Wolfsburg – Bayern 0:2 (kon.) | Hamburger – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Stuttgart – Hannover 1:2 (kon.)
Brémy – Darmstadt 2:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:2 (1:1)
Hannover 96
cz Sobota 27.02.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Hiroši Kijotake, přichází Waldemar Anton.
    90+2. Kravec mohl srovnat, nicméně branku Zielera minul
     
    90+2
    Ale přece jenom si Stuttgart ještě jednu šanci vypracoval! Do vápna dostal přihrávku střídající Kravec, který se opřel do míče, avšak jeho pokus skončil těsně vedle branky!
     
    89
    Filip Kostić táhl další akci svého celku po levé straně, a následným pasem našel na hranici vápna Lukase Ruppa. Jeho střela z voleje mířila mezi tři tyče, nicméně Zieler dokázal míč vyrazit na roh!
     
    88
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Iver Fossum, přichází Artur Sobiech.
    83. Christian SCHULZ - 1:2
     
    83
    Hannover právě vstřelil branku!
    Tak, to je pro domácí celek opravdu velký šok, neboť Hannover se dostává v závěru zápasu do vedení, a otáčí stav dnešního utkání! Hannover vybojoval další standardní situaci, které se ujal Kijotake. Centr japonského záložníka našel CHRISTIANA SCHULZE, jehož první hlavičku ještě Tytoń vyrazil, avšak na dorážku již byl polský brankář krátký!
    79. Filip Kostić neproměnil velkou šanci
     
    79
    Na druhé straně hřiště měl další velkou šanci domácí Stuttgart. Obrana Hannoveru zaspala, a do úniku se dostal Filip Kostić. Srbský křídelník byl však při zakončení tísněn obráncem, a jeho střelu dokázal Zieler vyrazit!
     
    76
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Artem Kravec.
     
    75
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Serey Die, přichází Martin Harnik.
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Felix Klaus.
    74. Timo Werner ve velké šanci těsně minul branku
     
    74
    Domácí celek teď měl obrovskou šanci na vstřelení rozhodující branky! Celou akci táhl po levé straně Filiíp Kostić, který následně přenechal míč Wernerovi, avšak ten poslal míč těsně vedle!
     
    72
    Na pravé straně předvedl krásnou individuální akci Serey Dié, který nejdříve přešel přes Schulze, a následně mířil k centru. Poté ho však poslal k zemi Oliver Sorg, který rázem vidí žlutou kartu!
    66. Velká šance Maxima
     
    66
    Stuttgart měl k dispozici velmi zajímavou standardní situaci, ze které se však ještě prosadit nedokázal, neboť Maxim trefil břevno. Následně se však ve vápně dostal míč k Maximovi, jenže jeho střelu, která mířila do branky, odkopl jeden z hostujících hráčů!
     
    65
    Domácí Gentner převzal míč ve středu hřiště, a namířil si to do pokutového území. Těsně před vápnem ho však poslal k zemi stoper Jamaguči, který dostává žlutou kartu!
     
    57
    Následné standardní situace se ujal Alexandru Maxim, jehož centr našel ve středu vápna Schwaaba. Německý stoper míč lehce líznul, a Zieler měl co dělat, aby míč dostal na roh! Hlavní rozhodčí však následně odpískal ofsajd!
     
    56
    A o dvě minuty později uděluje hlavní rozhodčí další žlutou kartu! Hostující Hoffmann na levé straně ostře zajel pod nohy Emiliano Insúa, a dostává žlutou kartu!
     
    54
    Hlavní rozhodčí Sascha Stegemann musel poprvé v dnešním zápase sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu. Domácí Niedermeier poslal ve středu hřiště k zemi Saného, a žlutá karta byla logickým vyústěním situace!
     
    42
    Japonský záložník Kijotake dostal od domácích hráčů prostor před pokutovým územím, a následnou střelou pořádně vystrašil domácí fanoušky, ta totiž mířila těsně vedle domácí branky!
    32. Christian SCHULZ - 1:1
     
    32
    Hannover právě vstřelil branku!
    A Hannover z následné standardní situaci srovnává na 1:1! Exekuce se ujal sám faulovaný Kijotake, který našel svým centrem na zadní tyči volného CHRISTIANA SCHULZE, který poslal míč odrazem o břevno do branky!
    18. Timo WERNER - 1:0
     
    18
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí celek sice nevstoupil do utkání příliš aktivně, avšak již v osmnácté minutě jde do vedení! Stuttgart zahrával z levé straně standardní situaci, které se ujal Alexandru Maxim, který přesným centrem našel ve vápně zcela osamoceného TIMO WERNERA, který si dokázal poradit!

    Jan Havlovic

    Góly: 18. Werner (Maxim) – 32. Schulz (Kijotake), 83. Schulz

    Karty:   54. Niedermeier (STU) – 56. Hoffmann (HAN), 65. Jamaguči (HAN), 72. Sorg (HAN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 15:9. Střely mimo: 8:2. Rohy: 17:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:11.
    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (75. Harnik) – Rupp, Maxim, Gentner, Kostić – Werner (76. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Harnik, Heise, Klein, Kravec.

    Hannover 96: Zieler – Sakaj, Jamaguči, Schulz, Sorg – Hoffmann – Kijotake (90+2. Anton), Sané, Fossum (88. Sobiech), Karaman – Wolf (75. Klaus).
    Náhradníci: Tschauner – Albornoz, Prib, Schmiedebach, Sobiech, Klaus, Anton.

    Rozhodca: Sascha Stegemann – Gerach, Gittelmann