Mainz – Hannover 0:0 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 0:0 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:0 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Nedeľa 31.08.2014, 17:30 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v záverečnom zápase 2.kola Bundesligy sa medzi Freiburgom a Mönchengladbachom zrodila bezgólová remíza 0:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele! (19:27:29)
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 17:9
    Strely na bránu : 8:4
    Držanie lopty : 49% – 51%
    Žlté karty : 1:2
     
    2 nedeľňajšie zápasy Bundesligy = 0 gólov. Áno, aj druhý dnešný duel nemeckej futbalovej ligy sa končí bezgólovou remízou. Posledný zápas kola priniesol vyrovnaný futbal, pričom druhý polčas ponúkol predsa len trochu viac vzrušenia, než prvá polovica. Ku gólu bol rozhodne bližšie Freiburg – v 63.minúte pokutový kop trestuhodne nepremenil Mehmedi. V tom momente domáci akoby urazili šťastenu a aj napriek vyššej aktivite dnes nedokázali strhnúť výhru na svoju stranu. Hostia dnes trochu sklamali, predviedli síce niekoľko zaujímavých okamihov, v celkovom pohľade ale boli o niečo horším mužstvom. Konečná remíza teda vyhovuje viac Mönchengladbachu, ten si do tabuľky pripísal druhý bod. Horšie je na tom Freiburg, ten ešte nedokázal skórovať a má na konte jediný získaný bod.

    Ťažko hľadať hráča, ktorý dnes najviac zaujal. Zo strany hostí sa šikovne ukazoval Kramer, postupom času sa ale z hry vytratil. Na strane Freiburgu boli aktívne obe krídla Klaus aj Schmid, aj im ale chýbala potrebná razancia vo finálnej fáze. Zápas to bol zaujímavý, predovšetkým taktický, škoda len, že nepadol aspoň jeden gól.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Borussia ešte otočila hru a snažila sa o svoj posledný útok, loptu po ľavej strane ťahal Hahn, nemal však podporu spoluhráčov a tak o loptu okamžite prišiel.
     
    90+2
    Hostia o loptu prišli a domáci podnikli možno posledný brejk, loptu po pravej strane ťahal Frantz, čistým sklzom ho tam ale zastavil obranca Sorg.
     
    90+1
    Po dlhšej dobe pri rozohrávke hostia, tí dnes trochu sklamali a teraz sa už zrejme budú snažiť udržať remízu. Všetko tomu napovedá, loptu dopredu nakopol brankár Sommer.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Po centri zo štandardky hlavičkoval v šestnástke nový útočník Kerk, jeho hlavičkový pokus ale mieril mimo brány. Sommer môže vykopávať.
     
    90
    Korb fauloval unikajúceho Frantza, je z toho žltá karta a zaujímavá štandardka pre domácich!
     
    89
    Domáci v jednej z posledných akcií, po pravej strane sa pekne predral Philipp a snažil sa prestrčiť dopredu na Kerka, pred ním ale loptu zastavil dnes výborne hrajúci Stranzl.
     
    88
    Obranca Freiburgu Günter je aktívny v útoku, teraz skúsil šťastie krížnou strelou z 25 metrov, mieril ale výrazne mimo brány. Bezgólová remíza sa stáva čoraz reálnejšou...
     
    87
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Sebastian Kerk.
     
    86
    Domáci útočník Mehmedi sa sťahuje hlbšie do stredu ihriska, táto prihrávka dopredu ale nenašla adresáta aj vďaka dobrému sklzu obrancu Stranzla.
     
    85
    Freiburg v ďalšom platonickom tlaku, Mehmedi nahrával až od pravej postrannej čiary do stredu na Güntera, ten si to rovnal na strelu, bol však v poslednej chvíli odzbrojený vracajúcim sa hráčom hostí.
     
    84
    Aktivita domácich v týchto chvíľach utíchla, sledujeme postupnú rozohrávku hostí. Do konca zápasu ešte zostáva 6 minút, 6 minút nádeje na aspoň jeden gól dnešného programu Bundesligy.
     
