Tottenham – Manchester City 4:1 (kon.) | Leicester – Arsenal 2:5 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 3:2 (kon.)
Stoke City – Bournemouth 2:1 (kon.) | West Ham – Norwich 2:2 (kon.) | Manchester United – Sunderland 3:0 (kon.)
Southampton – Swansea 3:1 (kon.) | Newcastle – Chelsea 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:2 (1:0)
Aston Villa FC
Sobota 26.09.2015, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    K sobotňajšiemu popoludniu už tradične patrí bohatá porcia zápasov z anglickej Premier League. V našom priamom prenose spoločne zamierime na Anfield Road, kde sa domáci FC Liverpool stretne s Aston Villou. Zápas sa začína o 16:00 a rozhodovať ho bude Jonathan Moss.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool vstúpil do novej sezóny dvoma výhrami, no v ďalších 4 zápasoch sa z plného bodového zisku neradoval. Remíza na Emirates Stadium 0:0 bola ešte dobrým výsledkom, no prehry s West Hamom, Manchestrom United a domáca remíza s Norwichom 1:1 už tak fanúšikov The Reds nepotešili. Nepresvedčivé výsledky opäť rozvírili dohady o možnom odchode Brendana Rodgersa. Viacerí fanúšikovia Liverpoolu sa dokonca počas dnešného duelu prezlečú za Jürgena Kloppa, ktorého príchod na Anfield Road si želajú. Definitívne mohlo Rodgersovi "zlomiť väz" prípadné vypadnutie z Capital One Cupu, kde The Reds zdolali štvrtoligový Carlisle až po pokutových kopoch. Pre Martina Škrtela to bol jubilejný 300. zápas v červenom drese. Dnes by sa mal v základnej zostave objaviť aj Daniel Sturridge, ktorý bol dlhodobo zranený.

    ASTON VILLA

    Aston Villa takisto vstúpila do novej sezóny výhrou, keď na pôde nováčika z Bournemouthu zvíťazila najtesnejším rozdielom. Odvtedy ale nevyhrala 5 zápasov v rade a získala iba jediný bod za remízu so Sunderlandom 2:2. The Villans môže mrzieť najmä prehra na pôde Leicesteru City, kde viedla 0:2 a v poslednej štvrťhodine prišla o všetky body. Tréner Tim Sherwood, ktorý trénoval aj Tottenham sa po zápase vyjadril, že tak zle sa ešte necítil. Aktuálne patrí Aston Ville so ziskom 4 bodov až 17. priečka. Podobne ako Liverpool, aj Aston Villa sa počas týždňa predstavila v Capital One Cupe. V birminghamskom derby zvíťazila 1:0, keď sa o jediný gól postaral Rudy Gestede. Zaujímavosťou je, že The Villans neprehrali na Anfield Road predošlé 4 duely a posledná prehra je tak ešte z roku 2010.

    ZRANENIA

    Oba tímy trpia početnou maródkou a v dnešnom zápase tak budeme ochudobnení o výkony niektorých kľúčových hráčov. Na strane Liverpoolu stále chýba Jordan Henderson, v zápase s Norwichom sa zranil bývalý hráč Aston Villy Christian Benteke a v stredu Liverpool prišiel aj o Dejana Lovrena a Roberta Firmina. Na druhej strane sú zranení Jores Okore, Gary Gardner a otázny štart je aj v prípade Gabriela Agbonlahora a Adama Traorého.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Can, Škrtel, M. Sakho – Clyne, Lucas Leiva, Milner (C), A. Moreno – Ings, Sturridge, Coutinho.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Joe. Gomez, Lallana, Allen, Origi, Ibe.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Lescott, Amavi – C. Sánchez, A. Westwood, Gueye – Grealish, Gestede, Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Clark, Bacuna, Veretout, J. Ayew, Traoré, Gil.

    Rozhodca: Jonathan Moss.
     
    Pred samotným hvizdom Jonathana Mossa nemôže chýbať hymna domáceho tímu – You'll never Walk Alone.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Liverpool dal gól! Úvod ako z veľkej knihy v podaní The Reds. Na hranici šestnástky sa dostal po prihrávke Coutinha k lopte JAMES MILNER, prehodil si ju na ľavačku a presnou strelou k ľavej žrdi otvára skóre už po 65 sekundách hry.
    2. James MILNER - 1:0
     
    3
    Liverpool naďalej drží loptu na svojich kopačkách. James Milner bol v blízkosti rohovej zástavky hostí faulovaný, a tak Liverpool bude zahrávať priamy kop.
     
