Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (1:0)
Elche CF
Nedeľa 24.08.2014, 21:00 • Nou Camp, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Pekný nedeľný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase úvodného kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji na seba narazia FC Barcelona a Elche CF.

    FC Barcelona

    Po minuloročnej pomerne nevydarenej sezóne čakajú na barcelonský veľkoklub nové výzvy. Ako je už známe, v minulej sezóne Barcelona obsadila v Primera División druhú priečku po tom, ako v rozhodujúcom zápase o titul v najvyššej španielskej súťaži remizovala s Atléticom Madrid 1:1. Aj v tomto ročníku bude mať tento klub len tie najvyššie ciele a svoju púť za titulom môže odštartovať už dnes, keďže je vopred jasné, že v dnešnom zápase bude jednoznačným favoritom. Zaobísť sa však bude musieť bez viacerých hráčov na čele s čerstvou letnou posilou Luisom Suárezom, ktorý si stále odpykáva trest, ktorý mu FIFA udelila ešte počas majstrovstiev sveta v Brazílii.

    Elche CF

    Minuloročný nováčik v najvyššej súťaži splnil základný cieľ a udržal sa v Primera División. V konečnom zúčtovaní Elche skončilo na 16. mieste, keď ho od vyradenia delil jediný bod. Namiesto neho sa zo zostupu určite neradovali Osasuna, Real Valladolid a Real Betis. V príprave sa Elche pomerne darilo, z prípravných duelov neprehralo ani raz, uvidíme teda, či sa dnes dočkáme prekvapenia na úkor favorita a či dokáže Elche Barcelone uchmatnúť nejaký ten bodík. Zápas začína už o 21:00, tak si ho určite nenechajte újsť.
     
    História vzájomných zápasov:

    Je jasné, prečo je FC Barcelona dnešným favoritom, no v spätnom pohľade na minulú sezónu vidíme, že Elche sa nepodarilo streliť Barcelone ani len gól. V prvom zápase, taktiež na Nou Campe Barcelona zvíťazila hladko 4:0, no v odvete sa v Elche zrodila pomerne prekvapivá remíza 0:0.
     
    Aj stávkové kancelárie jednoznačne favorizujú domáci tím, na ktorého víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 1,10, zatiaľ čo kurz na remízu je 9,10 a na víťazstvo Elche až 18,40.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – Jordi Alba, Mathieu, Mascherano, Dani Alves – Iniesta, Busquets, Rakitić – Munir El Haddadi, Messi, Rafinha
    Náhradníci: Jordi Masip – Martín Montoya, Sergi Roberto, Xavi, Sandro Ramírez, Pedro, Bartra

    Elche CF: Tytoń – Edu Albácar, Sergio Pelegrín, Lombán, Suárez – Pašalić, Pedro Mosquera – José Ángel, Coro, Garry Rodrigues – Jonathas
    Náhradníci: Manu Herrera – Fajr, Cisma, Aaron Níguez, Adrián, Álvaro Giménez, Samu

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre.
     
    Hráči obidvoch tímov sú už na hracej ploche, domáci tím nastúpi v tradičnej červeno-modrej kombinácii dresov, zatiaľ čo hostia budú hrať v bielo-zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Nič nebráni tomu aby sa dnešný zápas začal, úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Elche, no hneď po pár sekundách je hra prerušená, pretože sa na hracej ploche objavila čierna mačka.
     
    2
    Zdá sa, že žiadni z organizátorov si z toho veľkú hlavu nerobí a tak si mačka veselo pobehuje sem a tam a z ihriska ju musia vyháňať samotní hráči.
     
    3
    Tak až teraz na trávnik vybehol jeden z organizátorov a túto mačkovitú šelmu odchytil. Uvidíme, či táto čierna mačka neprinesie domácemu mužstvu smolu. Hra môže pokračovať.
     
