Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 31.08.2014, 14:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Vitajte na White Hart Lane, kde nás čaká najchutnejší pokrm z trojchodového menu nedeľňajšieho programu tretieho kola Premier League.

    Verme, že TOP súboj nedele sa vzrušením vyrovná fantastickému predstaveniu z Goodison Parku, kde Everton robil garde londýnskej Chelsea. V nádhernom súboji sme videli až deväť gólov!
    O tie nebola núdza ani vo vzájomnej konfrontácii týchto dvoch celkov v minulej sezóne. Dokopy sme ich taktiež videli deväť, no sieť sa vlnil vždy iba za jedným mužom, ktorým bol Hugo Lloris. Bude kanonáda The Reds pokračovať i v tejto sezóne a bez pištolníka Luisa Suáreza?

    Sezóna 2013/14:

    6. Tottenham: 21 – 6 – 11; skóre 55:51; body 69
    2. Liverpool: 26 – 6 – 6; skóre 101:50; body 84

    Kohúti vlani inkasovali takmer rovnaký počet gólov, ako práve vicemajster z Liverpoolu, no taktiež zaznamenali len polovicu z gólového súčtu LFC. Aj to zapríčinilo rozdiel pätnástich bodov, štyroch priečok a rozdielnej kvalifikácie do Európy. V meste Londýn je ale nový šerif, ktorý ma za úlohu vrátiť Tottenham na správnu cestu smerom k vytúženému postupu do Ligy majstrov.
    Southampton vlani góly dávať vedel a futbal Svätcov si získal sympatie po celom Anglicku. Viacerí pripisovali zásluhy predovšetkým manažérovi Mauriciovi Pochettino. Jeho zverenci čo-to naznačili už minulý víkend, kedy rozstrieľali QPR v (ne)pomere 4:0. White Hart Lane sa i v súčte so záverom minulej sezóny začína stávať nedobytnou pevnosťou.
    Spurs ovládli posledných 5 domácich zápasov, pričom v nich súperom nasúkali až 18 gólov.

    S touto štatistikov sa Hotspur chystajú na revanš voči liverpoolskemu FC. Ten vlani jednoznačne ovládol nielen vzájomnú konfrontáciu, ale takmer i celú Premier League. Za majstrovskými Citizens napokon zaostal len o dva body. Červených v lete síce opustil kanonier Suárez, no na Anfield prišlo hneď niekoľko zaujímavých mien ako Lovren, Lallana, Lambert, Can či posledne Mario Balotelli.
    Podarí sa ale niekomu z nich nahradiť 31 gólov uruguajského hriešnika? Góly by sa červeným mohli zísť už v dnešnom zápase proti Spurs.
    The Reds vonku nevyšli naprázdno už v pätnástich dueloch v rade, no v ostatných ôsmich ligových zápasoch si nedokázali udržať čisté konto. Platilo to i v úvodných dueloch tejto sezóny, keď po utrápenom víťazstve nad Southamptonom (2:1) padli na Etihad Stadium (Manchester City 1:3).

    Vzájomné zápasy:

    30.03.2014; Liverpool – Tottenham 4:0
    (Kaboul (VG), L. Suárez, Coutinho, J. Henderson)

    15.12.2013; Tottenham – Liverpool 0:5
    (2x L. Suárez, J. Henderson, Flanagan, Sterling)

    10.03.2013; Liverpool – Tottenham 3:2
    (L. Suárez, Downing, Gerrard – 2x Vertonghen)

    28.11.2012; Tottenham – Liverpool 2:1
    (Lennon, Bale – Bale/VG)

    06.02.2012; Liverpool – Tottenham 0:0

    18.09.2011; Tottenham – Liverpool 4:0
    (2x Adebayor, Modrič, Defoe)

    Vlani sa Liverpoolu poradilo zastaviť sériu šiestich duelov na White Hart Lane bez bodového zisku. Dokopy nastrieľali Kohútom 9 gólov.
    Pre Tottenham bola domáca porážka 0:5 najťažšou od výprasku z decembra 1997, kedy tu londýnska Chelsea zvíťazila 6:1!

