Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Novokuzneck 4:5 (1:2 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
D. Moskva – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | A. Mytišči – Záhreb 5:2 (kon.)
HC Slovan – Helsinki 2:4 (kon.)
po s.n. (1:2)
Lokomotiv Jaroslavľ
3:4 (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Nedeľa 12.10.2014, 15:00 • Arena-2000 Lokomotiv • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    3. séria
    1:2
    Immonen krásnou strelou do ľavého rohu brány rozhoduje tento zápas.
     
    63:00
    Kasutin teraz neudržal strelu domácich, puk už bol v bráne, ale hosťujúci obranca efektnou rybičkou puk pomocou hokejky vytiahol z bránkovej čiary.
     
    62:30
    Na jednej strane sa do úniku dostával Nokolainen, ktorý spadol, keď išiel sám na Sanforda, čo rozhodca neocenil dvoma minútami, alebo trestným strieľaním. Kronwall zobral puk, krásnou kľučkou sa dostal pred Kasutina a snažil sa puk pretlačiť cez neho, ale Kasutin sa dobre postavil a puk nepustil cez seba.
     
    46:40
    Višnevskij obral o puk posledného obrancu hostí, potiahol ho po ľavej strane do pásma, vytiahol z brány Kasutina a poslal spätnú prihrávku na Novotného, ktorý pálil do odkrytej brány, ale ten míňa zo stopercentnej pozície.
     
    41:04
    Hostia takmer minútu hrali bez brankára, ale puk zachytil Sanford a Jakovlev odchádza na trestnú lavicu za hru s vysokou hokejkou.
     
    39:40
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Averin si vymenil puk a pozíciu s Kronwallom, čím si EGOR AVERIN vytvoril dobrú pozíciu a strelou vymietol pavučinu v Kasutinovej bráne.
    Asistencia: Staffan Kronwall.
     
    39:20
    Dmitry Kazjonov – hákovanie.
     
    36:04
    To bola veľká chyba na modrej čiare domácich. Potapov ušiel domácim, telom sa snažil rozhýbať Sanforda, čo sa mu aj podarilo, ale nedokázal mu už puk zasunúť medzi betóny.
     
    34:46
    Vladimir Malevič – hákovanie.
    Vladimir MALEVIČ - 2:3
     
    31:40
    Torpédo Novgorod dal gól!
    VLADIMIR MALEVIČ sa dostal k puku a príklepom od modrej čiary ho posiela za bezmocného Sanforda.
    Bez asistencie.
    Geoff PLATT - 2:2
     
    30:27
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Domáci okamžite vyleteli na hostí, ktorý si nepokryli GEOFFA PLATTA a ten si v správny čas nakorčuľoval pred bránu, kde Kasutin vyrazil strelu Novotného a Platt okamžite vyrovnáva.
    Asistencie: Jiří Novotny, Martin Thornberg.
    Nikita DVUREČENSKIJ - 1:2
     
    30:05
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Krásny gól. NIKITA DVUREČENSKIJ zobral puk od ľavého mantinelu, potiahol si ho pred bránu, kde obišiel ležiaceho hráča a aj Sanforda a puk zasunul do odkrytej brány.
    Asistencia: Alex Potapov.
     
    25:00
    Kapustin dostal výbornú prihrávku, puk si prebral medzi kruhmi, potiahol si ho doľava, čím si vytiahol Kasutina z brány a vystrelil, ale trafil iba ľavú žrď.
     
    22:27
    Alex Vasiljev – držanie.
     
    19:30
    Nokolainen pekne od pravého mantinelu posunul puk do priestorov medzi kruhmi, kde si nakorčuľoval Valentenko a ten príklepom poslal puk na Sanforda, ten stal v správny čas na správnom mieste a puk vyrazil.
     
    18:00
    Salminen išiel sám z pravej strany na Sanforda, ten mu trošku vyšiel z brány, čím mu zmenšil uhol a Salminen už nemal veľa času ani priestoru na zakončenie, tak puk iba napálil do Sanforda.
    Nikita DVUREČENSKIJ - 1:1
     
    16:12
    Torpédo Novgorod dal gól!
    NIKITA DVUREČENSKIJ vyrovnáva podobným spôsobom ako Musatov poslal domácich do vedenia. Puk si prebral pri ľavom mantinely, potiahol si medzi kruhy a vystrelil, Sanford bol prikrátky na jeho strelu.
    Asistencia: Petteri Nokolainen.
    Igor MUSATOV - 1:0
     
    11:50
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    IGOR MUSATOV si stiahol puk od ľavého mantinelu do kruhu na vhadzovanie, hostia si ho vôbec nepokryli a Musatov vypálil švihom po ľade a Kasutinovi prešiel puk medzi betóny.
    Bez asistencie.
     
    09:36
    Alexander Makarov – podrazenie.
     
    08:20
    Dvurečenskij prebral puk na modrej čiare, proti nemu bol už len jediný obranca, Dvurečenskij zvolil strelu spoza hráča, ale Sanford jeho strelu chytil do lapačky.
     
    02:00
    Novotný ušiel hosťom, išiel sám na Kasutina, skúsil urobiť kľučku na forhand, ale Kasutin dobre nato zareagoval a presunul sa spolu s Novotným a to hosťujúca obrana poriešila Novotného natlačením do brány.

    Jakub Šoth

    Góly a asistencie: 12. Musatov, 31. Platt (Novotny, Thornberg), 40. Averin (Kronwall) – 17. Dvurečenskij (Nokolainen), 31. Dvurečenskij (Potapov), 32. Malevič, rozh. náj. Immonen

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Egor Averin (LOK)
    0:0   Bernackij (NVG)
    2. séria:
    0:0   Novotný (LOK)
    0:1   Wolski (NVG)
    3. séria:
    1:1   Konkov (LOK)
    1:2   Immonen (NVG)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford – Kronwall, Jakovlev, Holos, Vasiljev, Višnevskij, Ljubušchin, Martynov – Plotnikov (C), Averin, Apalkov – Platt, Novotný, Thornberg – Konkov, Galimov, Kartajev – Musatov, Kapustin, Gračjov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin – Hietanen, Makartov, Ospiov, Malevič, Valentenko, Chomickij, Bernackij – Wolski (C), Salminen, Immonen – Drugov, Kazjonov, Kuljomin – Nokolainen, Dvurečenskij, Potapov – Galuzin, Demagin, Jamkin.

    Rozhodca: Gusev, Kulakov – Sadovnikov, Sivov