    4
    Pri lopte sa ocitli hostia, tí pri nej aj zostanú, nakoľko sa v strede poľa Rakitić previnil faulom.
     
    5
    Až doteraz sme sledovali pomerne opatrnú hru na obidvoch stranách, no Munir El Haddadi na ľavom krídle perfektne vybojoval loptu, tú poslal Messimu, ktorý ju prenechal Rafinhovi. Ten sa dostal až do pokutového územia súpera, avšak preváhal ideálny moment na strelu a tak Tytoń nemusel zasahovať.
     
    6
    Do útoku tentoraz zavelili hostia, no ich útočnú snahu pri ľavej rohovej zástavke prerušil útočný faul.
     
    7
    Hráčom Barcelony sa podarilo prejsť až k hranici pokutového územia Elche, tam ale stála dobre sformovaná defenzíva súpera a tak si na prvú strelu na bránu budeme musieť počkať.
     
    8
    Takmer všetci hráči Elche bránia, jedine vysunutý Jonathas sa nezapája do obrannej činnosti. Domáci hráči sa však do útoku príliš nehrnú a loptu si vymieňajú v okolí stredového kruhu.
     
    9
    Až teraz si Messi výborne zabehol za dvojicu brániacich hráčov, následne bol ale vytlačený z dobrého streleckého uhlu a tak sa snažil oblúčikom nájsť jedného o spoluhráčov pred bránou. Obrana súpera ale včas zasiahla a poslal loptu ďaleko od brány.
     
    10
    Barcelona zatiaľ na ihrisku dominuje, nič iné sa od nej ani nečakalo, no stále tomu akosi chýba strela do priestoru brány.
     
    11
    Hráči Elche väčšinou len bezmocne odkopávajú loptu na súperovu polovicu, kde ju však nemá kto potiahnuť pred bránu.
     
    12
    Messi perfektnou prihrávkou našiel nabiehajúceho si Daniho Alvesa, tomu sa aj podarilo zakončiť, no ocitol sa v tesnom ofsajde.
     
    13
    José Ángel vyštartoval na ľavom krídle a takmer sa dostal do úniku, no Rakitić ho včas zastavil perfektným čistým sklzom.
     
    14
    Domáci tím pokračuje v kombináciách na súperovej polovici, popred bránu preletelo niekoľko nebezpečných centrov no ani jeden nebol usmernený do brány Elche.
     
    15
    Možno sa to zmení teraz, Barcelona totiž bude zahrávať prvý rohový kop v zápase.
     
    16
    Ten bol zahraný nakrátko, z veľkej diaľky to skúsil Jordi Alba. Jeho projektil ale nebol presný a presvišťal okolo ľavej žrde.
     
    17
    Aj napriek tomu sa Barcelona dostala na súperovu polovicu veľmi rýchlo a hostia sa opäť musia sformovať, pretože im útočníci súpera robia veľké problémy.
     
    18
    Hráči Elche to zatiaľ zvládajú, po dlhej dobe sa dokonca dostali k šestnástke Barcelony, center z pravého krídla bol veľmi nepresný a skončil iba pri obrancovi domáceho celku.
     
    19
    Jonathas ešte vybojoval loptu na pravom krídle, zakončoval z veľkej diaľky a trošku zbrklo, z čoho pramení strela, ktorá letí veľmi vysoko nad bránu.
     
    20
    Naopak, práve hostia si teraz trošku nerozumeli, pri snahe odkopnúť loptu z vlastnej šestnástky Lombán nastrelil iba svojho spoluhráča a lopta sa takmer odrazila na kopačky Iniestu.
     
    21
    Ten bol následne čisto obratý o loptu, no zrejme predsa len došlo k nejakému kontaktu s hráčom Elche, pretože sa len ťažko zdvíha zo zeme. Nevyzerá to ale vážne a ihneď sa zapája do hry.
     
