Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 31.08.2014, 14:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90
    Strelec tretieho a zatiaľ posledného gólu v zápase Alberto Moreno vidí dodatočne štvrtú žltú kartu hostí. Ľavý obranca ju obdržal za zatiahnutie Townsenda pri outovej čiare.
     
    86
    Brendan Rodgers strieda i naposledy, keď na trávnik pošle udraveného Josého Enriqueho. Miesto mu prepustil Raheem Sterling.
     
    74
    Liverpool vedie už aj na karty totožným náskokom 3:0, keď Raheem Sterling na polovici ihriska podrazil rozbehnutého Younesa Kaboula.
     
    72
    Spurs naposledy striedajú, keď trávnik opustí zle hrajúci Danny Rose. Na jeho miesto príde akvizícia zo Swansea City Ben Davies.
     
    70
    Raheem Sterling odmieta vyšperkovať prenádhernú akciu liverpoolskeho FC a taktiež pohŕda i príležitosťou na druhý presný zásah v zápase. Posila z nemeckého Leverkusenu Emre Can nádherne vyviezol loptu stredom ihriska, následne prihral na Sterlinga a potom to začalo. Raheem sa nádherne preštrikoval pomedzi troch či štyroch zadákov v bielych dresoch, už sa ocitol i pred gólmanom Llorisom, no v tom zakopol o akýsi virtuálny krtinec a francúzskemu šamanovi adresoval iba malú domov! Brendan Rodgers takmer padol na zem.
     
    67
    Daniel Sturridge sa v doterajšom priebehu ešte nepresadil, čo ho začína škrieť. Zmeniť sa to pokúsil po Markovičovej prihrávke na Sterlinga, ktorý sa okamžite pokúsil osloviť svojho reprezentačného parťáka. Sturridge si zasekol nevýrazného Rosa a pokúsil sa aj o streľbu. Na bližšej žrdi síce Huga Lloria neprestrelil, no Francúz musel vyrážať na rohový kop. Tottenham sa i naďalej nedokáže zodvihnúť.
     
    62
    Mario Balotelli sa pri svojom debute v červenom drese síce nepresadil, ale výkonom určite nesklamal. Pri odchode z hracej plochy ho doprovodil i Joe Allen. Na ich miesta prichádza duo Emre Can a Lazar Markovič.
     
    60
    Liverpool dal gól!
    Mauricio Pochettino ale predchádzajúci krok zrejme i s poriadnou dávkou nadsázky oľutoval. Bol to práve prichádzajúci Andros Townsend, ktorý sa na poliacej čiare nechal školácky odzbrojiť ALBERTOM MORENOM, ktorý naštartoval po ľavej lajne až do šestnástky. Nik z domácich zadákov sa k nemu nestiahol, čo bývalý bek Sevilly využil na prudkú, krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď, kam Hugo Lloris nemohol dosiahnuť. Lopta končí po odraze od žrde v sieti, po hodine hry teda Tottenham – Liverpool 0:3!
     
    59
    Tak ako na zavolanie, Mauricio Pochettino prijal moju výzvu a okamžite strieda. Na hraciu plochu vybehla dvojica Andros Townsend a Moussa Dembélé. Dole ide Bentaleb a Eriksen.
     
    49
    Liverpool dal gól!
    A to sa jeho kapitánovi STEVENOVI GERRARDOVI aj darí! Loptu si na biely bod možno trochu prekvapujúco nepsotavil Mario Balotelli, ale ikona The Redsa má určite väčšie slovo. Súboj penaltových špecialistov teda vyhral donedávna ešte kapitán anglickej reprezentácie, ktorý nedal Llorisovi najmenšiu šancu. Ten si síce na loptu siahol, no guľatý nezmysel smeroval po jeho pravej ruke presne za háčiky. 0:2, Tottenham bude musieť zapnúť na vyššie obrátky.
     
    48
    Penalta! Liverpool vyčaroval z bordelu nádhernú kytičku, ktorú bude môcť dozdobiť Steven Gerrard! Daniel Sturridge na ľavej strane nezvládol prihrávku od Allena, no nakoniec sa zbavil Capoueho a prestrčil loptu na Joa Allena. Ten vletel do šestnástky okolo Eica Diera, ktroý možno trochu zbytočne zatiahol ručnú. Phil Dowd ukázal nekompromisne na biely bod, Liverpool môže zdvojnásobiť svoje vedenie!
     
