Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 31.08.2014, 14:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na White Hart Lane je dobojované, respektíve dohrané, pretože v poslednej polhodine sa už toho za rozhodnutého stavu veľa nedialo. Všetko dôležité sa udialo v úvodnej štvrťhodine druhého dejstva, kedy sa The Reds dokázali presadiť hneď dvakrát, čím umlčali kikiríkanie domácich Kohútov. Tí sa už na ďalšiu odpoveď nezmohli. Po dvoch výhrach tak dnes vyšli naprázdno, zatiaľčo Liverpool sa taktiež posunul na hranicu šiestich bodov.

    Zo severu Londýna je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a nezabudnite, že približne o polhodinu zavŕšime program tretieho kola v Leicestri, kam pricestoval Wengerov Arsenal. (16:25:25)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci sa ešte dožadovali pokutového kopu po Lovrenovom zatiahnutí Emmanuela Adebayora, no Phil Dowd tentokrát rozpažil.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Philom Dowdom pridáva ešte tri nadstavené minútky, no o všetko podstatnom je už rozhodnuté.
     
    90
    Strelec tretieho a zatiaľ posledného gólu v zápase Alberto Moreno vidí dodatočne štvrtú žltú kartu hostí. Ľavý obranca ju obdržal za zatiahnutie Townsenda pri outovej čiare.
     
    89
    Andros Townsend dokázal preniesť hru na opačnú stranu, kde oslovil Erika Lamelu, no ten sa cez Javiho Manquilla k centru nedostal.
     
    88
    Lamelov útočný faul, frustrácia argentínskeho technika i celého Tottenhamu pokračuje a vrcholí. Našťastie pre Spurs, vykúpenie je už blízko.
     
    87
    Konečne nejaké vzrušenie pred Mignoletom, ale aj to bolo márne. Emmanuel Adebayor si preberal loptu v postavení mimo hru, akékoľvek špekulácie o pokutovom kope sa tak negujú.
     
    86
    Brendan Rodgers strieda i naposledy, keď na trávnik pošle udraveného Josého Enriqueho. Miesto mu prepustil Raheem Sterling.
     
    85
    Aj s nadstaveným časom nás čaká približne ešte nejakých osem minút. Dočkáme sa ešte nejakých výsledkových korekcií?
     
    84
    Domáci točia loptu z jednej strany na druhú, ale všetko to je bez pohybu a výraznejšej myšlienky. Zápas sa už iba dohráva.
     
    83
    Na viac sa Tottenham nezmohol. Taktiež sa na úvodný gól nepripravil ani Daniel Sturridge, ktorý v koncovke opäť zaváhal a spoza šestnástky zamieril len mimo.
     
    82
    Celkovo si domáci v stretnutí pripravili dve sľubné šance. Chadli zaváhal zoči-voči Mignoletovi, zatiaľčo Adebayor spolu s ním preloboval i opustenú bránku.
     
    81
    Musím ale konštatovať, že Tottenham nepreukazuje takú mentálnu silu ako včera Everton. Spurs si v druhom dejstve nevytvorili ešte ani jednu príležitosť!
     
    80
    Mauricio Pochettino sa ešte snaží burcovať svojich zverencov, ale to je už taktiež márne. Hotspur sú odovzdaní nielen od tretieho gólu.
     
    79
    Tottenham naopak naďalej veľmi statický. Driemu i fanúšikovia, ktorí si takéto nedeľné poobedie si nepredstavovali.
     
    78
    Hosťujúci sektor už vytlieskava kombináciu Liverpoolčanov. V závere je to pravá exibícia v podaní vedúceho mužstva.
     
    77
    Defenzíva Liverpoolu zatiaľ proti ťažkému súperovi funguje náramne. Uvidíme, či sa tým neoslabí pozícia Martina Škrtela.
     
    76
    Townsend sa konečne dostal k svojej krídelnej akcii, no jeho centrovanú loptu pohltil iba výborne hrajúci Mamadou Sakho.

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Sterling(Henderson), 49. Gerrard (pen.), 60. A.Moreno

    Karty:   27. Allen (LIV), 37. Manquillo (LIV), 74. Sterling (LIV), 90. A.Moreno (LIV)


    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Vertonghen, Rose – Capoue, Bentaleb – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – M. Dembélé, Holtby, Townsend, Chiricheş, Kane, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, M. Sakho, Lovren, A. Moreno – Henderson, Allen, Gerrard (C) – Sturridge, Balotelli, Sterling
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Coutinho, L. Markovič, Can, Lambert, K. Touré
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, D. Bryan – N. Swarbrick