    22
    Obrovská šanca na otvorenie skóre! Na svojich kopačkách ju mal Munir El Haddadi, keď na ľavej strane prešiel cez obrancu a svojou delovkou iba opečiatkoval spojnicu žrdí!
     
    23
    Následne sa k strele ešte dostal Messi, jeho pokus ale bol menej presný a lopta preletela ponad brvno. Od brány tak bude rozohrávať Tytoń.
     
    24
    Rakitić v strede poľa zastavil prenikajúceho Josého Ángela, Elche bude mať k dispozícii vhadzovanie.
     
    25
    Opäť výborný Rakitić ani tentoraz nedovolil súperovi rozvinúť útočnú akciu, vybojoval loptu pre svoj tím, ktorý bude môcť znova zaútočiť.
     
    26
    Jonathas teraz úplne zbytočne dohrával súboj, Busquets dávno odohral loptu, no Jonathas mu aj tak šiel po nohách. Žltej karte sa vyhol zrejme len preto, že Busquets svojmu pádu dosť pomohol.
     
    27
    Messi sa ocitol v ďalej streleckej pozícii, tentoraz bol jeho pokus zablokovaný a lopta odletela ďaleko od brány.
     
    28
    Tej sa ešte zmocnil Rakitić, ktorý z pravej strany posielal pred bránu prudký center, ten ale stroskotal na Pedrovi Mosquerovi.
     
    29
    Na opačnej strane Garry Rodrigues doviezol loptu až do pokutového územia súpera, tam bol ale zdvojený a nepodarilo sa mu prihrať súperovi do lepšej pozície.
     
    30
    Hra sa okamžite presunula na opačnú stranu, kde bol k zemi poslaný Rakitić. Hlavný rozhodca ale zákrok posúdil ako čistý, no hra je prerušená, pretože sa Rakitić stále nezdvíha zo zeme.
     
    31
    Ani s ním to nevyzerá vážne a po krátkej chvíli sa aj on opäť zapája do hernej činnosti.
     
    32
    A ďalšie brvno! Tentoraz sa brána triasla po bombe Iniestu, ktorý vypálil z dobrých dvadsiatich metrov! Tytoń má dnes veru šťastie.
     
    33
    Po následnom faule bude Barcelona zahrávať priamy kop takmer od rohovej zástavky.
     
    33
    Mali sme možnosť sledovať nacvičený signál, po ktorom si do šestnástky zbehol Dani Alves, ktorý však svojou pravou nohou nemieril presne a bránu netrafil.
     
    34
    Hostia získali loptu, v strede ihriska naťahujú čas, dávajú svojim spoluhráčom v obrane čas na vydýchanie. Naopak od tribún si vyslúžili hlasný piskot.
     
    35
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, Barcelona je jednoznačne lepším tímom, no skóre aj naďalej zostáva bezgólové.
     
    36
    Do ďalšej veľkej príležitosti sa dostal Messi, ktorý takmer oblúčikom prekonal Tytońa, ten loptu v poslednej chvíli dokázal vytlačiť do bezpečia. Rohový kop z toho však nebude pretože, Messi hral v ofsajde.
     
    37
    Barcelona sa znova rýchlo dostala k lopte, hráči trpezlivo kombinujú na stredovej čiare, uvidíme, akým spôsobom rozohrajú ďalší útok.
     
    38
    Tak napokon to na seba zobral Iniesta, ten v šestnástke hľadal Messiho, no pred ním sa ocitol brániaci hráč, ktorý mu nedovolil zakončiť.
     
    39
    Messi strieľanou prihrávkou hľadal El Haddadiho, lopta ale naňho neprešla, jeden z obrancov Elche bol proti.
     
    40
    El Haddadi sa následne dostal k lopte až v šestnástke súpera a z pomerne sľubnej pozície zbytočne posielal loptu na druhú stranu, kde však jeho spoluhráči chýbali. Toto si jednoznačne pýtalo strelu.
     