    83
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Felix Klaus, prichádza Mike Frantz.
     
    82
    Domáci v tejto minúte zavreli hostí v ich šestnástke, ako prvé sme registrovali neúspešné hlavičkové súboje, v ktorých bol Darida. Potom si loptu na pravej strane potiahol do stredu Mehmedi a vystrelil z hranice šestnástky, výrazne ale minul protiľahlý horný roh brány.
     
    81
    Mönchengladbach dopláca v útoku na nepresnosti a nedotiahnutú finálnu fázu. Aj teraz sa o zaujímavú akciu snažil Raffael, zlyhal však v kľúčovom okamihu a bol odzbrojený obrancom.
     
    80
    Pekná akcia Freiburgu na druhej strane, Mehmedi nahral až doľava na Klausa, ktorý poslal krížny center cez celú šestnástku, kde sa do lopty oprel Philipp, volejom ale mieril asi meter mimo bližšej žrde.
     
    79
    Borussia predviedla postupnú akciu až od vlastnej brány, na jej konci bol Raffael, ktorý bol tesne pred šestnástkou zastavený Kempfom, zdalo sa, že nedovolene, rozhodca ale hosťom štandardku z výhodnej pozície neprisúdil.
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Havard Nordtveit.
     
    77
    Domáci mali po predchádzajúcej situácii k dispozícii štandardku z cca 25 metrov na osi ihriska, strelecký pokus ale zablokoval dobre postavený múr. Blížime sa k záveru, stále je to bez gólov a ani jeden z tímov nejaví extra snahu o skórovanie...
     
    76
    Mehmedi mohol odčiniť penaltové zaváhanie, keď si prebral loptu pred šestnástkou súpera a snažil sa obhodiť Jantschkeho, ten úmyselne zahral rukou, za čo vidí žltú kartu!
     
    75
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Ibrahima Traore, prichádza Fabian Johnson.
     
    74
    Domáci sa pokúšali o postupný útok, dostali sa aj na malý okamih do šestnástky, rýchlo ale odtiaľ boli vytlačení. V dnešných dvoch zápasoch Bundesligy zatiaľ nepadol ani jeden gól, nedobré vysvedčenie pre nemeckú ligu...
     
    73
    Hostia sa následne znovu dostali k lopte a jeden z najaktívnejších hráčov zápasu Traore si vytvoril streleckú pozíciu na pravej strane, jeho strela z 20 metrov ale veľmi zďaleka minula priestor troch žrdí.
     
    72
    Mönchengladbach to taktiež skúsil dlhou nakopnutou loptu, veď keď už nefunguje kombinácia, môže vyjsť aspoň takáto hra ,,na náhodu." Hazard bol však v ofsajde.
     
    71
    Prvýkrát pri lopte aj nový muž hostí Thorgan Hazard, ktorý je na hosťovaní z Chelsea. V individuálnom súboji proti Günterovi sa ale nepresadil, hostia o loptu prišli.
     
    70
    Na ihrisku nič nové, po penaltovom vzrušení sa hra trochu upokojila. Pri lopte častejšie Freiburg, je to ale bez vážnejšieho ohrozenie brány.
     
    69
    Freiburg v postupnej kombinácii, Schuster sa po priťuknutí od Sorga dostal k centru z ľavej strany a na protiľahlej strane našiel Mehmediho, jeho hlavičku z hranice šestnástky pohodlne kryl Sommer.
     
    67
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Branimir Hrgota, prichádza Thorgan Hazard.
     
    67
    Freiburg to znovu skúša nakopnutými loptami, Mehmedimu sa ale dnes jednoducho nedarí, čo len dokázal nepremenenou penaltou. Rovnako neúspešná bola jeho snaha aj teraz, pri lopte hostia.
     
