Vladivostok – Ufa 6:2 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Barys 4:0 (kon.)
Jekaterinburg – Nižnekamsk 2:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:1 (po pr.) | Kazaň – Togliatti 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Záhreb 5:2 (kon.) | Novgorod – HC Slovan 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 4:3 (kon.)
Viťaz – Soči 1:5 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 13.02.2015, 17:00 • Konovalenko Sports Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Všetkým hokejovým priaznivcom želám príjemný piatkový podvečer. Pozývam vás sledovať duel KHL, v ktorom sa bude Slovan Bratislava na ľade Torpeda Nižnij Novgorod snažiť revanšovať za katastrofickú prehru v Moskve.

    HC Torpedo Nižnij Novgorod

    História klubu z viac ako trojmiliónového mesta siaha do roku 1946. V roku 1991 sa pôvodný názov Torpedo Gorky zmenil na súčasné Torpedo Nižnij Novgorod. Od vzniku Kontinentálnej hokejovej ligy sa domácim podarilo do play-off dostať tri krát. V minulom ročníku sa pre hokejistov Torpeda skončila vyraďovacia hneď v prvom kole, keď vo vyrovnanej sérii nestačili na Salavaat Julajev Ufa.

    Miesto v elitnej osmičke Západnej konferencie by nemalo zverencom mladého lotyšského trénera Peterisa Skudru uniknúť ani v aktuálnej sezóne. Torpedu momentálne patrí pri zisku 78 bodov ôsma pozícia. Pred ostatnými konkurentmi majú domáci k dobru štyri body, čo síce ešte nie je náskok, ktorý by niečo zaručoval, no v prospech hráčov Novgorodu hovorí fakt, že majú oproti svojim hlavným prenasledovateľmi k dobru dva zápasy. Čo sa týka formy domácich, tak tá je vskutku fantastická. Posledných päť stretnutí Novgorod vyhral, pričom stratil len jeden jediný bod v zápase s HK Soči, ktorý domáci vo svoj prospech rozhodli až v lotérii samostatných nájazdov.

    HC Slovan Bratislava

    Jediný slovenský zástupca hrá v nadnárodnej súťaži tretím rokom a je celkom pravdepodobné, že sa po skončení tejto sezóny s KHL bude musieť rozlúčiť. Belasých sužujú od začiatku ročníka finančné ťažkosti, no aj napriek tomu sa v lete podarilo manažmentu vyskladať papierovo veľmi silné mužstvo. To predvádzalo v úvodných zápasoch sezóny skvelé výkony, postupom času sa však z radov belasých vytratila forma i pohoda, ktorú späť do bratislavskej kabíny nedostal ani fínsky kouč Petri Matikainen. Slovan kľúčové duely na prelome rokov nezvládol a definitívne sa tak pripravil o reálnu šancu na play-off. Mužstvo, ktoré má veľké problémy so zraneniami, navyše v posledných dňoch prestupového obdobia sa z Bratislavy pobrali preč Michal Vondrka, Štefan Ružiča a Jaroslav Janus. Trénerský triumvirát Slovana na posledný trip mohol zobrať len dvanástich útočníkov, a tak niet divu, že výsledkami i celkovo neistou situáciou okolo sužovaný tím na ľade najlepšieho tímu celej ligy totálne vybuchol a v Moskve na ľade CSKA vyfasoval zahanbujúcu prehru v pomere 0:12, ktorou Slovan prepísal negatívny rekord histórie súťaže.

    Štatistiky pred zápasom

    HC Torpedo Nižnij Novgorod

    Bilancia zápasov: 54 zápasov – 26 víťazstiev, 28 prehier, 78 bodov
    Najproduktívnejší hráč: Sakari Salminen – 43 bodov (18 gólov a 25 asistencií)
    Najlepší strelec: Wojtek Wolski – 22 gólov
    Najlepší nahrávač Sakari Salminen – 25 asistencií

