Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (1:0)
Elche CF
Nedeľa 24.08.2014, 21:00 • Nou Camp, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, povinné tri body zostávajú na Nou Campe, Domáci tím bol podľa očakávaní jednoznačne dominantným celkom na ihrisku, čo potvrdil aj tromi gólmi do siete Tytońa. O dva sa postaral Messi a jeden pridal Munir El Haddadi. O kvalite domáceho tímu svedčí aj fakt, že celý druhý polčas odohral v oslabení o jedného hráča.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám dobrú noc. (22:53:10)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tak ešte predsa len jedna akcia, dlhočizná nakopávaná lopta perfektne našla Messiho, no toho aj tentoraz zastavil Tytoń, ktorý včas vybehol z brány. Messi tak zrejme v úvodnom zápase tejto sezóny neskompletizuje hetrik.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva, hráči domáceho tímu si loptu vymieňajú už len na vlastnej polovici ihriska.
     
    90+1
    Tak napokon uvidíme ešte 3 minúty hry navyše.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme, koľko minút bude štvrtý rozhodca nadstavovať.
     
    89
    Nestalo sa tak, lopta letela ponad brvno, Jonathas za postrannou čiarou mieri do šatne v opatere lekárov, dnes si už určite nezahrá.
     
    88
    Na záver to ešte skúšajú hráči Elche, Álvaro Giménez ešte vybojoval rohový kop, uvidíme či predsa uvidíme ohrozenie domácej brány.
     
    87
    V hre sa pokračuje aj bez Jonathasa, zápas sa však už viac menej len dohráva, ani jeden z tímov už neprejavuje veľký záujem útočiť.
     
    86
    Jordi Alba a Jonathas zostali po vzájomnom súboji ležať na zemi, najmä druhý menovaný má toho už zrejme dosť, trápia ho zrejme aj kŕče, už sa nachádza v opatere lekárov za postrannou čiarou.
     
    85
    Ďalší faul, tentoraz sa obeťou stal Bartra, Barcelona zostane pri lopte.
     
    84
    Minúty nám pomaly plynú, fanúšikovia na tribúnach už predčasne oslavujú zisk prvých troch bodov v sezóne, ktoré však boli viac menej povinnou jazdou.
     
    83
    Hra aj naďalej pokračuje na polovici Elche, hráči hostí pôsobia bezradne, pri prvej možnosti loptu len odkopávajú, už sa ani nesnažia o nejaký útok.
     
    82
    Domáce mužstvo vyskúšalo ďalší nacvičený signál, ten ale ani tentoraz neslávil úspech. Jordi Alba ešte na krídle vybojoval loptu, ale jeho center pred bránu bol zablokovaný.
     
    81
    Ešte predtým uvidíme posledné striedanie v zápase, hraciu plochu opúšťa Pašalić, toho vystrieda Adrián.
     
    80
    Messu svojou aktívnou hrou vybojoval priamy kop z veľmi výhodnej pozície. Takýchto priamych kopov dnes veru veľa nebolo.
     
    79
    Čoskoro sa nám začne posledná desaťminútovka dnešného zápasu, zatiaľ to vyzerá tak, že Elche ani do tretice nestrelí Barcelone ani len gól.
     
    78
    Tréner Luis Enrique sa rozhodol striedať posledný raz v zápase, z ihriska odkráčal Iniesta, opačným smerom zase vybieha Sergi Roberto.

    Andrej Marienka

    Góly: 42. Messi, 46. Haddadi, 63. Messi

    Karty:   55. Pašalić (ELC)   43. Mascherano (FCB)


    FC Barcelona: Bravo – Jordi Alba, Mathieu, Mascherano, Dani Alves – Iniesta, Busquets, Rakitić – Munir El Haddadi, Messi, Rafinha
    Náhradníci: Jordi Masip – Martín Montoya, Sergi Roberto, Xavi, Sandro Ramírez, Pedro, Bartra

    Elche CF: Tytoń – Edu Albácar, Sergio Pelegrín, Lombán, Suárez – Pašalić, Pedro Mosquera – José Ángel, Coro, Garry Rodrigues – Jonathas
    Náhradníci: Manu Herrera – Fajr, Cisma, Aaron Níguez, Adrián, Álvaro Giménez, Samu

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre