Omsk – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Barys – Togliatti 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Nižnekamsk 3:0 (kon.)
Ufa – Čeljabinsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Vladivostok 1:0 (kon.) | Soči – Riga 4:2 (kon.)
Jaroslavľ – Helsinki 1:3 (kon.) | A. Mytišči – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 4:6 (kon.)
Záhreb – Novokuzneck 2:1 (3:2 po s.n.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Jokerit Helsinki
Streda 29.10.2014, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný duel sa začal dvoma rýchlimi gólmi Jokeritu, keď sa v prvej päťminútovke presadili Moses a Koukal. Domáci boli s pribúdajúcim časom čoraz aktívnejší, ale v ceste im stál výborný gólman Jokeritu Henrik Karlsson, ktorého spoluhráči sa mohli v 36.minúte radovať z vedenia 0:3 potom, čo sa po druhýkrát v dnešnom zápase strelecky presadil Steve Moses. O dve minúty neskôr sa presadili aj domáci, keď v presilovke znižoval Plotnikov a keďže v tretej tretine už sme gól nevideli, bola to gólová bodka dnešného duelu. V závere mali domáci viacero šancí, ale dnes im nebolo súdené bojovať a napokon sa museli zmieriť s tým, že po dobrom výkone Lokomotiv Jaroslavľ podľahol na vlastnom ľade Jokeritu Helsinky 1:3.

    Ja sa s Vami pre dnešok lúčim a ďakujem za pozornosť. (19:33:19)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Henrik Karlsson je hrdinom dnešného duelu, čo dokázal aj teraz keď z bránkovej čiary korčulou vyrážal puk po strele Novotného.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta dnešného zápasu a domáci skúšaju hru bez brankára!
     
    58:26
    Oddychový čas domácich.
     
    58:15
    Karlsson najskôr zneškodnil Apalkovovu strelu i následnú dorážku a krátko potom si poradil aj s delovkou Kronwalla.
     
    57:05
    Hra sa dvakrát v krátkom časovom slede prerušovala a krátko potom Karalahti vyhadzoval puk z obrannej tretiny Jokeritu, čím aspoň na chvíľu prerušil tlak domáceho celku.
     
    55:30
    Zápas sa prehupol do svojej poslednej päťminútovky a pri puku sú stále domáci.
     
    54:47
    Plotnikov sa v obrovskej šanci nepresadil a nepridla svoj druhý gól v dnešnom zápase. Krátko potom sa už Vaananen vrátil na ľad a Jokerit je tak v plnom počte.
     
    54:00
    Pekne pálil na hosťujúcu bránu Gorochov od modrej, ale krátko na to sa domáci sami po nepresnom pase vytlačili z útočného pásma.
     
    52:47
    Pre Lokomotiv sa naskytla šanca na vyrovnanie v podobe presilovej hry, rpetože dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Ossi Vaananen.
     
    52:04
    Novotný a ani Plotnikov Karlssona neprekonali a hra sa prerušovala na druhej strane klziska, potom čo Curtis Sanford prikrýval nahodený puk.
     
    50:55
    Icing hostí.
     
    50:00
    Pri puku sú stále hráči Lokomotivu, ktorí kombinujú v útočnom pásme, zatiaľ čo sa riadna hracia doba dnešného duelu prehupla do svojej druhej polovice.
     
    48:52
    Domáci znovu po menšom útlme pridávajú na ofenzívnej aktivite a darí sa im dostať Jokerit pod tlak. Po jednej zo striel domácich sa dokonca rozozvučala konštrukcia Karlssonovej brány.
     
    47:00
    Dnešné stretnutie sleduje 9000 divákov.
     
    46:20
    Tlak domácich sa už hosťom darí eliminovať, no narpeik tomu ešte pustili k strele Thornberga. Na druhej strane sa však dostal po brejku do šance obranca Lajunen.
     
    45:00
    Na Sanforda pekne vypálil Sallinen, krátko potom musel na druhej strane klziska zasahovať Karlsson proti strele Thornebrga.
     
    43:59
    Jaroslavľ v plnom počte.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 38. Plotnikov (Kronwall, Konkov) – 2. Moses (Omark), 5. Koukal (Todd, Vaananen), 36. Moses


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Holos, Vasiljev, Martynov, Gorochov (C), Ljubuškin, Višnevskij (A) – Averin, Apalkov, Plotnikov (A) – Platt, Novotný, Thörnberg – Konkov, Kartajev, Galimov – Kručinin, Sprukts, Korškov
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Gunderson, Karalahti, Jaakola, Todd, Vaananen (A) – Aaltonen, Kapanen (C), Huhtala – Sallinen, McLean, Harju – Moses, Koukal, Omark – Mäki, Hahl (A), Pöysti

    Rozhodca: Zacharov, Jeřábek – Goljak, Dedulja