Omsk – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Barys – Togliatti 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Nižnekamsk 3:0 (kon.)
Ufa – Čeljabinsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Vladivostok 1:0 (kon.) | Soči – Riga 4:2 (kon.)
Jaroslavľ – Helsinki 1:3 (kon.) | A. Mytišči – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 4:6 (kon.)
Záhreb – Novokuzneck 2:1 (3:2 po s.n.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Jokerit Helsinki
Streda 29.10.2014, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný duel sa začal dvoma rýchlimi gólmi Jokeritu, keď sa v prvej päťminútovke presadili Moses a Koukal. Domáci boli s pribúdajúcim časom čoraz aktívnejší, ale v ceste im stál výborný gólman Jokeritu Henrik Karlsson, ktorého spoluhráči sa mohli v 36.minúte radovať z vedenia 0:3 potom, čo sa po druhýkrát v dnešnom zápase strelecky presadil Steve Moses. O dve minúty neskôr sa presadili aj domáci, keď v presilovke znižoval Plotnikov a keďže v tretej tretine už sme gól nevideli, bola to gólová bodka dnešného duelu. V závere mali domáci viacero šancí, ale dnes im nebolo súdené bojovať a napokon sa museli zmieriť s tým, že po dobrom výkone Lokomotiv Jaroslavľ podľahol na vlastnom ľade Jokeritu Helsinky 1:3.

    Ja sa s Vami pre dnešok lúčim a ďakujem za pozornosť. (19:33:19)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Henrik Karlsson je hrdinom dnešného duelu, čo dokázal aj teraz keď z bránkovej čiary korčulou vyrážal puk po strele Novotného.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta dnešného zápasu a domáci skúšaju hru bez brankára!
     
    58:26
    Oddychový čas domácich.
     
    58:15
    Karlsson najskôr zneškodnil Apalkovovu strelu i následnú dorážku a krátko potom si poradil aj s delovkou Kronwalla.
     
    57:05
    Hra sa dvakrát v krátkom časovom slede prerušovala a krátko potom Karalahti vyhadzoval puk z obrannej tretiny Jokeritu, čím aspoň na chvíľu prerušil tlak domáceho celku.
     
    55:30
    Zápas sa prehupol do svojej poslednej päťminútovky a pri puku sú stále domáci.
     
    54:47
    Plotnikov sa v obrovskej šanci nepresadil a nepridla svoj druhý gól v dnešnom zápase. Krátko potom sa už Vaananen vrátil na ľad a Jokerit je tak v plnom počte.
     
    54:00
    Pekne pálil na hosťujúcu bránu Gorochov od modrej, ale krátko na to sa domáci sami po nepresnom pase vytlačili z útočného pásma.
     
    52:47
    Pre Lokomotiv sa naskytla šanca na vyrovnanie v podobe presilovej hry, rpetože dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Ossi Vaananen.
     
    52:04
    Novotný a ani Plotnikov Karlssona neprekonali a hra sa prerušovala na druhej strane klziska, potom čo Curtis Sanford prikrýval nahodený puk.
     
    50:55
    Icing hostí.
     
    50:00
    Pri puku sú stále hráči Lokomotivu, ktorí kombinujú v útočnom pásme, zatiaľ čo sa riadna hracia doba dnešného duelu prehupla do svojej druhej polovice.
     
    48:52
    Domáci znovu po menšom útlme pridávajú na ofenzívnej aktivite a darí sa im dostať Jokerit pod tlak. Po jednej zo striel domácich sa dokonca rozozvučala konštrukcia Karlssonovej brány.
     
    47:00
    Dnešné stretnutie sleduje 9000 divákov.
     
    46:20
    Tlak domácich sa už hosťom darí eliminovať, no narpeik tomu ešte pustili k strele Thornberga. Na druhej strane sa však dostal po brejku do šance obranca Lajunen.
     
    45:00
    Na Sanforda pekne vypálil Sallinen, krátko potom musel na druhej strane klziska zasahovať Karlsson proti strele Thornebrga.
     
    43:59
    Jaroslavľ v plnom počte.
     
    43:51
    Vaananen sa už vracia na ľadovú plochu a začína sa kratučká presilovka Jokeritu.
     
    43:00
    Aj pri hre 4 na 4 sú aktívnejší domáci, ktorí vyslali na bránu dve nebezpečné strely. O prvú sa postaral Apalkov, o tú druhú pre zmenu český útočník Novotný.
     
    41:59
    Presilovka domácich nemala dlhé trvanie a už sa bude hrať 4 na 4, pretože dve minúty dostáva za hákovanie Sergej Konkov.
     