    41
    Šancu zaútočiť budú mať teraz hostia, Busquets v strede ihriska fauloval Pašalića.
     
    42
    Barcelona dala gól! Tak predsa len sa to domácemu tímu podarilo! LIONEL MESSI sa k lopte dostal pri hranici pokutového územia, svojou už tradičnou kľučkou sa zbavil brániaceho hráča a prudkou strelou po zemi prekonáva Tytońa!
    MESSI - 1:0
     
    43
    Ale počkať, toto ešte bude zaujímavé! Garry Rodrigues sa okamžite po rozohratí dostal za prekvapenú defenzívu Barcelony a rútil sa sám na brankára Brava! Tesne v pätách mu bol Mascherano, ktorý ho síce fauloval, no Rodrigues tomu poriadne pomohol. Hlavný rozhodca neváha a Mascheranovi ukazuje červenú kartu!
     
    44
    Elche zahrávalo priamy kop, Edu Albácar zvolil strelu, no tá letela vysoko nad bránu.
     
    45
    Tak toto je naozaj zaujímavé vyvrcholenie prvého polčasu, ten sa nám už pomaličky končí, uvidíme čoho sa dočkáme v druhej polovici zápasu.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte extra 2 minúty navyše.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa už hráči nikam neponáhľajú, domáci si len vymieňajú loptu na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    45+2
    Táto hra pokračuje aj naďalej, čoskoro príde hvizd píšťalky, ktorý ukončí prvú polovicu dnešného zápasu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je za nami, jasnú prevahu v ňom mal domáci tím, ktorý zaslúženie vedie gólom Messiho z 42. minúty. Hneď na to však prišiel faul Mascherana na prenikajúceho Rodriguesa, za ktorý videl domáci hráč červenú kartu. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas nám začal, počas prestávky registrujeme jedno striedanie, na druhú polovicu zápasu už z taktických dôvodov nenastúpi Rafinha, toho na ihrisku vymení Bartra.
     
    46
    Barcelona dala gól! Tak toto bolo bleskové! Obrana hostí sa akosi nestihla rozhýbať a už musí Tytoń vyberať loptu zo svojej siete! Rakitić krásny oblúčikom našiel nabiehajúceho si MUNIRA EL HADDADIHO, ktorý nekompromisne prestrelil Tytońa a zvyšuje tak na 2:0!
    Munir El Haddadi - 2:0
     
    48
    Tak teraz sa už domácim hráčom bude určite dýchať o niečo lepšie, pri vylúčení Mascherana tu bola hrozba vyrovnania, no teraz keď Barcelona vedie už dvojgólovým rozdielom tak by to už domáci tím mal zvládnuť.
     
    49
    Iniesta sa teraz previnil útočným faulom, šancu zaútočiť tak budú mať hráči Elche.
     
    50
    Útočný faul sme mali možnosť sledovať aj na opačnej strane, z útoku tak nič nebude, Elche bude musieť opäť brániť.
     
    51
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú, na ihrisku sa nám množia aj nedovolené zákroky, jedným sa teraz previnil Rakitić.
     
    52
    Domáci hráči sa už pochopiteľne toľko netlačia dopredu, skôr už hrajú opatrnejšie, čo dáva možnosť ukázať sa útočníkom Elche.
     
    53
    Tí ale zatiaľ nič svetoborné nepredviedli, k dispozícii budú mať ešte približne 40 minút hry v presilovke.
     
    54
    Prichádza prvé striedanie na strane Elche, z ihriska odchádza José Ángel, jeho miesto na trávniku zaujme Álvaro Giménez.
     
    54
    Strieda aj tím hostí, z ihriska odíde Coro, toho vymení Fajr.
     
    55
    Busquetsa následne v strede poľa fauloval Pašalić, ktorý vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    56
    Tytoń sa tentoraz predviedol perfektným zákrokom po tom ako doslova vykopol Messimu loptu spod kopačiek. Domáci hráči sa na bránu súpera rútili až v trojici, no nevyužitá šanca ich zatiaľ až tak mrzieť nemusí.
     