    Zmeny v kádri:

    Tottenham Hotspur

    Príchody: Eric Dier
    (Sporting Lisabon), Ben Davies, Michel Vorm (obaja Swansea), Federico Fazio (Sevilla)

    Odchody: Gylfi Sigurdsson (Swansea), Michael Dawson, Jake Livermore (obaja Hull), Iago Falqué (Janov), Heurelho Gomes (Watford), Tom Carroll (Swansea/hosť.)

    Liverpool FC

    Príchody: Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren
    (všetci Southampton), Mario Balotelli (AC Miláno), Alberto Moreno (Sevilla), Lazar Markovič (Benfica), Emre Can (Leverkusen), Javi Manquillo (Atl. Madrid/hosť.)

    Odchody: Luis Suárez (Barcelona), Pepe Reina (Bayern), Daniel Agger (Bronby), Martin Kelly (Crystal Palace), Jack Robinson (QPR), Tiago Ilori (Bordeaux/hosť.), Andre Wisdom (WBA/hosť.), Iago Aspas (Sevilla/hosť.), Luis Alberto (Málaga/hosť.)

    Absencie:

    Domácim bude v dnešnom zápase s určitosťou chýbať iba dlhodobo zranený Kyle Walker, ktorý vynechá úvodné kolá sezóny
    Mauricio Pochettino ešte potrebuje vyriešiť otáznik nad svojim náhradníkom Robertom Soldadom, ktorého trápi problém s krkom.

    Naopak hostia majú tých problémov ďaleko viacej. Až tesne pred zápasom sa bude rozhodovať o štarte rehabilitujúcej štvorice Martin Škrtel, Glen Johnson, José Enrique a Alberto Moreno.
    S určitosťou sa v červenom drese neobjaví zranené duo John Flanagan a Oussama Assaidi. Naopak Mario Balotelli a doliečený Adam Lallana by si mohli užiť debut vo farbách LFC.

    Môj tip: 2:2
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Vertonghen, Rose – Capoue, Bentaleb – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – M. Dembélé, Holtby, Townsend, Chiricheş, Kane, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, M. Sakho, Lovren, A. Moreno – Henderson, Allen, Gerrard (C) – Sturridge, Balotelli, Sterling
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Coutinho, L. Markovič, Can, Lambert, K. Touré
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, D. Bryan – N. Swarbrick.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Nedeľná lahôdka tretieho kola anglickej Premier práve začala! Úvodný výkop obstarali domáci v bielych dresoch a modrých trenírkach. Liverpool celý v červenom zľava-doprava.
     
    2
    Oba tímy sa hneď v úvode snažia získať kontrolu nad loptou. Lepšie sa to zatiaľ darí hosťom od rieky Mersey.
     
    3
    Mario Balotelli sa mohol postarať o súkromný debut snov! Veľa mu k exportnému vstupu v červenom drese nechýbalo. Jordan Henderson otvoril na ľavej strane priestor pre rýchlonohého Raheema Sterlinga, ktorý deklaroval i presnosť svojich dolných končatín, keď nadýchaným centrom našiel v šestnástke práve Super Maria. Letná posila z milánskeho AC mohla hlavou zakončovať z hranice malého vápna, no Hugo Lloris predviedol výborný reflex na čiare a Talianovu koncovku ešte stačil vyraziť do strany.
     
    4
    Silný úvod Liverpoolčanov ale pokračuje. Dopredu sa tlačil i Daniel Sturridge, ktorý bol faulovaný. Voľný kop pre The Reds.
     
    5
    Steven Gerrard posielal z voľného kopu zaujímavý center na zadnú žrď, kde sa však duo Balotelli-Sakho cez Kaboula nepresadilo.
     
    6
    Na druhej strane sa už medzitým kopal rohový kop, no tu sa už Sakhovi vodilo ďaleko lepšie, keď svoju defenzívnu prácu zvládol na jednotku.
     
