Aston Villa – Hull City 2:1 (kon.) | Tottenham – Liverpool 0:3 (kon.) | Leicester – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:3 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 31.08.2014, 14:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    60
    Liverpool dal gól!
    Mauricio Pochettino ale predchádzajúci krok zrejme i s poriadnou dávkou nadsázky oľutoval. Bol to práve prichádzajúci Andros Townsend, ktorý sa na poliacej čiare nechal školácky odzbrojiť ALBERTOM MORENOM, ktorý naštartoval po ľavej lajne až do šestnástky. Nik z domácich zadákov sa k nemu nestiahol, čo bývalý bek Sevilly využil na prudkú, krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď, kam Hugo Lloris nemohol dosiahnuť. Lopta končí po odraze od žrde v sieti, po hodine hry teda Tottenham – Liverpool 0:3!
     
    49
    Liverpool dal gól!
    A to sa jeho kapitánovi STEVENOVI GERRARDOVI aj darí! Loptu si na biely bod možno trochu prekvapujúco nepsotavil Mario Balotelli, ale ikona The Redsa má určite väčšie slovo. Súboj penaltových špecialistov teda vyhral donedávna ešte kapitán anglickej reprezentácie, ktorý nedal Llorisovi najmenšiu šancu. Ten si síce na loptu siahol, no guľatý nezmysel smeroval po jeho pravej ruke presne za háčiky. 0:2, Tottenham bude musieť zapnúť na vyššie obrátky.
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Druhá veľká šanca hostí už končí gólom a potenciálne gólové hody môžu začať! Ľavá strana obrany Kohútov teraz absolútne prepadla, keď Rose zostal visieť na súperovej polovici, Vertonghen s Bentalebom následne nestačili na šikovnú narážačku Sturridga s Hendersonom a už bolo zle. Jordan Henderson využil voľný priestor na vniknutie do šestnástky, z ktorej pravej strany posielal prízemný center na zadnú žrď, kde úplne osamotený nabiehal RAHEEM STERLING, ktorý našiel škáru medzi Llorisom sa jeho pravou žrďou. 1:0 pre FC Liverpool, na ťahu je teraz Tottenham!

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Sterling(Henderson), 49. Gerrard (pen.), 60. A.Moreno

    Karty:   27. Allen (LIV), 37. Manquillo (LIV), 74. Sterling (LIV), 90. A.Moreno (LIV)


    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Vertonghen, Rose – Capoue, Bentaleb – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – M. Dembélé, Holtby, Townsend, Chiricheş, Kane, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, M. Sakho, Lovren, A. Moreno – Henderson, Allen, Gerrard (C) – Sturridge, Balotelli, Sterling
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Coutinho, L. Markovič, Can, Lambert, K. Touré
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Phil Dowd – S. Ledger, D. Bryan – N. Swarbrick