Espanyol – Sevilla 1:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 0:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 4:2 (kon.)
La Coruña – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Elche – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:2 (2:2)
Real Madrid
Nedeľa 31.08.2014, 21:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Kde sa doteraz zašíval James Rodríguez? Po absolútne neviditeľnom výkone ho je zrazu v závere cítiť. Kolumbijské zlaté dieťa najskôr na pravej strane uštrikovalo de la Bellu, aby ho následne vychytal pohotový Zubikarai. V zápätí sa ešte dostal k sklepnutej lopte od Khediru, posunul ju k Benzemovi a ten po výbornej otočke okolo Elustonda napálil iba pravú žrď Zubikaraiovej bránky! To už bude zrejme koniec hosťujúcim nádejám.
    Khedirova šance.
     
    86
    Sami Khedira sa mohol postarať o kontaktný gól hostí, no ten zatiaľ neprichádza a možno už ani nepríde. Rohový kop z pravej strany rozohrával Toni Kroos, ktorý výborne odcentroval na svojho kolegu z majstrovského tímu Nemecka, no ten loptu do siete neupratal. Síce sa dobre odpútal od bránaiceho Elustonda, no jeho zakončeniu chýbalo asi pol metra. Zubikarai to všetko kontroloval.
     
    83
    Výborný Xabi Prieto už má toho plné kecky a San Sebastián sa tak v závere bude musieť zaobísť bez svojho kapitána. Na jeho miesto prichádza Mikel González.
     
    82
    Ofenzívny stredopoliar Isco teraz zozadu zostrelil strelca posledného gólu Carlosa Velu a pripisuje si tak tretiu žltú kartu v zápase.
     
    78
    Carlo Ancelotti nemá na výber, než striedať ďalšieho defenzívneho hráča. Namiesto Carvajala prichádza pravý bek Álvaro Arbeloa.
    VELA(BERGARA) - 4:2
     
    76
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Dezorientovaný Iker Casillas reklamuje ruku CARLOSA VELU, ale skorej sa mal koncentrovať na Mexičanovu koncovku. Rohový kop z ľavej strany rozohrával aktívny Sergio Canales, ktorý centroval na bližšiu žrď, kde predlžoval loptu stredopoliar Markel Bergara až na zadnú žrď, kde si po kontroverznom spracovaní, ktoré však v rozpore s pravidlami nebolo, poradil Vela priam majstrovsky. Lopty napálil z piatich metrov priamo do šibenice hosťujúcej bránky, Sociedad otáča z 0:2 na 4:2!
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom veľký Carlo po prvýkrát strieda. Prakticky z nulových možností pre ofenzívu vyťahuje Khediru, ktorý nahradzuje Luku Modriča.
    ZURUTUZA(PRIETO) - 3:2
     
    65
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Obrat Realu Sociedad je dokonaný! Neuveriteľný sled udalostí na Anoete! Madridskí hráči sa teraz tvária jedenástimi verziami kyslej! Kapitán Baskov Xabi Prieto na pravej strane zakombinoval so Sergiom Canalesom, ktorý výbornou narážačkou vyradil Marcela z hry. Včas sa nestihli vrátiť a dostúpiť súpera ani stopér Pusiniek a tak prišiel trest. Xabi Prieto vnikol do šestnástky, odkiaľ posielal prudkú prízemnú loptu na bližšiu žrď. DAVIDOVI ZURUTUZOVI už stačilo iba nastaviť nohu. Casillas bez šance, Madridčania potrebujú musia naháňať obrat!
     
    60
    Domáci pripravili hneď dvojstriedanie, ktoré má ešte vyšpičkovať ich rastúcu aktivitu. Namiesto Castra s Agirretxem prídu Vela a Canales.
     
    48
    Iker Casillas si pripisuje na svoje konto prvý nesmierne dôležitý zákrok v zápase, ktorým zabránil domácemu obratu! Strašne veľa priestoru na pravej strane teraz dostal kapitán Baskov Xabi Prieto, ktorý posielal nadýchaný center na hranicu malého vápna. Na zadnej žrdi skákal najvyššie Javier Agirretxe, ktorý však z bezprostrednej blízkosti na kapitána hostí nevyzrel. Casillas reflexívne vyráža mimo ľavej žrde. Roh pre rozbehnutý Sociedad.
     
    45+2
    James Rodríguez predsa len ukázal, prečo zaňho Real Madrid v lete vyplatil takú obrovskú sumu peňazí. Kolumbijský zázrak z brazílskych majstrovstiev sveta rozohrával od pravej postrannej čiary voľný kop, ktorý pristál opäť na hlave nestráženého Sergia Ramosa, ktorý prehlavičkoval i gólmana Zubikaraia, no lopta napokon skackala tesne mimo ľavej žrde. Domácemu brankárovi nepomohli ani ruky, výborne skáčuceho Ramosa dnes domáci absolútne nedokážu brániť!
    ZURUTUZA(BELLA) - 2:2
     
    41
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Na Estadio Municipal de Anoeta sa nám dejú veľké veci a Real Sociedad sa po minútach hrôzy a katastrofálneho herného prejavu vracia do hry! Po Granerovom oblúčiku na ľavú stranu zašprintoval Alberto de la Bella, ktorý stihol odcentrovať ešte pred outovou čiarou. Na jeho loptu si stredom šestnástky ako tank nabehol DAVID ZURUTUZA, ktorý jedovatou hlavičkou zblízka nedal šancu bezmocnému Casillasovi. V súboji dvoch Realov je to 2:2!
     
    36
    Mini-súboje medzi Granerom a Carvajalom pokračujú i naďalej a tentokrát po kose pravého beka hostí sa žltilo i na druhej strane. Obaja sú si teda kvit.
     
