Espanyol – Sevilla 1:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 0:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 4:2 (kon.)
La Coruña – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Elche – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:2 (2:2)
Real Madrid
Nedeľa 31.08.2014, 21:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Určite pamätné stretnutie na Anoete je za nami. Baskov dnes čaká dlhá a búrlivá noc. Real Sociedad síce dvomi skorými zásahmi prehrával už 0:2, no ešte do polčasovej prestávke sa mu podarilo zrovnať krok i skóre. Napokon svoj nápor v druhej polke ešte vystupňoval a dvomi gólmi obstaral absolútny obrat! Hlavnými hrdinami San Sebastiánu bude dvojica Zurutuza a Prieto, ktorá dnes podala fenomenálny výkon. Carlo Ancelotti v závere nemal kam siahnuť a preto i právom prehral.

    Pre dnešok je to všetko. Ďakujem Vám za pozornosť a želám príjemný zvyšok predĺženého víkendu. (23:00:12)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nachádzame sa už totiž v polovici trojminútového nadstaveného času, ktorý sa neúprosne blíži k svojmu koncu.
     
    90+1
    Kde sa doteraz zašíval James Rodríguez? Po absolútne neviditeľnom výkone ho je zrazu v závere cítiť. Kolumbijské zlaté dieťa najskôr na pravej strane uštrikovalo de la Bellu, aby ho následne vychytal pohotový Zubikarai. V zápätí sa ešte dostal k sklepnutej lopte od Khediru, posunul ju k Benzemovi a ten po výbornej otočke okolo Elustonda napálil iba pravú žrď Zubikaraiovej bránky! To už bude zrejme koniec hosťujúcim nádejám.
     
    90
    James Rodríguez ešte mohol vykresať iskierku nádeje, ale po obídení de la Bellu zamieril uba do stredu bránky.
     
    89
    Kamera si neustále vyberá Ikera Casillasa, ktorý sa dnes neprezentoval práve najistejším dojmom. Dostane najbližšie šancu Keylor Navas?
     
    88
    Zdá sa, že domáci už dokráčajú k trom bodom. Madridčania zatiaľ nedokážu pritlačiť a veľa času im už ani nezostáva.
    Khedirova šance.
     
    86
    Sami Khedira sa mohol postarať o kontaktný gól hostí, no ten zatiaľ neprichádza a možno už ani nepríde. Rohový kop z pravej strany rozohrával Toni Kroos, ktorý výborne odcentroval na svojho kolegu z majstrovského tímu Nemecka, no ten loptu do siete neupratal. Síce sa dobre odpútal od bránaiceho Elustonda, no jeho zakončeniu chýbalo asi pol metra. Zubikarai to všetko kontroloval.
     
    85
    Marcelo sa ešte snažil prudkým centrom nájsť Khediru, no ten na jeho loptu doskočiť nemohol. Real ale bude pokračovať v ofenzíve rohovým kopom.
     
    84
    Jagoba Arrasate už teda vsadil na defenzívne striedanie, čo je za daného stavu v danej situácii viac, než logickým ťahom.
     
    83
    Výborný Xabi Prieto už má toho plné kecky a San Sebastián sa tak v závere bude musieť zaobísť bez svojho kapitána. Na jeho miesto prichádza Mikel González.
     
    82
    Ofenzívny stredopoliar Isco teraz zozadu zostrelil strelca posledného gólu Carlosa Velu a pripisuje si tak tretiu žltú kartu v zápase.
     
    81
    Návrat by ako soľ potreboval i madridský Real, ktorý sa však nedokáže dostať ani ku kontaktnému gólu na 3:4.
     
    80
    Ako by sa mu len teraz hodil prebytočný Angel di María. Ten sa už ale spolu s celým Manchestrom United snaží o comeback Red Devils.
     
    79
    Trénovať kráľovský Real Madrid a v zlomových okamžikoch točiť svojich defenzívnych hráčov, to teda Ancelottimu určite nezávidím.
     
    78
    Carlo Ancelotti nemá na výber, než striedať ďalšieho defenzívneho hráča. Namiesto Carvajala prichádza pravý bek Álvaro Arbeloa.
    VELA(BERGARA) - 4:2
     
    76
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Dezorientovaný Iker Casillas reklamuje ruku CARLOSA VELU, ale skorej sa mal koncentrovať na Mexičanovu koncovku. Rohový kop z ľavej strany rozohrával aktívny Sergio Canales, ktorý centroval na bližšiu žrď, kde predlžoval loptu stredopoliar Markel Bergara až na zadnú žrď, kde si po kontroverznom spracovaní, ktoré však v rozpore s pravidlami nebolo, poradil Vela priam majstrovsky. Lopty napálil z piatich metrov priamo do šibenice hosťujúcej bránky, Sociedad otáča z 0:2 na 4:2!

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Í.Martínez(Prieto), 41. Zurutuza(Bella), 65. Zurutuza(Prieto), 76. Vela(Bergara) – 6. S.Ramos(Kroos), 11. Bale(Modrič)

    Karty:   18. Granero (RSS) – 36. Carvajal (RMA), 82. Isco (RMA)


    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – Zaldúa, Elustondo, Í. Martínez, de la Bella – Granero, Bergara – Prieto (C), Zurutuza, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Bardaji – Yuri, C. Martínez, M. González, Canales, Vela, R. Pardo
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modrič, Kroos, Isco – Bale, Benzema, J. Rodríguez
    Náhradníci: K. Navas – Khedira, Illarramendi, Nacho, Varane, de Tomás, Arbeloa
    Manažér: Carlo Ancelotti (ITA)

    Rozhodca: Juan Martínez – J. Martínez, D. Canales – A. Cordero