Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
Levante UD
0:2 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 24.08.2014, 23:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V úvode dvojminútového nadstavenia si domáci konečne vypracovali schodnú šancu na kontaktný gól, ale už bolo neskoro a navyše z toho gól i tak nebol. Na ľavej strane sa k presnému centru odhodlal Karabelas, ktorý hľadal hlavu Rafaela Martinsa. Gréckemu bekovi sa to i podarilo, Martins zas zvládol hlavičkový súboj s Víctorom Ruízom, no loptu poslal zo siedmich metrov iba do pravej žrde. Levante si však za pasívnu a sterilnú hru nič iné ani nezaslúžilo.
    CHERYSHEV(M.GóMEZ) - 0:2
     
    85
    Villarreal dal gól!
    Výborná spolupráca dvoch striedajúcich hráčov Žltej ponorky stála na začiatku druhého a zrejme už definitívneho gólu v sieti Jesúsa Fernándeza. Javier Espinosa začal peknú akciu z ľavej strany, odkiaľ po zemi preniesol hru doprava na ďalšieho hosťujúceho žolíka Moia Gómeza. Ten si obhodil Karabelasa a následne prudko odcentroval pred bránku. Na jeho prízemný strielaný center najlepšie reagoval DENIS CHERYSHEV, ktorý z hranice malého vápna prekonáva padajúceho gólmana Levante. Hostia sa ujímajú rozhodujúceho vedenia.
     
    84
    Úvodnú žltú kartu na domácej strane si vyslúžil pravý obranca Pedro López, ktorý pri čiare podrazil unikajúceho Espinosu. Rozhodca Fernández bol neoblomný.
     
    80
    Desať minút pred koncom opúšťa trávnik i najlepší hráč dnešného zápasu Giovani dos Santos, ktorého vymení argentínska posila Luciano Vietto.
     
    74
    Giovani dos Santos si dával s rozohrávkou rohového kopu až príliš načas, čo David Fernández nehodlal tolerovať a okamžite mu vytiahol žltú kartu.
     
    72
    David Barral sa dnes prakticky nedostal do hry, čo postrehol i domáci kouč, ktorý ho vymení za čerstvého Rafaela Martinsa.
     
    70
    Moi Gómez sa mohol postarať o zdvojnásobenie vedenia hostí. To by bolo striedanie ako hrom! Na začiatku rýchlej akcie nebol nik iný, než Giovani dos Santos, ktorý vyslal do šance ruského rýchlika Cherysheva. Ten sa prešmykol pomedzi domácich zadákov a následne i so šťastím prepasíroval loptu na druhú stranu, kde bol práve čerstvý Gómez. Ten mal pred sebou odkrytú bránku, no ležiaceho Jesúsa zastúpil na čiare doteraz slabučký Karabelas, ktorý parádnym sklzom na čiare zabránil pohrome. Z druhej vlny sa už Žltá ponorka nepresadila, pokračujeme za tesného vedenia hostí.
     
    68
    Doterajší hrdina zápasu Ikechukwu Uche schádza i so svojimi boľačkami dole. Okrem narazeného stehna má nad okom tržnú ranu, z ktorej krváca. Strelený gól však za tú bolesť rozhodne stál. Na jeho miesto príde Moi Gómez.
     
    64
    Camarasa skutočne nemôže pokračovať ďalej a to je ďalší škrt pre domáceho trénera Mendilibara. Na jeho miesto už stihol poslať Rubéna Garcíu.
     
    63
    Hostia pripravujú prvé striedanie, keď sa na trávnik pozrie Javier Espinosa. Miesto mu prenechal gólový asistent Cani.
     
    58
    Domáci v zápätí reagujú striedaním, ktoré však bolo pripravené ešte pred inkasovaným gólom. Namiesto nevýrazného Ivanschitza príde Víctor Pérez.
    UCHE - 0:1
     
    56
    Villarreal dal gól!
    Tak čo sa hosťom nepodarilo v prvom polčase, darí sa im po desiatich minútach toho druhého. Villarreal sa nedokázal presadiť z veľkého tlaku v úvodnej časti, no teraz udiera prakticky z ničoho. Krásnu akciu stredom ihriska začal Trigueros, ktorý na osi ihriska prihrával Canimu. Ten z prvej poslal loptu na IKECHUKWUHO UCHEHO, ktorý si telom odstavil stopéra Adoua a razom sa už ocitol zoči-voči Jesúsovi. So samotnou koncovkou si nigerijský futbalista ťažkú hlavu nerobil a povedľa domáceho gólmana otvára skóre zápasu.
     
    52
    V krátkom slede prichádza i druhá žltá karta pre hostí. Jej adresátom je Ikechukwu Uche, ktorý pri spracovaní lopty na polovici ihriska siahol do Karabelasovej tváre.
     
    48
    Po prvýkrát v celom zápase sa otvoril kúsok voľného priestoru pred pravým krídelníkom Xumetrom, ktorý sa okamžite nadýchol k expresnému šprintu. Jaume Costa ho samozrejme nehodlal pustiť do šestnástky, no za siahnutie po ručnej vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    36
    Giovani dos Santos sa dnes gólu asi nedočká. Osobne by som to však tomuto Mexičanovi doprial. Ľavá strana Levante kvôli jeho nepretržitému pohybu doslova horí. Znovu si poľahky zasekol zúfalého Karabelasa, následne si nachystal loptu na silnejšiu ľavačku a opäť z okraja šestnástky nebezpečne vystrelil. Tentokrát už výšku odhadol dobre, no pre zmenu zabudol svoj pokus vycentrovať. Lopta sa krútila okolo pravej žrde zhruba pol metra ďaleko. Jesús by sa možno naťahoval márne.
    Giovani dos Santos v druhej tutovke
     
    12
    Nehorázna benevolentnosť domácej defenzívy pretrváva i naďalej, no ani z tejto obrovskej príležitosti gól nepadol. Výborný Trigueros tentokrát vysúval na ľavej strane Jaumeho Costu, ktorý elegantnou pätičkou pripravil parketu pre Cherysheva. Ruský krídelník ponúkol milimetrový center z ľavej strany na zadnú žrď, kde si ideálne nabehol Giovani dos Santos, no i v druhej veľkej tutovke zlyhal. Loptu nezasiahol ideálne a Jesús Fernández tak prežil i túto zdanlivo smrteľnú príležitosť hostí.
    Giovani dos Santos
     
    6
    Domáce Žaby tentokrát prepadli na ľavej strane a Jesúsa Fernándeza opäť zachránilo iba šťastíčko. Výborne najskôr operoval stredný záložník Manu Trigueros, ktorý otvoril priestor pre agilného Giovaniho dos Santosa. Mexický technik sa poľahky odpútal od Karabelasa, naviedol si loptu do vápna a prudko vystrelil. Nanešťastie pre aktívnych hostí však lopta z jeho kopačky letela asi meter na brvnom domácej svätyne. Po dvoch veľkých šanciach Villarrealu pokračujeme bez gólov.
     
    2
    Ikechukwu Uche sa už po necelých dvoch minútach hry takmer dočkal úvodného zásahu v stretnutí. Na ľavej strane výborne zapracoval ruský krídelník Cheryshev, ktorý následne posielal prudký center pred Jesúsa. Pre ním v sklze zakončoval africký útočník, no na loptu len tesne nedosiahol. V zápätí ale nasledoval rohový kop, ktorý si posadil na hlavu Gabriel Paulista a po hlavičke brazílskeho stopéra sa pre zmenu triaslo brvno! Uche už v následnej dorážke nepochodil. Exportný úvod pre Žltú ponorku.

    Erik Farkaš

    Góly: 56. Uche(Cani), 85. Cheryshev(M.Gómez)

    Karty:   84. López (LVN) – 48. J.Costa (VIL), 52. Uche (VIL), 74. Santos (VIL)


    Levante UD: J. Fernández – P. López, El Adoua, D. Navarro (C), Karabelas – S. Junior, Camarasa – Xumetra, Ivanschitz, Casadesús – Barral
    Náhradníci: Mariño – I. López, El Zhar, R. Martins, R. García, V. Pérez, M. Sissoko
    Manažér: José Luis Mendilibar (ESP)

    Villarreal CF: Asenjo – Rukavina, Gabriel Paulista, V. Ruíz, J. Costa – Cani, Trigueros, Bruno Soriano (C), Cheryshev – J. dos Santos, Uche
    Náhradníci: J. Carlos – Gaspar, Pina, Musacchio, Vietto, M. Gómez, J. Espinosa
    Manažér: Marcelino García Toral (ESP)

    Rozhodca: David Fernández – R. Cabañero, J. Canelo – A. Domínguez