    41:51
    Obranca Jokeritu Ossi Vaananen dostáva dve minúty za držanie a oslabuje tak svoj tím.
     
    41:20
    Jaroslavľ začal v snahe o vyrovnanie veľmi aktívne, keď na Karlssona pálil nebezpečne Višnevsky a krátko na to i Geoff Platt.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti sme videli po jednom góle, keď najskôr zvyšoval na 0:3 pre Jokerit Moses, ktorý sa strelecky presadil už druhýkrát v dnešnom stretnutí a následne sme sa dočkali aj gólu z domáceho tábora, keď využil presilovú hru Sergej Plotnikov. Po dvoch tretinách vyhráva Jokerit nad Jaroslavľom 1:3.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    V absolútnom závere druhej tretiny si ešte jeden zákrok proti strele donmáceho hráča pripísal hosťujúci gólman Karlsson, ktorý pohotovo puk vyrážal do rohu klziska.
     
    39:00
    Druhá tretina sa prehupla do svoje poslednej minúty a pri puku sú momentálne hráči Jokeritu, ktorí zakladajú útok z hĺbky vlastnej defenzívy.
    PLOTNIKOV - 1:3
     
    37:54
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!

    Domácim sa predsa len využitou presilovkou podarilo znížiť a vykresať iskierku nádeje. Na 1:3 znižuje strelou do odkrytej brány SERGEJ PLTONIKOV. Asistencie: Staffan Kronwall, Sergej Konkov.
     
    37:00
    Helsinky sú v dvojnásobnom oslabení a Jaroslavľ ich dostal pod obrovský tlak, ale cestu do siete si nenašli strelecké pokusy Holosa, Kronwalla a ani Averina.
     
    36:15
    Za sekanie dostáva trest skúsený zadák Jokeritu, Jere Karalahti a hostia sa tak budú musieť brániť v trojici.
     
    35:49
    Jere Sallinen dostáva dve minúty za podrazenie a domáci tak majú možnosť na skorigovanie výsledku v podobe presilovej hry.
    MOSES - 0:3
     
    35:49
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Jokerit bol niekoľko minút pod obrovským tlakom domáceho celku, ale potvrdilo sa staré známe pravidlo: nedáš – dostaneš. Hráči Jaroslavľu svoj veľký tlak nevyužili a po brejku sa strelecky presadzuje STEVE MOSES, ktorý svojím druhým presným zásahom v dnešnom stretnutí zvyšuje už na 0:3 pre hostí. Bez asistencie.
     
    33:50
    Dôrazne sa snažil presadiť domáci Kručinin, ale obrana hostí i s ním napokon poradila.
     
    33:00
    Ani druhýkrát v tomto stretnutí sme sa nevyhli technickému výpadku, za ktorý sa opsravedlňujem. Stav sa nezmenil a Helsinky vedú stále 0:2, ale teraz sa domácim podarilo dostať ich pod tlak, pričom Karlsson postupne zneškodnil strelecké pokusy Plotnikova, Holosa a Novotného.
     
    25:28
    Jedno oslabenie Helsinky prežili a teraz sa budú musieť brániť znova, pretože za narazenie na mantinel dostal dve trestné minúty skúsený útočník, Niko Kapanen.
     
    25:00
    Jokerit nemal s ubránením veľké problémy a po zle zahratej presilovej hre Lokomotivu sú tak hostia v plnom počte.
     
    23:55
    Domácim sa zatiaľ nedarí v tejto početnej výhode a k ohrozeniu Karlssonovej brány sa nedostali.
     
    23:00
    Za vyhodenie puku dostáva dve minúty hosťujúci Riku Hahl.
     
    22:45
    Koukal strieľal nepresne a Jokerit tak stále čaká na svoju prvú strelu v druhej tretine.
     
    21:45
    Pozornosť Karlssona v bráne hostí vyskúšali Galimov s Korškovom, ale domácim sa ani po ich pokusoch nepodarilo znížiť.
     
    21:15
    V úvode druhého dejstva sa oba celky dokázali dostať do útočného psáma, ale ani jeden z gólmanov nemusel čeliť streleckému pokusu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli 9 streleckých pokusov na oboch stranách, ale zatiaľ čo hráči domáceho Jaroslavľu Karlssona neprekonali, strážca domácej svätyne Curtis Sanford už dvakrát lovil puk zo svojej siete. Po góloch Mosera a Koukala tak Jokerit vyhráva po prvej dvadsaťminútovke nad Lokomotivom 0:2.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:10
    Hrá sa psoledná minúta prvej tretiny a už sa ani jeden z tímov nikam neponáhľa a zdá sa, že oba celky len vyčkávajú na signál, ktorý prvé dejstvo dnešného duelu ukončí.
     
