Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 24.08.2014, 19:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Nádherný a exportný gól Javiera Laru zo samého záveru úvodného dejstva zostal jediným presným zásahom celého duelu a tri šokujúce body tak ostávajú na Estadio Municipal de Ipurúa. Musím však dodať, že sa rozhodne nejedná o nezaslúžené víťazstvo. Hostia síce boli opticky lepší a hravejší, to áno, ale už po niekoľkýkrát víťazila vo futbale priamočiara jednoduchosť. Eibar bol v tomto smere určite nebezpečnejší a na 30-tisícové mestečko tak teraz čaká dlhá a búrlivá noc.

    Tou vás už ale sprevádzať nebudem. Z dnešného zápasu je to všetko, ďakujem za pozornosť. (20:56:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hosťujúci zakončovateľ Agirretxe dal zrejme definitívnu bodku za dnešným duelom, keď z vyše dvadsiatich metrov poslal iba ľahkú strelu na Iruretu.
     
    90+3
    Domáci vyťahujú krátko pred koncom posledné taktické striedanie, keď namiesto Capu príde Talian Federico Piovaccari.
     
    90+2
    V druhej, z piatich nadstavených piatich minút, sme sledovali voľný kop od Granera, ktorý však poslal loptu iba do dobre postaveného múru.
     
    90+1
    Domáci už záver stretnutia príliš nezvládajú. Ďalším nedovoleným zákrokom, ktorý bude sprevádzaný i žltou kartou, sa prezentoval Dani García.
     
    90
    Hostia však z ponúknutej štandardky nedokázali nič vyťažiť. Gaizka Garitano sa smeje, ale určite je poriadne napätý.
     
    89
    Raúl Navas, ktorý tu hosťuje práve zo Sociedadu, je ďalším potrestaným hráčom, keď si pred šestnástkou pridržal Carlosa Velu.
     
    88
    Hostia sa predsa len mohli dočkať vyrovnávajúceho gólu, no ten neprichádza ani po kostrbatej koncovke od stopéra Martíneza. San Sebastián rozohrával z ľavej strany rohový kop, ktorého exekúciu zobral na svoje plecia Esteban Granero. Ten najskôr našiel hlavu Canalesa, ktorý umne predlžoval na zadnú žrď, kde zabiehal práve Ínigo Martínez. Ten mohol ťažiť z chyby Garcíu, no loptu poslal z piatich metrov iba nad bránku Eibaru.
     
    87
    Lara už mal toho plné zuby a v ostatnom čase sa už ani nedokázal dostávať do hry. Eibar sa už bude sústrediť hlavne na defenzívu.
     
    86
    Hlavný hrdina doterajšieho priebehu Javiel Lara dopozerá zvyšok veľkej premiéry Eibaru z lavičky. Na záverečné minúty ho nahradí Castellano.
     
    85
    Nie, toto na penaltu určite nebolo... Canales sa môže čertiť koľko chce, ale toto proste hlavný arbiter písknuť nemohol. Canales tomu v súboji s Navasom až príliš pridal.
     
    84
    Sergio Canales sa ležiac na trávniku domáha pokutového kopu, no ten sa pískať určite nebude. Alfonso Álvarez jednoznačne rozpažil
     
    83
    Agirretxe následne zbytočne fauluje na súperovej polovici, čím opäť škodí iba svojim spoluhráčom. Albentos sa už medzitým vracia na trávnik.
     
    82
    Dialo sa tak po voľnom kope Eibaru z pravej strany, kde túto štandardnú situáciu znovu vybojoval krídelník Ander Capa.
     
    81
    Na druhej strane sme videli nepríjemný stret hlavami medzi Zaldúom a stopérom Albentosom, ktorý teraz zostáva ležať v šestnástke Realu.
     
    80
    Ten smeroval na hranicu pokutového bodu, kde však najvyššie vyskočil Dani García. Desať minút pred koncom platí stav 1:0.
     
    79
    Carlos Vela i naďalej hnevá domácu defenzívu, no tentokrát bol už Navas pozornejší, keď stihol odvrátiť aspoň na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Lara

    Karty:   53. Arruabarrena (EIB), 60. Errasti (EIB), 89. R.Navas (EIB), 90+1. D.García (EIB) – 68. Yuri (RSS)


    SD Eibar: Irureta – Bóveda, R. Navas, Albentosa, Abraham – Capa, Errasti, D. García, Lara – Arruabarrena (C), Ángel
    Náhradníci: Jaime – Piovaccari, D. Boateng, Ekiza, Nieto, Castellano, del Moral
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – C. Martínez, Elustondo, Í. Martínez, Yuri – Bergara – Prieto (C), Granero, Zurutuza, Canales – Agirretxe
    Náhradníci: Rulli – M. González, Vela, R. Pardo, G. Castro, Zaldúa, La Bella
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – J. Gallego, J. Barranco – J. Sánchez