    4
    Prvý zákrok Brada Guzana. Po centri Alberta Morena sa dostal k hlavičkovému zakončeniu Emre Can, no jeho pokus mieril iba do stredu brány, kde stál pripravený brankár Aston Villy.
     
    5
    Emre Can si splnil aj svoje defenzívne povinnosti, keď dobre telom odtlačil idrissu Gueyeho. Odkopávať od svojej brány tak bude Simon Mignolet.
     
    6
    Center Jamesa Milnera z ľavej strany mal smerovať na hlavu Dannyho Ingsa, no končí iba v rukách Brada Guzana.
     
    7
    The Villans mohli vyrovnať. Po centri z ľavej strany predskočil Mamadoua Sakha v hlavičkovom súboji Rudy Gestede, no našťastie pre domáci tím tesne minul bránu.
     
    8
    Emre Can teraz pekne priťukol loptu Ingsovi, ktorý vystrelil spoza šestnástky. Jeho strelu ale bez väčších problémov kryje hosťujúci gólman.
     
    9
    Danny Ings sa ocitol v ďalšej šanci. Výborne si 16 metrov od brány spracoval loptu prehodil si ju na pravačku a vystrelil. Jeho obstrel ale mieril nad bránu Aston Villy.
     
    10
    Liverpool kontroluje priebeh hry a doslova si užíva rýchlo získané vedenie. Hostia sa zatiaľ veľmi málo dostávajú k lopte.
     
    12
    Domáci veľmi dobre napádajú rozohrávku zverencov Tima Sherwooda a nedávajú im šancu priblížiť sa na dostrel Simona Mignoleta.
     
    13
    Po chybe Jordana Amaviho sa dostal k centru Alberto Moreno. Jeho snahu o prihrávku na Sturridga likviduje opäť Brad Guzan.
     
    14
    Prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hry sa v momente prihrávky opäť ocitol španielsky krajný obranca Alberto Moreno.
     
    15
    James Milner získava po súboji s Micahom Richardsom rohový kop pre svoj tím. Zahrávať ho bude ľavák Moreno.
     
    16
    Philippe Coutinho sa snažil presadiť v pokutovom území v súboji s Alanom Huttonom. Ten ale výborne zapracoval a odkopol loptu na ďalší rohový kop.
     
    17
    Opäť výborne Hutton. Najmä cez jeho pravú stranu to zatiaľ domáci skúšajú, no tento raz si obranca hostí poradil s akciou Daniela Sturridga čisto a navyše efektne.
     
    18
    James Milner spadol v pokutovom území hostí, no svojou vlastnou vinou. Nasleduje tak iba odkop od brány Brada Guzana.
     
    19
    Aj ďalšia akcia Liverpoolu sa končí odkopom od brány hostí. Tento raz dostal nepresnú prihrávku za obranu Danny Ings.
     
    20
    Tradične sa snažil ohroziť bránu súpera navrátilec do zostavy Liverpoolu Philippe Coutinho. Jeho pokus z hranice pokutového územia ale skončil vysoko nad bránou.
     
    21
    Réžia nám teraz ponúkla zaujímavý pohľad na oboch trénerov. Oveľa pokojnejší je zatiaľ Brendan Rodgers, ktorého tím vedie 1:0.
     
    22
    Obrovská chyba Emreho Cana takmer znamenala vyrovnanie. Po centri Alana Huttona nemecký obranca sklepol loptu priamo na nohu Rudyho Gestedea, ktorý z prvej pálil z hranice pokutového územia. Hosťujúci útočník ale trestuhodne minul bránu.
     
    24
    Obrovské zmätky v obrane hostí. Richards volil malú domov na Guzana, no brankár Aston Villy sa príliš nevyznamenal a loptu poslal len na Alberta Morena, ktorý stál na ľavej strane v blízkosti šestnástky. Nakoniec ale Liverpool túto šancu nevyužil.
     
    25
    Domáci majú jasnú prevahu o čom svedčí aj štatistika držania lopty – 65% ku 35%.
     
    26
    Danny Ings sa snažil prestrčiť loptu na Milnera, no z akcie hráčov Liverpoolu pramení len odkop od hosťujucej brány. Obranné povinnosti si do bodky splnil Jordan Amavi.
     
    27
    Center nemeckého mladíka Emreho Cana bol zblokovaný, a tak bude nasledovať tretí roh Liverpoolu.
     
    28
    Danny Ings sa snažil prihrať loptu Nathanielovi Clyneovi, ktorý si nabiehal po pravej strane. Nakoniec bol ale pas domáceho útočníka príliš dlhý.
     