    7
    Dobrým držaním lopty sa teraz prezentuje i Tottenham, ktorý rozdáva lopty z jednej strany na druhú. Červené bloky sa ale zatiaľ stíhajú presúvať.
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Druhá veľká šanca hostí už končí gólom a potenciálne gólové hody môžu začať! Ľavá strana obrany Kohútov teraz absolútne prepadla, keď Rose zostal visieť na súperovej polovici, Vertonghen s Bentalebom následne nestačili na šikovnú narážačku Sturridga s Hendersonom a už bolo zle. Jordan Henderson využil voľný priestor na vniknutie do šestnástky, z ktorej pravej strany posielal prízemný center na zadnú žrď, kde úplne osamotený nabiehal RAHEEM STERLING, ktorý našiel škáru medzi Llorisom sa jeho pravou žrďou. 1:0 pre FC Liverpool, na ťahu je teraz Tottenham!
     
    10
    No ale pozor! Na druhej strane sme takmer sledovali exportnú odpoveď v podaní Spurs, ktorí mohli odpovedať rovnako, ako včera hneď niekoľkokrát Everton. Po Capoueho prestrkovačke mohol zakončovať Emmanuel Adebayor, ktorý sa odpútal od Lovrena a šikovne už prehadzoval i Mignoleta. Na nešťastie pre togského útočníka pristála jeho lopta iba na hornej sieti opustenej bránky belgického gólmana. Pokračujeme za stavu 0:1, Adebayor sa môže držať za hlavu.
     
    12
    Razom to už ale mohlo byť o dva presné zásahy pre Liverpool FC. Stredom ihriska sa predral Steven Gerrard, ktorý následne povedľa Capoueho posúval loptu na Daniela Sturridga, ktorý si nachystal loptu na silnejšiu ľavú nohu a prudko vystrelil. Jeho razantnej rane veľa nechýbalo, ale napokon letela len tesne mimo ľavej žrde Huga Llorisa. Ten sa teraz poriadne čertí na svojich spoluhráčov.
     
    14
    Hostia sa ale teraz budú musieť i brániť, pretože bude nasledovať prvý rohový kop pre domáci Tottenham Hotspur.
     
    15
    Štandardná situácia však v žiadne komplikácie pre Mignoleta nerezultovala. Priestor vyčistil dobre postavený Dejan Lovren.
     
    16
    Tempo má zatiaľ úžasné tempo. Opäť sa len potvrdzujú predpovede expertov, že nás čaká ešte strhujúcejší ročník ako vlani.
     
    17
    Liverpool sa samozrejme snaží upokojiť hru, pretože nerád by sa púšťal do naháňačky, akú včera absolvoval jeho mestský rival.
     
    18
    Raheem Sterling sa však pokúsil o ďalší ofenzívny úlet, keď na ľavej strane cvičil Diera, no mladý anglický bek sa nenechal rozhodiť.
     
    19
    S Mariom Balotellim sa teraz poctivo stiahol i Christian Eriksen, ktorý pomohol na pravej strane Ericovi Durmovi. Hrať môžu opäť domáci.
     
    20
    Danny Rose vysunul na ľavej strane Chadliho, ktorého však dobre zakrižoval Dejan Lovren a napriek drobnej komplikácii stačil loptu odohrať.
     
    21
    Liverpool je zatiaľ v rozohrávke ďaleko istejší. Neštíti sa ani výpomoci s gólmano Simonom Mignoletom, ktorý taktiež pôsobí koncentrovaným dojmom.
     
    22
    Erik Lamela si skomplikoval situáciu pomalou rozohrávkou, no Bentaleb napriek tomu ešte stihol rozohrať na Adebayora. Ten však vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    23
    Emmanuel Adebayor pokračuje v bojovnom výkone, no tentokrát vybojoval na Morenovi iba rohový kop. Dobrá práca ľavého beka Reds.
     
    24
    Výborný Sakho si však dal pozor a už hádam po piatykrát dokázal prehlavičkovať Kaboula. Ten sa zatiaľ po štandardkách vôbec nepresadzuje.
     
    25
    Mario Balotelli teraz šiel veľmi poctivo za zdanlivo stratenou loptou a nakoniec ho Dier musel faulovať. Pochvala pre Super Maria.
     
    26
    The Reds ale z ponúknutej štandardnej situácie nedokázali nič vyťažiť. Najlepšie sa zorientoval Francúz Étiene Capoue.
     
