Almería – Espanyol 1:1 (kon.) | Eibar – Sociedad 1:0 (kon.) | Vigo – Getafe 3:1 (kon.)
Barcelona – Elche 3:0 (kon.) | Levante – Villarreal 0:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 24.08.2014, 19:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Nádherný a exportný gól Javiera Laru zo samého záveru úvodného dejstva zostal jediným presným zásahom celého duelu a tri šokujúce body tak ostávajú na Estadio Municipal de Ipurúa. Musím však dodať, že sa rozhodne nejedná o nezaslúžené víťazstvo. Hostia síce boli opticky lepší a hravejší, to áno, ale už po niekoľkýkrát víťazila vo futbale priamočiara jednoduchosť. Eibar bol v tomto smere určite nebezpečnejší a na 30-tisícové mestečko tak teraz čaká dlhá a búrlivá noc.

    Tou vás už ale sprevádzať nebudem. Z dnešného zápasu je to všetko, ďakujem za pozornosť. (20:56:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hosťujúci zakončovateľ Agirretxe dal zrejme definitívnu bodku za dnešným duelom, keď z vyše dvadsiatich metrov poslal iba ľahkú strelu na Iruretu.
     
    90+3
    Domáci vyťahujú krátko pred koncom posledné taktické striedanie, keď namiesto Capu príde Talian Federico Piovaccari.
     
    90+2
    V druhej, z piatich nadstavených piatich minút, sme sledovali voľný kop od Granera, ktorý však poslal loptu iba do dobre postaveného múru.
     
    90+1
    Domáci už záver stretnutia príliš nezvládajú. Ďalším nedovoleným zákrokom, ktorý bude sprevádzaný i žltou kartou, sa prezentoval Dani García.
     
    90
    Hostia však z ponúknutej štandardky nedokázali nič vyťažiť. Gaizka Garitano sa smeje, ale určite je poriadne napätý.
     
    89
    Raúl Navas, ktorý tu hosťuje práve zo Sociedadu, je ďalším potrestaným hráčom, keď si pred šestnástkou pridržal Carlosa Velu.
     
    88
    Hostia sa predsa len mohli dočkať vyrovnávajúceho gólu, no ten neprichádza ani po kostrbatej koncovke od stopéra Martíneza. San Sebastián rozohrával z ľavej strany rohový kop, ktorého exekúciu zobral na svoje plecia Esteban Granero. Ten najskôr našiel hlavu Canalesa, ktorý umne predlžoval na zadnú žrď, kde zabiehal práve Ínigo Martínez. Ten mohol ťažiť z chyby Garcíu, no loptu poslal z piatich metrov iba nad bránku Eibaru.
     
    87
    Lara už mal toho plné zuby a v ostatnom čase sa už ani nedokázal dostávať do hry. Eibar sa už bude sústrediť hlavne na defenzívu.
     
    86
    Hlavný hrdina doterajšieho priebehu Javiel Lara dopozerá zvyšok veľkej premiéry Eibaru z lavičky. Na záverečné minúty ho nahradí Castellano.
     
    85
    Nie, toto na penaltu určite nebolo... Canales sa môže čertiť koľko chce, ale toto proste hlavný arbiter písknuť nemohol. Canales tomu v súboji s Navasom až príliš pridal.
     
    84
    Sergio Canales sa ležiac na trávniku domáha pokutového kopu, no ten sa pískať určite nebude. Alfonso Álvarez jednoznačne rozpažil
     
    83
    Agirretxe následne zbytočne fauluje na súperovej polovici, čím opäť škodí iba svojim spoluhráčom. Albentos sa už medzitým vracia na trávnik.
     
    82
    Dialo sa tak po voľnom kope Eibaru z pravej strany, kde túto štandardnú situáciu znovu vybojoval krídelník Ander Capa.
     
    81
    Na druhej strane sme videli nepríjemný stret hlavami medzi Zaldúom a stopérom Albentosom, ktorý teraz zostáva ležať v šestnástke Realu.
     
    80
    Ten smeroval na hranicu pokutového bodu, kde však najvyššie vyskočil Dani García. Desať minút pred koncom platí stav 1:0.
     
