Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
1:1 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 31.08.2014, 17:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na King Power Stadium sme už nesledovali až tak kvalitné stretnutie ako na White Hart Lane, ale napriek tomu sme sa nenudili. Oba góly padli v rozpätí troch minút, kedy sa presadili Alexis Sánchez a Leonardo Ulloa. Okrem toho sme videli ešte dve gólovky, no Ulloha druhý gól nepridal, keď trafil iba bočnú sieť. Yayu Sanoga zas na druhej strane vychytal výborný Kasper Schmeichel. Leicester tak v náročnom úvode čaká na prvé víťazstvo, no v dvoch domácich dueloch ešte neprehral. Arsenal stihol postrácať už štyri body a predovšetkým tie dnešné dva by ho mohli ešte mrzieť.

    Z anglického ligového futbalu je to na dlhšiu dobu všetko. Najbližšie sa s najlepšou futbalovou ligou na svete stretneme až 13. septembra. Majte sa dovtedy krásne. (19:04:47)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V polovici trojminútového nadstavenia sme sledovali nádejnú strelu od Drinkwatera, no aj tá smerovala len tesne mimo ľavej žrde.
     
    90+1
    Wojciech Szczęsny ale nedáva domácim žiadnu šancu na tri body. Po svojom zákroku však dopadol na Liama Moora, ktorému uštedril na zemi i nejaký úder. Ten samozrejme oplácal, veď Leicesteru nič iné ani nevyhovuje. Anthony Taylor sa rozhodol šalamúnsky a rozdeľuje po žltej na obe strany.
     
    90
    Ritchie De Laet ešte stihol na pravej strane loptu a na brániacom Debuchym vybojovať i rohový kop! City šliape až do konca.
     
    89
    Následne ofsajdové postavenie Jamieho Vardyho. Leicester sa stále ešte stačí tlačiť aj do ofenzívy. Neskutočné!
     
    88
    Marc Albrighton ťažil zo svojho prebytku síl na rýchly brejk, no v závere mu center na Nugenta príliš nevyšiel. Ľahká lopta pre Szczesneho.
     
    87
    Kasper Schmeichel musel opustiť svoju klietku, keď sa k dlhej lopte dostával Aaron Ramsey a Dán to napokon i stihol.
     
    86
    Držanie lopty momentálne 70-30 pre Arsenal, ale to ešte žiaden zápas nevyhralo. Keby mal v predchádzajúcej šanci Vardy dostatok síl, mohlo to byť i 2:1.
     
    85
    Tú následne vidí i Marc Albrighton, ktorý sa buď dopustil nejakého zákroku mimo záberu kamier alebo ju obdržal za protesty.
     
    84
    Dean Hammond na polovici ihriska dôrazne dohral rozohrávajúceho Ramseyho, začo si vykoledoval vôbec prvú žltú kartu v tomto zápase.
     
    83
    Po rohovom kope Kanonierov sme sa takmer dočkali definitívy na druhej strane! Na Sánchezov center od ľavej rohovej zástavky si najlepšie naskočil Mertesacker, ktorý však loptu iba zľahka pohladil. Jamie Vardy tak mohol z ľavej strany nakopnúť rýchly brejk Líšok. Na poliacej čiare si dokázal obhodiť Debuchyho, následne si vymenil loptu s Nugentom a už z vnútra šestnástky sa pokúsil prestreliť Szczesneho na vzdialenejšej žrdi, no poľský gólman ekvilibristicky vyráža do strany. Arsenal môže stále pomýšľať na všetky tri body.
     
    82
    Kanonieri prechádzajú k hádzanárskemu obliehaniu domácej šestnástky, no zatiaľ z toho pramení iba rohový kop pre AFC.
     
    81
    Ten dnes nie je tak zamestnaný, ako tomu bolo pred týždňom na Stamford Bridge. Arsenal napriek slušným výsledkom nezažíva ideálny vstup do sezóny.
     
