Tottenham – Manchester City 4:1 (kon.) | Leicester – Arsenal 2:5 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 3:2 (kon.)
Stoke City – Bournemouth 2:1 (kon.) | West Ham – Norwich 2:2 (kon.) | Manchester United – Sunderland 3:0 (kon.)
Southampton – Swansea 3:1 (kon.) | Newcastle – Chelsea 2:2 (kon.)
koniec
Manchester United
3:0 (1:0)
Sunderland AFC
Sobota 26.09.2015, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Juan MATA - 3:0
     
    90
    Manchester United dal gól!
    Diabli vedú už rozdielom triedy! Ashley Young vnikol do šestnástky, oklamal Jonesa, prehodil si loptu na ľavačku a prihral ju pred bránu JUANOVI MATOVI, ktorý si ju parádnym prvým dotykom úplne zastavil a následne ju ľavačkou upratal do horných partií Pantilimonovej svätyne!
     
    85
    Žltú kartu dostáva Lee Cattermole (Sunderland AFC).
     
    78
    Famózny futbal zo strany Manchestru United! Young s Rooneym si na malom priestore veľmi rýchlo vymenili loptu, Rooney si potom počkal na Juana Matu, ktorý po prihrávke svojho kapitána vypálil z prvej. Pantilimon musel ísť na zem, kde fantastickým zásahom vytlačil loptu, ktorý by zrejme zapadla k pravej žrdi brány Sunderlandu!
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Memphis Depay, prichádza Ashley Young.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daley Blind, prichádza Phil Jones.
     
    70
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza Sebastian Larsson.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Michael Carrick, prichádza Bastian Schweinsteiger.
     
    67
    Anthony Martial pripravil pre svojich spoluhráčov ďalšiu stopercentnú príležitosť. Tentoraz to bol Memphis, ktorého Martial vyzval skórovať. Holandský krídelník však ponúknutou šancou pohrdol a v samostatnom nájazde napálil loptu len priamo do Pantilimona.
     
    62
    Mata na pravom krídle v defenzívnej činnosti zaspal, nechal poza svoj chrbát nabehnúť si na kolmicu Boriniho van Aanholta, ktorý sa v rútil do stopercentnej šance, ale David De Gea mu fantasticky zmenšil strelecký uhol a jeho zakončenie vykopol do bezpečia pravou nohou!
     
    53
    Po štandardnej situácii M'Vilu vznikla v šestnástke Manchestru United poriadna mela, v ktorej sa najlepšie zorientoval Kaboul. Ten sa dostal ku strele, ale David De Gea bol pripravený a zakončenie hosťujúceho stopéra vyrazil!
     
    50
    Žltú kartu dostáva Billy Jones (Sunderland AFC).
    46. Wayne ROONEY - 2:0
     
    46
    Manchester United dal gól!
    Old Trafford sa po góle do šatne môže tešiť aj z gólu, ktorý padol prakticky okamžite po zmene strán. Anthony Martial znovu vykúzlil fantastickú individuálnu akciu, v šestnástke Sunderlandu urobil z Kaboula doslova štatistu a loptu následne predložil WAYNEVI ROONEYMU, ktorý ju aj s určitým prispením šťasteny prepasíroval cez Pantilimona do brány!
     
    46
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Adam Johnson, prichádza Steven Fletcher.
    45+4. Memphis DEPAY - 1:0
     
    45+4
    Manchester United dal gól!
    Červení diabli sa dočkali v samom závere prvého polčasu. Do kabín tak pôjdu vo vedení. Obrovský klobúk dole pred hĺbkovou prihrávkou, ktorú vymyslel Daley Blind z pozície stopéra a ktorou uvoľnil v šestnástke Sunderlandu nabiehajúceho Juana Matu. Španielsky záložník opäť raz potvrdil, že má fantastický prvý dotyk a loptu z voleja naservíroval pred prázdnu bránu MEMPHISOVI DEPAYOVI, ktorý ju zozadu tiesnený dopravil do siete!
     
    38
    Žltú kartu dostáva Adam Johnson (Sunderland AFC).
     
    25
    Rooney to urobil fantasticky, skvostným prvým dotykom vytvoril brejk Manchestru United. Jeho prihrávku na Martiala odvrátili hosťujúci obrancovia len k Memphisovi, ktorý technickým zakončením z druhej vlny donútil Pantilimona loptu smerujúcu pod brvno vyraziť na rohový kop!
     
    22
    Adam Johnson vytvoril svojou nepresnosťou na ľavom krídle priestor pre Memphisa Depaya, ktorý následne práve okolo Johnsona preletel ako víchor, Holanďan vletel do pokutového územia, ale svoj slalom už nestačil zakončiť strelou.
     
    16
    Pantilimon sťahoval loptu do rukavíc už za hranicou pokutového územia. Manchester United tak bude zahrávať priamy kop z mimoriadne zaujímavého priestoru.
     
    15
    Juan Mata si pred šestnástkou pekne zasekol spoluhráčov, prichystal si to na silnejšiu ľavačku a poriadne vystrašil Pantilimona. Strela španielskeho legionára bola totiž Catemorlom tečovaná len tesne vedľa pravej žrde svätyne Sunderlandu!

    Michal Bakoš

    Góly: 45+4. Depay, 46. Rooney, 90. Mata

    Karty:   38. Johnson (SUN), 50. Jones (SUN), 85. Cattermole (SUN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:9. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind (74. Jones), Darmian – Carrick (68. Schweinsteiger), Schneiderlin – Mata, Rooney (C), Depay (77. Young) – Martial.
    Náhradníci: Romero – A. Herrera, Fellaini, Pereira, Jones, Young, Schweinsteiger.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – M'Vila, Cattermole – Johnson (46. S. Fletcher), Toivonen (70. Seb Larsson), Lens – Borini.
    Náhradníci: Mannone – Coates, Defoe, S. Fletcher, Jordi Gómez, Seb Larsson, Yedlin.

    Rozhodca: Jones – Holmes, Hussin