Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
1:1 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 31.08.2014, 17:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na King Power Stadium sme už nesledovali až tak kvalitné stretnutie ako na White Hart Lane, ale napriek tomu sme sa nenudili. Oba góly padli v rozpätí troch minút, kedy sa presadili Alexis Sánchez a Leonardo Ulloa. Okrem toho sme videli ešte dve gólovky, no Ulloha druhý gól nepridal, keď trafil iba bočnú sieť. Yayu Sanoga zas na druhej strane vychytal výborný Kasper Schmeichel. Leicester tak v náročnom úvode čaká na prvé víťazstvo, no v dvoch domácich dueloch ešte neprehral. Arsenal stihol postrácať už štyri body a predovšetkým tie dnešné dva by ho mohli ešte mrzieť.

    Z anglického ligového futbalu je to na dlhšiu dobu všetko. Najbližšie sa s najlepšou futbalovou ligou na svete stretneme až 13. septembra. Majte sa dovtedy krásne. (19:04:47)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V polovici trojminútového nadstavenia sme sledovali nádejnú strelu od Drinkwatera, no aj tá smerovala len tesne mimo ľavej žrde.
     
    90+1
    Wojciech Szczęsny ale nedáva domácim žiadnu šancu na tri body. Po svojom zákroku však dopadol na Liama Moora, ktorému uštedril na zemi i nejaký úder. Ten samozrejme oplácal, veď Leicesteru nič iné ani nevyhovuje. Anthony Taylor sa rozhodol šalamúnsky a rozdeľuje po žltej na obe strany.
     
    90
    Ritchie De Laet ešte stihol na pravej strane loptu a na brániacom Debuchym vybojovať i rohový kop! City šliape až do konca.
     
    89
    Následne ofsajdové postavenie Jamieho Vardyho. Leicester sa stále ešte stačí tlačiť aj do ofenzívy. Neskutočné!
     
    88
    Marc Albrighton ťažil zo svojho prebytku síl na rýchly brejk, no v závere mu center na Nugenta príliš nevyšiel. Ľahká lopta pre Szczesneho.
     
    87
    Kasper Schmeichel musel opustiť svoju klietku, keď sa k dlhej lopte dostával Aaron Ramsey a Dán to napokon i stihol.
     
    86
    Držanie lopty momentálne 70-30 pre Arsenal, ale to ešte žiaden zápas nevyhralo. Keby mal v predchádzajúcej šanci Vardy dostatok síl, mohlo to byť i 2:1.
     
    85
    Tú následne vidí i Marc Albrighton, ktorý sa buď dopustil nejakého zákroku mimo záberu kamier alebo ju obdržal za protesty.
     
    84
    Dean Hammond na polovici ihriska dôrazne dohral rozohrávajúceho Ramseyho, začo si vykoledoval vôbec prvú žltú kartu v tomto zápase.
     
    83
    Po rohovom kope Kanonierov sme sa takmer dočkali definitívy na druhej strane! Na Sánchezov center od ľavej rohovej zástavky si najlepšie naskočil Mertesacker, ktorý však loptu iba zľahka pohladil. Jamie Vardy tak mohol z ľavej strany nakopnúť rýchly brejk Líšok. Na poliacej čiare si dokázal obhodiť Debuchyho, následne si vymenil loptu s Nugentom a už z vnútra šestnástky sa pokúsil prestreliť Szczesneho na vzdialenejšej žrdi, no poľský gólman ekvilibristicky vyráža do strany. Arsenal môže stále pomýšľať na všetky tri body.
     
    82
    Kanonieri prechádzajú k hádzanárskemu obliehaniu domácej šestnástky, no zatiaľ z toho pramení iba rohový kop pre AFC.
     
    81
    Ten dnes nie je tak zamestnaný, ako tomu bolo pred týždňom na Stamford Bridge. Arsenal napriek slušným výsledkom nezažíva ideálny vstup do sezóny.
     
    80
    Medzitým sa na ľavej strane presadzoval Nacho Monreal, no čerstvý Drinkwater ho stihol nastreliť. Rozohrávať teda bude Kasper Schmeichel.
     
    79
    Teraz navyše zostáva ležať za postrannou čiarou a keďže má už Wenger vystriedané, mohla by to byť šanca na presilovku pre Foxes.
     
    78
    Naopak slabučký Ozil zostáva na hracej ploche. Nemecký reprezentant sa trápi prakticky už od Nového roka.
     
    77
    Posledné striedanie prevádza i Nigel Pearson, ktorý sťahuje unaveného Leonarda Ulou, namiesto ktorého príde Drinkwater.
     
    76
    Zmeniť by to mohli čerství hráči v žltých dresoch. Na trávnik vybieha dvojica Oxlade-Chamberlain a Podolski. Opačným smerom putuje Santi Cazorla a Yaya Sanogo.

    Erik Farkaš

    Góly: 22. Ulloa(Schlupp) – 20. A.Sánchez

    Karty:   84. Hammond (LEC), 85. Albrighton (LEC), 90+1. L.Moore (LEC) – 90+1. Szczęsny (ARS)


    Leicester City: K. Schmeichel – De Laet, Morgan (C), L. Moore, Konchesky – Hammond, A. King – Mahrez, Nugent, Schlupp – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Cambiasso, Drinkwater, Vardy, Albrighton, Wasilewski, C. Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Özil, Cazorla – Y. Sanogo
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Podolski, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Anthony Taylor – G. Beswick, D. Cann – R. East