    80
    Medzitým sa na ľavej strane presadzoval Nacho Monreal, no čerstvý Drinkwater ho stihol nastreliť. Rozohrávať teda bude Kasper Schmeichel.
     
    79
    Teraz navyše zostáva ležať za postrannou čiarou a keďže má už Wenger vystriedané, mohla by to byť šanca na presilovku pre Foxes.
     
    78
    Naopak slabučký Ozil zostáva na hracej ploche. Nemecký reprezentant sa trápi prakticky už od Nového roka.
     
    77
    Posledné striedanie prevádza i Nigel Pearson, ktorý sťahuje unaveného Leonarda Ulou, namiesto ktorého príde Drinkwater.
     
    76
    Zmeniť by to mohli čerství hráči v žltých dresoch. Na trávnik vybieha dvojica Oxlade-Chamberlain a Podolski. Opačným smerom putuje Santi Cazorla a Yaya Sanogo.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom i naďalej sledujeme aktivitu hostí, no tým chýba výraznejšia myšlienka a rýchlosť rozhodovania.
     
    74
    Po Ramseyho výbornom pase na Alexisa Sáncheza sa Čilan dostal k prudkému centru na Sanoga, no toho exkluzívne predskočil Wes Morgan.
     
    73
    Výborný výskok teraz ukázal Jamie Vardy, no po Nugentovej vzdušnej prihrávke to bolo stále málo. Lopta pre Szczesneho.
     
    72
    Následne si lopta zopakovala túto trajektóriu i po Španielovom rohovom kope, ktorý pristál znovu na hlave mladého obrancu.
     
    71
    Veľmi filigrantsky to teraz myslel Yaya Sanogo, ktorý prepúšťal loptu na nabiehajúceho Ramseyho, no Cazorlova prízemná prihrávka zo strany napokon oslovila iba Moora.
     
    70
    Na hraciu plochu sa dostáva i uzdravený Jamie Vardy, ktorý nahradí vyšťaveného asistenta na prvý gól Jeffreyho Schluppa.
     
    69
    Dvadsať minút pred koncom hráme stále bez kariet, so skóre 1:1 a so stále živenou šancou domáceho Leicesteru na body.
     
    68
    Jeffrey Schlupp má i naďalej dostatok síl nato, aby dokázal zaútočiť po ľavej strane. Alexis ho tesne za polkou zastavil i za cenu outu.
     
    67
    Arsenal ale pokračoval vo svojej aktivite, keď z ľavej strany centroval Santi Cazorla. Yaya Sanogo udrel hlavou do lopty, no poslal ju len nad bránku.
     
    66
    Po zrazenom centri od Alexisa Sáncheza mohli hostia rozohrávať rohový kop, no práve čilský krídelník našiel iba Deana Hammonda.
     
    65
    Úvodné striedanie Nigela Pearsona je už realitou. Na trávnik vybehla letná posila z Aston Villy Marc Albrighton. Dole smeruje výborný Mahrez.
     
    64
    Arsenal sa opäť vracia k postupnej rozohrávke z vlastnej polovice ihriska, no zatiaľ to nikam nevedie. Leicester pôsobí veľmi kompaktne.
     
    63
    Domáci tréner Nigel Pearson pripravuje prvé striedanie, keď pri postrannej čiare dostáva posledné pokyny Marc Albrighton.
     
    62
    Na Ullou teraz smeruje veľké množstvo centrovaných lôpt, ale Nugent si teraz s presnosťou práve nepotykal. Rozohrávať bude Szczesny.
     
    61
    Po Mahrezovej kolmici sa na bránku rútil Ulloa, ktorý ešte vylepšil pozíciu pre Nugenta, no ten trafil iba stehno Caluma Chambersa.
     
    60
    Stihol to i Wes Morgan, ktorý nepustil Cazorlovu prihrávku na Aelxisa Sáncheza. Arsenal zostáva v držaní lopty.
     
    59
    Fanúšikovia na King Power Stadium sú teraz vo vare. Zápas sa nám rozbieha do zaujímavých obrátok a domáci im zatiaľ stíhajú.
     
    58
    Potvrdzoval to aj Aaron Ramsey, ktorý však zo strednej vzdialenosti vytĺkol iba bloky domácej defenzívy.
     
    57
    Prvý exkluzívny zákrok už musel vytiahnuť i hrdina zo Stamford Bridge Kasper Schmeichel, ktorý toho po otcovi podedil teda hodne. Aaron Ramsey otvoril na polovici ihriska priestor pre unikajúceho Santiho Cazorlu, ktorý pred šestnástkou rozdal doľava Yayovi Sanogovi. Urastený francúzsky útočník sa vymanil kapitánovi Morganovi, no pred Schmeichelom nepochodil. Dánsky gólman mu včas zmenšil strelecký uhol a napokon i pokryl Francúzovu koncovku. Arsenal ale taktiež dokáže byť nebezpečný.
     
    56
    Horúco bolo i na druhej strane, kde sa Ulloa snažil dostať k centru od Mahreza, no pred ním zaplachtil iba Calum Chambers.
     
    55
    Domáci však následne nedokázali uzavrieť ofsajdovú pascu, no Aaron Ramsey posielal len ľahunký oblúčik na Schmeichela.
     
    54
    Leonardo Ulloa mal na kopačke obrat, ale v kľúčovom okamžiku zlyhal! Zo stredu poľa ho výborne vysúval David Nugent, argentínsky forward si prebral loptu do šestnástky, kde si ako žiačika posadil Chambersa, ale proti vybiehajúcemu Szczesnemu nepochodil. Poľský gólman šiel k tomu až príliš skoro na zem, no letná posila z Brightonu zamierila len do bočnej siete ľavého horného rohu. Veľké šťastie pre Gunners.
     
    53
    Svoje by o tom vedel rozprávať i Yaya Sanogo, ktorý po Ramseyho prihrávke vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    52
    Arsenal je s výnimkou Nugentovho náznaku v druhej polke zatiaľ aktívnejším a nebezpečnejším celkom, ale šance sa rodia len veľmi ťažko.
     
    51
    Po vtipnej kombinácii Gunners sa ku koncovke dostal Santi Cazorla, ktorý pálil na bližšiu žrď, no tú napokon minul o dobré tri metre.
     
    50
    Santi Cazorla ochotne padol v šestnástke, ale Dean Hammond ho určite nefauloval. Pokračujeme za stavu 1:1.
     
    49
    Arsenal začína druhú polku obliehaním domácej šestnástky, čo chcel zakončiť presným centrom Debuchy, no ten trafil iba Koncheskeho.
     
    48
    Čilský záložník to krútil veľmi šikovne na zadnú žrď, no tam vyrástol iba gólman Kaspech Schmeichel, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    47
    Na druhej strane sa po Sanogovej koncovke bude kopať aspoň rohový kop. Pripravený je už Alexis Sánchez.
     
    46
    Hneď skraja druhej polky sa k sľubnej hlavičke dostal David Nugent, ktorý však nedal svojej koncovke dostatočnú razanciu. Žiadna práca pre Szczesneho.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo nás po futbalovej stránke príliš nenadchlo, ale napriek tomu sme videli hneď dva góly, po jednom na oboch stranách. Všetko podstatné sa zohralo medzi 18.a 22. minútou, kedy sme videli dva góly i sľubnú šancu domáceho Mahreza. Tempu stretnutia nepomohlo ani nepríjemné zranenie Laurenta Koscielneho, ktorý nerozdýchal ostrý hlavičkový stret so Schluppom.