    HC Slovan Bratislava

    Bilancia zápasov: 55 zápasov – 19 víťazstiev, 36 prehier, 59 bodov
    Najproduktívnejší hráč: Ladislav Nagy – 36 bodov (20 gólov a 16 asistencií)
    Najlepší strelec: Ladislav Nagy – 20 gólov
    Najlepší nahrávač Rok Tičar – 17 asistencií

    Jasným favoritom druhého vzájomného stretnutia merania síl v sezóne je pri súčasnej konštelácii rozhodne Torpedo Nižnij Novgorod, ktoré si víťazstvo v septembri odnieslo i z Bratislavy, kde zvíťazilo po samostatných nájazdoch. HC Slovan bude chcieť aspoň z časti dať zabudnúť na stredajší debakel, a tak má o motiváciu postarané. Uvidíme, čo sa belasým v druhom zápase ich možno posledného tripu v celej KHL, podarí vymyslieť. Každopádne sa to dozviete v našom online prenose, ktorý vás pozývam sledovať.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Birjukov (Kasutin) – Hietanen, Pepeljaev, Bernatskij, Vasiljev, Blažhievskij, Grigorev, Aljajev – Stojlarov, De. Kazjonov, Dm. Kazjonov, Salminen, Immonen, Wolski, Filatov, Gazulin, Krasnoslobodcev, Knjazev, Potapov, Savinainen.

    HC Slovan Bratislava: Backlund (Godla) – Baranka, Sersen, Štajnoch, Barker, Kozák, Mihálik, Brejčák – Nagy, Murley, Hudáček, Kudrna, Tičar, Netík, Bartovič, Surový, Rehák, Lunter, White.

    Rozhodca: Drejev, Naumov – Majtak, Pronskich.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Domáci sa po úvodnom buly okamžite usadili v útočnom pásme. Prišla aj prvá strela, pokus od modrej čiary však mohol nechať Backlunda absolútne pokojného.
     
    01:20
    Hra je prerušená po tom, čo puk skončil na hráčskej lavici Torpeda.
     
    01:40
    Prvý zákrok v zápase si na konto pripísal domáci brankár Michaj Birjukov, ktorý však mal veľmi jednoduchá prácu so strelou Hudáčka.
     
    02:55
    Zo súbojov pri mantineli vyšli lepšie hokejisti Slovana, ktorí sa môžu z vlastnej obrannej tretiny pokúsiť o založenie útočnej akcie.
     
    03:40
    Po Hudáčkovej aktivite sa Torpedu črtala možnosť na rýchlu kontru, z ktorej však zásluhou dobrého návratu belasých nič nebolo.
     
    04:29
    Vladimír Mihálik dostal trest 2+10. Presilovka pre Torpedo.
     
    04:45
    Ladislav Nagy podnikol počas oslabenia útočný výpad. Kanonier Slovana to vyskúšal strelou spoza obrancu, no ľavú tyčku Birjukova minul.
     
    04:54
    Presilová hra domácich nemala dlhého trvania. Nagy si svojou dobrou aktivitou vypýtal faul Stoljarova.
     
    05:37
    Krasnoslobodcev poslal puk na bránku Slovana. Johan Backlund mal odkrytý výhľad ľahký pokus poľahky ukryl do svojej lapačky.
     
    05:50
    Libor Hudáček za obranou modrou čiare parádne našliapol, pustil sa medzi dvojicu domácich zadákov, ktorí rozlet bratislavského rýchlika zastavili na hranici nedovoleného zákroku.
     
    06:00
    Po reklamnej prestávke sa bude pokračovať vhadzovaním v strednom pásme.
     
    06:30
    Mihálikov menší trest sa skončil, Mário Lunter, ktorý si ho bol odsedieť za robustného beka belasých, je už späť na ľadovej ploche. Začala sa tak kratučká presilovka Slovana.
     
    06:50
    Hráči Slovana sa síce nachádzajú v útočnom pásme, no bojovať už musia proti pätici domácich hokejistov.
     
    07:30
    Nikitu Filatova si pri mantineli v obrannej tretine Slovana vzal do parády Lukáš Kozák, ktorému pomohol dostať puk do stredného pásma Tomáš Netík.
     