    66
    Mönchengladbach teraz nepríjemne zahrozil domácej obrane! Traore si vytvoril priestor na pravej strane a poslal center na vzdialenejšiu žrď, kde bol voľný Hrgota, situáciu dobre prečítal brankár Bürki a doslova ukradol loptu spred pripraveného útočníka hostí.
     
    65
    Freiburg sa pokúsil odčiniť penaltové zlyhanie, Schmid ale na ľavej strane loptu nevybojoval. Rozohrávať môžu hostia, tí už sa dlhšie nepripomenuli útočnou akciou.
     
    64
    Borussia prežila klinickú smrť, mohla prehrávať, miesto toho je stav stále bezgólový. Uvidíme, ako tento dôležitý okamih ovplyvní psychiku oboch mužstiev.
    Nepremenený pokutový kop Mehmediho
     
    63
    Neuveriteľné! Mehmedi si postavil loptu na biely bod a pomerne výrazne prekopol bránu! Tak toto bolo obrovské penaltové zlyhanie, podobné so slávnou neúspešnou penaltou Davida Beckhama...
    Penaltový zákrok Jantschkeho
     
    62
    Hostia si poriadne zavarili! Korb poslal riskantnú malú domov, ktorú vystihol Philipp, prebral si loptu v šestnástke a Jantschke ho fauloval, uvidíme penaltu pre Freiburg!
     
    61
    Domáci Klaus v odvážnom prieniku po pravej strane, zozadu ho však veľmi dobre napádal Sorg, ktorý ho úspešne odzbrojil a poslal loptu až na Sommera.
     
    60
    Je za nami hodina hry, vo Freiburgu sme stále gól nevideli. Nezmení sa to ani teraz, napriek snahe Schmida, ktorý prenikal do šestnástky a v súboji tam padol na zem, penalta z toho nebude.
     
    59
    Po rohovom kope mohla ostať obrana hostí pokojná, žiadne nebezpečenstvo center do šestnástky nepriniesol. Predchádzajúca akcia ale roztlieskala tribúny, v týchto minútach sledujeme naozaj atraktívny futbal.
     
    58
    Krásna akcia Freiburgu! Postupná akcia sa začala u nového muža Philippa, ktorý na pravej strane priťukol Mehmedimu, ktorý poslal krásny center na vzdialenejšiu žrď. Tam sa do lopty v ťažkom uhle oprel Schmid a mieril to veľmi dobre, Sommer na bližšej žrdi vyrazil na roh!
     
    58
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Dani Schahin, prichádza Maximilian Philipp.
     
    57
    Rohové kopy hostí zatiaľ žiadne ohrozenie pre domácu bránu neprinášajú, inak tomu nebolo ani teraz. Skóre sa tak ani takmer po hodine hry nemení.
     
    56
    Mönchengladbach sa snaží prebrať iniciatívu do svojich rúk a je naozaj vidno, že zapol na vyššie obrátky. Z ľavej strany teraz centroval do stredu šestnástky Traore, pred Hrgotom odkopli domáci obrancovia na roh.
     
    54
    Zo štandardky sa ale žiadne nebezpečenstvo pre Bürkiho nezrodilo, center do šestnástky s prehľadom odvrátila domáca obrana.
     
    53
    Kramer vo veľmi peknom prieniku po pravej strane, vrátil sa s ním Schahin a odzadu ho fauloval, uvidíme štandardku hostí z dobrej pozície.
     
    52
    Hra získala veľmi dobré tempo, v týchto minútach sú o niečo iniciatívnejší hráči Borussie, center Kohra z pravej strany ale odvrátil hlavou Krmaš. Druhé dejstvo ale zatiaľ ponúka oveľa viac rušných momentov, než to prvé.
     
    51
    Hostia ale nepoľavili a naďalej sa snažia o vstrelenie úvodného gólu, teraz sa na ľavej strane uvoľnil Traore a skúsil to krížnou strelou z rohu šestnástky, mieril ale mimo domácej brány.
     