    Po prvom polčase teda hráme za stavu 1:1. Druhé dejstvo začína približne o 18:04.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Sústreďme ale pozornosť do šestnástky Gunners, kde sa v obrovských problémoch ocitol Chambers, ale ten napokon z prekérnej situácie dokázal vykorčuľovať. Následne tu bola ešte strela od Mahreza, ale do kabín asi pôjdeme za stavu 1:1.
     
    45+2
    Na ich začiatku sme sledovali obliehanie Leicester City i rýchly brejk hostí, no na jeho konci bol iba ofsajd Sanoga.
     
    45+1
    K úvodnému dejstvu sa budú podľa očakávaní pridávať ešte štyri nadstavené minútky. Všetko to kvôli ošetrovaniu Laurenta Koscielneho.
     
    45
    Aktívny Jeff Schlupp opäť prevetral ľavú stranu poradil si aj s Debuchym, no stopku mu vystavil zatiaľ dobre hrajúci Chambers.
     
    44
    Naopak, domáci sú možno ešte o niečo nebezpečnejší, spomeňme na príležitosť Mahreza. Arsenal si okrem gólu nevypracoval nič.
     
    43
    Hostia sa jej zmocnili až vďaka Ramseymu a teraz sa vraciame k obliehaniu domácej šestnástky. Arsenal však tak činí v pomalom tempe.
     
    42
    Mahrezov krátky center však smeroval presne na kopačku Yayu Sanoga. Kanonieri sa poľahky ubránili, ale Foxes ostávajú pri lopte.
     
    41
    Štandardná situácia sa bude môcť rozohrávať i na druhej strane, kde bol faulovaný Riyad Mahrez. Domáci rozohrávajú od outovej čiary.
     
    40
    Santi Cazorla bol faulovaný na ľavej strane ihriska, následnú štandardku si aj sám rozohral, no loptu poslal iba k Schmeichelovi.
     
    39
    Mahrezov center hľadal opäť aktívneho Leonarda Ullou, no nad ním vyrástol iba poľský gólman Wojciech Szczęsny.
     
    38
    Kanonieri si v ostatných minútkach vyhodení z konceptu. Prím hrá momentálne úradujúci víťaz Championship Leicester City.
     
    37
    Leonardo Ulloa bol až príliš dôrazný vo svojej snahe o pressing a nepríjemne zostrelil Pera Mertesackera. Domáci až teraz opúšťajú vápno Gunners.
     
    36
    Liam Moore ani dlho neprotestoval. City sa uspokojili s rohovým kopom, ktorý na bližšej žrdi odvrátil Aaron Ramsey.
     
    35
    Na druhej strane sa kopala iná štandardka a síce rohový kop, ktorý mal rezultovať v získanú penaltu Moora, no Taylor ukázal iba smerom k rohovej zástavke.
     
    34
    Z druhej vlny sa snažil ešte presadiť Yaya Sanogo, ktorý však fauloval Mahreza, čo postrehol i Anthony Taylor. Líšky si môžu vydýchnuť.
     
    33
    Po dôraznom Hammondovom zákroku na Mesuta Ozila sa kopal voľný kop z nejakých dvadsiatich metrov, no sám faulovaný napálil loptu iba do múriku.
     
    32
    Do tretice ho znovu rozohrával Alexis Sánchez, ktorý výborne našiel Ozila, ale jeho odfláknutú koncovku razil pre Schmeichela Moore.
     
    31
    Na centrovanú loptu si najlepšie nabehol Mertesacker, ale ani on, ani Sanogo loptu do siete nepretlačili a úspechom neskončil ani opakovaný roh Kanonierov.
     
    30
    S koncom úvodnej polhodiny riadneho hracieho času tu bude rohový kop Arsenalu, ktorý bude rozohrávať Čilan Alexis.
     
    29
    Vo výbornom výkone pokračuje i Jeffrey Schlupp, ktorý na ľavej strane trápi Debuchyho. Tentokrát Francúzovi stihol vypomôcť Chambers.
     