    08:10
    Patrick White dostal prihrávku na hranicu bránkoviska, položil si i Michajla Birjukova, no už nestačil zakončiť a jeho prihrávku nemal na bránkovej čiare, kto usmerniť do brány Novgorodu! Obrovská šanca Slovana ostala nevyužitá.
     
    09:10
    Domáci sa snažili okamžite odpovedať, no ich ofenzívny rozlet zastavil pri mantineli za Backlundom dobrou obrannou robotou Martin Štajnoch.
     
    10:00
    V momentoch, kedy sa prvá tretina preklopila do svojej druhej polovice, sa neprerušuje a hrá má veľmi dobrý spád.
     
    11:00
    Nagy sa síce dostal v útočnom pásme puku, no jeho pobyt v ňom sa skončili prakticky skôr než vôbec začal.
     
    11:40
    Wolski výborne zapracoval aj do zadu a zastavil krížnu prihrávku, ktorá mala na vrchole kruhu nájsť Tomáša Netíka.
     
    12:30
    Kazjonov po prekonaní modrej čiary okamžite nahodil puk na Backlunda, ktorý ho zrazil do rohu klziska.
     
    12:45
    Švédsky gólman si následne poriadne zavaril, no celá situácia sa nakoniec skončila v jeho prospech. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    13:00
    Wolski sa pekne zbavil protihráčov a z ľavej strany tlačil puk k bližšej žŕdke. Tento priestor však mal Backlund veľmi dobre pokrytý!
     
    13:16
    Baranka použil pri bránení Wolskiho nedovolené prostriedky a na dve minúty tak oslabil svoj tím.
     
    13:52
    Veľká komplikácia pre hostí, ktorí budú musieť čeliť dlhej prevahe súpera o dvoch hráčov. Tentoraz sa previnil pri bránení Filatova Cam Barker, ktorý zrazil zozadu domáceho útočníka na ľad.
     
    14:10
    Kapitánovi belasých Milanovi Bartovičovi sa podarilo vyhodiť puk cez celú dĺžku klziska. Torpedo tak bude musieť začať spoza svojho gólmana.
     
    14:40
    Puk tam po obrovskej šanci Torpeda skákal v bránkovisku, no Backlund dokázal za pomoci svojich bekov odolať. Slovan mal v tomto momente veľké kusisko šťastia!
     
    15:15
    Jarko Immonen namazal na strelu z prvej Pepeljaevovi, ktorý sa tvrdo oprel do puku, no trafil len pozorného a pripraveného Backlunda.
     
    15:25
    Murley si pri mantineli vypýtal faul Blažhievskijho. Slovan je, zdá sa, z najhoršieho úspešne vonku.
     
    16:00
    Barker späť na ľadovej ploche. Začína sa presilovka Slovana, ktorá bude trvať takmer minútu a pol.
     
    16:30
    Prvá formácia Petriho Matikainena však má obrovské problémy vôbec sa usadiť v okolí brány Michajla Birjukova.
     
    17:20
    Novgorod sa bez väčších ťažkostí dokázal ubrániť presilovke Slovana. Hráme v pätici na oboch stranách.
     
    18:20
    Krasnoslobodcev si nakorčuľoval do ideálnej streleckej pozície, kde aj dostal puk, no jeho pohotová strela nebolo natoľko presná a ani razantná, aby narobila Backlundovi vážnejšie starosti.
     
    19:15
    Prebieha záverečná minúta prvej tretiny.
     
    19:50
    V úvodnej časti hry už gól s veľkou pravdepodobnosťou neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan sa po hororovom stredajšom zápase na ľade CSKA dokázal v rámci možností pozviechať a na ľade Torpeda Novgorod zohral vcelku slušnú prvú tretinu. Domáci síce mali viac z hry a vypracovali si i nebezpečnejšie príležitosti, no pri každej z nich stroskotali na výborne chytajúcom Backlundovi, ktorý je už tradičnou oporou belasých radov. Za Slovan mal najvážnejšiu Patrick White, ktorý si aj vytiahol brankára súpera, no s pukom sa dostal príliš z uhla už ho nedokázal zasunúť do svätyne Novgorodu.