    57
    Na opačnej strane sa hráči Elche snažili o ďalší rýchly útok, no ten bol zastavený postranným rozhodcom, ktorý signalizuje postavenie hráča mimo hry.
     
    58
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, tí si znova vymieňajú loptu na súperovej polovici, snažia sa využiť to, že ich súper viac otvoril hru.
     
    59
    Zatiaľ sa im to ale nedarí, hra však pomaly začína klesať na kvalite, vidíme časté prerušenia a väčšie množstvo faulov najmä na strane hostí.
     
    60
    Navyše domáci tím sa naozaj nemá kam ponáhľať, hráči sa viac sústreďujú na defenzívnu činnosť.
     
    62
    Ani domáci brankár sa s odkopom príliš neponáhľa. Aj napriek protestom hráčov Elche sa rohový kop nenariaďuje a rozohrávať bude práve domáci gólman.
     
    63
    Barcelona dala gól! Elche je na kolenách, Dani Alves našiel na hranici pokutového územia LIONELA MESSIHO, ktorý si pohodlne poradil s trojicou brániacich hráčov, ľavačkou zakončil a Tytoń len zostal nehybne stáť. 3:0.
    MESSI - 3:0
     
    64
    Ihneď po rozohrávke Elche sa Iniesta stal obeťou nepríjemného zákroku jedného zo súperov, z hľadiska sa okamžite ozýva piskot a Iniesta len ťažko odkrýval za postrannú čiaru.
     
    65
    Prichádza striedanie na strane domáceho mužstva, zápas končí pre jednogólového strelca Munir El Haddadiho, toho na trávniku vystrieda Pedro.
     
    66
    Hra sa nám presunula najmä do strednej časti ihriska, tam má síce navrch domáci tím, do veľkých útokov sa ale nepúšťa.
     
    67
    Messi to s bojovnosťou trošku prehnal a na pravom krídle fauloval Garryho Rodriguesa.
     
    69
    Domáci hráči to skúšajú aj nakopávanými loptami, tá na Daniho Alvesa síce neprešla, no Barcelona bude mať k dispozícii aspoň vhadzovanie na súperovej polovici.
     
    70
    Väčšina hráčov Elche sa opäť stiahlo na vlastnú polovicu a rovnako ako v prvom polčase sú v útoku bezzubí.
     
    71
    Barcelona na ihrisku opäť dominuje, domácim priaznivcom sa to pochopiteľne veľmi páči a na tribúnach vytvárajú perfektnú atmosféru.
     
    72
    Strelou sa nám prezentoval aj striedajúci Pedro, no jeho pokus z ľavej strany nebol presný a lopta letí mimo Tytońovej svätyne.
     
    74
    Brankár hostí znova len rozohral na polovicu Barcelony, kde sa lopty zmocnili domáci hráči, ktorí zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    75
    Na jej konci sa opäť ocitol striedajúci Pedro, tentoraz ale mieril presne, no Tytoń perfektným zákrokom včas zasiahol a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    76
    K odrazenej lopte sa ešte snažil dostať Messi, no hetrik zatiaľ neskompletizuje, včas bol totiž odzbrojený.
     
    77
    Jordi Alba na ľavom krídle sklzom čisto odzbrojil Jonathasa, ten si pýta pokutový kop, no ten nepríde, postranný rozhodca všetko videl.
     
    78
    Tréner Luis Enrique sa rozhodol striedať posledný raz v zápase, z ihriska odkráčal Iniesta, opačným smerom zase vybieha Sergi Roberto.
     
    79
    Čoskoro sa nám začne posledná desaťminútovka dnešného zápasu, zatiaľ to vyzerá tak, že Elche ani do tretice nestrelí Barcelone ani len gól.
     