    50
    Kramer následne založil aj útok svojho mužstva, potiahol loptu stredom ihriska a nahral ešte doľava Raffaelovi, ten posúval Traoremu, mieril to ale veľmi nepresne a zahnal spoluhráča mimo streleckej pozície.
     
    49
    Obrovská šanca Freiburgu na úvodný gól! Po rýchlom rozohraní štandardky prešiel po pravej strane do šestnástky Klaus, načechral na bližšiu žrď Mehmedimu, ktorý ešte centroval do stredu šestnástky, loptu ale pred bránou vo veľmi dobrom obrannom zákroku odkopol Kramer!
     
    48
    Rýchla akcia Freiburgu, Mehmediho ale v súboji fauloval Xhaka, uvidíme štandardku v podaní domácich.
     
    47
    Hra sa otočila na druhú stranu, pozadu nechce zostať ani Mönchengladbach. Kramer ale na pravej strane zatiaľ vybojoval len outové vhadzovanie.
     
    46
    Hneď po výkope sa o prvú útočnú akciu druhého polčasu pokúšali domáci, Mehmedi ale v hlavičkovom súboji fauloval hneď dvoch hráčov hostí. Loptu vykopne Sommer.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči oboch tímov už pomaly vychádzajú na trávnik, o niekoľko okamihov začne druhý polčas. Remíza príliš nevyhovuje ani jednému tímu, domáci sa po úvodnej prehre potrebujú bodovo chytiť, hostia zase chcú hneď zo začiatku udržať kontakt s čelom tabuľky.
     
    Štatistiky po 1.polčase :

    Strely celkom : 5:7
    Strely na bránu : 1:4
    Držanie lopty : 48% – 52%
    Žlté karty : 1:0
     
    Rozhodcovia v Nemecku tradične príliš veľa nenadstavujú a bolo tomu tak aj teraz. Sledovali sme vyrovnaný prvý polčas, keď sa ani jeden z tímov príliš nehrnul do útoku a mnoho šancí sme nevideli. Snáď najväčšiu mal paradoxne pokusom priamo z rohu domáci Schmid, brankár Sommer sa ale zaskočiť nenechal. Hostia pohrozili ešte v úvode dobrou strelou Xhaku, inak ale zatiaľ zaostali za očakávaním. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, výsledok dnešného duelu je po tom prvom absolútne otvorený. Pri pokračovaní zápasu sa na vás teším od 18:30.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Mehmedi ilustroval streleckú nemohúcnosť oboch tímov, na pravej strane si totiž prebral dlhé outové vhadzovanie a snažil sa zrejme centrovať, loptu mu absolútne nesadla a mieril ďaleko mimo brány.
     
    44
    Hra sa odohráva na obrannej polovici Borussie, podľa doterajšieho priebehu a streleckej aktivity tímov to však nevyzerá na to, že by sa malo bezgólové skóre do polčasu zmeniť.
     
    43
    Freiburg sa ešte snaží hroziť v závere polčasu, Klaus je veľmi aktívny na ľavej strane, teraz bola ale jeho prihrávka do šestnástky zablokovaná pozorným Korbom.
     
    42
    Útočníkovi hostí Raffaelovi sa zatiaľ príliš nedarí, aj teraz si prebral dlhý pas na ľavej strane a miesto strely volil nepresnú spätnú nahrávku. Z tejto situácie mohla Borussia vyťažiť rozhodne oveľa viac.
     
    41
    Mohlo to však byť inak! Do zaujímavého úniku po ľavej strane sa dostal krídelník Freiburgu Klaus, bol už v šestnástke a snažil sa ešte prihrávať do jej stredu, Jantschke ale fantastickým sklzom odvrátil loptu do bezpečia!
     
    40
    Výborná ofsajdová pasca v podaní hostí, tí vystavili Schahina do ofsajdu už tesne za poliacou čiarou a akcia domácich tak bola zastavená. Blížime sa k záveru polčasu, hráme stále bez gólov.
     
