Tottenham – Manchester City 4:1 (kon.) | Leicester – Arsenal 2:5 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 3:2 (kon.)
Stoke City – Bournemouth 2:1 (kon.) | West Ham – Norwich 2:2 (kon.) | Manchester United – Sunderland 3:0 (kon.)
Southampton – Swansea 3:1 (kon.) | Newcastle – Chelsea 2:2 (kon.)
koniec
Manchester United
3:0 (1:0)
Sunderland AFC
Sobota 26.09.2015, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United sa po dlhých mesiacoch dostáva na prvé miesto ligovej tabuľky. Diabli využili zakopnutie svojho mestského rivala, keď doma poľahky porazili posledný Sunderland.

    S konštatovaním, že anglická Premier league má nového lídra, sa s vami lúčim. Želám ešte príjemný zvyšok sobotného večera. (17:57:36)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Martial síce hlavičkový súboj vyhral, ale len za pomoci nedovoleného zákroku.
     
    90+3
    Bastian Schweinsteiger tvrdo dohraný na vlastnej polovici ihriska.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
    90. Juan MATA - 3:0
     
    90
    Manchester United dal gól!
    Diabli vedú už rozdielom triedy! Ashley Young vnikol do šestnástky, oklamal Jonesa, prehodil si loptu na ľavačku a prihral ju pred bránu JUANOVI MATOVI, ktorý si ju parádnym prvým dotykom úplne zastavil a následne ju ľavačkou upratal do horných partií Pantilimonovej svätyne!
     
    89
    Pekný šprint Rooneyho, ktorý zastavil v šestnástke Sunderlandu až Kaboul.
     
    88
    Ashley Young na ľavom krídle doslova povozil Jonesa na kolotoči, následne strieľanou prihrávkou ponúkol šancu Rooneymu, ktorého zakončenie bolo zablokované.
     
    86
    Čakanie verných fanúšikov Sunderlandu, ktorí si aj dnes našli cestu na Old Trafford, na úvodné víťazstvo v tomto ročníku bude pokračovať minimálne do ďalšieho kola.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Lee Cattermole (Sunderland AFC).
     
    84
    Martial otočený chrbtom k bráne priťukol pod seba loptu Morganovi Schneiderlinovi, ktorý z hranice pokutového územia miesto zakončenia volil zbytočnú prihrávku.
     
    83
    Matteo Darmian výborným prízemným centrom takmer našiel v strede pokutového územia Anthonyho Martiala, pred ktorým na poslednú chvíľu odpratal loptu do bezpečia stopér Kaboul.
     
    81
    Juan Mata centroval od rohovej zástavky, našiel ale len rukavice Pantilimona, ktorý loptu letiacu vzduchom poľahky ukryl do svojho náručia.
     
    80
    Young sa snažil prekvapiť dlhým pasom na Matu. Pri lopte bol ako prvý brankár Pantilimon. Oba tímy vstúpili do posledných desiatich minút riadnej hracej doby.
     
    78
    Famózny futbal zo strany Manchestru United! Young s Rooneym si na malom priestore veľmi rýchlo vymenili loptu, Rooney si potom počkal na Juana Matu, ktorý po prihrávke svojho kapitána vypálil z prvej. Pantilimon musel ísť na zem, kde fantastickým zásahom vytlačil loptu, ktorý by zrejme zapadla k pravej žrdi brány Sunderlandu!
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Memphis Depay, prichádza Ashley Young.
     
    75
    Memphis z plného behu ľavačkou odcentroval veľmi tvrdo a aj nepresne. Nasleduje odkop od svätyne brankára Pantilimona.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daley Blind, prichádza Phil Jones.
     
    73
    Rooney za sebou cítil nábeh Matu, ktorému sa snažil posunúť loptu pätičkou. Úmysel fantastický, realizácia už tak dokonalá nebola.
     
    71
    V opatere lekárov sa nachádza Daley Blind, ktorý bude zrejme musieť striedať.
     
    70
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza Sebastian Larsson.
     