    28
    Defenzívna dvojka v strede domáceho poľa zatiaľ funguje viac, než dobre. Hammond opäť dokázal rozhodiť Ozila, hrať môžu domáci.
     
    27
    Práve Koscielny zaváhal pri Ulloovom vyrovnávajúcom góle. Arsenal sa tak musí snažiť od začiatku, čo je pre zápas iba dobre.
     
    26
    Ešte pred rozohrávkou rohového kopu prichádza k očakávanému striedaniu otraseného Koscielneho, ktorý sa po zranení hlavy vôbec nemal vracať na trávnik. Na jeho miesto už vybehol Calum Chambers.
     
    25
    Pozor i na Arsenal, ktorý zaútočil po pravej strane. Alexi Sánchez to v súboji natrel Koncheskemu, no ten zahral aspoň na rohový kop.
     
    24
    Za sebou máme teda poriadne divokú dvojminútovku. Na trávniku sa už s bandážou na hlave nachádza i otrasený Koscielny, ktorý však nepôsobí istým dojmom.
     
    22
    Leicester City dáva gól!
    Ale pozor, na King Power Stadium sa nám rozbiehajú zaujímavé gólové hody. Na ľavej strane výborne zapracoval Paul Konchesky, ktorý prestrčil loptu na rozbehnutého Jeffreyho Schluppa, ktorý prešprintoval Debuchyho a od bránkovej čiary stihol odcentrova do stredu malého vápna. Tam sa cez otraseného Koscielneho presadil LEONARDO ULLOA, ktorý nekompromisnou hlavičkou k pravej žrdi vyrovnáva stav na 1:1!
     
    20
    Arsenal FC dal gól!
    To Gunners už boli vo svojej prvej veľkej príležitosti ďaleko chladnokrvnejší a podľa očakávaní sa ujímajú vedenia. Po výmene lopty medzi Debuchym a Ramseym sa k nej dostal Santi Cazorla, ktorého oblúčik ponad obranu bol už ďaleko efektívnejší, než ten nedávny z kopačky Ramseyho. Yaya Sanogo sa pokúsil prelobovať Schmeichela, čo mu síce nevyšlo, no odrazená lopta sa dostala k ALEXISOVI SÁNCHEZOVI, ktorý sa už z piatich metrov nemýlil a gólu nezabránil ani na čiare stojaci kapitán Morgan.
     
    18
    No ale pozor nato! Prvú vážnu gólovú príležitosť si pripravili domáce Líšky a takmer sme sa dočkali otváracieho gólu zápasu. Už v minulom zápase výborný Riyad Mahrez sa na pravej strane zmocnil lopty, ktorú si okamžite povedľa Nacha Monreala naviedol na stred ihriska, odkiaľ sa pokúsil o prízemnú strelu na vzdialenejšiu žrď. Guľatý nezmysel sa krútil len tesne mimo pravej žrde gólmana Szczęsneho, ktorý si poriadne odfúkol.
     
    17
    Arsenal aj v chvíľkovom oslabení dokázal zaútočiť, no Ramseyho vtipný oblúčik nepriniesol želaný efekt. Lopta pre Schmeichela.
     
    16
    Áno, Laurent Koscielny už opúšťa trávnik a s ľadovou bandážou mieri do útrob King Power Stadium. Striedanie je len otázkou času.
     
    15
    S Koscielnym to skutočne nevyzerá dobre. Stále sa nachádza s bolestivou grimasou na trávniku. Aktuálny stav svojho stopéra zisťuje aj Arséne Wenger.
     
    14
    Laurent Koscielny sa stále nedvíha na nohy. V rozlišovačke sa tak už vybehol rozcvičovať mladý stopér Calum Chambers.
     
    13
    Hodnú chvíľku si teraz nezahráme, pretože po ostrom hlavičkovom strete Schluppa s Kocielnym bude nasledovať ošetrovanie druhého menovaného.
     
    12
    Ten obstaral Santi Cazorla, no jeho center už na prvej žrdi s prehľadom odvrátil defenzívny záložník Dean Hammomnd.
     
    11
    Rozohrávka Gunners je až príliš často vypichovaná a nedôrazná. Ramsey sa to snažil urýchliť ďalekonosnou strelou, ktorý rezultuje v rohový kop.
     
    10
    Ramsey až príliš ľahko stratil pred vápnom loptu, no Leicester to nevyužil na rýchly brejk. Rozohrávku pokazil Andy King.
     
    9
    Po Mahrezovom centri si už do dobrej pozície nabiehal Jeff Schlupp, no ešte pred ním odhlavičkoval loptu Laurent Koscielny.
     
    8
    Líšky zatiaľ pôsobia sebavedomým dojmom, Arsenal naopak zriedka chybuje v rozohrávke. Stále sme ale iba na začiatku celého duelu.
     
    7
    Nacho Monreal sa v spoločnosti s Ozilom snažil prekabátiť na ľavej strane Mahreza, ale ten zachoval chladnú hlavu a s duom Gunners si poradil.
     
    6
    Zatiaľ hráme skutočne z jednej strany na druhú. Na pravej strane sa rozbehol RItchie De Laet, ktorý sa dostal až pred šestnástku, odkiaľ posielal center na Ullou. Ten však v ťažkej pozícii iba pozdravil Szczesneho.
     
    5
    Alexis Sánchez sa najskôr nedostal cez zatiaľ výborného Moora a Santi Cazorla následne zamieril iba do stredu bránky.
     
    4
    Na druhej strane pracoval Riyad Mahrez, ktorý opil rožkom Monreala, no jeho center už natesno bránený Ulloa nevyužil.
     
    3
    Santi Cazorla sa rozbehol stredom ihriska, odkiaľ prihrával doprava na Yayu Sanoga, no tomu lopta odskočila, čo na zisk využil Liam Moore.
     
    2
    Hneď v úvode zápasu sme sledovali dva zaujímavé náznaky na oboch stranách. Yaya Sanogo sa najskôr nevysporiadal s brániacim Moorom a Dave Nugent sa na druhej strane nachádzal v ofsajde.
     
    1
    Posledný duel tretieho kola anglickej Premier League práve začal! Úvodný výkop zaobstaral Arsenal v žltých dresoch. Leicester v tradičnej modrej zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: K. Schmeichel – De Laet, Morgan (C), L. Moore, Konchesky – Hammond, A. King – Mahrez, Nugent, Schlupp – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Cambiasso, Drinkwater, Vardy, Albrighton, Wasilewski, C. Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Özil, Cazorla – Y. Sanogo
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Podolski, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Anthony Taylor – G. Beswick, D. Cann – R. East.
     
    Vitajte na King Power Stadium, kde sa domáce Líšky pokúsia o prvé víťazstvo po návrate medzi elitu.

    Súper ale príde viac, než zdatný. Londýnsky Arsenal napriek nepresvedčivému vstupu do sezóny poškuľuje zisku majstrovskej koruny. Posilniť by ho dnes mohol i zvládnutý postup do skupinovej fázy prestížnej Ligy majstrov.
    To Leicesteru sa už v týždni darilo podstatne menej, keď v ligovom pohári doma nestačil na štvrtoligové Shewsbury (0:1). Podarí sa City zložiť reparát proti jasnému favoritovi?