    79
    Carlos Vela i naďalej hnevá domácu defenzívu, no tentokrát bol už Navas pozornejší, keď stihol odvrátiť aspoň na rohový kop.
     
    77
    Striedajúci Carlos Vela sa mohol stať vyrovnávajúcim hrdinom Realu Sociedad, no tí aj naďalej vychádzajú naprázdno. Na pravej strane ihriska sa výborne zorientoval Agirretxe, ktorý posielal presný center na hranicu malého vápna, kde naskakoval práve tento mexický ex-Kanonier. Vela sa však v kľúčovom okamihu pomýlil a loptu poslal asi meter vedľa Iruretovej pravej žrde. Navasa však predskočil priam luxusne.
     
    76
    Na trávniku nám už zostane iba jeden Martínez a síce Íniigo, keďže Carlosa štvrčhodinu pred koncom nahrádza Joseba Zaldúa.
     
    75
    Hostia sa ale stále nie a nie dostať do súvislého náporu, ktorý by znamenal atak na vyrovnávajúci gól na 1:1.
     
    74
    Sekundičky a minútky nám postupne ubiehajú a do konca už razom ostáva iba záverečná štvrťhodina riadneho hracieho času.
     
    73
    Larov strielaný center preletel šestnástkou bez zásahu jedného z hráčov. Pokračovať tak budeme odkopom od bránky hostí.
     
    72
    Hostia sa už aj s Castrom budú musieť brániť štandardnej situácii, ktorá bude nasledovať po nedovolenom zákroku na Capu.
     
    71
    Zdravotné problémy Yuriho zrejme neboli predstierané a tak musí z trávniku dole. Po vlastnom faule tak opúšťa trávnik nedobrovoľne. Nahrádza ho Castro.
     
    70
    Domáci už v druhej časti toľko nehrozia, no teraz sa mohli dočkať zdvojnásobenia svojho vedenia. Ander Capa dostal na pravej strane príliš veľa priestoru, ktorý využil na individuálnu akciu cez Íniga Martíneza. Práve cez tohto stopéra dokázal pravý krídelník vystreliť, respektíve odcentrovať, no jeho pokus nezapadol ani k vzdialenejšej žrdi a taktiež si nenašiel ani kopačku dobiehajúceho Arruabarrenu. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    69
    Domáci však zo štandardnej situácie nič nevyťažili a horúco bolo naopak na druhej strane, kde už štartoval svoje rýchle nohy Prieto. Na polke ho však zastavil pozorný García.
     
    68
    Yuri Berchiche v rohu ihriska nezmyselne zrámoval unikajúceho Bóvedu, ktorý je rád, že odíde po svojich. S Yurim to už tak dobre nevyzerá, keďže za svoju hlúposť zaplatil okrem žltej karty i zranením.
     
    66
    Domáci zakončovateľ Ángel Rodríguez sa dnes presného zásahu nedočkal a ani sa už nedočká. Na jeho miesto totiž vybieha kmeňový hráč Sevilly Manu del Moral.
     
    65
    Ten navyše nerezultoval v ďalšiu pohromu pred Zubibakaraiom, môžeme pokračovať ďalej za dramatického stavu 1:0.
     
    64
    Po dlhšom čase sa o slovo prihlásil i Eibar, keď sa po centrovanej lopte do vápna presadzoval Ángel a stopér Elustondo takmer prekonal vlastného brankára. Bude však z toho iba roh.
     
    63
    Striedanie Carlosa Velu sa už stáva skutočnosťou. Bývalý hráč londýnskeho Arsenalu nahrádza nevýrazného Davida Zurutuzu.
     
    62
    Mexický šikula by mohol hre hostí priniesť dostatočný impulz, ktorý by mohol viesť minimálne vo vyrovnávajúci gól v sieti Iruretu.
     
    61
    Sociedadu i naďalej tečie do topánok, načo už reaguje manažér Agoba Arrasate. Na trávnik sa už čoskoro dostane Carlos Vela.
     