    29
    Po hektickom úvode sa zápas upokojil a sledujeme obrázok hry, ktorý sa dal očakávať. Liverpool je nasťahovaný na polovici súpera a kombinuje v blízkosti pokutového územia.
     
    30
    Na konci polhodiny hry bude zahrávať Liverpool ďalší roh. Prihrávku Sturridga totiž dobre zblokoval skúsený obranca Joleon Lescott.
     
    31
    Danny Ings si po Coutinhovej prihrávke nedovolene počínal v súboji s Alanom Huttonom, čo neuniklo zraku Jonathana Mossa. Doposiaľ ale vidíme skutočne minimum faulov.
     
    32
    Nathaniel Clyne dobre zapracoval v súboji s Jordanom Amavim a hosťujúcemu hráčovi nedovolil získať ani rohový kop.
     
    33
    Faul Jamesa Milnera doslova smrdel žltou kartou. Nakoniec hlavný rozhodca uprednostnil výrazný dohovor pred udelením žltej karty.
     
    34
    O niekoľko sekúnd neskôr bol práve James Milner hráčom, ktorý bol faulovaný. O piaty faul hostí sa pričinil Jordan Amavi.
     
    36
    Počet nedovolených zákrokov nám v posledných dvoch minútach veľmi narástol. Zatiaľ sa to ale všetko zaobišlo bez kartového napomínania.
     
    37
    Zblokovanú strelu Coutinha radšej vyráža Brad Guzan na rohový kop. Zahrávať ho bude z ľavej strany James Milner.
     
    38
    James Milner napokon zahral rohový kop nakrátko ale žiadna šanca z toho pre jeho tím nebola.
     
    39
    Liverpool naďalej oblieha pokutového územie Aston Villy. Tá sa ale zatiaľ dobre bráni.
     
    41
    Poriadny závar pred bránou Liverpoolu. Po centri Huttona, ktorý Mignolet s námahou vyrazil, sa dostal po skrumáži do zakončenia Ashley Westwood. Loptu mu pekne priťukol Scott Sinclair, no jeho pokus bol zblokovaný Martinom Škrtelom na rohový kop.
     
    42
    Následne hostia obliehali pokutové územie a po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke kapitán Aston Villy Micah Richards. Jeho pokus ale neohrozil Simona Mignoleta.
     
    43
    O pár sekúnd neskôr už ale musel belgický brankár zasahovať. Z 20 metrov pálil Scott Sinclair, ale jeho strela mierila iba do stredu brány.
     
    44
    Po tvrdom súboji s Jamesom Milnerom ostáva na trávniku ležať Carlos Sánchez. Okamžite je v opatera lekárov, a tak sa na trávniku chvíľu nehrá.
     
    45
    Jonathan Moss nadstavuje k prvej 45-minútovke ešte 60 sekúnd.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas, po ktorom môžu viac spokojnejší domáci futbalisti. Po prvýkrát sa totiž v drese Liverpoolu trafil James Milner. Anglický reprezentant napriahol svojou ľavačkou z hranice šestnástky a Guzanovi nedal šancu. Liverpool sa ale tiež nevyhol chybám v obrane a môže byť rád, že zatiaľ ešte neinkasoval. Druhý polčas sa začne krátko po 17:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Z pravej strany sa dostal k centru Nathaniel Clyne. Jeho center opäť smeroval na Dannyho Ingsa, no pred ním dobre zapracoval Micah Richards.
     
    48
    Martin Škrtel sa vybral na útočný výlet a vybojoval priamy kop pre svoj tím. V súboji s Rudym Gestedeom bol totiž faulovaný.
     
    49
    Veľká šanca Liverpoolu. Po chybe Jacka Grealisha sa dostal k lopte Clyne a okamžite poslal loptu do ohňa, kde si nabehol Philippe Coutinho. Pohotové zakončenie brazílskeho futbalistu bolo ale zblokované na rohový kop.
     
    50
    V krátkom časovom úseku zahrával Liverpool dva rohové kopy, no ani pri jednom sa nedostal do zakončenia.
     
    51
    Po centri Alana Huttona sa dostal k hlavičke Scott Sinclair, ale jeho pokus mieril vedľa brány.
     
    52
    Ďalšia obrovská šanca Liverpoolu. Po skvelej prihrávke Coutinha sa ocitol v šanci James Milner, no jeho strelu Brad Guzan výborne vyrazil. Následne bežal za dorážkou Nathaniel Clyne, no v poslednej chvíli zblokoval jeho strelu jeden z obrancov hostí.
     
    53
    Po následnom rohu hlavičkoval Martin Škrtel, no jeho pokus výborne odvrátil Jordan Amavi. Následne sa v ofsajde ocitol Scott Sinclair.
     
    54
    Liverpool zahrával po ruke Sinclaira nebezpečnú štandartku z približne 20 metrov. O rozohrávku sa postaral Philippe Coutinho, ale jeho pokus Brad Guzan videl a následne zlikvidoval.
     
    55
    Brankár hostí sa opäť musel činiť. Tento raz chytil do svojich rukavíc center Daniela Sturridga z pravej strany a následne z ľavej strane aj pokus Alberta Morena.
     
    57
    Danny Ings sa dral do koncovky. V súboji s ním si ale počínal veľmi skúsene Joleon Lescott a črtajúce sa nebezpečenstvo zažehnal.
     
    59
    Liverpool dal gól! DANIEL STURRIDGE je späť. James Milner nádherne poslal svojou ľavačkou oblúčik za obranu Aston Villy, na jeho pas si anglicky reprezentant perfektne nabehol a z voleja prepálil Brada Guzana.
    59. Daniel STURRIDGE - 2:0
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie v podaní hostí. Odišiel Carlos Sánchez a na jeho miesto prišiel Jordan Veretout.
     
    61
    Philippe Coutinho sa snažil naraziť si loptu s Jamesom Milnerom, no tentokrát sa domáci do zakončenia nedostali.
     
    62
    Veľká chyba v rozohrávke hostí. Na hranici šestnástky sa dostal úplne zadarmo k lopte Coutinho, no našťastie pre hostí jeho pokus výborne zblokoval Micah Richards. Mohlo byť vymaľované.
     
    63
    Daniel Sturridge mohol pridať ďalší gól. Po prihrávke od Clynea sa ocitol v pokutovom území hostí v minisúboji s Richardsom. Ten ale ustupoval, a tak sa Sturridge dostal ku koncovke. Jeho strela ale mierila iba do stredu brány a navyše jej chýbala razancia.
     
    64
    Daniel Sturridge sa teraz ocitol v postavení mimo hry. K lopte sa tak dostávajú po malej chvíli na dlhší čas aj hostia.
     
    66
    Aston Villa dala gól! Liverpool si komplikuje svoju cestu za víťazstvom. Po pravej strane sa pretlačil cez Lucasa k centru Alan Hutton, presne našiel úplne voľného RUDYHO GESTEDEA, ktorý už jednoducho musel dať.
    66. Rudy GESTEDE - 2:1
     
    67
    Liverpool dal gól! Aston Villa živila nádej na body len necelú minútu. Nádherná akcia v podaní dvojice Sturridge – Coutinho sa končí tretím gólom v sieti Brada Guzana. Brazílčan efektnou pätičkou priťukol loptu na DANIELA STURRIDGA, ten neohrozene postupoval do šestnástky a z hranice bieleho bodu sa nemýlil.
    67. Daniel STURRIDGE - 3:1
     
    69
    Druhé striedanie hostí. Odišiel dnes nevýrazný Jack Grealish a namiesto neho prichádza na ihrisko Adama Traoré.
     
    70
    Aston Villa dala gól! Tak to je neuveriteľné. Po centri Jordana Amaviho predskočil RUDY GESTEDE v hlavičkovom súboji Mamadoua Sakha a nechytateľne posiela loptu do brány. Opäť tu tak máme drámu, čo je pre nezaujatého diváka len dobre.
    70. Rudy GESTEDE - 3:2
     
    71
    Aston Villa okamžite vycítila šancu na vyrovnanie a tlačí sa oveľa viac dopredu. Na zmenu skóre má ešte približne 20 minút.
     
    72
    Liverpoolu sa naskytá šanca na strelenie štvrtého gólu. Po faule na Milnera totiž bude zahrávať priamy kop približne zo vzdialenosti 22 metrov od brány.
     
    73
    Priamy kop veľmi pekne zahral Philippe Coutinho. Strela brazílskeho futbalistu išla ponad múr a len senzačný zákrok Brada Guzana zabránil takmer istému gólu. Liverpool bude zahrávať rohový kop.
     
    74
    Po rohovom kope sa ocitol na zemi Danny Ings, no bol to práve hráč Liverpoolu, kto fauloval hosťujúceho brankára.
     
    75
    Domáca réžia si opäť vyberá Daniela Sturridga, ktorý je zatiaľ hrdinom zápasu. Po dlhodobom zranení sa vrátil späť do základnej zostavy Liverpoolu a už v druhom zápase v Premier League dokázal dvakrát skórovať.
     