    69
    Valencia vyzvŕtal na pravej strane protihráča, pravačkou posadil loptu priamo na hlavu Anthonyho Martiala, ktorého hlavičkové zakončenie preletelo tesne ponad hornú sieť.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Michael Carrick, prichádza Bastian Schweinsteiger.
     
    67
    Anthony Martial pripravil pre svojich spoluhráčov ďalšiu stopercentnú príležitosť. Tentoraz to bol Memphis, ktorého Martial vyzval skórovať. Holandský krídelník však ponúknutou šancou pohrdol a v samostatnom nájazde napálil loptu len priamo do Pantilimona.
     
    67
    Memphis Depay si na ľavom krídle s jedným protihráčom poradil, v šestnástke však už jeho slalom bol zbytočný.
     
    65
    Diabli držia nad zápasom poľahky kontrolu. Ich dominancia je zjavná predovšetkým v strede poľa.
     
    64
    Mata a Depay nádherne zakombinovali pred šestnástkou Sunderlandu, takýto futbal sa domácim tribúnam bezpochyby pozdáva.
     
    62
    Mata na pravom krídle v defenzívnej činnosti zaspal, nechal poza svoj chrbát nabehnúť si na kolmicu Boriniho van Aanholta, ktorý sa v rútil do stopercentnej šance, ale David De Gea mu fantasticky zmenšil strelecký uhol a jeho zakončenie vykopol do bezpečia pravou nohou!
     
    60
    Smalling odstavil od lopty Stevena Fletchera, ktorý ho navyše o niekoľko sekúnd neskôr fauloval.
     
    59
    Wayne Rooney dnes z hlbšieho postavenia vymýšľa fantastické prenesenia, teraz Valenciovi chýbalo len málo, aby jedno také ešte zachytil na hracej ploche.
     
    57
    Antonio Valencia po kľučke do stredu ihriska nasadil k výbornému šprintu, následne sa snažil uvoľniť Wayne Rooneyho, ale toho predskočili traja obrancovia Sunderlandu. Jeden z nich hru okamžite otáča na druhú stranu.
     
    55
    Fabiovi Borinimi na krídle síce chýbala potrebná podpora, ale aj napriek jej absencii dokázal vybojovať rohový kop. Sunderland začína v tejto fáze druhého polčasu vystrkávať rôžky.
     
    53
    Po štandardnej situácii M'Vilu vznikla v šestnástke Manchestru United poriadna mela, v ktorej sa najlepšie zorientoval Kaboul. Ten sa dostal ku strele, ale David De Gea bol pripravený a zakončenie hosťujúceho stopéra vyrazil!
     
    52
    Rooney parádne preniesol hru do krídla, Antonio Valencia však už so svojím centerom do pokutového územia až tak úspešný nebol.
     
    51
    Depay sa snažil nasadiť na ľavom krídle, Johnson ho telom vytlačil za autovú čiaru. Všetko prebehlo v rámci pravidiel.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Billy Jones (Sunderland AFC).
     
    48
    De Gea s nedôslednosťou v rozohrávke. Chybičku za svojho brankára však vyriešila domáca defenzíva, ktorá Toivonena k ničomu nepustila.
    46. Wayne ROONEY - 2:0
     
    46
    Manchester United dal gól!
    Old Trafford sa po góle do šatne môže tešiť aj z gólu, ktorý padol prakticky okamžite po zmene strán. Anthony Martial znovu vykúzlil fantastickú individuálnu akciu, v šestnástke Sunderlandu urobil z Kaboula doslova štatistu a loptu následne predložil WAYNEVI ROONEYMU, ktorý ju aj s určitým prispením šťasteny prepasíroval cez Pantilimona do brány!
     
