Mainz – Hannover 0:0 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 0:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Nedeľa 31.08.2014, 17:30 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v záverečnom zápase 2.kola Bundesligy sa medzi Freiburgom a Mönchengladbachom zrodila bezgólová remíza 0:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele! (19:27:29)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 17:9
    Strely na bránu : 8:4
    Držanie lopty : 49% – 51%
    Žlté karty : 1:2
     
    2 nedeľňajšie zápasy Bundesligy = 0 gólov. Áno, aj druhý dnešný duel nemeckej futbalovej ligy sa končí bezgólovou remízou. Posledný zápas kola priniesol vyrovnaný futbal, pričom druhý polčas ponúkol predsa len trochu viac vzrušenia, než prvá polovica. Ku gólu bol rozhodne bližšie Freiburg – v 63.minúte pokutový kop trestuhodne nepremenil Mehmedi. V tom momente domáci akoby urazili šťastenu a aj napriek vyššej aktivite dnes nedokázali strhnúť výhru na svoju stranu. Hostia dnes trochu sklamali, predviedli síce niekoľko zaujímavých okamihov, v celkovom pohľade ale boli o niečo horším mužstvom. Konečná remíza teda vyhovuje viac Mönchengladbachu, ten si do tabuľky pripísal druhý bod. Horšie je na tom Freiburg, ten ešte nedokázal skórovať a má na konte jediný získaný bod.

    Ťažko hľadať hráča, ktorý dnes najviac zaujal. Zo strany hostí sa šikovne ukazoval Kramer, postupom času sa ale z hry vytratil. Na strane Freiburgu boli aktívne obe krídla Klaus aj Schmid, aj im ale chýbala potrebná razancia vo finálnej fáze. Zápas to bol zaujímavý, predovšetkým taktický, škoda len, že nepadol aspoň jeden gól.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Borussia ešte otočila hru a snažila sa o svoj posledný útok, loptu po ľavej strane ťahal Hahn, nemal však podporu spoluhráčov a tak o loptu okamžite prišiel.
     
    90+2
    Hostia o loptu prišli a domáci podnikli možno posledný brejk, loptu po pravej strane ťahal Frantz, čistým sklzom ho tam ale zastavil obranca Sorg.
     
    90+1
    Po dlhšej dobe pri rozohrávke hostia, tí dnes trochu sklamali a teraz sa už zrejme budú snažiť udržať remízu. Všetko tomu napovedá, loptu dopredu nakopol brankár Sommer.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Po centri zo štandardky hlavičkoval v šestnástke nový útočník Kerk, jeho hlavičkový pokus ale mieril mimo brány. Sommer môže vykopávať.
     
    90
    Korb fauloval unikajúceho Frantza, je z toho žltá karta a zaujímavá štandardka pre domácich!
     
    89
    Domáci v jednej z posledných akcií, po pravej strane sa pekne predral Philipp a snažil sa prestrčiť dopredu na Kerka, pred ním ale loptu zastavil dnes výborne hrajúci Stranzl.
     
    88
    Obranca Freiburgu Günter je aktívny v útoku, teraz skúsil šťastie krížnou strelou z 25 metrov, mieril ale výrazne mimo brány. Bezgólová remíza sa stáva čoraz reálnejšou...
     
    87
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Sebastian Kerk.
     
    86
    Domáci útočník Mehmedi sa sťahuje hlbšie do stredu ihriska, táto prihrávka dopredu ale nenašla adresáta aj vďaka dobrému sklzu obrancu Stranzla.
     
    85
    Freiburg v ďalšom platonickom tlaku, Mehmedi nahrával až od pravej postrannej čiary do stredu na Güntera, ten si to rovnal na strelu, bol však v poslednej chvíli odzbrojený vracajúcim sa hráčom hostí.
     
    84
    Aktivita domácich v týchto chvíľach utíchla, sledujeme postupnú rozohrávku hostí. Do konca zápasu ešte zostáva 6 minút, 6 minút nádeje na aspoň jeden gól dnešného programu Bundesligy.
     
    83
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Felix Klaus, prichádza Mike Frantz.
     
    82
    Domáci v tejto minúte zavreli hostí v ich šestnástke, ako prvé sme registrovali neúspešné hlavičkové súboje, v ktorých bol Darida. Potom si loptu na pravej strane potiahol do stredu Mehmedi a vystrelil z hranice šestnástky, výrazne ale minul protiľahlý horný roh brány.
     
    81
    Mönchengladbach dopláca v útoku na nepresnosti a nedotiahnutú finálnu fázu. Aj teraz sa o zaujímavú akciu snažil Raffael, zlyhal však v kľúčovom okamihu a bol odzbrojený obrancom.

    Tomáš Schügerl

    Góly:

    Karty:   10. Dani Schahin (FRE) – 76. Jantschke (MON), 90. Korb (MON)

    Nepremenená penalta: 63. Mehmedi (FRE), mimo


    SC Freiburg: Bürki – Sorg, Krmaš, Kempf, Günter – Schuster, Darida – Schmid, Klaus (83.Frantz) – Mehmedi (87.Kerk), Schahin (58.Philipp)
    Náhradníci: Mielitz (NB) – Mujdza, Mitrovič, Frantz, Höfler, Philipp, Kerk

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt – Kramer (78.Nordtveit), Xhaka – Hahn, Traore (75.Johnson) – Raffael – Hrgota (67.Hazard)
    Náhradníci: Blaswich (NB) – Johnson, Dominguez, Nordtveit, Herrmann, Hazard, Schulz

    Rozhodca: Gagelmann – Pickel, Foltyn

    Diváci: 24000 (vypredané)