersman, který následně dostal míč na Barta, jehož pohotová rána z hranice vápna však mířila pouze do připraveného van der Harta!
     
    75
    Cambuur pokračuje v útočném tlaku na polovinu svého soupeře, avšak zatím se Leeuwardenu nedaří dostat k přesnému zakončení, a ohrozit branku van der Harta.
     
    72
    Na druhé straně vyrazil do protiútoku domácí celek. Středem hřiště postupoval Overgoor, nicméně jeho následný postup zastavil nedovoleným zákrokem Nijland!
     
    71
    Zwolle postupovalo opět do rychlého protiútoku, který táhl středem hřiště Ehizbue. Jeho následná střela nebyla špatná, nicméně mířila vedle!
    Zwolle dohrává v oslabení, bude se i přesto radovat po závěrečném hvizdu?

     
    69
    Hlavní rozhodčí uděluje další žlutou kartu! Hostující Marinus nestíhal v souboji s Overgoorem, a tak domácího hráče poslal k zemi!
     
    68
    Zwolle vyrazilo i v oslabení do protiútoku, a i když se Marinus do zakončení vůbec nedostal, alespoň vybojoval rohový kop!
     
    67
    Domácí obránce Peersman dostal na pravou stranu hodně těžkou přihrávku, nicméně míč na hrací ploše stihl, a následně ještě vybojoval nedovolený zákrok po souboji s Nijlandem!
     
    66
    Domácí Leeuwarden je po vyloučení Bouye rozhodně aktivnější, a pokouší se co nejdříve svou přesilovou hru využít.
     
    64
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Queensy Mennig, přichází Tarik Evre.
     
    63
    Domácí celek postupoval do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Peersman. Jeho následný centr však tečoval van de Streek, a míč skončil v zámezí!
     
    62
    Následné standardní situace se ujal Overgoor, který se opřel do míče, avšak jeho tvrdou střelu dokázal zablokovat obránce Marcellis!
    61. Červená karta po 2. žluté
     
    61
    Pozor, pozor! Hlavní rozhodčí uděluje druhou žlutou kartu v tomto zápase, nicméně druhou dostává Ouasim Bouy, který je tak vyloučený, a oslabuje svůj celek!
     
    60
    Ve středu hřiště se pokoušel uvolnit Nijland, kterému však nesedlo zpracování následné narážečky s Mennigem, a u míče je Cambuur!
     
    58
    Na trávníku teď zůstal ležet hostující Marcellis, který na pravé straně svedl těžký souboj s Overgoorem. Hostující pravý bek by však dle všeho měl být v pořádku!
     
    57
    Cambuur pokračuje v aktivní kombinaci na útočné polovině. Na pravé straně se otevřel prostor pro Peersmana, jehož centr však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    54
    Domácí kouč Keizer připravuje své první střídání! Hra Cambuuru však zatím nevypadá úplně špatně. Uvidíme, co domácí kouč zamýšlí.
     
    53
    Zwolle se po delší době dostalo do kombinace na útočné polovině. Marcellis spolupracoval na pravé straně s Dekkerem, avšak takhle spolupráce žádné ovoce nepřinesla. Ba naopak, u míče je Cambuur!
     
    51
    Domácí celek se pokoušel prodrat do pokutového území po pravé straně, kudy postupoval Bakker. Jeho následný centr hledal Barta, ten se však k míči nedostal.
     
    49
    Cambuur vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně, a vypadá to, že by se rád dostal proti favoritovi dnešního utkání do vedení!
     
    48
    První střelecký pokus druhého poločasu vyslal ze středu hřiště domácí Bakker. Jeho střela však nebyla nikterak rychlá, a navíc mířila mimo!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního souboje příliš atraktivní podívanou nenabídl. Domácí celek hrál se svým soupeře vyrovnanou partii, a ani jeden z týmů se do nějaké větší šance dostat nedokázal!

    Druhý poločas začne přibližně v 20:51, a doufejme, že konečně uvidíme nějakou branku!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Cambuur se jetšě pokouší v samotném závěru prvního poločasu něco vymyslet na útočné polovině, nicméně obrana Zwolle pracuje velmi pozorně!
     