    46
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Adam Johnson, prichádza Steven Fletcher.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Až na pár minút sa celý prvý polčas hralo len na bránu Sunderlandu. Ten svojou pozornou a pevnou defenzívou robil Manchestru United výrazné problémy, avšak červeným diablom sa predsa len podarilo skórovať, keď na konci nadstaveného času zakončil svojím prvým gólom v anglickej lige krásnu tímovú akciu Memphis.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
    45+4. Memphis DEPAY - 1:0
     
    45+4
    Manchester United dal gól!
    Červení diabli sa dočkali v samom závere prvého polčasu. Do kabín tak pôjdu vo vedení. Obrovský klobúk dole pred hĺbkovou prihrávkou, ktorú vymyslel Daley Blind z pozície stopéra a ktorou uvoľnil v šestnástke Sunderlandu nabiehajúceho Juana Matu. Španielsky záložník opäť raz potvrdil, že má fantastický prvý dotyk a loptu z voleja naservíroval pred prázdnu bránu MEMPHISOVI DEPAYOVI, ktorý ju zozadu tiesnený dopravil do siete!
     
    45+3
    V nadstavenom čase sa Sunderland prezentuje veľmi sympatickým dojmom.
     
    45+2
    Po krásnej ekvilibristike Lensa strieľal Adam Johnson, ktorý svojou ľavačkou trafil len jedného z brániacich hráčov United.
     
    45+1
    K riadnemu hraciemu času boli pridané až štyri minúty.
     
    45
    Johnson sa na okraji pokutového územia snažil nájsť recept na prekonanie Mattea Darmiana, ten ale z tohto merania síl vyšiel úspešnejšie.
     
    44
    Rooney sa rozhodol to vyskúšať zo strednej vzdialenosti, avšak trafil len prvého protihráča stojaceho pred ním.
     
    43
    Ťažko povedať, koho mal Carrick v úmysle nájsť svojou prihrávkou, každopádne ju poslal do stredu šestnástky, kde nebol nikto v červenom drese.
     
    42
    Okolo Boriniho sa behom niekoľkých sekúnd zhŕkli traja protihráči, proti ktorým nemal taliansky útočník šancu niečo vymyslieť.
     
    41
    Depayov center z ľavej strany odvrátil až k poliacej čiare Francúz M'Vila.
     
    40
    Martial si z hrotu odskočil viac do krídla, kde vybojoval rohový kop.
     
    39
    Tento priamy kop si už zobral na starosti Memphis, ktorého technický pokus bol ešte mierne tečovaný múrom, no Pantilimon nemal žiadne vážnejšie starosti.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Adam Johnson (Sunderland AFC).
     
    38
    Lens sa v defenzívnej činnosti rozhodol pre katastrofálne riešenie situácie, odkopával priamo cez pokutové územia svojho tímu a aj keď síce našiel Johnsona, toho jeho odkop trafil do ruky. Priamy kop pre United.
     
    37
    Obrovský talent francúzskeho futbalu v nižšie uvedenom súboji niečo utŕžil, po ošetrovaní by však mal v hre pokračovať.
     
    36
    Zo štandardky, ktorú rozohral Adam Johnson, Sunderland nič nevyťažil, dokonca sa musel rýchlo vracať dozadu. Lee Cattermole v šprintérskom súboji s Martialom výrazne zaostával, avšak využil niekoľko metrov náskoku a pri lopte bol napokon ako prvý.
     
    34
    Borini si po návrate na ihrisko vypýtal vo vzdušnom súboji nedovolený zákrok Smallinga, čím pre Southampton vybojoval štandardnú situáciu.
     
    33
    Fabio Borini druhý raz v priebehu piatich minút leží na trávniku Old Trafford. V prvom prípade po konfrontácii s Blindom, teraz po sklze Antonia Valenciu.
     
    31
    Chris Smalling sa sebavedomo rozbehol od poliacej čiary, posunul loptu na Rooneyho, ktorý ju ešte posielal na Anthonyho Martiala, ale ten napriek tomu, že je mimoriadne rýchly, nemal šancu prihrávku svojho kapitána zachytiť.
     