    27
    Joe Allen teraz musel rukami s vypätím všetkých síl zastaviť rýchly protiútok, ktorý ťahal Erik Lamela. Walesan to síce taktickým faulom zvládol, ale žltej karte sa u Phila Dowda nevyhol.
     
    28
    Mario Balotelli sa v nových pôsobiskách zvykne snažiť, čo platí i dnes. Tentokrát dokonca vypomáhal svojim s bránením rohového kopu.
     
    29
    Krátko po ňom tu bola akcia Dannyho Rosa, ktorý sa zbavil Manquilla, no z hranice šestnástky atakoval iba strechu tribúny za bránkou Mignoleta.
     
    30
    Daniel Sturridge po dlhšom čase zamestnal Huga Llorisa, keď si nachystal loptu na ľavačku a poriadne natiahol francúzskeho gólmana. Ten zachytil loptu napevno.
     
    31
    Kohúti sa teraz snažili presadiť v krídelných priestoroch, no z ich snahy pramenili iba dva nepresné center od krajných obrancov.
     
    32
    Mario Balotelli dostal ešte výhodnejšiu pozíciu ako nedávno Daniel Sturridge, ktorý spoza šestnástky natiahol Huga Llorisa. Ten sa teraz dopustil hrozitánskej chyby, keď si absolútne nenačasoval svoje vybehnutie a po spolupráci Raheem Sterling-Mario Balotelli mohol druhý menovaný zakončovať z veľkej diaľky do prázdnej bránky! Super Mario však poslal svoj volej z tridsiatich metrov podstatne mimo. Liverpoolsky FC ale zostáva nebezpečnejším celkom.
     
    33
    Balotelli sa pri svojej striedačke občerstvuje, zatiaľčo Brendan Rodgers mu adresuje pár hrejivých komplimentov.
     
    34
    Mariovi, ale i celej ofenzívnej väzbe červených sa zatiaľ darí. Ofenzíva Tottenhamu po minulotýždňových hodoch stagnuje.
     
    35
    Erik Lamela pred šestnástkou prihrával doprava na Adebayora, ktorý centroval na Chadliho. Ten sa cez Lovrena nepresadil. V tejto situácii si to žiadalo výmenu rolí.
     
    36
    Jordan Henderson posielal ďalšiu prudkú loptu pred Huga Llorisa, no Angličanov center preletel šestnástkou bez zásahu.
     
    37
    Javi Manquillo poriadne zostra prebrúsil na pravej strane rozohrávajúceho Dannyho Rosa, začo pri najbližšom prerušení hry obdržal žltú kartu.
     
    38
    Eric Dier pokračuje vo svojich výborných výkonoch v novom pôsobisku. Po Allenovej prihrávke teraz dobre prečítal Sterlinga.
     
    39
    Erik Lamela sa zatiaľ snaží, ale i tentokrát ho výborne zdvojila obrana červených. Konkrétne to bol Alberto Moreno a Mamadou Sakho.
     
    40
    Joe Allen rozdával loptu doľava na Raheema Sterlinga, ktorý sa snažil hľadať Balotelliho, no ešte pred ním zapracoval Jan Vertonghen.
     
    41
    Výborný Dejan Lovren teraz prebrúsil v rozbehu Emmanuela Adebayora, ktorý sa už chystal ku koncovke. Chorvát hral loptu, penalta sa nepíska.
     
    42
    Ajajaj, čím teraz pohrdol Nacer Chadli?! Toto malo znamenať vyrovnanie! Eric Dier pokračuje vo svojich výborných výkonoch v novom pôsobisku. Od poliacej čiary našiel presným pasom Emmanuela Adebayora, ktorý výborne predlžoval za svoj chrbát, kde sa obrancom vymanil spod kontroly belgický krídelník Chadli. Ten na okamih zaváhal, no napriek tomu dokázal zo šestnástky vystreliť. Pohotový Mignolet však vyráža nad brvno. Toto si želalo lepšie umiestnenie.
     
    43
    Následný rohový kop domácich už v nebezpečnú situáciu pred Mignoletom neviedol. Hrať môžu naďalej hráči Spurs.
     
    44
    Príliš si ale nepomohli a po rýchlom brejku sa bude kopať rohový kop i na druhej strane. Pripravený je už kapitán Steven Gerrard.
     