    35
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    No ale pozor! Baskovia sa vracajú do hry a zápas tak dostane úplne nový rozmer! Domáci mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrával Chory Castro. Ten zvolil centrovanú loptu na bližšiu žrď, kde loptu predlžoval kapitán Xabi Prieto, ktorý tentokrát dokázal predskočiť Sergia Ramosa. Na zadnej žrdi prepadla lopta pre ÍNIGA MARTÍNEZA, ktorý sa do odkrytej bránky z bezprostrednej blízkosti nemýlil. Casillas sa presúval neskoro. 1:2!
    Í.MARTÍNEZ(PRIETO) - 1:2
     
    33
    Esteban Granero pokračuje vo svojom nervóznom a možno premotivovanom výkone. Po zbytočnej strate lopty v strede ihriska sa jej zmocnil Toni Kroos, ktroý si nádherne narazil s Garethom Baleom, ktorý mu pomedzi obrancov už servíroval loptu do jasnej šance. Čerstvý majster sveta vnikol s loptou do šestnástky, no z desiatich metrov nedokázal vyzrieť na výborného Zubikaraia, ktorý pravačkou vykopáva jeho koncovku.
    Granerova zblokovaná střela.
     
    27
    Esteban Granero dostal sklepnutú loptu od Agirretxeho ako na podnosu, ale aj tým dokázal odchovanec Bieleho baletu pohrdnúť! Zakončovateľ Baskov mu spracoval center od Prieta, no Granero napálil iba do padajúceho Sergia Ramosa, ktorý sa mu obetavo vrhol do strely. Následne došlo k nepríjemnému stretu medzi Carvajalom a Zurutuzom a chvíľku sa tak teraz hrať nebude.
     
    25
    Spolupráca Isco-Marcelo sa postupom času čoraz viacej vyvíja a madridskému Realu to len a len prospieva. Španielsky ofenzívny stredopoliar naštartoval okolo biedneho Zaldúa, následne prihrával pod seba, kde pohotovo zakončoval Marcelo. Zubikarai však jeho koncovku k pravej žrdi dokázal vytlačiť na rohový kop, čím jeho problémy ešte neskončili. Domáci si opäť nedokázali pokryť Sergia Ramosa, ktorý prudkou hlavičkou rozvlnil hornú sieť. Sociedad je zatiaľ viac, než márnym sparingpartnerom.
     
    21
    Zubikarai si teraz podivne načasoval vybehnutie zo svojej klietky a domáci mohli zato zaplatiť opäť tou najvyššou možnou daňou. Gólman Sociedadu najskôr len tak-tak odvrátil loptu pred Garethom Baleom, no následne sa po Iscovej prihrávke dostal k lopte Marcelo, ktorý si poradil so Zaldúom a z pravého okraja šestnástky nepríjemne strieľal na vzdialenejšiu žrď. Brazílsky bek však mieril pár decimetrom mimo ľavej žrde.
     
    18
    Esteban Granero už hádam tretíkrát zostrelil na pravej strane Daniho Carvajala a tentokrát už bývalý hráč madridského Realu bez karty neobíde.
    BALE(MODRIČ) - 0:2
     
    11
    Real Madrid dal gól!
    Dlho sa s ním ale domáci nehrali a gólman Eñaut Zubikarai môže znovu ťahať loptu zo svojej siete. Po pravej strane sa odhodlane rozbehol Luka Modrič, ktorý prenikol až na ľavý okraj šestnástky, odkiaľ po zemi prihrával na os ihriska. Tam James Rodríguez prepúšťal loptu GARETHOVI BALEOVI, ktorý nádherným spôsobom nasadil Ínigovi Martínezovi jasle a z vnútra vápna povedľa gólmana Baskov zdvojnásobuje vedenie hostí. Pusinky zatiaľ vyučujú!
     
    10
    Sergio Ramos mohol v rozpätí piatich minút pridať aj druhý gól do siete diváka Zubikaraia. Ten sa za jeho koncovkou znovu iba obzeral. Stopér madridského Realu rozohrával priamy kop z asi dvadsiatich metrov, jeho lopta sa nádherne vzniesla ponad múrik a na ceste do siete ju zastavilo iba brvno domácej svätyne. San Sebastián sa i naďalej zahráva s ohňom.
    S.RAMOS(KROOS) - 0:1
     
    6
    Real Madrid dal gól!
    Biely balet sa ujíma skorého vedenia a Sociedadu sa prihodilo presne to, čoho sa chceli Baskovia vystríhať. Rohový kop od ľavej zástavky rozohrával majster sveta Toni Kroos, ktorý posielal loptu na bližšiu žrď. Na center letnej posily z Bayernu Mníchov si neohrozene a úplne osamotený naskočil SERGIO RAMOS, ktorý výbornou hlavičkou k vzdialenejšej žrdi otvára skóre. Prečo ale zostal tento vychýrený hlavičkár neobsadený?!

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Í.Martínez(Prieto), 41. Zurutuza(Bella), 65. Zurutuza(Prieto), 76. Vela(Bergara) – 6. S.Ramos(Kroos), 11. Bale(Modrič)

    Karty:   18. Granero (RSS) – 36. Carvajal (RMA), 82. Isco (RMA)


    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – Zaldúa, Elustondo, Í. Martínez, de la Bella – Granero, Bergara – Prieto (C), Zurutuza, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Bardaji – Yuri, C. Martínez, M. González, Canales, Vela, R. Pardo
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modrič, Kroos, Isco – Bale, Benzema, J. Rodríguez
    Náhradníci: K. Navas – Khedira, Illarramendi, Nacho, Varane, de Tomás, Arbeloa
    Manažér: Carlo Ancelotti (ITA)

    Rozhodca: Juan Martínez – J. Martínez, D. Canales – A. Cordero