    39
    Freiburg zotrval v útoku a trochu zovrel hostí v ich šestnástke. Po ďalšom centri Schmida sa snažil volejom zakončovať Mehmedi, v ťažkej pozícii ho ale zablokoval obranca Jantschke.
     
    38
    Domáci mali k dispozícii rohový kop a Schmid poslal ďalší kvalitný center do šestnástky, tam sa vo vzduchu nedokázal presadiť Mehmedi.
     
    37
    Schuster fauloval odzadu Kramera v stredovom kruhu, vyslúžil si za to od rozhodcu dôrazné ústne napomenutie. Následná štandardka Borussie nič zaujímavé nepriniesla.
     
    36
    Freiburg sa pomerne často snaží o dlhé nakopnuté lopty dopredu, tam občas zahrozí Schahin, druhý útočník Mehmedi je neviditeľný. Aj teraz si loptu po jeho neúspešnej snahe prebral Sommer.
     
    35
    Útoky sa nám krásne striedajú, až je radosť sa pozerať. Raffael z Borussie si teraz pekne prebral loptu na ľavej strane, zasekol obrancu a z cca 20 metrov to skúsil po zemi k bližšej žrdi, Bürki sa tam dokázal presunúť a pekným zákrokom loptu pokryl.
     
    34
    Hra sa okamžite presunula na druhú stranu, z pravej strany tam centroval Schmid a v strede šestnástky vyhral hlavičkový súboj so Stranzlom Schahin, v náročnej pozícii ale mieril nad.
     
    33
    Hostia sa snažili o postupnú útočnú akciu, loptu potiahol dopredu Kramer a nahral doprava Traoremu, jeho center ale našiel len hlavu domáceho stopéra Kempfa, ten loptu poslal do rukavíc Bürkiho.
     
    32
    Ľavý obranca Freiburgu Günter príliš nešpekuloval a po odrazenej lopte napriahol snáď z 35 metrov, strela bola síce tvrdá, mierila ale do stredu brány, kde loptu s prehľadom kryl Sommer.
     
    31
    Po prvej polhodinke hráme stále bez gólov, hra ale oproti úvodu získala lepšie tempo a videli sme aj náznaky šancí na oboch stranách. Na skutočnú tutovku ale stále čakáme.
     
    30
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, to sa divákom musí páčiť. Aktívny Hahn znovu prešiel cez Güntera a poslal presný center do stredu šestnástky, tam mohol strieľať Raffael, loptu ale trafil veľmi zle.
     
    29
    A takmer to bol nádherný gól priamo z rohu! Schmid sa pokúsil prekvapiť Sommera a zatočil loptu smerom do brány, brankár hostí na čiare vyrazil do bezpečia!
     
    28
    Freiburg sa pokúsil o rýchlu útočnú akciu, keď prišiel dlhý nákop dopredu na Mehmediho, ten vybojoval aspoň roh.
     
    27
    Hostia podnikli rýchly brejk, loptu po ľavej strane podnikol dnes sympaticky hrajúci Hahn, ktorý poslal krížny center, ten si na pravej strane spracoval Traore rukou, môže byť rád, že za to nevidel žltú kartu.
     
    26
    Uf, tak toto bol poriadne tvrdý súboj pred šestnástkou hostí...Schuster si to tam rovnal na strelu, tomu chcel zabrániť Xhaka a zabránil tomu naozaj dôrazne a poriadne tvrdým sklzom odkopol loptu do bezpečia. Vyzeralo to na faul, rozhodca nechal v hre pokračovať.
     
    25
    Domáci získali výhodu štandardky z veľkej vzdialenosti, po postupnej rozohrávke sa k centru z pravej strany dostal Sorg a pekne našiel v strede šestnástky voľného Mehmediho, tomu znovu nevyšlo spracovanie lopty.
     
    24
    Raffael otočil na druhú stranu a snažil sa ohroziť domácu bránu, jeho prízemnú strelu z 25 metrov ale bez problémov zablokoval dobre postavený Kempf.
     