    30
    Sunderland prakticky zadarmo odovzdal loptu späť do držania svojmu súperovi. Červení diabli budú opäť útočiť do plných a snažiť sa nájsť kľúč na prekonanie obranných hradieb Sunderlandu.
     
    28
    Mata sa chytá za hlavu na znak ospravedlnenia Waynevi Rooneymu, ktorého chcel Španiel svojím pasom hľadať, no do lopty dal priveľa razancie.
     
    27
    Zdalo sa, že Depay si na krídle poradí aj s podčíslením. Dvaja protihráči však naňho nakoniec predsa len boli prílišným sústom.
     
    25
    Rooney to urobil fantasticky, skvostným prvým dotykom vytvoril brejk Manchestru United. Jeho prihrávku na Martiala odvrátili hosťujúci obrancovia len k Memphisovi, ktorý technickým zakončením z druhej vlny donútil Pantilimona loptu smerujúcu pod brvno vyraziť na rohový kop!
     
    24
    Wayne Rooney poslal loptu na Martiala, ktorý nešiel do súboja proti presile, chcel prihrávať pod seba práve na kapitána diablov, no ten bol dobre strážený.
     
    22
    Adam Johnson vytvoril svojou nepresnosťou na ľavom krídle priestor pre Memphisa Depaya, ktorý následne práve okolo Johnsona preletel ako víchor, Holanďan vletel do pokutového územia, ale svoj slalom už nestačil zakončiť strelou.
     
    21
    Smalling vyviezol loptu niekoľko metrov za poliacu čiaru, s následnou kolmicou vpred už úspešný nebol. Lopta skončila až pri Pantilimonovi.
     
    20
    Lee Cattermole ošetrovaný za postrannou čiarou, jeho ďalšie pôsobenie v dnešnom stretnutí by však ohrozené byť nemalo.
     
    18
    Depay sa ocitol dvakrát za sebou na zemi, ani raz však rozhodca nepískal faul. Napádajúcemu Valenciovi už ale áno, čo sa fanúšikom Manchestru, samozrejme, nepozdáva.
     
    17
    Nakoľko to bola parketa ako ušitá pre ľaváka, tak Depay len prebehol ponad loptu, zakončenie nechal na Juana Matu, ktorý však trafil len múr.
     
    16
    Pantilimon sťahoval loptu do rukavíc už za hranicou pokutového územia. Manchester United tak bude zahrávať priamy kop z mimoriadne zaujímavého priestoru.
     
    15
    Juan Mata si pred šestnástkou pekne zasekol spoluhráčov, prichystal si to na silnejšiu ľavačku a poriadne vystrašil Pantilimona. Strela španielskeho legionára bola totiž Catemorlom tečovaná len tesne vedľa pravej žrde svätyne Sunderlandu!
     
    14
    Anthony Martial vletel do kolotoča Premier league ako kométa, v dnešnom zápase si ho preto vzal na starosť John O'Shea, ktorý je ochotný brániť ho aj za cenu faulov.
     
    12
    John O'Shea si pri pokrývaní Anthonyho Martiala vo vzdušnom súboji počínal až príliš agresívne.
     
    11
    Borini ponaháňal pri postrannej čiare Chrisa Smallinga, ktorý sa ale prešprintovať nenechal, súpera si pekne odblokoval a následne si pomohol prihrávkou na De Geu.
     
    8
    Mata centroval do pokutového územia, kde celú situáciu defenzíva Sunderlandu pohodlne zvládla.
     
    6
    Matteo Darmian s pekným ofenzívnym výletom, na ktorého konci taliansky bek takmer posadil svoj center priamo na hlavu Anthonyho Martiala. Ten však do vzduchu skákal márne, center bol o čosi vyšší, ako by potreboval.
     
    5
    Pantilimonov nákop na hrot útoku poľahky skontroloval Chris Smalling. Ďalšia akcia domáceho tímu sa začína zo zadnej formácie.
     