    Každopádne, sledujeme zaujímavý hokej, na ktorý sa dá pozerať , a preto si nenechajte ujsť druhú tretinu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Nagy po zisku puku našliapol, dostal sa do svojej obľúbenej streleckej parkety a sebe vlastnou strelou švihom spoza obrancu poriadne vystrašil Birjukova, ktorý puk dlho nemal pod kontrolou, no nakoniec to zvládol!
     
    21:00
    Slovanisti vstúpili do druhej tretiny veľmi sympaticky. Tomáš Netík v obrovskej príležitosti tesne minul odkrytú časť svätyne Torpeda Nižnij Novgorod.
     
    22:00
    Bartovič i celá jeho formácia potrebovala prestriedať, a tak kapitán Slovana po prechode cez červenú čiaru len odovzdal puk na domáce hokejky.
     
    22:42
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Nuž, opäť sme mali v praxi krásne ukázané staré známe pravidlo nedáš-dostaneš. Belasí svoje šance nevyužili a Torpedo udrelo po bleskurýchlej akcii. Nikita Dvurečenskij utiekol defenzíve Slovana, backhandom predložil k pravej tyčke Backlunda krásnou prihrávkou puk VELI-MATTIMU SAVINAINENOVI, ktorý v tutovej príležitosti nezaváhal a poľahky otvoril skóre! Asistencia: Nikita Dvurečenskij.
    Veli-Matti SAVINAINEN - 1:0
     
    23:30
    Na druhej strane sa snahou priniesť vyrovnávajúci zásah prezentoval Tomáš Netík, ktorý si však v dobrej šanci vylámal zuby na Birjukovovi.
     
    24:05
    Salminen famóznou zadovkou našiel pred bránkou Slovana Wojteka Wolskiho, ktorý však pri tejto situácii nepotvrdil, že je najlepším strelcom Torpeda a puk poslal len do výstroja Johana Backlunda!
     
    25:00
    Pepeljaev sa po súboji s Netíkom porúčal na ľad, no menšie pridržanie hokejok bolo na oboch strán, a tak rozhodcovia nepískali.
     
    25:42
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Nuž, belasí v krátkom časovom slede po druhý krát kapitulovali a zase to s nimi nevyzerá vôbec dobre! Vladimir Gazulin prenikol s pukom až za bránu, odkiaľ ho posunul na Krasnoslobodceva, ktorý bol síce ešte pokrytý, no z druhej vlny sa k čiernemu čudu dostal v ideálnej streleckej pozícii NIKITA FILATOV, ktorý sa opýtal Backlunda kam to chce a nechytateľne zavesil! Asistencia: Vladimir Galuzin.
    Nikita FILATOV - 2:0
     
    26:15
    Petri Matikainen na nepriaznivý stav zareagoval oddychovým časom.
     
    26:54
    Slovan si dobrým kolotočom v útočnom pásme vypýtal faul Savinainena, po ktorom majú hostia k dispozícii početnú prevahu, teda ideálny moment na skórovanie kontaktného gólu.
     
    27:20
    Baranka to po prihrávke Tičara vyskúšal strelou z prvej, ktorú sa ešte pred Birjukovom snažil tečovať Kudrna, no puk zadunel len o zadný mantinel.
     
    28:00
    Oba tímy striedajú, puk je za Backlundom, odkiaľ Slovan zakladá svoj útok.
     
    28:33
    Hietanenova hokejka vyletal do tváre Hudáčka, čo znamená jediné – Slovan si zahrá presilovku o dvoch hráčov.
     
    28:54
    V momente, kedy sa už Savinainen chystal naskočiť na ľad, to vyskúšal príklepom Barker, no Birjukov mal puk celý čas vo výhľade a s prehľadom ho ukryl do svojej moci.
     
    29:30
    Hudáček to na ľavý kruh nabil Nagyovi, ktorý vypálil z prvej a tesne minul ľavú žrď Birjukovovej svätyne!
     
    29:55
    Tak, Birjukov teraz poriadne znechutil hokejový život Liborovi Hudáčkovi, ktorý dostal od Murleyho fantastickú prihrávku, no puk nestačil dostatočne zdvihnúť, a tak dal domácemu gólmanovi priestor na úžasný zákrok pravým betónom!
     