    23
    Domáci útočník Mehmedi si dobre spracoval nakopnutú loptu a snažil sa rozohrať akciu po pravej strane, tam ale Schmid poriadne zahnal Sorga a hra sa vrátila až na obrannú polovicu Freiburgu.
     
    22
    Najčastejším dejiskom hry v dnešnom dueli je zatiaľ stred poľa. Nevideli sme ešte ani priamu strelu na bránu, snáď sa to zmení a uvidíme viac nebezpečných situácií.
     
    21
    Tak teraz to domácim po dlhšej dobe v útoku vyšlo, Schmid posielal zaujímavý center od pravej postrannej čiary, Mehmedi ale v súboji v šestnástke neuspel a nedokázal zakončiť.
     
    20
    Freiburgu v posledných minútach vôbec nevychádza prechod do útoku, naproti tomu hostia sa po prvých nepresvedčivých minútach zmobilizovali a momentálne sú o niečo aktívnejším mužstvom, zatiaľ bez priamej strely na bránu.
     
    19
    Talentovaný Kramer z Borussie prvý raz ukázal svoje technické prednosti, v strede poľa si pekne prebral loptu a jemným oblúčikom vysúval v šestnástke Hrgotu, pred ním ale loptu skrotil dobre vybiehajúci Bürki.
     
    18
    Mönchengladbach to skúša aj dlhými nákopmi dopredu, zatiaľ to príliš nefunguje, teraz bol navyše Traore v postavení mimo hry. Pri lopte domáci.
     
    17
    Druhá nepresná strela od hostí, táto navyše na rozdiel od tej Xhakovej nebola nebezpečná a mierila ďaleko mimo brány. Z 20 metrov napriahol Hrgota, ale ako som už spomenul, jeho pokus nemal nárok na úspech.
     
    16
    Krídelník hostí Traore bojoval o loptu na pravej strane, už sa zdalo, že prejde cez Sorga, ten bol ale pozorný, navyše získal loptu pre svoje mužstvo.
     
    15
    Prvá štvrťhodinka sa končí aktivitou hostí, tí teraz v dlhšej rozohrávke, snažiac sa prekonať obranu domácich. Zatiaľ vidíme vyrovnaný, povedal by som ,,remízový" zápas.
     
    14
    Hostia mohli nečakane otvoriť skóre! Center z rohu síce Krmaš vyhlavičkoval, avšak len pred šestnástku, kde sa lopty ujal hráč hostí, nahral doľava Xhakovi, ktorý z hranice šestnástky tvrdo a dobre vystrelil, mieril len tesne nad brvno!
     
    13
    Borussia v prvej ucelenejšej útočnej akcii, Hahn zo stredu poľa prešiel až k ľavej rohovej zastávke, vybojoval tam aspoň roh.
     
    12
    Tak takto to určite nepôjde, Kempf pri rozohrávke akcie Freiburgu poslal dlhý nákop dopredu, Mehmedi ani Schahin ale loptu na hrote ani náhodou stihnúť nemohli, Sommer bude vykopávať.
     
    11
    Domáci preberajú iniciatívu do svojich rúk, držia loptu na svojich kopačkách. Uvidíme, čo sa im podarí v útoku vymyslieť, momentálne kombinujú na vlastnej polke.
     
    10
    Žltej karte predchádzal zaujímavý útok, keď dlhý pas na pravej strane ešte stihol Schmid a z prvej poslal prízemný center do šestnsátky, tam bol Schahin príliš dôrazný a Kramera v súboji fauloval, za čo videl spomínanú kartu.
     
    10
    Žltú kartu dostává Dani Schahin (SC Freiburg).
     
    9
    Mönchengladbach je zatiaľ v útoku absolútne bezzubý, akákoľvek snaha končí pri nepresných prihrávkach, navyše stopérska dvojica Krmaš-Kempf pracuje zatiaľ veľmi dobre.
     
