Ried – Sturm Graz 0:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Admira Wacker Mödling 1:2 (kon.) | Mattersburg – Wolfsberger 1:1 (kon.)
koniec
SV Ried
0:1 (0:0)
SK Sturm Graz
cz Sobota 27.02.2016, 16:00 • Keine Sorgen Arena, Ried (kapacita: 7.680 diváků) • Rakúska Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek sobotního odpoledne. Nashledanou. (17:56:12)
     
    Je dobojováno. V nepříliš pohledném utkání nakonec hosté vítězí na hřišti Riedu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, když se o jedinou branku utkání postaral v 88. minutě Roman Kienast.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Kristijan Dobras, přichází Marvin Potzmann.
    90+4. Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Nico Antonitsch (RIE) šlapákem sestřelil Grubera odkopávajícího balon a po druhé žluté kartě pro něj dnešní utkání končí!
     
    90+3
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Trauner, přichází Sikorski.
     
    90+2
    Filipović trefil prudkou ranou pouze zeď. Balon sice ještě domácí získali a následným centrem našel Prada v pokutovém území Fröschla, který dokázal poslat míč za záda Essera, stalo se tak ale z ofsajdového postavení a tak je radost domácích diváků i hráčů předčasná a zbytečná!
     
    90+1
    Domácí se ještě tlačí do útoku a po ruce Avlonitise kousek před pokutovým územím budou zahrávat standardní situaci.
     
    90
    Thomas Gebauer (RIE) obdržel žlutou kartu za následné protesty vůči hlavnímu sudímu bezprostředně po inkasované brance.
     
    88
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Konečně jsme se dočkali první branky utkání, ale domácí diváci z ní jistě radost nemají! Kdo jiný než Gruber si naběhl na parádní kolmici po levé straně hřiště, následně poslal přesný balon do vápna na zcela volného ROMANA KIENASTA,, který zkušeně poslal míč do domácí branky kolem gólmana Gebauera!
     
    87
    Tak trochu jsem se s tou vzdáleností místa sekl a rozehrávka standardní situace byla dobrých třicet metrů od branky Riedu. Offenbacher chtěl ohrozit domácí klec přímou střelou na branku, jenže balon v dráze jeho letu trefil hlavou jeden z bránících hráčů domácího týmu a ten nakonec obloučkem zapadl do Gebauerových rukavic.
     
    86
    Gruber je po příchodu na hřiště hodně vidět a díky své nezměrné bojovnosti nyní vybojoval přímý kop pro svůj celek jen pár metrů před pokutovým územím soupeře.
     
    84
    Domácím se v útočné fázi ve druhé půli vůbec nedaří, Esser marně čeká na okamžik, kdy si sáhne na balon a zasáhne do vývoje tohoto utkání.
     
    83
    Ale mohlo tomu být jinak! Gruber si naběhl do šestnáctky domácích z levé strany na daleký centr z hloubi pole, ale díky své rychlosti ještě míč dostihl na hrací ploše a z první poslal přihrávku vzduchem před branku na Kienasta, který však na balon jen těsně nedosáhl!
     
    82
    Začala nám poslední desetiminutovka utkání 24. kola rakouské Bundesligy mezi Riedem a Štýrským Hradcem a na branku stále marně čekáme.
     
    81
    Kienast nádhernou přihrávkou ze středu hřiště našel poněkud volnějšího Dobrase na pravé straně, jeho zakončení ale postrádalo větší razanci i přesnost a končí pouze v rukavicích brankáře Gebauera.
     
    80
    Na hřišti se v posledních minutách poměrně přiostřilo a počet nedovolených zákroků geometrickou řadou stoupá.
     
    79
    Lykogiannis si to namířil s míčem mezi dvojici domácích hráčů, Pradu a Traunera, a po kontaktu s prvně jmenovaným před šestnáctkou upadl. O nedovolený zákrok se však dle sudího Heisse nejednalo a tak se balonu ujali fotbalisté domácího Riedu.

    Daniel Kubelka

    Góly: 88. Kienast

    Karty:   53. Prada (RIE), 62. Antonitsch (RIE), 90. Gebauer (RIE) – 45+1. Kamavuaka (STG), 61. Kayhan (STG), 90+1. Avlonitis (STG)   90+4. Antonitsch (RIE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 6:13. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 18:13.
    SV Ried: Gebauer (C) – Antonitsch, Reifeltshammer, Filipović – Bergmann (60. Kreuzer), Trauner (90+3. Sikorski), Polverino, Prada – Hart, Elsneg (71. Honsak) – Fröschl.
    Náhradníci: Durakovic – Janeczek, Streker, Sikorski, Honsak, Brandner, Kreuzer.

    SK Sturm Graz: Esser (C) – Kayhan, Avlonitis, Spendlhofer, Lykogiannis – Kamavuaka, Offenbacher – Dobras (90+5. Potzmann), Stankovic (65. Avdijaj), Horvath (73. Gruber) – Kienast.
    Náhradníci: Gratzei – Potzmann, Gruber, Lovric, Edomwonyi, Klaric, Avdijaj.

    Rozhodca: Heiss – Staudinger, Braunschmidt