    42
    Ajajaj, čím teraz pohrdol Nacer Chadli?! Toto malo znamenať vyrovnanie! Eric Dier pokračuje vo svojich výborných výkonoch v novom pôsobisku. Od poliacej čiary našiel presným pasom Emmanuela Adebayora, ktorý výborne predlžoval za svoj chrbát, kde sa obrancom vymanil spod kontroly belgický krídelník Chadli. Ten na okamih zaváhal, no napriek tomu dokázal zo šestnástky vystreliť. Pohotový Mignolet však vyráža nad brvno. Toto si želalo lepšie umiestnenie.
     
    37
    Javi Manquillo poriadne zostra prebrúsil na pravej strane rozohrávajúceho Dannyho Rosa, začo pri najbližšom prerušení hry obdržal žltú kartu.
     
    32
    Mario Balotelli dostal ešte výhodnejšiu pozíciu ako nedávno Daniel Sturridge, ktorý spoza šestnástky natiahol Huga Llorisa. Ten sa teraz dopustil hrozitánskej chyby, keď si absolútne nenačasoval svoje vybehnutie a po spolupráci Raheem Sterling-Mario Balotelli mohol druhý menovaný zakončovať z veľkej diaľky do prázdnej bránky! Super Mario však poslal svoj volej z tridsiatich metrov podstatne mimo. Liverpoolsky FC ale zostáva nebezpečnejším celkom.
     
    27
    Joe Allen teraz musel rukami s vypätím všetkých síl zastaviť rýchly protiútok, ktorý ťahal Erik Lamela. Walesan to síce taktickým faulom zvládol, ale žltej karte sa u Phila Dowda nevyhol.
     
    12
    Razom to už ale mohlo byť o dva presné zásahy pre Liverpool FC. Stredom ihriska sa predral Steven Gerrard, ktorý následne povedľa Capoueho posúval loptu na Daniela Sturridga, ktorý si nachystal loptu na silnejšiu ľavú nohu a prudko vystrelil. Jeho razantnej rane veľa nechýbalo, ale napokon letela len tesne mimo ľavej žrde Huga Llorisa. Ten sa teraz poriadne čertí na svojich spoluhráčov.
     
    10
    No ale pozor! Na druhej strane sme takmer sledovali exportnú odpoveď v podaní Spurs, ktorí mohli odpovedať rovnako, ako včera hneď niekoľkokrát Everton. Po Capoueho prestrkovačke mohol zakončovať Emmanuel Adebayor, ktorý sa odpútal od Lovrena a šikovne už prehadzoval i Mignoleta. Na nešťastie pre togského útočníka pristála jeho lopta iba na hornej sieti opustenej bránky belgického gólmana. Pokračujeme za stavu 0:1, Adebayor sa môže držať za hlavu.
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Druhá veľká šanca hostí už končí gólom a potenciálne gólové hody môžu začať! Ľavá strana obrany Kohútov teraz absolútne prepadla, keď Rose zostal visieť na súperovej polovici, Vertonghen s Bentalebom následne nestačili na šikovnú narážačku Sturridga s Hendersonom a už bolo zle. Jordan Henderson využil voľný priestor na vniknutie do šestnástky, z ktorej pravej strany posielal prízemný center na zadnú žrď, kde úplne osamotený nabiehal RAHEEM STERLING, ktorý našiel škáru medzi Llorisom sa jeho pravou žrďou. 1:0 pre FC Liverpool, na ťahu je teraz Tottenham!
     
    3
    Mario Balotelli sa mohol postarať o súkromný debut snov! Veľa mu k exportnému vstupu v červenom drese nechýbalo. Jordan Henderson otvoril na ľavej strane priestor pre rýchlonohého Raheema Sterlinga, ktorý deklaroval i presnosť svojich dolných končatín, keď nadýchaným centrom našiel v šestnástke práve Super Maria. Letná posila z milánskeho AC mohla hlavou zakončovať z hranice malého vápna, no Hugo Lloris predviedol výborný reflex na čiare a Talianovu koncovku ešte stačil vyraziť do strany.

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Sterling(Henderson), 49. Gerrard (pen.), 60. A.Moreno

    Karty:   27. Allen (LIV), 37. Manquillo (LIV), 74. Sterling (LIV), 90. A.Moreno (LIV)


    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Vertonghen, Rose – Capoue, Bentaleb – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – M. Dembélé, Holtby, Townsend, Chiricheş, Kane, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, M. Sakho, Lovren, A. Moreno – Henderson, Allen, Gerrard (C) – Sturridge, Balotelli, Sterling
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Coutinho, L. Markovič, Can, Lambert, K. Touré
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, D. Bryan – N. Swarbrick