    30:33
    Slovan svoje presilovkové minúty na strelenie gólu nevyužil. Torpedo dokázalo odolať a na ľade už má päticu hokejistov. Zápas sa zlomil do svojej druhej polovice.
     
    31:25
    Ladislav Nagy si na seba v strednom pásme zobral priveľké sústo a v súboji s obrovskou prevahou protihráčov neuspel.
     
    31:35
    Cam Barker si po druhý raz v zápase musí nedobrovoľne oddýchnuť na lavici hanby. Po presilovke Slovana tak nasleduje početná prevaha Novgorodu.
     
    32:02
    Slovanisti po strele aktívneho Krasnoslobodceva reklamovali, že puk skončil na ochrannej siete a mali pravdu. Domáci útočník puk v dobrej streleckej pozícii trafil katastrofálnym spôsobom.
     
    32:40
    Filatov chcel svojou prihrávkou hľadať pri opačnej žŕdke stojaceho Pepeljaeva, ktorý by mohol zakončovať do polo-prázdnej brány, no výborným defenzívnym zákrokom puk zastavil Lukáš Kozák.
     
    33:40
    Nagy v závere oslabenie pekne obkorčuľoval bránu Torpeda, v páde ešte stihol posunúť puk na Tičara, ktorého backhandová koncovka sa však stala opäť len Birjukovovou korisťou.
     
    34:15
    Slovan mohol po návrate potrestaného Barkera okamžite gólovo udrieť. S Kudrnovou dobrou delovkou si Birjukov poradil, puk však vyrazil len k Tičarovi, ktorý sa už hotoval na dorážku, no v poslednom možnom momente mu pod nohy skončil Pepeljaev, ktorý z pohľadu Torpeda fantasticky zachránil situáciu smrdiacu gólom v domácej svätyni!
     
    35:25
    Milan Bartovič nemohol ísť do pásma, pretože tam mal spoluhráčov a pískal by sa ofsajd. Kapitán Slovana preto volil spätný pohyb.
     
    36:00
    Domáci ukážkovo zakombinoval pri prečíslení troch proti dvom. Wolski však z pravého kruhu strieľal cez Barkera, ktorý puk zrazil mimo troch žrdí Backlundovej bránky.
     
    37:00
    Signalizované vylúčenie na strane belasých. Ľad opäť opustí Cam Barker.
     
    37:25
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Slovan však v oslabení hrať nebude. Poskytnutú výhodu dokázalo Torpedo Nižnij Novgorod využiť a domáci vedú už rozdielom triedy! Gennady Stojlarov si počkal na správny moment, pomedzi nohy jedného zo Slovanistov posunul puk DENISOVI KAZJONOVOVI, ktorý sa s tým nepáral, oprel sa do strely z prvej a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste! Asistencia: Gennady Stojlarov.
    Denis KAZJONOV - 3:0
     
    38:20
    Johan Backlund zahral dobre hokejkou, posunul ho až na útočnú modrú čiaru, Hudáček si ho však hodil dopredu priveľmi a už ho nestihol dokorčuľovať.
     
    39:30
    Prebieha posledná minúta prostrednej tretiny, ktorú môže Slovan dohrať v útočnom pásme, kde sa hra sťahovala po zakázanom uvoľnení hokejistov Torpeda.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej časti hry padli tri góly a všetky za chrbát Johana Backlunda. Postupne sa za domáce farby presadili Savinainen, Filatov a Denis Kajonov. Aktuálny stav však rozhodne nie je reálnym odzrkadlením toho, čo sa deje na ľadovej ploche v Nižnom Novgorode.

    Slovan bol v prostrednej tretine lepším a aktívnejším tímom, o čom svedčí i pomer striel, ktorý vyznel jasne v prospech belasých. Jediný slovenský zástupca v KHL však v koncovke stroskotával na skvelo chytajúcom Birjukovovi, zatiaľ čo Novgorod školil v efektivite a na prekonanie Backlunda jeho hráči využili každú ponúknutú možnosť.