    7
    Po prvých útočných lastovičkách Freiburgu sa hra trochu upokojila, hostia si zrejme uvedomili, že si musia dať poriadny pozor na domácich, ktorí sú zatiaľ v ofenzíve o niečo aktívnejší.
     
    6
    Freiburg predchádzajúca situácia evidentne povzbudila, do dobrej pozície na hranici šestnástky sa dostával Schmid, jeho snahu o strelu ale zastavil dobre postavený Stranzl, ten loptu odvrátil do bezpečia.
     
    5
    Prvá zaujímavá šanca je tu! Krídelník Freiburgu Klaus sa dostal do šestnástky a snažil sa prejsť popri brankárovi a zakončiť do odkrytej brány, Sommer však kľučku Klausa veľmi dobre vystihol a čisto ho odzbrojil. Domáci si pýtali penaltu, bol to ale čistý zákrok.
     
    4
    V miernej optickej prevahe a v lepšom držaní lopty je zatiaľ Borussia, všetko je to ale veľmi ďaleko od domácej brány. Zatiaľ sledujeme naozaj pokojný priebeh hry, bez zaujímavejších situácií.
     
    3
    Defenzívny stredopoliar hostí Xhaka sa snažil niečo vymyslieť, jeho snahu ale zastavila dobre sformovaná obrana domácich.
     
    2
    Borussia stratila loptu, pri zakladaní akcie tak prvý raz domáci, lopty sa premiérovo dotkol aj brankár Bürki. Zatiaľ je to opatrné, klasické úvodné oťukávanie.
     
    1
    Okamžite po úvodnom výkope sa lopty ujali hostia, dnes hrajúci v zelených dresoch. Ich prvá útočná akcia však skončila na pozornej obrane domácich, dobre tam zasiahol český stopér Krmaš.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemný dobrý podvečer vám prajem z Freiburgu, kde je na programe posledný zápas 2.kola nemeckej Bundesligy. Po remíze Mainzu s Hannoverom zostali v tabuľke posledné dva tímy bez získaného bodu – Augsburg a práve dnešný domáci tím Freiburg. Ten to určite bude chcieť zmeniť, proti ale stojí silná Borussia Mönchengladbach. Kto sa bude na konci radovať z dôležitých bodov? To zistíte v našom priamom prenose, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Bürki – Sorg, Krmaš, Kempf, Günter – Schuster, Darida – Schmid, Klaus – Mehmedi, Schahin
    Náhradníci: Mielitz (NB) – Mujdza, Mitrovič, Frantz, Höfler, Philipp, Kerk

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt – Kramer, Xhaka – Hahn, Traore – Raffael – Hrgota
    Náhradníci: Blaswich (NB) – Johnson, Dominguez, Nordtveit, Herrmann, Hazard, Schulz

    Rozhodca: Gagelmann – Pickel, Foltyn.
     
    Nemecká bundesliga pokračuje svojím druhým kolom, v ktorom sa stretnú dva tímy s útočným poňatím hry - tak to je snáď najlepšia pozvánka na nedeľňajšie stretnutie. Freiburg i Borussia sa prezentujú útočným futbalom, po nie najlepšom štarte do ligy navyše budú obaja potrebovať body. Rešpekt určite naháňa jasná výhra Borussie zo štvrtkového zápasu so Sarajevom, v ktorom Mönchengladbach vyhral vysoko 7:0. Nadviaže na to aj v nedeľu? To sa dozviete v našom priamom prenose, v nedeľu od 17:30 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Aktuálna forma

    Freiburg v prvom kole nastúpil na ihrisku Frankfurtu. Diváci videli vyrovnaný zápas, o všetkom rozhodol v 15.minúte domáci útočník Seferovič, ktorý Frankfurtu zabezpečil víťazstvo 1:0. Freiburg teda začal tesnou prehrou a v nedeľu bude určite chcieť zabodovať, aby sa hneď zo začiatku ligy nedostal do nepríjemnej situácie.