    45+2
    Po pravé straně postupoval vpřed Ehizibue, který následně odcentroval přes obránce. Ve vápně našel Dekkera, který míč lehce tečoval, nicméně obrana Cambuuru si následně poradila!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkově čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Stoper Lachman se pokoušel dlouhým centrem dostat míč na útočníka Barta, avšak ten prohrál vzdušný souboj s Lamem, a u míče je hostující brankář!
     
    43
    Domácí Byrne měl k dispozici zajímavou standardní situaci z levé strany. Jeho centr hledal ve vápně Lachmana, avšak míč nakonec dolétl do náruče brankáře van der Harta!
     
    41
    Následného rohového kopu se ujal Nijland, jehož centr hledal na přední tyči Lama. Finský stoper se však k hlavičce nakonec nedostal, a Cambuur situaci ve vlastním vápně zvládl!
     
    40
    Hostující Zwolle se velmi rychle přesunulo na útočnou polovinu, kde kombinoval Ehizbue s Nijlandem. Druhý jmenovaný nakonec odcentroval, avšak obrana Leeuwardenu míč poslala na roh!
     
    38
    Z pravé strany dokázal odcentrovat Peersman, jehož centr se snesl na hlavu Lachmana. Stoper Cambuuru vyslal hlavičku, která mířila mezi tři tyče, avšak míč odkopl Lam!
     
    37
    Domácí Cambuur dokázal vybojovat rohový kop, kterého se ujal Overgoor. Jeho následný centr se snesl na zadní tyč, kam si nabíhal van der Laan. Hlavička domácího stopera však mířila nad branku!
     
    35
    Peersman si na pravé straně krásně narazil míč s Bakkerem, nicméně o domácího obránce se následně postaral Schenkeveld, který dostal míč do zámezí.
    Střídání stan před samotným výkopem

     
    34
    Následně se dostal k míči domácí celek, který postupuje na útočnou polovinu, a bude se pokoušet dostat do zakončení.
     
    32
    Aktivní Zwolle se pokoušelo dostat do pokutového území přes pravou stranu, kde operoval s míčem Marcellis. Jeho následný centr hledal Menniga, avšak ten nedokázal míč zpracovat.
     
    30
    Na druhé straně zahrozilo Zwolle, jmenovitě Ehzibue, který se pokoušel projít do šance přes levou stranu. Postup hostující záložníka však domácí obrana včas zastavila!
     
    29
    Následné exekuce standardní situace se ujal Byrne, jehož zakončení však nebylo ideální. Záložník z Pobřeží slonoviny poslal míč vysoko nad branku!
     
    28
    Hostující Bouy navíc za svůj zákrok dostává zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    27
    A to bude hodně zajímavá šance pro Cambuur! Před pokutovým územím dostal přihrávku Bakker, kterého však následně poslal k zemi Bouy, a bude z toho zajímavá standardní situace!
    Kouč Jans napsal svým hráčům pokyny na malý papírek :-)
     
    24
    Zwolle je opět nastěhováno na útočné polovině, a hráči PEC hledají ideální cestu do pokutového území svého soupeře.
     
    22
    Domácí Bakker posílal dlouhý centr na útočníka Barta, který si však pomohl v souboji s Lamem, a hra je přerušena!
     
    21
    Domácí celek se také dostal na útočnou polovinu, a ze střední vzdálenosti to zkoušel Peersman. Jeho střelecký pokus však mířil mimo branku van der Harta!
     
    20
    Zwolle pokračuje v aktivním výkonu, a svého soupeře příliš do hry nepouští. Momentálně jsou hráči PEC nastěhováni na útočné polovině, a kombinují.
     
    17
    Hostující celek vybojoval svůj úvodní rohový kop v tomto zápase, kterého se ujal Nijland. Jeho následný centr hledal Veldwijka. Útočník Zwolle se však k hlavičce nedostal.
     
    15
    Hostující Nijland hledal nadýchaným centrem ve vápně Menniga, který si dokázal míč ideálně zpracovat, avšak jeho následná přihrávka byla nepřesná!
     
    14
    Domácí celek zatím hraje opravdu velmi pasivně, a ještě se nedokázal dostat do blízkosti pokutového území svého soupeře.
     
    12
    Hostující Veldwijk se dostal k centru z pravé strany, kterým našel na přední tyči Menniga. Jeho zakončení však mířilo mimo!
     