    77
    Po prihrávke od Nathaniela Clynea sa dostal k strele opäť Coutinho, no jeho pokus z hranice šestnástky bez problémov kryje gólman Aston Villy.
     
    78
    Po faule Milnera zahrávali hostia priamy kop, konkrétne Ashley Westwood. Ten posadil svoj center na hlavu Micaha Richardsa, no hosťujúci kapitán minul bránu.
     
    79
    Napätie sa pred záverečnou desaťminútovkou stupňuje. Pribúda čoraz viac tvrdých súbojov, ale hlavný arbiter Jonathan Moss si zatiaľ dokáže poradiť.
     
    80
    Nový muž na trávniku Adama Traoré sa snažil prejsť po pravej strane. Dôrazne ho ale zastavil Mamadou Sakho.
     
    81
    Po odrazenej lopte sa dostal k strele spoza šestnástky Idissa Gueye, no jeho pokus bezpečne kryje Simon Mignolet.
     
    82
    James Milner chcel prepasírovať loptu na Dannyho Ingsa. Ten si dobre zabehol za obranu, ale pred ním ešte lepšie zasiahol Brad Guzan.
     
    83
    Adama Traoré si počínal nedovolene v súboji s Lucasom. Následne sa v ofsadje ocitol Daniel Sturridge, a tak nemohol pokračovať vo svojej akcii.
     
    84
    Daniel Sturridge výborne pripravil šancu pre Dannyho Ingsa. Ten ale dlho váhal s koncovkou, a tak bol jeho pokus zblokovaný Joleonom Lescottom.
     
    86
    Daniel Sturridge zahodil šancu na hattrick. Nádherne mu loptu priťukol Danny Ings, čím sa Angličan ocitol zoči-voči Bradovi Guzanovi. Ten strelu domáceho útočníka vyráža na rohový kop.
     
    87
    Scott Sinclair sa otáčal s loptou v pokutovom území domáceho tímu, no proti Škrtelovi a Canovi sa presadiť nedokázal.
     
    88
    James Milner vynikajúco získal loptu a na polovici súpera vybojoval faul pre svoj tím. Ako správny kapitán tak ušetrí cenné sekundy, ktoré chýbajú do konca zápasu.
     
    89
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách a za žiadnych okolností ju nechce súperovi požičať. Aston Villa sa tak nemôže dostať do záverečného tlaku.
     
    90
    Hra je teraz veľmi rozkúskovaná, čo vyhovuje najmä The Reds. Jonathan Moss pridáva k dnešnému zápasu ešte 4 minúty.
     
    90+1
    Danny Ings sa nepresadil ani teraz. Micah Richards ho odstavil telom a získal kop od Guzanovej brány.
     
    90+2
    Nathaniel Clyne dobre zapracoval a po pravej strane postupoval dopredu. Jeho center na Sturridga ale zlikvidoval Lescott.
     
    90+3
    Obrovský potlesk na Anfield Road. Odchádza dvojgolový Daniel Sturridge a na záverečné sekundy prichádza Joe Allen.
     
    90+4
    James Milner skvele drží loptu pri rohovej zastávke súpera a výrazne tak Liverpool približuje k zisku trom bodom, ktoré budú zrejme o chvíľu realitou.
     
    90+5
    Domáci kapitán dokonca vybojoval faul a tak je jasné, že si to Liverpool dnes ustráži a pripíše si tretiu výhru na svoje konto v sezóne.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Hrdinom zápasu je Daniel Sturridge, ktorý prispel dvoma gólmi k výhre The Reds nad The Villans 3:2. Liverpool sa tak razom vyšvihol na siedme miesto tabuľky a na vedúci Manchester United stráca len 5 bodov. Naopak Aston Villa spadla až na 18. miesto, ktoré by znamenalo zostup do druhej najvyššej súťaže. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (17:56:18)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 2. Milner, 59. Sturridge, 67. Sturridge – 66. Gestede, 70. Gestede


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Can, Škrtel, M. Sakho – Clyne, Lucas Leiva, Milner (C), A. Moreno – Ings, Sturridge (90+3. Allen), Coutinho.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Joe. Gomez, Lallana, Allen, Origi, Ibe.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Lescott, Amavi – C. Sánchez (60. Veretout), A. Westwood, Gueye – Grealish (69. Traoré), Gestede, Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Clark, Bacuna, Veretout, J. Ayew, Traoré, Gil.

    Rozhodca: Jonathan Moss