    18:25
    Obranca Jakovlev vyslal dve strely na bránu hostí, ale ani po jednej z nich si puk cestu do helsinskej siete nenašiel.
     
    17:30
    Domáci hráči sú čoraz aktívnejší, ale do vážnejšej streleckej príležitosti sa zatiaľ nedostali.
     
    16:15
    Ja sa ospravedlňujem za menší technický výpadok, stav zápasu sa nezmenil a hostia z Helsínk sú stále v dvojgólovom vedení a teraz sa bude vhadzovať pred ich bránou potom, čo gólman Karlsson prikrýva nahodený puk.
     
    12:13
    Domáci Alxej Kručinin dostáva dve minúty za sekanie a presilovú hru si zahrá Jokerit.
     
    10:10
    Prvá tretina dnešného súboja sa prehupla do svojej druhej polovice a potom, čo Sanford zblokoval strelu Sallinena sa bude vhadzovať v pásme domáceho celku.
     
    9:00
    Hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú, ale ani jeden z celkov sa nevie dostať do vážnejšej šance.
     
    07:00
    Štvrtá formácia domáceho celku sa postarala o ofenzívny tlak, keď nebezpečne kombinovala pred Karlssonovou bránou, pričom sa o dve strely postaral Alexej Kručinin.
     
    6:05
    Hra sa dvakrát v krátkom časovom slede prerušovala, keď najskôr rozhodcovia postrehli ofsajd domáceho Lokomotivu a krátko potom sa pre zmenu hostia z Helsínk dopustili zakázaného uvoľnenia.
    KOUKAL - 0:2
     
    4:39
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Helsinky sa v prvej päťminútovke duelu dokázali už po druhýkrát strelecky presadiť a do vedenia o dva góly ich posiela presnou ranou český útočník PETR KOUKAL. Asistencie: Daine Todd, Ossi Vaananen.
     
    4:05
    Po strele hosťujúceho Tomiho Makiho Sanford vyrážal puk, ale keďže sa jeho spoluhráči v strednom pásme pripravili o puk, tak dopredu mohli ísť znovu hostia, ale ich akciu zastavili rozhodcovia pre postavenie mimo hru.
    MOSES - 0:1
     
    3:00
    Domáci sa po inkasovanom góle snažia o vyrovnanie, ale nedarí sa im udržať sa v útočnom pásme. Nahodenie puku do útočnej tretiny teraz pohodlne hosťujúci gólman Karlsson prikryl a prerušil hru.
     
    1:11
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Hostia potrebovali len 14 sekúnd na to, aby využili početnú výhodu. O prvý presný zásah v dnešnom dueli sa postaral STEVE MOSES, ktorý využil prihrávku z hokejky Omarka a posiela Helsinky v úvode prvého dejstva do najtesnejšieho vedenia 0:1. Asistencia: Linus Omark.
     
    00:57
    Vladislav Kartajev dostáva trest dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou a oslabuje tak domáci Lokomotiv a v početnej výhode si zahrajú hostia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Holos, Vasiljev, Martynov, Gorochov (C), Ljubuškin, Višnevskij (A) – Averin, Apalkov, Plotnikov (A) – Platt, Novotný, Thörnberg – Konkov, Kartajev, Galimov – Kručinin, Sprukts, Korškov

    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Gunderson, Karalahti, Jaakola, Todd, Vaananen (A) – Aaltonen, Kapanen (C), Huhtala – Sallinen, McLean, Harju – Moses, Koukal, Omark – Mäki, Hahl (A), Pöysti

    Rozhodca: Zacharov, Jeřábek – Goljak, Dedulja.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 38. Plotnikov (Kronwall, Konkov) – 2. Moses (Omark), 5. Koukal (Todd, Vaananen), 36. Moses


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Kronwall, Jakovlev, Holos, Vasiljev, Martynov, Gorochov (C), Ljubuškin, Višnevskij (A) – Averin, Apalkov, Plotnikov (A) – Platt, Novotný, Thörnberg – Konkov, Kartajev, Galimov – Kručinin, Sprukts, Korškov
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Gunderson, Karalahti, Jaakola, Todd, Vaananen (A) – Aaltonen, Kapanen (C), Huhtala – Sallinen, McLean, Harju – Moses, Koukal, Omark – Mäki, Hahl (A), Pöysti

    Rozhodca: Zacharov, Jeřábek – Goljak, Dedulja