    11
    V dnešním utkání je zatím aktivnější hostující Zwolle, které má herní převahu, a svému soupeři míč příliš nedává.
     
    8
    Pomezní sudí měl zjevně nějaký problém, nicméně už je zpět z kabiny, a hra může pokračovat!
     
    7
    Hlavní rozhodčí teď na malou chvíli přerušil hru, a stále čekáme až hlavní rozhodčí dá pokyn, aby se mohlo znovu hrát!
     
    4
    Domácí celek momentálně kombinuje na útočné polovině, a pokouší se dostat do blízkosti vápna svého soupeře.
     
    2
    Do úvodního útoku se však dostali hostující hráči, jmenovitě Sergi Gómez. Hostující hráč dostal přihrávku do vápna, avšak jeho následná střela mířila do boční sítě!
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici hráči domácího celku, kteří se tak dostávají hned do útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Peersman, Lachman, van der Laan, Andriuškevičius – E. Bakker, Overgoor, van de Streek – J. Byrne – F. Narsingh, Barto.
    Náhradníci: Zeinstra – Hiariej, van Veen, M. Rosheuvel, Houtkoop, Hoefdraad, Mac-Intosch.

    PEC Zwolle: van der Hart – Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld – Marinus, Dekker – Ehizibue, Nijland, Mennig – Veldwijk.
    Náhradníci: B. de Jong – Tanda, Rasevic, Bruintjes, Thomas, Evre.

    Rozhodčí: Siemen Mulder – Simons, Bluemink.
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám. Nizozemská Eredivisie má dnes na programu své zápasy 25. kola. My se společně zaměříme na souboj SC Cambuuru Leeuwarden s PEC Zwolle. Úvodní výkop je naplánován v Leeuwardenu v 19:45, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SC CAMBUUR LEEUWARDEN
    Cambuur je nováčkem nejvyšší nizozemské soutěže, a dle toho také výkony tohoto celku v letošní sezóně vypadají. Momentálně se nachází na poslední osmnáctém místě se ziskem třinácti bodů, a vypadá to, že se Leeuwarden bude brzy stěhovat zpět o patru níže!

    Cambuur má v letošním kalendářním roce opravdu špatnou formu. V roce 2016 Leeuwarden zatím marně čeká na bodový zisk, a již sedm zápasů v řadě prohrál. Cambuur se navíc gólově prosadil na konci ledna v zápase s Alkmaarem. V posledním zápase se Cambuur představil na hřišti Twente, kde prohrál 0:3. Dokáží svěřenci trenéra Keizera konečně skórovat, a hlavně bodovat?
     
    PEC ZWOLLE
    Nizozemskému celku se v minulé sezóně velmi dařilo, a nacházel se v popředí Eredivisie. Letošní výkony však nejsou ideální, a Zwolle se nachází až na devátém místě tabulky se ziskem 35 bodů. Pohárové příčky má však PEC na dosah, neboť na sedmý Feyenoord ztrácí pouze dva body! Do dnešního utkání navíc Zwolle vstupuje v pozici favorita, a měl by v Leeuwardenu získat tři body!

    Zwolle se dokázalo oklepat z dvou porážek v řadě, a v předposledním kole dokázalo v domácím prostředí porazit Feyenoord poměrem 3:1. V posledním ligovém kole se PEC představilo na hřišti Den Haagu. Svěřenci trenéra těžké utkání zvládli, a dokázali zvítězit 2:0. Dokáže Zwolle zvítězit potřetí v řadě!

    Jan Havlovic

    Góly: 84. J. Byrne

    Karty:   90+4. van Veen (CMU) – 28. Bouy (ZWO), 69. Marinus (ZWO), 79. Evre (ZWO), 90. Schenkeveld (ZWO)   61. Bouy (ZWO)


    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Peersman, Lachman, van der Laan, Andriuškevičius – E. Bakker, Overgoor, van de Streek – J. Byrne – F. Narsingh (90+2. Mac-Intosch), Barto (89. van Veen).
    Náhradníci: Zeinstra – Hiariej, van Veen, M. Rosheuvel, Houtkoop, Hoefdraad, Mac-Intosch.

    PEC Zwolle: van der Hart – Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld – Marinus, Dekker (89. Rasevic) – Ehizibue, Nijland, Mennig (64. Evre) – Veldwijk.
    Náhradníci: B. de Jong – Tanda, Rasevic, Bruintjes, Thomas, Evre.

    Rozhodca: Siemen Mulder – Simons, Bluemink