Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
Levante UD
0:2 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 24.08.2014, 23:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Na Estadio Ciudad de Valencia zvíťazila futbalová spravodlivosť. Villarreal bol prakticky počas celého stretnutia lepším a nebezpečnejším celkom, no napriek tomu sa dokázal presadiť až desať minút po prestávke. Levante sa ani potom nedokázalo zobudiť a tak prišiel zákonitý trest od Cherysheva. Šancu na čestný gól zas na druhej strane zahodil Martins a Žltá ponorka tak prikrášlila tri body čistým kontom Sergia Asenja.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem úspešný štart do nového týždňa. (00:51:20)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V úvode dvojminútového nadstavenia si domáci konečne vypracovali schodnú šancu na kontaktný gól, ale už bolo neskoro a navyše z toho gól i tak nebol. Na ľavej strane sa k presnému centru odhodlal Karabelas, ktorý hľadal hlavu Rafaela Martinsa. Gréckemu bekovi sa to i podarilo, Martins zas zvládol hlavičkový súboj s Víctorom Ruízom, no loptu poslal zo siedmich metrov iba do pravej žrde. Levante si však za pasívnu a sterilnú hru nič iné ani nezaslúžilo.
     
    90
    Sergio Asenjo vyprodukoval vôbec prvú chybu v zápase, keď si nedokázal správne vypočítať výskok na centrovanú loptu. García ale jeho chybu nepotrestal.
     
    89
    Na druhej strane sme boli svedkami zaujímavého pokusu od striedajúceho Vietta, no ten mieril iba tesne mimo ľavej žrde.
     
    88
    Lopta však preletela celou šestnástkou bez zásahu a na druhej strane opäť nestihol uzavrieť šestnástku Karabelas.
     
    87
    Domáci sa to ešte pokúsia zmeniť po rohovom kope, ktorý v pravom rohu ihriska dokázal vybojovať nedávno trestaný López.
    CHERYSHEV(M.GóMEZ) - 0:2
     
    85
    Villarreal dal gól!
    Výborná spolupráca dvoch striedajúcich hráčov Žltej ponorky stála na začiatku druhého a zrejme už definitívneho gólu v sieti Jesúsa Fernándeza. Javier Espinosa začal peknú akciu z ľavej strany, odkiaľ po zemi preniesol hru doprava na ďalšieho hosťujúceho žolíka Moia Gómeza. Ten si obhodil Karabelasa a následne prudko odcentroval pred bránku. Na jeho prízemný strielaný center najlepšie reagoval DENIS CHERYSHEV, ktorý z hranice malého vápna prekonáva padajúceho gólmana Levante. Hostia sa ujímajú rozhodujúceho vedenia.
     
    84
    Úvodnú žltú kartu na domácej strane si vyslúžil pravý obranca Pedro López, ktorý pri čiare podrazil unikajúceho Espinosu. Rozhodca Fernández bol neoblomný.
     
    83
    Ich snahu ale zastavil zbytočný faul od Péreza. Domáci tak musia opustiť polovicu žltých a minútky medzitým neúprosne ubiehajú.
     
    82
    Výborná práca v podaní Anteho Rukavinu, ktorý nepustil k centru Casadesúsa. Levante ale zostáva usadené v rohu ihriska.
     
    81
    Karabelas predsa len nie je tak márny, ako sa javil v úvodnej časti. Tentokrát sa prezentoval ďalším zaujímavým centrom do vápna, ktorý len s námahou odvracal Ruíz.
     
    80
    Desať minút pred koncom opúšťa trávnik i najlepší hráč dnešného zápasu Giovani dos Santos, ktorého vymení argentínska posila Luciano Vietto.
     
    79
    Výborný hokejový strom teraz vytasil Pérez, ktorý odblokoval Triguerosa. Na zelenom trávniku mu to ale neprešlo.
     
    78
    Moi Gómez fauluje na súperovej polovici a opäť sa tak hrať chvíľku nebude. Všetko hrá zatiaľ do kariet hostí z Villarrealu.
     
    77
    Domáci na tom nič nezmenili ani po voľnom kope z vyše dvadsiatich metrov. Martins napálil loptu iba do dobre postaveného múru.
     
    76
    Štvrťhodinu pred koncom sme tak stále bližšie k druhému gólu hostí, než domácemu vyrovnaniu. Tento jav platí už od Ucheho gólu.

    Erik Farkaš

    Góly: 56. Uche(Cani), 85. Cheryshev(M.Gómez)

    Karty:   84. López (LVN) – 48. J.Costa (VIL), 52. Uche (VIL), 74. Santos (VIL)


    Levante UD: J. Fernández – P. López, El Adoua, D. Navarro (C), Karabelas – S. Junior, Camarasa – Xumetra, Ivanschitz, Casadesús – Barral
    Náhradníci: Mariño – I. López, El Zhar, R. Martins, R. García, V. Pérez, M. Sissoko
    Manažér: José Luis Mendilibar (ESP)

    Villarreal CF: Asenjo – Rukavina, Gabriel Paulista, V. Ruíz, J. Costa – Cani, Trigueros, Bruno Soriano (C), Cheryshev – J. dos Santos, Uche
    Náhradníci: J. Carlos – Gaspar, Pina, Musacchio, Vietto, M. Gómez, J. Espinosa
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    Rozhodca: David Fernández – R. Cabañero, J. Canelo – A. Domínguez