Espanyol – Sevilla 1:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 0:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 4:2 (kon.)
La Coruña – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Elche – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:2 (2:2)
Real Madrid
Nedeľa 31.08.2014, 21:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    VELA(BERGARA) - 4:2
     
    76
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Dezorientovaný Iker Casillas reklamuje ruku CARLOSA VELU, ale skorej sa mal koncentrovať na Mexičanovu koncovku. Rohový kop z ľavej strany rozohrával aktívny Sergio Canales, ktorý centroval na bližšiu žrď, kde predlžoval loptu stredopoliar Markel Bergara až na zadnú žrď, kde si po kontroverznom spracovaní, ktoré však v rozpore s pravidlami nebolo, poradil Vela priam majstrovsky. Lopty napálil z piatich metrov priamo do šibenice hosťujúcej bránky, Sociedad otáča z 0:2 na 4:2!
    ZURUTUZA(PRIETO) - 3:2
     
    65
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Obrat Realu Sociedad je dokonaný! Neuveriteľný sled udalostí na Anoete! Madridskí hráči sa teraz tvária jedenástimi verziami kyslej! Kapitán Baskov Xabi Prieto na pravej strane zakombinoval so Sergiom Canalesom, ktorý výbornou narážačkou vyradil Marcela z hry. Včas sa nestihli vrátiť a dostúpiť súpera ani stopér Pusiniek a tak prišiel trest. Xabi Prieto vnikol do šestnástky, odkiaľ posielal prudkú prízemnú loptu na bližšiu žrď. DAVIDOVI ZURUTUZOVI už stačilo iba nastaviť nohu. Casillas bez šance, Madridčania potrebujú musia naháňať obrat!
    ZURUTUZA(BELLA) - 2:2
     
    41
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Na Estadio Municipal de Anoeta sa nám dejú veľké veci a Real Sociedad sa po minútach hrôzy a katastrofálneho herného prejavu vracia do hry! Po Granerovom oblúčiku na ľavú stranu zašprintoval Alberto de la Bella, ktorý stihol odcentrovať ešte pred outovou čiarou. Na jeho loptu si stredom šestnástky ako tank nabehol DAVID ZURUTUZA, ktorý jedovatou hlavičkou zblízka nedal šancu bezmocnému Casillasovi. V súboji dvoch Realov je to 2:2!
     
    35
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    No ale pozor! Baskovia sa vracajú do hry a zápas tak dostane úplne nový rozmer! Domáci mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrával Chory Castro. Ten zvolil centrovanú loptu na bližšiu žrď, kde loptu predlžoval kapitán Xabi Prieto, ktorý tentokrát dokázal predskočiť Sergia Ramosa. Na zadnej žrdi prepadla lopta pre ÍNIGA MARTÍNEZA, ktorý sa do odkrytej bránky z bezprostrednej blízkosti nemýlil. Casillas sa presúval neskoro. 1:2!
    Í.MARTÍNEZ(PRIETO) - 1:2
    BALE(MODRIČ) - 0:2
     
    11
    Real Madrid dal gól!
    Dlho sa s ním ale domáci nehrali a gólman Eñaut Zubikarai môže znovu ťahať loptu zo svojej siete. Po pravej strane sa odhodlane rozbehol Luka Modrič, ktorý prenikol až na ľavý okraj šestnástky, odkiaľ po zemi prihrával na os ihriska. Tam James Rodríguez prepúšťal loptu GARETHOVI BALEOVI, ktorý nádherným spôsobom nasadil Ínigovi Martínezovi jasle a z vnútra vápna povedľa gólmana Baskov zdvojnásobuje vedenie hostí. Pusinky zatiaľ vyučujú!
    S.RAMOS(KROOS) - 0:1
     
    6
    Real Madrid dal gól!
    Biely balet sa ujíma skorého vedenia a Sociedadu sa prihodilo presne to, čoho sa chceli Baskovia vystríhať. Rohový kop od ľavej zástavky rozohrával majster sveta Toni Kroos, ktorý posielal loptu na bližšiu žrď. Na center letnej posily z Bayernu Mníchov si neohrozene a úplne osamotený naskočil SERGIO RAMOS, ktorý výbornou hlavičkou k vzdialenejšej žrdi otvára skóre. Prečo ale zostal tento vychýrený hlavičkár neobsadený?!

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Í.Martínez(Prieto), 41. Zurutuza(Bella), 65. Zurutuza(Prieto), 76. Vela(Bergara) – 6. S.Ramos(Kroos), 11. Bale(Modrič)

    Karty:   18. Granero (RSS) – 36. Carvajal (RMA), 82. Isco (RMA)


    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – Zaldúa, Elustondo, Í. Martínez, de la Bella – Granero, Bergara – Prieto (C), Zurutuza, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Bardaji – Yuri, C. Martínez, M. González, Canales, Vela, R. Pardo
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modrič, Kroos, Isco – Bale, Benzema, J. Rodríguez
    Náhradníci: K. Navas – Khedira, Illarramendi, Nacho, Varane, de Tomás, Arbeloa
    Manažér: Carlo Ancelotti (ITA)

    Rozhodca: Juan Martínez – J. Martínez, D. Canales – A. Cordero