    60
    Po hodine hry tu máme i druhé napomínanie na domácej strane. Tentokrát bol vinníkom Jon Errasti, ktorý na polke okrem nedovoleného bránenia v hre ešte brnkol po lopte rukou.
     
    59
    Agirretxe je v druhej časti viacej zapájaný do hry, no stále sa dokázal objaviť len v jednej nebezpečnej situácii hostí.
     
    58
    Platiť bude aj po centrovanej lopte od Xabiho Prieta, ktorý nachádzal iba na druhej strane stojaceho Bóvedu.
     
    57
    Nápor Sociedadu začína narastať a pomaly sa už začínajú preukazovať väčšie skúsenosti hostí. Zatiaľ ale platí stav 1:0.
     
    56
    Nič sa však nedeje, gól z toho nebol, pokračujeme za stavu 1:0. Eibar sa však dostáva do čoraz väčších problémov.
     
    54
    Favorit zo San Sebastiánu si až desať minút po polčasovej prestávke vytvoril prvú vážnu príležitosť na zmenu skóre. Na ľavej strane výborne zapracoval Yuri, ktorý dokázal prestrčiť loptu na rozbehnutého Canalesa. Ten vnikol do šestnástky, zodvihol hlavu a okamžite posielal prudkú loptu na osamoteného Agirretxeho. Hosťujúci zakončovateľ však nedokázal trafiť loptu ideálne a tak ju z piatich metrov napálil iba do pripraveného Iruretu. Domáci stopéri sa teraz ale nevyznamenali.
     
    53
    Mikel Arruabarrena si v súboji kapitánov poriadne vyšliapol na svojho kolegu Xabiho Prieta a po nepríjemnom zákroku zozadu sa tak stáva prvým potrestaným hráčom zápasu.
     
    52
    Domácim sa exekúcia štandardky príliš nepodarilo a práve Yuri Berchiche mohol zakončovať rýchly brejk hostí. Z veľkej diaľky ale mieril nad.
     
    51
    Tentokrát to už Yuri tak elegantne nezvládol a proti Capovi si musel pomáhať i drobným faulom. Voľný kop pre domácich.
     
    50
    Zatiaľ sa ale baskické derby nesie v duchu fair-play. Za všetko hovorí i fakt, že stále hráme bez kartových trestov.
     
    49
    Capa sa snažil presadiť na ľavej strane hostí, no Yuri ho k centru nepustil a navyše si na pravom krídelníkovi vymodlil faul.
     
    48
    Zatiaľ sa tak nedeje, no nezačína ani očakávaný tlak Realu. Zatiaľ sledujeme rozháraný vstup do druhej časti.
     
    47
    Zmenu by sme ale predovšetkým na strane hostí čakali. Taký Carlos Vela sa priam ponúka ako alternatíva do ofenzívy.
     
    46
    Obaja aktéri dnešného duelu vybehli na druhý polčas bezo zmien. Výkop druhej časti obstarali vedúci domáci hráči Eibaru.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo baskického derby prinieslo nesmierne zaujímavý futbal. Technicky vyspelejší hostia si síce udržovali optickú prevahu, no ďaleko nebezpečnejším celkom boli priamočiari hostitelia. Tí sa v troch veľkých šanciach presadiť nedokázali, ale napokon to predsa len prišlo v samom závere prvej časti, keď sa exportným priamym kopom uviedol krídelník Javier Lara.

    Viacej sme už toho v úvodnom dejstve nestihli, s tým druhým sa vám prihlásim približne o 20:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    LARA - 1:0
     
    45
    SD Eibar dáva gól!
    Wohou, tak absolútny outsider celej Primery División sa v samom závere úvodného dejstva senzačne dostáva do vedenia, a akým to spôsobom! Domáci mali po ruke Carlosa Martíneza k dispozícii akýsi skrátený rohový kop na ľavej strane. Jeho rozohrávku zobral na seba JAVIER LARA, ktorý to z nemožného uhlu trafil absolútne dokonale. Jeho lopta sa nádherne vzniesla ponad chudobný múr, hradbu tiel i bezmocného Zubikaraia a po odraze od vzdialenejšej tyče sa razom trepotala v sieti! Eibar udrel v tom najvhodnejšom možnom čase, nejakých päť tisíc fanúšikov mohlo po prvýkrát medzi elitou hrdo povstať.
     