    Mönchengladbach nastúpil doma proti Stuttgartu a bol to veru ťažký boj. Hostia, ktorí v minulej sezóne bojovali o záchranu, sa v 51.minúte dostali prekvapivo do vedenia. Borussia sa potom veľmi dlho trápila a spasil ju až Kramer, ktorý v 90.minúte zaistil pre svoj tím aspoň bod za remízu 1:1. Remíza na domácom trávniku takisto nepredstavuje ideálny štart do ligy, preto aj Borussia bude chcieť vo Freiburgu zvíťaziť a uchytiť sa na vrchných priečkach tabuľky.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Borussia naopak zaznamenala vydarenú minulú sezónu a eufória zdá sa trvá až doteraz. V minulom ročníku sa tento tím umiestnil na 6.priečke so ziskom 55 bodov a kvalifikoval sa do play-off Európskej ligy. Tam na Borussiu čakalo Sarajevo, ktoré to snáď neskôr aj ľutovalo...v prvom zápase vyhral nemecký tím v Sarajeve 3:2, v odvete to už bola demontáž v podaní Mönchengladbachu, ktorá sa zastavila až pri skóre 7:0! Nemecký tím sa kvalifikoval do skupiny Európskej ligy, kde sa stretne s Villarrealom, Zürichom a Limassolom. Rozhodne hrateľná skupina, Borussia si možno pripomenie slávne časy v Európe. Z kádra v lete odišiel talentovaný brankár Marc-André ter Stegen, ktorý zamieril do Barcelony. Borussia síce prišla o skvelého brankára, získala zaňho však 12 miliónov eur a mohla tak nakupovať. Ako náhrada za ter Stegena prišiel z Bazileja brankár Yann Sommer, posilou je aj záložník Andre Hahn. Na hosťovanie z Chelsea navyše prišiel ofenzívny záložník Thorgan Hazard. Borussia je jednoznačne pripravená hájiť vysoké priečky z minulej sezóny.
     
    SC Freiburg

    Freiburg sa v minulom ročníku prebral z rozprávky, do ktorej vstúpil v sezóne 2012/2013. Vtedy si totiž vybojoval účasť v Európskej lige a patril medzi príjemné prekvapenia Bundesligy. V minulej sezóne sa však Freiburg v lige trápil a skončil až na 14.mieste so ziskom 36 bodov. Priamy boj o záchranu to ešte nebol, veľa radosti ale v tomto klube veru nebolo. Freiburgu sa nedarilo ani v Európe, keď nepostúpil zo základnej skupiny na úkor českého Liberca. V tomto ročníku sa tento tím pokúsi vrátiť na vyššie priečky dopomôže mu k tomu aj niekoľko nám známych mien. V základnej zostave zrejme nastúpi naturalizovaný Slovák Karim Guédé, v tíme sú aj českí hráči Pavel Krmaš a Vladimír Darida. Freiburg sa prezentuje poctivým, rýchlym futbalom a v nedeľu bude jeho prednosťou aj verné divácke publikum.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Tomáš Schügerl

    Góly:

    Karty:   10. Dani Schahin (FRE) – 76. Jantschke (MON), 90. Korb (MON)

    Nepremenená penalta: 63. Mehmedi (FRE), mimo


    SC Freiburg: Bürki – Sorg, Krmaš, Kempf, Günter – Schuster, Darida – Schmid, Klaus (83.Frantz) – Mehmedi (87.Kerk), Schahin (58.Philipp)
    Náhradníci: Mielitz (NB) – Mujdza, Mitrovič, Frantz, Höfler, Philipp, Kerk

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt – Kramer (78.Nordtveit), Xhaka – Hahn, Traore (75.Johnson) – Raffael – Hrgota (67.Hazard)
    Náhradníci: Blaswich (NB) – Johnson, Dominguez, Nordtveit, Herrmann, Hazard, Schulz

    Rozhodca: Gagelmann – Pickel, Foltyn

    Diváci: 24000 (vypredané)