    80
    Messu svojou aktívnou hrou vybojoval priamy kop z veľmi výhodnej pozície. Takýchto priamych kopov dnes veru veľa nebolo.
     
    81
    Ešte predtým uvidíme posledné striedanie v zápase, hraciu plochu opúšťa Pašalić, toho vystrieda Adrián.
     
    82
    Domáce mužstvo vyskúšalo ďalší nacvičený signál, ten ale ani tentoraz neslávil úspech. Jordi Alba ešte na krídle vybojoval loptu, ale jeho center pred bránu bol zablokovaný.
     
    83
    Hra aj naďalej pokračuje na polovici Elche, hráči hostí pôsobia bezradne, pri prvej možnosti loptu len odkopávajú, už sa ani nesnažia o nejaký útok.
     
    84
    Minúty nám pomaly plynú, fanúšikovia na tribúnach už predčasne oslavujú zisk prvých troch bodov v sezóne, ktoré však boli viac menej povinnou jazdou.
     
    85
    Ďalší faul, tentoraz sa obeťou stal Bartra, Barcelona zostane pri lopte.
     
    86
    Jordi Alba a Jonathas zostali po vzájomnom súboji ležať na zemi, najmä druhý menovaný má toho už zrejme dosť, trápia ho zrejme aj kŕče, už sa nachádza v opatere lekárov za postrannou čiarou.
     
    87
    V hre sa pokračuje aj bez Jonathasa, zápas sa však už viac menej len dohráva, ani jeden z tímov už neprejavuje veľký záujem útočiť.
     
    88
    Na záver to ešte skúšajú hráči Elche, Álvaro Giménez ešte vybojoval rohový kop, uvidíme či predsa uvidíme ohrozenie domácej brány.
     
    89
    Nestalo sa tak, lopta letela ponad brvno, Jonathas za postrannou čiarou mieri do šatne v opatere lekárov, dnes si už určite nezahrá.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme, koľko minút bude štvrtý rozhodca nadstavovať.
     
    90+1
    Tak napokon uvidíme ešte 3 minúty hry navyše.
     
    90+2
    Zápas sa už len dohráva, hráči domáceho tímu si loptu vymieňajú už len na vlastnej polovici ihriska.
     
    90+3
    Tak ešte predsa len jedna akcia, dlhočizná nakopávaná lopta perfektne našla Messiho, no toho aj tentoraz zastavil Tytoń, ktorý včas vybehol z brány. Messi tak zrejme v úvodnom zápase tejto sezóny neskompletizuje hetrik.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, povinné tri body zostávajú na Nou Campe, Domáci tím bol podľa očakávaní jednoznačne dominantným celkom na ihrisku, čo potvrdil aj tromi gólmi do siete Tytońa. O dva sa postaral Messi a jeden pridal Munir El Haddadi. O kvalite domáceho tímu svedčí aj fakt, že celý druhý polčas odohral v oslabení o jedného hráča.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám dobrú noc. (22:53:10)

    Andrej Marienka

    Góly: 42. Messi, 46. Haddadi, 63. Messi

    Karty:   55. Pašalić (ELC)   43. Mascherano (FCB)


    FC Barcelona: Bravo – Jordi Alba, Mathieu, Mascherano, Dani Alves – Iniesta, Busquets, Rakitić – Munir El Haddadi, Messi, Rafinha
    Náhradníci: Jordi Masip – Martín Montoya, Sergi Roberto, Xavi, Sandro Ramírez, Pedro, Bartra

    Elche CF: Tytoń – Edu Albácar, Sergio Pelegrín, Lombán, Suárez – Pašalić, Pedro Mosquera – José Ángel, Coro, Garry Rodrigues – Jonathas
    Náhradníci: Manu Herrera – Fajr, Cisma, Aaron Níguez, Adrián, Álvaro Giménez, Samu

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre