Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
1:1 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 31.08.2014, 17:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Wojciech Szczęsny ale nedáva domácim žiadnu šancu na tri body. Po svojom zákroku však dopadol na Liama Moora, ktorému uštedril na zemi i nejaký úder. Ten samozrejme oplácal, veď Leicesteru nič iné ani nevyhovuje. Anthony Taylor sa rozhodol šalamúnsky a rozdeľuje po žltej na obe strany.
     
    85
    Tú následne vidí i Marc Albrighton, ktorý sa buď dopustil nejakého zákroku mimo záberu kamier alebo ju obdržal za protesty.
     
    84
    Dean Hammond na polovici ihriska dôrazne dohral rozohrávajúceho Ramseyho, začo si vykoledoval vôbec prvú žltú kartu v tomto zápase.
     
    83
    Po rohovom kope Kanonierov sme sa takmer dočkali definitívy na druhej strane! Na Sánchezov center od ľavej rohovej zástavky si najlepšie naskočil Mertesacker, ktorý však loptu iba zľahka pohladil. Jamie Vardy tak mohol z ľavej strany nakopnúť rýchly brejk Líšok. Na poliacej čiare si dokázal obhodiť Debuchyho, následne si vymenil loptu s Nugentom a už z vnútra šestnástky sa pokúsil prestreliť Szczesneho na vzdialenejšej žrdi, no poľský gólman ekvilibristicky vyráža do strany. Arsenal môže stále pomýšľať na všetky tri body.
     
    77
    Posledné striedanie prevádza i Nigel Pearson, ktorý sťahuje unaveného Leonarda Ulou, namiesto ktorého príde Drinkwater.
     
    76
    Zmeniť by to mohli čerství hráči v žltých dresoch. Na trávnik vybieha dvojica Oxlade-Chamberlain a Podolski. Opačným smerom putuje Santi Cazorla a Yaya Sanogo.
     
    70
    Na hraciu plochu sa dostáva i uzdravený Jamie Vardy, ktorý nahradí vyšťaveného asistenta na prvý gól Jeffreyho Schluppa.
     
    65
    Úvodné striedanie Nigela Pearsona je už realitou. Na trávnik vybehla letná posila z Aston Villy Marc Albrighton. Dole smeruje výborný Mahrez.
     
    57
    Prvý exkluzívny zákrok už musel vytiahnuť i hrdina zo Stamford Bridge Kasper Schmeichel, ktorý toho po otcovi podedil teda hodne. Aaron Ramsey otvoril na polovici ihriska priestor pre unikajúceho Santiho Cazorlu, ktorý pred šestnástkou rozdal doľava Yayovi Sanogovi. Urastený francúzsky útočník sa vymanil kapitánovi Morganovi, no pred Schmeichelom nepochodil. Dánsky gólman mu včas zmenšil strelecký uhol a napokon i pokryl Francúzovu koncovku. Arsenal ale taktiež dokáže byť nebezpečný.
     
    54
    Leonardo Ulloa mal na kopačke obrat, ale v kľúčovom okamžiku zlyhal! Zo stredu poľa ho výborne vysúval David Nugent, argentínsky forward si prebral loptu do šestnástky, kde si ako žiačika posadil Chambersa, ale proti vybiehajúcemu Szczesnemu nepochodil. Poľský gólman šiel k tomu až príliš skoro na zem, no letná posila z Brightonu zamierila len do bočnej siete ľavého horného rohu. Veľké šťastie pre Gunners.
     
    26
    Ešte pred rozohrávkou rohového kopu prichádza k očakávanému striedaniu otraseného Koscielneho, ktorý sa po zranení hlavy vôbec nemal vracať na trávnik. Na jeho miesto už vybehol Calum Chambers.
     
    22
    Leicester City dáva gól!
    Ale pozor, na King Power Stadium sa nám rozbiehajú zaujímavé gólové hody. Na ľavej strane výborne zapracoval Paul Konchesky, ktorý prestrčil loptu na rozbehnutého Jeffreyho Schluppa, ktorý prešprintoval Debuchyho a od bránkovej čiary stihol odcentrova do stredu malého vápna. Tam sa cez otraseného Koscielneho presadil LEONARDO ULLOA, ktorý nekompromisnou hlavičkou k pravej žrdi vyrovnáva stav na 1:1!
     
    20
    Arsenal FC dal gól!
    To Gunners už boli vo svojej prvej veľkej príležitosti ďaleko chladnokrvnejší a podľa očakávaní sa ujímajú vedenia. Po výmene lopty medzi Debuchym a Ramseym sa k nej dostal Santi Cazorla, ktorého oblúčik ponad obranu bol už ďaleko efektívnejší, než ten nedávny z kopačky Ramseyho. Yaya Sanogo sa pokúsil prelobovať Schmeichela, čo mu síce nevyšlo, no odrazená lopta sa dostala k ALEXISOVI SÁNCHEZOVI, ktorý sa už z piatich metrov nemýlil a gólu nezabránil ani na čiare stojaci kapitán Morgan.
     
    18
    No ale pozor nato! Prvú vážnu gólovú príležitosť si pripravili domáce Líšky a takmer sme sa dočkali otváracieho gólu zápasu. Už v minulom zápase výborný Riyad Mahrez sa na pravej strane zmocnil lopty, ktorú si okamžite povedľa Nacha Monreala naviedol na stred ihriska, odkiaľ sa pokúsil o prízemnú strelu na vzdialenejšiu žrď. Guľatý nezmysel sa krútil len tesne mimo pravej žrde gólmana Szczęsneho, ktorý si poriadne odfúkol.

    Erik Farkaš

    Góly: 22. Ulloa(Schlupp) – 20. A.Sánchez

    Karty:   84. Hammond (LEC), 85. Albrighton (LEC), 90+1. L.Moore (LEC) – 90+1. Szczęsny (ARS)


    Leicester City: K. Schmeichel – De Laet, Morgan (C), L. Moore, Konchesky – Hammond, A. King – Mahrez, Nugent, Schlupp – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Cambiasso, Drinkwater, Vardy, Albrighton, Wasilewski, C. Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Özil, Cazorla – Y. Sanogo
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Podolski, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Anthony Taylor – G. Beswick, D. Cann – R. East