    4
    Martial s Depayom donútili dobrým napádaním hosti chybovať, lopty sa zmocnil Rooney, no rezolútne ho o ňu pripravil tvrdým defenzívnym zákrokom Lee Cattermole.
     
    3
    Mata zaregistroval nábeh Antonia Valenciu, ktorého umným spôsobom vysunul až do šestnástky. Pravý obranca United však nemal nad loptou ideálnu kontrolu a pred bránu Sunderlandu už centroval spoza bránkovej čiary.
     
    2
    Valencia hľadal prihrávkou Rooneyho, ktorý bol dôkladne pokrytý, loptu nestačil spracovať a tá preletela až ku hosťujúcemu brankárovi.
     
    1
    Zápas, po ktorom sa môže Manchester United vyšvihnúť na čelo tabuľky, zahájili výkopom futbalisti Sunderlandu, ktorí nastúpili v zaujímavom zelenom prevedení dresov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Carrick, Schneiderlin – Mata, Rooney (C), Depay – Martial.
    Náhradníci: Romero – A. Herrera, Fellaini, Pereira, Jones, Young, Schweinsteiger.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – M'Vila, Cattermole – Johnson, Toivonen, Lens – Borini.
    Náhradníci: Mannone – Coates, Defoe, S. Fletcher, Jordi Gómez, Seb Larsson, Yedlin.

    Rozhodca: Jones – Holmes, Hussin.
     
    Prajem príjemné sobotné popoludnie všetkým fanúšikom futbalu. Anglická Premier league počas víkendu pokračuje siedmim kolom, vrámci ktorého na seba narazia aj dva tímy z opačných pólov tabuľky. Manchester United na Old Trafford privíta Sunderland.

    Červení diabli po augustovej prehre so Swansea City pokorili v domácom prostredí FC Liverpool, na čo minulú nedeľu nadviazali trojbodovým zápisom aj v stretnutí so Southamptonom. Zverencom holandského stratéga Luisa Van Gaala aktuálne patrí druhé miesto ligovej tabuľky za City, ktoré zatiaľ vládne ligovému pelotónu s pätnástimi bodmi, čo je o dva menej ako má na konte Manchester United. Ten sa na toto ligového zápolenie naladil počas týždňa bezproblémovým víťazstvom v ligovom pohári, keď diabli pred domácimi divákmi zásluhou gólov Rooneyho, Pereiru a Martiala porazili Ipswich Town.

    Sunderland AFC prežíva veľmi nepodarený vstup do nového ligového ročníka. Počas šiestich zápasov sa hostia dočkali len dvoch remíz, na prvé víťazstvo doposiaľ márne čakajú. S dvomi bodmi sa Sunderland nachádza na samom chvoste tabuľky.

    Hostia sa pokúsia negatívnu sériu zlomiť na pôde súpera najtvrdšieho rangu. Manchester United možno celkom jednoznačne označiť za velikánskeho favorita duelu, avšak Sunderlandu sa na Old Trafford nie až tak dávno podarilo diablov zdolať. V máji 2014, na konci ligovej sezóny, ktorú červení diabli dohrávali za trénerského vedenia Ryana Giggsa, Sunderland v Manchestru vyhral 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 45+4. Depay, 46. Rooney, 90. Mata

    Karty:   38. Johnson (SUN), 50. Jones (SUN), 85. Cattermole (SUN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:9. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind (74. Jones), Darmian – Carrick (68. Schweinsteiger), Schneiderlin – Mata, Rooney (C), Depay (77. Young) – Martial.
    Náhradníci: Romero – A. Herrera, Fellaini, Pereira, Jones, Young, Schweinsteiger.

    Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – M'Vila, Cattermole – Johnson (46. S. Fletcher), Toivonen (70. Seb Larsson), Lens – Borini.
    Náhradníci: Mannone – Coates, Defoe, S. Fletcher, Jordi Gómez, Seb Larsson, Yedlin.

    Rozhodca: Jones – Holmes, Hussin