    45
    Gerrard šikovne rozohrával na hranicu šestnástky, kde pálil Balotelli, ale lopta sa mu zviezla po kopačke. Nadstavovať budeme ešte jednu minútku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na White Hart Lane ponúklo svižné tempo a dobrý futbal. Ten zatiaľ rezultoval iba v jediný presný zásah Raheema Sterlinga. Okrem toho sme však sledovali ešte mnoho výborných príležitostí Balotelliho, Adebayora alebo aj Daniela Sturridga. Ďalšie góly už ale nepadli, dúfajme, že sa ich dočkáme v druhej časti.

    Jej začiatok je na programe o 15:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vitajte späť na White Hart Lane, kde budeme pokračovať druhým dejstvom. Ani jeden z manažérov v polčasovej prestávke nesiahol do svojich zostáv.
     
    47
    Reds začínali druhé dejstvo Gerrardovym voľným kopom z pravej strany, ktorý v prvej línii odvracal Danny Rose.
     
    48
    Penalta! Liverpool vyčaroval z bordelu nádhernú kytičku, ktorú bude môcť dozdobiť Steven Gerrard! Daniel Sturridge na ľavej strane nezvládol prihrávku od Allena, no nakoniec sa zbavil Capoueho a prestrčil loptu na Joa Allena. Ten vletel do šestnástky okolo Eica Diera, ktroý možno trochu zbytočne zatiahol ručnú. Phil Dowd ukázal nekompromisne na biely bod, Liverpool môže zdvojnásobiť svoje vedenie!
     
    49
    Liverpool dal gól!
    A to sa jeho kapitánovi STEVENOVI GERRARDOVI aj darí! Loptu si na biely bod možno trochu prekvapujúco nepsotavil Mario Balotelli, ale ikona The Redsa má určite väčšie slovo. Súboj penaltových špecialistov teda vyhral donedávna ešte kapitán anglickej reprezentácie, ktorý nedal Llorisovi najmenšiu šancu. Ten si síce na loptu siahol, no guľatý nezmysel smeroval po jeho pravej ruke presne za háčiky. 0:2, Tottenham bude musieť zapnúť na vyššie obrátky.
     
    51
    Liverpool má nakročené k trom bodom tak, ako tomu bolo i v minulosezónnych zápasoch anglickej Premier League.
     
    52
    Liverpool zaznamenal už 11 gólov bez odpovede od Spurs. Všetky ich nasúkal v minulom ročníku a 49 minútach toho aktuálneho.
     
    53
    Kontra neprišla ani po rohovom kope Christiana Eriksena, ktorého center odhlavičkoval na bližšej žrdi postavený Mamadou Sakho.
     
    54
    Eric Dier teraz nedokázal odcentrovať cez Morena. Anglický mladíček je spôsobenou penaltou ešte stále značne otrasený.
     
    55
    Erik Lamela sa veľmi ľahko dokázal zbaviť Manquilla a už postupoval z ľavej strany na Mignoleta. Pred bránkou sa snažil zapojiť Eriksena, no pred ním v páde zapracoval Dejan Lovren.
     
    56
    Po Eriksenovej zrazenej strele zo strednej vzdialenosti nasledoval rohový kop domácich, no ani ten nepriniesol nič výnimočné.
     
    57
    Bolo to spôsobené aj tým, že Eric Dier sa namiesto centru snažil zaskočiť Simona Mignoleta, no ten si jeho oblúčik dokázal postrážiť.
     
    58
    Sebavedomie Tottenhamu z počiatku sezóny je razom v háji. Erik Lamela nezvládol spracovať pomalú prihrávku, pričom bol úplne osamotený. Mauricio Pochettino by mal striedať.
     
    59
    Tak ako na zavolanie, Mauricio Pochettino prijal moju výzvu a okamžite strieda. Na hraciu plochu vybehla dvojica Andros Townsend a Moussa Dembélé. Dole ide Bentaleb a Eriksen.
     
    60
    Liverpool dal gól!
    Mauricio Pochettino ale predchádzajúci krok zrejme i s poriadnou dávkou nadsázky oľutoval. Bol to práve prichádzajúci Andros Townsend, ktorý sa na poliacej čiare nechal školácky odzbrojiť ALBERTOM MORENOM, ktorý naštartoval po ľavej lajne až do šestnástky. Nik z domácich zadákov sa k nemu nestiahol, čo bývalý bek Sevilly využil na prudkú, krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď, kam Hugo Lloris nemohol dosiahnuť. Lopta končí po odraze od žrde v sieti, po hodine hry teda Tottenham – Liverpool 0:3!
     
    62
    Mario Balotelli sa pri svojom debute v červenom drese síce nepresadil, ale výkonom určite nesklamal. Pri odchode z hracej plochy ho doprovodil i Joe Allen. Na ich miesta prichádza duo Emre Can a Lazar Markovič.
     
    63
    Brendan Rodgers už zrejme tuší, že trojgólový náskok pri proti zdecimovaným Kohútom mohol byt postačujúci v ceste za troma bodmi.
     
    64
    Spomeňme si ale na včerajšiu prestrelku z Goodison Parku. Stačí jeden gól Spurs a všetko môže byť inak. Do konca ešte polhodinka.
     
    65
    Hotspur sa ale musia znovu brániť, pretože po práci Markoviča sa bude kopať rohový kop z pravej strany.
     
    66
    Jeho rozohrávku obstaral Jordan Henderson, ktorý však objavil iba bývalého stredopoliara francúzskeho Toulouse Étiena Capoueho.
     
    67
    Daniel Sturridge sa v doterajšom priebehu ešte nepresadil, čo ho začína škrieť. Zmeniť sa to pokúsil po Markovičovej prihrávke na Sterlinga, ktorý sa okamžite pokúsil osloviť svojho reprezentačného parťáka. Sturridge si zasekol nevýrazného Rosa a pokúsil sa aj o streľbu. Na bližšej žrdi síce Huga Lloria neprestrelil, no Francúz musel vyrážať na rohový kop. Tottenham sa i naďalej nedokáže zodvihnúť.
     
    68
    Hendersonova centrovaná lopta od rohovej zástavky smerovala na hlavu Dejana Lovrena, ktorý však udrel loptu iba nad bránku.
     
    69
    Na druhej strane vybojoval rohový kop Adebayor, no domácim sa nedarí presadzovať ani po štandardných situáciách.
     
    70
    Raheem Sterling odmieta vyšperkovať prenádhernú akciu liverpoolskeho FC a taktiež pohŕda i príležitosťou na druhý presný zásah v zápase. Posila z nemeckého Leverkusenu Emre Can nádherne vyviezol loptu stredom ihriska, následne prihral na Sterlinga a potom to začalo. Raheem sa nádherne preštrikoval pomedzi troch či štyroch zadákov v bielych dresoch, už sa ocitol i pred gólmanom Llorisom, no v tom zakopol o akýsi virtuálny krtinec a francúzskemu šamanovi adresoval iba malú domov! Brendan Rodgers takmer padol na zem.
     
    71
    Liverpoolčania sa ale dostávajú dopredu s veľkou ľahkosťou a predovšetkým rýchlosťou. To všetko dnes domácim chýba.
     
    72
    Spurs naposledy striedajú, keď trávnik opustí zle hrajúci Danny Rose. Na jeho miesto príde akvizícia zo Swansea City Ben Davies.
     
    74
    Liverpool vedie už aj na karty totožným náskokom 3:0, keď Raheem Sterling na polovici ihriska podrazil rozbehnutého Younesa Kaboula.
     
    75
    Sterling sa následne pripomenul i futbalovo, keď sa pohral s Dierom a vnikol do šestnástky. Tam ho však sklzom stihol prerušiť práve Kaboul.
     
    76
    Townsend sa konečne dostal k svojej krídelnej akcii, no jeho centrovanú loptu pohltil iba výborne hrajúci Mamadou Sakho.
     
    77
    Defenzíva Liverpoolu zatiaľ proti ťažkému súperovi funguje náramne. Uvidíme, či sa tým neoslabí pozícia Martina Škrtela.
     
    78
    Hosťujúci sektor už vytlieskava kombináciu Liverpoolčanov. V závere je to pravá exibícia v podaní vedúceho mužstva.
     
    79
    Tottenham naopak naďalej veľmi statický. Driemu i fanúšikovia, ktorí si takéto nedeľné poobedie si nepredstavovali.
     
    80
    Mauricio Pochettino sa ešte snaží burcovať svojich zverencov, ale to je už taktiež márne. Hotspur sú odovzdaní nielen od tretieho gólu.
     
    81
    Musím ale konštatovať, že Tottenham nepreukazuje takú mentálnu silu ako včera Everton. Spurs si v druhom dejstve nevytvorili ešte ani jednu príležitosť!
     
    82
    Celkovo si domáci v stretnutí pripravili dve sľubné šance. Chadli zaváhal zoči-voči Mignoletovi, zatiaľčo Adebayor spolu s ním preloboval i opustenú bránku.
     
    83
    Na viac sa Tottenham nezmohol. Taktiež sa na úvodný gól nepripravil ani Daniel Sturridge, ktorý v koncovke opäť zaváhal a spoza šestnástky zamieril len mimo.
     
    84
    Domáci točia loptu z jednej strany na druhú, ale všetko to je bez pohybu a výraznejšej myšlienky. Zápas sa už iba dohráva.
     
    85
    Aj s nadstaveným časom nás čaká približne ešte nejakých osem minút. Dočkáme sa ešte nejakých výsledkových korekcií?
     
    86
    Brendan Rodgers strieda i naposledy, keď na trávnik pošle udraveného Josého Enriqueho. Miesto mu prepustil Raheem Sterling.
     
    87
    Konečne nejaké vzrušenie pred Mignoletom, ale aj to bolo márne. Emmanuel Adebayor si preberal loptu v postavení mimo hru, akékoľvek špekulácie o pokutovom kope sa tak negujú.
     
    88
    Lamelov útočný faul, frustrácia argentínskeho technika i celého Tottenhamu pokračuje a vrcholí. Našťastie pre Spurs, vykúpenie je už blízko.
     
    89
    Andros Townsend dokázal preniesť hru na opačnú stranu, kde oslovil Erika Lamelu, no ten sa cez Javiho Manquilla k centru nedostal.
     
    90
    Strelec tretieho a zatiaľ posledného gólu v zápase Alberto Moreno vidí dodatočne štvrtú žltú kartu hostí. Ľavý obranca ju obdržal za zatiahnutie Townsenda pri outovej čiare.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Philom Dowdom pridáva ešte tri nadstavené minútky, no o všetko podstatnom je už rozhodnuté.
     
    90+2
    Domáci sa ešte dožadovali pokutového kopu po Lovrenovom zatiahnutí Emmanuela Adebayora, no Phil Dowd tentokrát rozpažil.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Na White Hart Lane je dobojované, respektíve dohrané, pretože v poslednej polhodine sa už toho za rozhodnutého stavu veľa nedialo. Všetko dôležité sa udialo v úvodnej štvrťhodine druhého dejstva, kedy sa The Reds dokázali presadiť hneď dvakrát, čím umlčali kikiríkanie domácich Kohútov. Tí sa už na ďalšiu odpoveď nezmohli. Po dvoch výhrach tak dnes vyšli naprázdno, zatiaľčo Liverpool sa taktiež posunul na hranicu šiestich bodov.

    Zo severu Londýna je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a nezabudnite, že približne o polhodinu zavŕšime program tretieho kola v Leicestri, kam pricestoval Wengerov Arsenal. (16:25:25)

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Sterling(Henderson), 49. Gerrard (pen.), 60. A.Moreno

    Karty:   27. Allen (LIV), 37. Manquillo (LIV), 74. Sterling (LIV), 90. A.Moreno (LIV)


    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Vertonghen, Rose – Capoue, Bentaleb – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – M. Dembélé, Holtby, Townsend, Chiricheş, Kane, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, M. Sakho, Lovren, A. Moreno – Henderson, Allen, Gerrard (C) – Sturridge, Balotelli, Sterling
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Coutinho, L. Markovič, Can, Lambert, K. Touré
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, D. Bryan – N. Swarbrick