    Pred treťou tretinou sú tak karty rozdané jasne. Slovan je na pokraji ďalšej prehre, ktorú môže odvrátiť len menším hokejovým zázrakom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Nagy prišiel pomôcť svojim spoluhráčom do obrany, kde upokojuje situáciu za bránkou Johana Backlunda.
     
    41:15
    Rok Tičar si puk vytiahol spoza brány pred Birjukova, ktorému sa to snažil backhandom šupnúť medzi betóny, no tie mal domáci gólman včas zacvaknuté ku sebe.
     
    41:45
    Potapov v dobrej pozícii prestrelil bránu Johana Backlunda. Domáci útočník to mieril do horných partií, no puk až priveľmi nadvihol!
     
    42:30
    Barker v obrannom pásme vybojoval puk pre Martina Štajnocha, ktorý ma priestor i čas na založenie akcie Slovana.
     
    43:22
    Bratia Kazjonovovci boli v útočnom pásme od puku odstavení a odzbrojení Lukášom Kozákom, ktorý dal následne svojim farbám čas na prestriedanie.
     
    44:20
    Hudáček posunul puk Nagyovi, ktorý bol okamžite zdvojení a puk si uchrániť proti prevahe protihráčov nedokázal udržať.
     
    45:30
    Puk skončil na jednej z hráčskych lavíc. Pokračovať sa bude vhadzovaním po ľavici Johana Backlunda.
     
    46:00
    Slovanisti vyštartovali rýchlo vpred, Nagy z pravého krídla predkladal puk pred bránu Camovi Barkerovi, ktorý bol výborne pokrytý a k zakončeniu sa nedostal.
     
    47:00
    Murley si plnil obranné povinnosti veľmi dôrazne. Odniesol si to jeden z domácich hokejistov, ktorého americký útočník odhodil do brány Backlunda. Puk pokryl práve švédsky brankár v službách belasých.
     
    47:20
    White z jazdy poslal puk pred bránkovisko Torpeda, kde sa za čiernym čudom tlačila dvojica hokejistov belasých, no ani jedného z nich dôrazná defenzíva Torpeda k zakončeniu nepustila.
     
    48:00
    Prvý útok Petriho Matikainena sa na dlhší čas dokázal udržať v útočnom pásme, no Nagy a spol. si puk posúvali len po rohoch, odkiaľ sa toho veru veľa zaujímavého vymyslieť nedá.
     
    48:23
    Rok Tičar inkasoval od arbitrov dve minúty za hrubosť. Prvá početná prevaha záverečnej tretiny patrí Torpedu Nižnij Novgorod.
     
    48:50
    Málo vídaný presilovkový jav – Torpedo sa dopustilo zakázaného uvoľnenia, po ktorom prebieha sťahovanie národov na opačnú stranu klziska.
     
    49:20
    Johan Backlund sa dokázal včas presunúť tak, aby dokázal zlikvidovať nebezpečné zakončenie Wolskiho, ktorý dnes zatiaľ skúša strelecké šťastie márne.
     
    50:00
    Švédsky brankár si vzápätí fantasticky poradil i so strelou Jarka Immonena, ktorý zakončoval po fantastickej prihrávke na slepo v podaní Salminena. Ten má teda obdivuhodný prehľad v hre.
     
    50:23
    Rok Tičar je späť na ľadovej ploche. Slovan dokázal presilovke súpera úspešne odolať.
     
    51:09
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasým sa predsa len podarilo prelomiť takmer dva zápasy trvajúcu gólový pôst. Tičarova prihrávka sa z hranice bránkovej čiary dostala až na modrú k MICHALOVI SERSENOVI, ktorý nemal príliš možností, čo urobiť s pukom, preto sa doň oprel a presným príklepom dokázal prestreliť Michala Birjukova vo svätyni Torpeda Novgorod! Asistencia: Rok Tičar.
    Michal SERSEN - 3:1
     
    51:33
    Vzájomné vylúčenie na oboch stranách. Na trestnú lavicu sa pobrali Baranka i Stoljarov.
     