    44
    Krátko pred polčasovou prestávkou tu bude ešte jedna štandardná situácia. Nebude to však roh, ale priamy kop, čo sa hosťom príliš nepozdáva.
     
    43
    No rôzne pohľady kamier nám ukázali odlišné rezultáty. Verme teda hlavnému arbitrovi, že sa penalta kopať nemala.
     
    42
    Na Estadio Municipal de Ipurúa sa rozpútal poriadny rachot, no domáce protesty sú márne. Pokutový kop sa po údajnej ruke Canalesa kopať nebude.
     
    41
    Rohový kop rozohrával teda Xabi Prieto, ktorý centroval na bližšiu žrď, no tam sa najvyššie objavil iba stopér Albentosa.
     
    40
    Agirretxe teraz dobre pracoval v pravom rohu ihriska, kde sa mu dokonca podarilo získať rohový kop. Ten bude rozohrávať Prieto.
     
    39
    Sociedad musí teraz navyše vyprázdniť polovicu súpera, pretože Agirretxe si pri spracovaní lopty pomáhal nedovoleným zákrokom.
     
    38
    Samozrejme, Real si týmto získa na svoju stranu percentá v držaní lopty, ale tie ešte tri body nutne znamenať nemusia. Častokrát víťazí práve to priamočiarejšie mužstvo, ktorým je zatiaľ Eibar.
     
    37
    Realu Sociedad stále chýba priamočiarejší prechod do ofenzívy. Zatiaľ je to až príliš statické a pomalé. Domáce bloky sa stíhajú presúvať.
     
    36
    Gólman Zubikarai započal rýchlu akciu hostí, na ktorej konci bol po dlhom výkope Agirretxe, ktorý však poslal loptu iba na tribúnu.
     
    35
    Rozohrávku na seba zobral opäť Xabi Prieto, ktorého nadýchaný center však pristál iba u gólmana Iruretu.
     
    34
    Dani García teraz možno zbytočne fauloval Agirretxeho, po čom bude nasledovať voľný kop z asi dvadsiatich metrov.
     
    33
    San Sebastián si už uvedomuje, že s takýmto ľahkovážnym prístupom to ani na nováčika La Ligy stačiť nemusí. Hostia musia pridať.
     
    32
    Centrovaná lopta od Granera preletela až na zadnú žrď, kde ju však stopér Elustondo iba zľahka lízol. Rozohrávať sa bude od bránky Eibaru.
     
    31
    Centrovaná lopta do šestnástky domácich končí u gólmana Iruretu, ktorý musel boxovať za svoj chrbát. Roh pre hostí.
     
    30
    Opticky sa už sa hosťom podarilo outsidera predčiť, no nebezpečnejším celkom je stále domáci výber z 30-tisícového mesta.
     
    29
    S končiacou prvou polhodinou dnešného zápasu sledujeme viacero pretiahnutých tvárí na lavičke hostí. S takýmto priebehom asi nepočítali.
     
    28
    Capa si to krátko nato mohol kompenzovať a opäť sa zbavil ľavého beka Yuriho. Errasti však na jeho spätnú prihrávku nenadviazal.
     
    27
    Následne sa to znovu snažil zmeniť Capa, ktorý ušiel Yurimu, no do šance ho tentokrát nevpustil postranný rozhodca, ktorý signalizoval jeho ofsajd.
     
    26
    Na zaujímavé príležitosti je to už 3:0, no na ten najdôležitejší ukazovateľ je to stále X-ka. Veľmi šťastná a vďačná remíza pre Sociedad.
     
    25
    Rohový kop Eibaru už taký nebezpečný nebol, no napriek tomu sa ho Baskom podarilo zakončiť. Errasti ale poslal loptu iba nad.
     
    24
    Výborný Eñaut Zubikarai drží akcie favorita nad vodou i v najväčšej šanci doterajšieho priebehu. Nesmierne aktívny ľavý krídelník Javier Lara sa nachystal loptu z vyše dvadsiatich metrov a nádherným banánom posadil gólmana hostí na zadok. Ten ale musel rýchlo späť na nohy, pretože nedôrazného Íniga Martíneza dokázal prehlavičkovať Mikel Arruabarrena, a tomu chýbalo k otváraciemu gólu len veľmi málo. Brankár Realu sa však stihol presunúť čas a na bránkovej čiare vyškriabať jeho hlavičku na rohový kop. Nádherný moment z oboch strán!
     
    23
    Ani následná štandardka nepriniesla prvú nebezpečnú situáciu pred Iruretom. V polovici úvodného dejstva pokračujeme bez gólov.
     
    22
    Sergio Canales sa parádne vyhol postaveniu mimo hry, z čoho mohol po otočke s loptou okamžite ťažiť. Jeho pokus však stihol zraziť stopér Alentosa. Rohový kop.
     
    21
    Problémom bol i fakt, že pravý krídelník si loptu až príliš predkopol. Vo vápne mal pritom dobre postavených oboch útočníkov SD.
     
    20
    Domáci do asi po prvýkrát skúsili i po pravej strane a tam to taktiež celkom horelo. Capa sa však od bránkovej čiary k centru nedostal.
     
    19
    Esteban Granero zvolil rozohrávku nakrátko a hosťom to takmer vyšlo. Canalesov zrazený pokus ale našiel iba pripraveného Iruretu.
     
    18
    Postupne rastúci nápor Realu bude pokračovať rohovým kopom, ktorý už bude rozohrávať bývalý hráč Realu Madrid alebo QPR Granero.
     
    17
    Sociedad sa čoraz viacej dostáva do hry a domáce nadšenie začína razom opadať. Fanúšikovia sú ale naďalej poriadne rozpálení.
     
    16
    Realu sa postupne darí aspoň opticky vyrovnávať hru. Stále však čakáme na úvodnú šancu z ich strany. Po štvrťhodine hráme bez gólov.
     
    15
    Hostia sa opäť pod tlakom trápili, až ich z komplikácii vytiahol faulujúci García. Domáci pressing zatiaľ priam fascinuje.
     
    14
    Sociedadu zatiaľ nefunguje predovšetkým stred poľa, ktorý nie je schopný podržať loptu. Eibar sa i naďalej prezentuje odvážnym pressingom.
     
    13
    Azda po desiatich minútach sa hosťom konečne podarilo dlhodobejšie usadiť na polovici súpera. Zatiaľ je to ale príliš pomalé.
     
    12
    Domáci naďalej pokračujú v útočnom prejave. Gólman San Sebastiánu Zubikarai už čistí žalúdok brániacej štvorici pred ním.
     
    11
    Domáci pokračujú v odhodlanom výkone a pred gólmanom Zubikaraiom to znovu horelo! Štandardnú situáciu z ľavého okraja šestnástky rozohrával sám faulovaný Javier Lara, ktorý centroval do centrálnej zóny vápna, kde sa najlepšie zorientoval zakončovateľ Ángel. Domáci útočník ale zo siedmich metrov mieril iba nad bránku. Eibar si ale veľmi hlasno pýta úvodný gól v Primera División.
     
    10
    Javier Lara pokračuje vo výbornom výkone. Na ľavej strane si už chystal ďalší center, no proti bol faulujúci Carlos Martínez.
     
    9
    Domáci Baskovia sa naďalej držia v rohu ihriska, kde čaruje krídelník Lara. Domáci fanúšikovia sa zatiaľ skutočne musia baviť.
     
    8
    Sociedad síce v úvode hrozil pár centrovanými loptami, no prím už momentálne hrá domáci Eibar, ktorý je nesmierne odhodlaný.
     
    7
    Ten privodil ďalšiu koncovku v podaní rozbehnutých domácich. Zakončoval stopér Navas, no lopta letela pár metrov mimo.
     
