Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 24.08.2014, 19:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Domáci vyťahujú krátko pred koncom posledné taktické striedanie, keď namiesto Capu príde Talian Federico Piovaccari.
     
    90+1
    Domáci už záver stretnutia príliš nezvládajú. Ďalším nedovoleným zákrokom, ktorý bude sprevádzaný i žltou kartou, sa prezentoval Dani García.
     
    89
    Raúl Navas, ktorý tu hosťuje práve zo Sociedadu, je ďalším potrestaným hráčom, keď si pred šestnástkou pridržal Carlosa Velu.
     
    88
    Hostia sa predsa len mohli dočkať vyrovnávajúceho gólu, no ten neprichádza ani po kostrbatej koncovke od stopéra Martíneza. San Sebastián rozohrával z ľavej strany rohový kop, ktorého exekúciu zobral na svoje plecia Esteban Granero. Ten najskôr našiel hlavu Canalesa, ktorý umne predlžoval na zadnú žrď, kde zabiehal práve Ínigo Martínez. Ten mohol ťažiť z chyby Garcíu, no loptu poslal z piatich metrov iba nad bránku Eibaru.
     
    86
    Hlavný hrdina doterajšieho priebehu Javiel Lara dopozerá zvyšok veľkej premiéry Eibaru z lavičky. Na záverečné minúty ho nahradí Castellano.
     
    77
    Striedajúci Carlos Vela sa mohol stať vyrovnávajúcim hrdinom Realu Sociedad, no tí aj naďalej vychádzajú naprázdno. Na pravej strane ihriska sa výborne zorientoval Agirretxe, ktorý posielal presný center na hranicu malého vápna, kde naskakoval práve tento mexický ex-Kanonier. Vela sa však v kľúčovom okamihu pomýlil a loptu poslal asi meter vedľa Iruretovej pravej žrde. Navasa však predskočil priam luxusne.
     
    76
    Na trávniku nám už zostane iba jeden Martínez a síce Íniigo, keďže Carlosa štvrčhodinu pred koncom nahrádza Joseba Zaldúa.
     
    71
    Zdravotné problémy Yuriho zrejme neboli predstierané a tak musí z trávniku dole. Po vlastnom faule tak opúšťa trávnik nedobrovoľne. Nahrádza ho Castro.
     
    70
    Domáci už v druhej časti toľko nehrozia, no teraz sa mohli dočkať zdvojnásobenia svojho vedenia. Ander Capa dostal na pravej strane príliš veľa priestoru, ktorý využil na individuálnu akciu cez Íniga Martíneza. Práve cez tohto stopéra dokázal pravý krídelník vystreliť, respektíve odcentrovať, no jeho pokus nezapadol ani k vzdialenejšej žrdi a taktiež si nenašiel ani kopačku dobiehajúceho Arruabarrenu. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    68
    Yuri Berchiche v rohu ihriska nezmyselne zrámoval unikajúceho Bóvedu, ktorý je rád, že odíde po svojich. S Yurim to už tak dobre nevyzerá, keďže za svoju hlúposť zaplatil okrem žltej karty i zranením.
     
    66
    Domáci zakončovateľ Ángel Rodríguez sa dnes presného zásahu nedočkal a ani sa už nedočká. Na jeho miesto totiž vybieha kmeňový hráč Sevilly Manu del Moral.
     
    63
    Striedanie Carlosa Velu sa už stáva skutočnosťou. Bývalý hráč londýnskeho Arsenalu nahrádza nevýrazného Davida Zurutuzu.
     
    60
    Po hodine hry tu máme i druhé napomínanie na domácej strane. Tentokrát bol vinníkom Jon Errasti, ktorý na polke okrem nedovoleného bránenia v hre ešte brnkol po lopte rukou.
     
    54
    Favorit zo San Sebastiánu si až desať minút po polčasovej prestávke vytvoril prvú vážnu príležitosť na zmenu skóre. Na ľavej strane výborne zapracoval Yuri, ktorý dokázal prestrčiť loptu na rozbehnutého Canalesa. Ten vnikol do šestnástky, zodvihol hlavu a okamžite posielal prudkú loptu na osamoteného Agirretxeho. Hosťujúci zakončovateľ však nedokázal trafiť loptu ideálne a tak ju z piatich metrov napálil iba do pripraveného Iruretu. Domáci stopéri sa teraz ale nevyznamenali.
     
    53
    Mikel Arruabarrena si v súboji kapitánov poriadne vyšliapol na svojho kolegu Xabiho Prieta a po nepríjemnom zákroku zozadu sa tak stáva prvým potrestaným hráčom zápasu.
    LARA - 1:0
     
    45
    SD Eibar dáva gól!
    Wohou, tak absolútny outsider celej Primery División sa v samom závere úvodného dejstva senzačne dostáva do vedenia, a akým to spôsobom! Domáci mali po ruke Carlosa Martíneza k dispozícii akýsi skrátený rohový kop na ľavej strane. Jeho rozohrávku zobral na seba JAVIER LARA, ktorý to z nemožného uhlu trafil absolútne dokonale. Jeho lopta sa nádherne vzniesla ponad chudobný múr, hradbu tiel i bezmocného Zubikaraia a po odraze od vzdialenejšej tyče sa razom trepotala v sieti! Eibar udrel v tom najvhodnejšom možnom čase, nejakých päť tisíc fanúšikov mohlo po prvýkrát medzi elitou hrdo povstať.
     
    24
    Výborný Eñaut Zubikarai drží akcie favorita nad vodou i v najväčšej šanci doterajšieho priebehu. Nesmierne aktívny ľavý krídelník Javier Lara sa nachystal loptu z vyše dvadsiatich metrov a nádherným banánom posadil gólmana hostí na zadok. Ten ale musel rýchlo späť na nohy, pretože nedôrazného Íniga Martíneza dokázal prehlavičkovať Mikel Arruabarrena, a tomu chýbalo k otváraciemu gólu len veľmi málo. Brankár Realu sa však stihol presunúť čas a na bránkovej čiare vyškriabať jeho hlavičku na rohový kop. Nádherný moment z oboch strán!
     
    11
    Domáci pokračujú v odhodlanom výkone a pred gólmanom Zubikaraiom to znovu horelo! Štandardnú situáciu z ľavého okraja šestnástky rozohrával sám faulovaný Javier Lara, ktorý centroval do centrálnej zóny vápna, kde sa najlepšie zorientoval zakončovateľ Ángel. Domáci útočník ale zo siedmich metrov mieril iba nad bránku. Eibar si ale veľmi hlasno pýta úvodný gól v Primera División.
     
    6
    Odvážny nováčik sa takmer dočkal exportného úvodu v prvoligových vodách. Eibar sa svojho súpera v úvode rozhodne nebojí a takmer to už bolo 1:0. Na ľavej strane sa najskôr výborne uvoľnil Lara, ktorý sa zbavil Carlosa Martíneza a okamžite prudko odcentroval do šestnástky. Po jeho prízemnej lopte sa naťahoval útočník Arruabarrena, no tomu chýbali len decimetre. Druhý z Martínezovcov pred odkrytou bránkou následne odvrátil na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Lara

    Karty:   53. Arruabarrena (EIB), 60. Errasti (EIB), 89. R.Navas (EIB), 90+1. D.García (EIB) – 68. Yuri (RSS)


    SD Eibar: Irureta – Bóveda, R. Navas, Albentosa, Abraham – Capa, Errasti, D. García, Lara – Arruabarrena (C), Ángel
    Náhradníci: Jaime – Piovaccari, D. Boateng, Ekiza, Nieto, Castellano, del Moral
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – C. Martínez, Elustondo, Í. Martínez, Yuri – Bergara – Prieto (C), Granero, Zurutuza, Canales – Agirretxe
    Náhradníci: Rulli – M. González, Vela, R. Pardo, G. Castro, Zaldúa, La Bella
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – J. Gallego, J. Barranco – J. Sánchez