Wolfsburg – Bayern 0:2 (kon.) | Hamburger – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Stuttgart – Hannover 1:2 (kon.)
Brémy – Darmstadt 2:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:2 (1:1)
Hannover 96
cz Sobota 27.02.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! VfB Stuttgart poměrně překvapivě prohrál v domácím prostředí s Hannoverem 96 1:2! Hostující celek tak slaví zisk důležitých tří bodů v boji o záchranu!

    Stuttgart v úvodu utkání nedokázal potvrdit roli favorita, a s posledním Hannoverem hrál překvapivě otevřenou partii. V osmnácté minutě však zůstal ve vápna osamocený Timo Werner, který si naskočil na centr Maxima, a otevřel skóre dnešního zápasu! Hannover však ze svého tempa neubral, a ve 32. minutě se dočkal zaslouženého vyrovnání. Christian Schulz se dokázal nejlépe zorientovat před Tytońem, a poslal míč do branky!

    Stuttgart si v průběhu druhého poločasu vybojoval hned několik velkých šancí, avšak žádnou nedokázal využít. Následně v 83. minutě standardní situace hostů, a Christian Schulz svým druhým gólem v zápase rozhodl o vítězství svého celku!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:25:00)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 15:9. Střely mimo: 8:2. Rohy: 17:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Hiroši Kijotake, přichází Waldemar Anton.
    90+2. Kravec mohl srovnat, nicméně branku Zielera minul
     
    90+2
    Ale přece jenom si Stuttgart ještě jednu šanci vypracoval! Do vápna dostal přihrávku střídající Kravec, který se opřel do míče, avšak jeho pokus skončil těsně vedle branky!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby, a Stuttgart již tak moc času na vyrovnání nemá!
     
    90
    Stuttgart se ještě v samotném závěru pokouší něco udělat se současným stavem, avšak hostující celek zvládá závěr zápasu skvěle hlavně po taktické stránce!
     
    89
    Filip Kostić táhl další akci svého celku po levé straně, a následným pasem našel na hranici vápna Lukase Ruppa. Jeho střela z voleje mířila mezi tři tyče, nicméně Zieler dokázal míč vyrazit na roh!
     
    88
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Iver Fossum, přichází Artur Sobiech.
     
    88
    Stuttgart se však ještě nevzdává, a bude chtít vyrovnat. VfB mělo k dispozici rohový kop, kterého se ujal Maxim. Jeho centr našel v pravé části vápna Harnika, avšak ten poslal míč mimo branku!
     
    86
    Hannover postupoval do rychlého protiútoku, který táhl středem hřiště Fossum. Norský záložník si následně udělal prostor ke střele, nicméně jeho pokus brankář Tytoń v pohodě lapil!
     
    85
    Christian Schulz se zachoval jako správný kapitán, a dvěma brankami dokázal otočit stav dnešního utkání. Hannover tak má nakročeno k zisku nesmírně důležitých tří bodů!
    83. Christian SCHULZ - 1:2
     
    83
    Hannover právě vstřelil branku!
    Tak, to je pro domácí celek opravdu velký šok, neboť Hannover se dostává v závěru zápasu do vedení, a otáčí stav dnešního utkání! Hannover vybojoval další standardní situaci, které se ujal Kijotake. Centr japonského záložníka našel CHRISTIANA SCHULZE, jehož první hlavičku ještě Tytoń vyrazil, avšak na dorážku již byl polský brankář krátký!
     
    82
    Hannover měl k dispozici standardní situaci, které se ujal Karaman. Následný centr tureckého záložníka však obrana Stuttgartu odvrátila!
     
    81
    Následného rohového kopu se ujal Alexandru Maxim, nicméně centr rumunského záložníka skončil přímo v rukavicích Zielera!
     
    80
    Filip Kostić je v posledních minutách velmi aktivní! Srbský křídelník dokázal z levé strany opět odcentrovat, nicméně pozorný Sakaj míč odvrátil na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Góly: 18. Werner (Maxim) – 32. Schulz (Kijotake), 83. Schulz

    Karty:   54. Niedermeier (STU) – 56. Hoffmann (HAN), 65. Jamaguči (HAN), 72. Sorg (HAN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 15:9. Střely mimo: 8:2. Rohy: 17:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:11.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (75. Harnik) – Rupp, Maxim, Gentner, Kostić – Werner (76. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Heise, Klein, Kravec.

    Hannover 96: Zieler – Sakaj, Jamaguči, Schulz, Sorg – Hoffmann – Kijotake (90+2. Anton), Sané, Fossum (88. Sobiech), Karaman – Wolf (75. Klaus).
    Náhradníci: Tschauner – Albornoz, Prib, Schmiedebach, Sobiech, Klaus, Anton.

    Rozhodca: Sascha Stegemann – Gerach, Gittelmann