Vladivostok – Ufa 6:2 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Barys 4:0 (kon.)
Jekaterinburg – Nižnekamsk 2:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:1 (po pr.) | Kazaň – Togliatti 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Záhreb 5:2 (kon.) | Novgorod – HC Slovan 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 4:3 (kon.)
Viťaz – Soči 1:5 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 13.02.2015, 17:00 • Konovalenko Sports Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Belasí predposledný zápas svojho záverečného tripu v tejto sezóne síce prehrali, no za výkon sa v každom prípade hanbiť nemusia. V tretej tretine sme videli jediný gól. Sersen ním ešte vykresal pre Slovan akú-takú bodovú nádej, no záverečné minúty už Birjukov dokázal prečkať bez kapitulácie.

    Novgorod tak získal veľmi dôležité body, ktoré ho priblížili ešte viac k získaniu definitívy postupu do play-off.

    Slovan ostal na dne Západnej konferencie. Zverenci Petriho Matikainena trip uzavrú v nedeľu. Aj dianie tohto zápasu budeme reportovať v online prenose, ako sa im bude dariť.

    Nenechajte si to ujsť, na dnes vám vďačím za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (19:26:14)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Slovan prepadol v útočnom pásme a musel ísť veľmi rýchlo dozadu, čo sa mu zásluhou rýchlonohého Hudáčka podarilo.
     
    59:20
    Možnosť vziať si oddychový čas využila i domáca lavička.
     
    58:50
    Hudáček i Stojlarov sú späť na ľadovej ploche. Novgorod mal na dosah štvrtý gól, no puk tesne minul opustenú svätyňu jediného slovenského zástupcu v KHL.
     
    58:45
    Matikainen poslal na ľad šiesteho korčuliara, Johan Backlund už záverečné desiatky sekúnd bude sledovať len z hráčskej lavice.
     
    58:20
    Štajnoch dobre vystihol rozohrávku súpera, jeho snaha skúsiť niečo vymyslieť aj smerom dopredu však bola nepochopená zo strany Aljajeva, ktorý obrancu Slovana poslal tvrdým hitom na ľad.
     
    57:45
    Zápas sa už pomaly začína len dohrávať. O majiteľovi troch bodov je zrejme definitívne rozhodnuté.
     
    56:50
    Hudáček a Stoljarov si za vzájomné pošťuchovanie vypýtali menšie tresty. Opäť sa tak bude hrať vo štvorici na oboch stranách.
     
    55:45
    Aký je len tento zápas príznačný pre celú sezónu Slovana. Belasí totiž zohrali kvantum zápasov, v ktorých boli svojmu súperovi minimálne vyrovnaným súperom, často krát i lepším tímom, no body z nich Slovan zbierať nedokázal, a tak niet divu, že sa slovenský zástupca nachádza na samom dne konferencie.
     
    54:45
    Slovan mohol vsietiť kontaktný gól! Nagy sa presunul na pozíciu obrancu, pekne si vymenil puk s Barankom, následne i pohotovo vypálil, no najlepšiemu kanonierovi belasých pokazil radosť excelentným zákrokom Michajl Birjukov!
     
    53:33
    Na ľade už sú späť dvaja viníc a hrá sa tak v pätici na oboch stranách.
     
    52:30
    Barkerov teč dokázal parádnym spôsobom tečovať Ladislav Nagy. Puk len tesne preletel ponad brvno domácej svätyne! Nechýbalo veľa a záver zápasu ešte mohol byť poriadne dramatický!
     
    51:33
    Vzájomné vylúčenie na oboch stranách. Na trestnú lavicu sa pobrali Baranka i Stoljarov.
    Michal SERSEN - 3:1
     
    51:09
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasým sa predsa len podarilo prelomiť takmer dva zápasy trvajúcu gólový pôst. Tičarova prihrávka sa z hranice bránkovej čiary dostala až na modrú k MICHALOVI SERSENOVI, ktorý nemal príliš možností, čo urobiť s pukom, preto sa doň oprel a presným príklepom dokázal prestreliť Michala Birjukova vo svätyni Torpeda Novgorod! Asistencia: Rok Tičar.
     
    50:23
    Rok Tičar je späť na ľadovej ploche. Slovan dokázal presilovke súpera úspešne odolať.
     
    50:00
    Švédsky brankár si vzápätí fantasticky poradil i so strelou Jarka Immonena, ktorý zakončoval po fantastickej prihrávke na slepo v podaní Salminena. Ten má teda obdivuhodný prehľad v hre.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 23. Veli-Matti Savinainen (Nikita Dvurečenskij), 26. Nikita Filatov (Vladimir Galuzin), 38. Denis Kazjonov (Gennady Stojlarov) – 52. Michal Sersen (Rok Tičar)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Birjukov (Kasutin) – Hietanen, Pepeljaev, Bernatskij, Vasiljev, Blažhievskij, Grigorev, Aljajev – Stojlarov, De. Kazjonov, Dm. Kazjonov, Salminen, Immonen, Wolski, Filatov, Gazulin, Krasnoslobodcev, Knjazev, Potapov, Savinainen, Dvurečenskij.
    HC Slovan Bratislava: Backlund (Godla) – Baranka, Sersen, Štajnoch, Barker, Kozák, Mihálik, Brejčák – Nagy, Murley, Hudáček, Kudrna, Tičar, Netík, Bartovič, Rehák, Lunter, White.

    Rozhodca: Drejev, Naumov – Majtak, Pronskich