    52:30
    Barkerov teč dokázal parádnym spôsobom tečovať Ladislav Nagy. Puk len tesne preletel ponad brvno domácej svätyne! Nechýbalo veľa a záver zápasu ešte mohol byť poriadne dramatický!
     
    53:33
    Na ľade už sú späť dvaja viníc a hrá sa tak v pätici na oboch stranách.
     
    54:45
    Slovan mohol vsietiť kontaktný gól! Nagy sa presunul na pozíciu obrancu, pekne si vymenil puk s Barankom, následne i pohotovo vypálil, no najlepšiemu kanonierovi belasých pokazil radosť excelentným zákrokom Michajl Birjukov!
     
    55:45
    Aký je len tento zápas príznačný pre celú sezónu Slovana. Belasí totiž zohrali kvantum zápasov, v ktorých boli svojmu súperovi minimálne vyrovnaným súperom, často krát i lepším tímom, no body z nich Slovan zbierať nedokázal, a tak niet divu, že sa slovenský zástupca nachádza na samom dne konferencie.
     
    56:50
    Hudáček a Stoljarov si za vzájomné pošťuchovanie vypýtali menšie tresty. Opäť sa tak bude hrať vo štvorici na oboch stranách.
     
    57:45
    Zápas sa už pomaly začína len dohrávať. O majiteľovi troch bodov je zrejme definitívne rozhodnuté.
     
    58:20
    Štajnoch dobre vystihol rozohrávku súpera, jeho snaha skúsiť niečo vymyslieť aj smerom dopredu však bola nepochopená zo strany Aljajeva, ktorý obrancu Slovana poslal tvrdým hitom na ľad.
     
    58:45
    Matikainen poslal na ľad šiesteho korčuliara, Johan Backlund už záverečné desiatky sekúnd bude sledovať len z hráčskej lavice.
     
    58:50
    Hudáček i Stojlarov sú späť na ľadovej ploche. Novgorod mal na dosah štvrtý gól, no puk tesne minul opustenú svätyňu jediného slovenského zástupcu v KHL.
     
    59:20
    Možnosť vziať si oddychový čas využila i domáca lavička.
     
    59:40
    Slovan prepadol v útočnom pásme a musel ísť veľmi rýchlo dozadu, čo sa mu zásluhou rýchlonohého Hudáčka podarilo.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Belasí predposledný zápas svojho záverečného tripu v tejto sezóne síce prehrali, no za výkon sa v každom prípade hanbiť nemusia. V tretej tretine sme videli jediný gól. Sersen ním ešte vykresal pre Slovan akú-takú bodovú nádej, no záverečné minúty už Birjukov dokázal prečkať bez kapitulácie.

    Novgorod tak získal veľmi dôležité body, ktoré ho priblížili ešte viac k získaniu definitívy postupu do play-off.

    Slovan ostal na dne Západnej konferencie. Zverenci Petriho Matikainena trip uzavrú v nedeľu. Aj dianie tohto zápasu budeme reportovať v online prenose, ako sa im bude dariť.

    Nenechajte si to ujsť, na dnes vám vďačím za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (19:26:14)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 23. Veli-Matti Savinainen (Nikita Dvurečenskij), 26. Nikita Filatov (Vladimir Galuzin), 38. Denis Kazjonov (Gennady Stojlarov) – 52. Michal Sersen (Rok Tičar)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Birjukov (Kasutin) – Hietanen, Pepeljaev, Bernatskij, Vasiljev, Blažhievskij, Grigorev, Aljajev – Stojlarov, De. Kazjonov, Dm. Kazjonov, Salminen, Immonen, Wolski, Filatov, Gazulin, Krasnoslobodcev, Knjazev, Potapov, Savinainen, Dvurečenskij.
    HC Slovan Bratislava: Backlund (Godla) – Baranka, Sersen, Štajnoch, Barker, Kozák, Mihálik, Brejčák – Nagy, Murley, Hudáček, Kudrna, Tičar, Netík, Bartovič, Rehák, Lunter, White.

    Rozhodca: Drejev, Naumov – Majtak, Pronskich