    Sezóna 2013/14:

    1. Leicester: 31 – 9 – 6; skóre 83:43; body 102 (CH)
    4. Arsenal FC: 24 – 7 – 7; skóre 68:41; body 79

    Nesmierne náročný vstup Líšok do sezóny pokračuje i v treťom kole. Po heroickej remíze s Evertonom (2:2) a očakávanej prehre na Stamford Bridge (Chelsea 0:2) ich dnes čaká londýnsky Arsenal. Pomerne krutý žreb pre jednoznačne najlepšie mužstvo uplynulej sezóny v Championship. City s veľkou gráciou pretancovalo až do prvej ligy.
    Aj tu by sa chceli spoliehať na čaro domáceho stánku, veď vlani tu prehrali len dva zápasy (V: 17; R: 3). V ostatných desiatich dueloch Premier League sa im však nepodarilo udržať čisté konto. Z ostatných 14 duelov v PL na vlastnom štadióne vyhrali The Foxes len jediný (R: 9, P:4). 8. mája 2004 zdolali Portsmouth 3:1.

    Uvidíme, ako sa bude táto štatistika vylepšovať proti Arsenalu, ktorý sa v súbojoch vonku priam vyžíva.
    Až minulý víkend skončila jeho šesťzápasová šnúra výhier na cudzej tráve. Gunners boli napokon radi aj za zisk jedného bodu. Po prvýkrát od marca 2011 sa im totiž podarilo vyťažiť z vonkajšieho zápasu body po tom, čo v priebehu prehrávali už o dva góly.
    Rovnako ako proti Crystal Palace však Kanonieri inkasovali z vôbec prvej strely na bránku v zápase. Naopak potencia červeno-bielych zatiaľ rešpekt rozhodne nebudí. Pomôže jej zvládnutie play off zápasu s Besiktasom Istanbul (1:0)?

    Zmeny v kádri:

    Leicester City:

    Príchody: Esteban Cambiasso
    (Inter M.), Danny Simpson (QPR), Leonardo Ulloa, Matthew Upson (Brighton), Mark Albrighton (Aston Villa), Ben Hamer (Charlton)

    Odchody: Zak Whitbread (Derby), Lloyd Dyer (Watford), Ben Frempah (Ross County), Neil Danns (Bolton), Sean St. Ledger (-), Kevin Phillips (k.k.)

    Arsenal FC

    Príchody: Calum Chambers
    (Southampton), David Ospina (Nice), Mathieu Debuchy (Newcastle), Alexis Sánchez (Barcelona)

    Odchody: Thomas Vermaelen (Barcelona), Carl Jenkinson (West Ham/hosť.), Bakari Sagna (Manchester City), Lukasz Fabiański (Swansea), Johan Djorou (Hamburg), Nicklas Bendtner (Wolfsburg), Thomas Eisfeld (Fulham), Park Chu-Young (-), Chuks Aneke (Waregem)

    Absencie:

    Prípadný debut čerstvej akvizície Leicesteru City Estabana Cambiassa zostáva z osobných dôvodov zatiaľ otázny.
    Určite ale na trávniku neuvidíme dvoch zranených Matthewov Upsona a Jamesa. Naopak Nigel Pearsonovi sa už hlási duo Drinkwater-Vardy.

    Až po uplynutí reprezentačnej prestávky bude môcť Arséne Wenger počítať s trojicou maródov Artetom, Gibbsom a Walcottom.
    Ešte o niečo dlhšie by mohla pauzovať dvojica Olivier Giroud a Serge Gnabry. V ideálnom zdravotnom stave nie je ani náhradný gólman Ospina.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 22. Ulloa(Schlupp) – 20. A.Sánchez

    Karty:   84. Hammond (LEC), 85. Albrighton (LEC), 90+1. L.Moore (LEC) – 90+1. Szczęsny (ARS)


    Leicester City: K. Schmeichel – De Laet, Morgan (C), L. Moore, Konchesky – Hammond, A. King – Mahrez, Nugent, Schlupp – Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Cambiasso, Drinkwater, Vardy, Albrighton, Wasilewski, C. Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Özil, Cazorla – Y. Sanogo
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Podolski, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Chambers, J. Campbell
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Rozhodca: Anthony Taylor – G. Beswick, D. Cann – R. East