    6
    Odvážny nováčik sa takmer dočkal exportného úvodu v prvoligových vodách. Eibar sa svojho súpera v úvode rozhodne nebojí a takmer to už bolo 1:0. Na ľavej strane sa najskôr výborne uvoľnil Lara, ktorý sa zbavil Carlosa Martíneza a okamžite prudko odcentroval do šestnástky. Po jeho prízemnej lopte sa naťahoval útočník Arruabarrena, no tomu chýbali len decimetre. Druhý z Martínezovcov pred odkrytou bránkou následne odvrátil na rohový kop.
     
    5
    Oba celky pokračujú v priamočiarom futbale smerom vpred. Ďalší center a ďalšia horúca situácia tentokrát pred Iruretom.
     
    4
    Domáci gólman po druhýkrát v akcii, keď si musel stiahnuť center z druhej strany, ktorý tentokrát adresoval Canales.
     
    3
    Pri pohľade na základné zostavy zaujme fakt, že všetkých 22 aktérov základnej zostavy je španielskej národnosti.
     
    2
    Domáci gólman Irureta musel hneď v úvode riešiť centrovanú loptu z pravej strany, no Prietov lob mu problémy nenarobil.
     
    1
    Za nami je už úvodný výkop na útulnom štadióniku v Eibare. Obstarali ho hostia vo svojej tradičnej kombinácii. Domáci útočia sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Irureta – Bóveda, R. Navas, Albentosa, Abraham – Capa, Errasti, D. García, Lara – Arruabarrena, Ángel
    Náhradníci: Jaime – Piovaccari, D. Boateng, Ekiza, Nieto, Castellano, del Moral
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – C. Martínez, Elustondo, Í. Martínez, Yuri – Bergara – Prieto, Granero, Zurutuza, Canales – Agirretxe
    Náhradníci: Rulli – M. González, Vela, R. Pardo, G. Castro, Zaldúa, La Bella
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – J. Gallego, J. Barranco – J. Sánchez.
     
    Vitajte v bezmála 30-tisícovom baskickom mestečku Eibar, kde sa vôbec po prvýkrát bude hrať Primera División.

    Sezóna 2013/14:

    1. SD Eibar: 19 – 14 – 9; skóre 49:28; body 71 (II.)
    7. Sociedad: 16 – 11 – 11; skóre 62:55; body 59

    SD Eibar má za sebou 4 roky v regionálnej divízii, 28 rokov v 4. lige, 7 rokov v 3. lige a po 26. sezónach tu je aj prvá výzva v Primera División. Mužstvo, za ktoré si štrnásť zápasov zahral i Xabi Alonso, sa chystá na veľký sviatok.
    Hneď pri priemere tu bude baskické derby proti silnému Realu Sociedad. Armeros sú futbalovou verejnosťou v Španielsku odpísaní na krach, no práve to by mohlo byť ich hnacím motorom. Dokáže sa Eibar vzoprieť nalajnovanému osudu?

    Dobrou reklamou pre dnešného hostiteľa by bol prípadný triumf nad Realom Sociedad San Sebastián. Ten v lete značne poznačil odchod najväčšej hviezdy tímu Antoina Griezmanna. Kráľovský klub sa však aj napriek tomu pokúsi znovu predrať medzi európsku elitu.
    Práve kontinentálna konfrontácia, konkrétne Európska liga poslúžila Baskom ako príprava na novú sezónu. Po vyradení Aberdeenu (2:0 a 3:2) si modro-bieli poradili i s Krasnodarom (1:0). Pred odvetou v mrazivom Rusku neberie San Sebastián nič iné, než víťazstvo.

    Zmeny v kádri:

    SD Eibar

    Príchody: Derek Boateng
    (Vallecano), Dani Nieto (Barcelona B), Borja Ekiza (Bilbao), Jaime Jiménez (Valladolid), Dani García (Sociedad), Raúl Navas (Sociedad/hosť.), Manu del Moral (Sevilla/hosť.), Federico Piovaccari (Sampdoria/hosť.)
    Odchody: Raúl Navas (Sociedad)

    Real Sociedad

    Príchody: Esteban Granero
    (QPR), Alfred Finnbogason (Heerenveen), Raúl Navas (Eibar), Gerónimo Rulli (Estudiantes)
    Odchody: Antoine Griezmann (Atl. Madrid), Claudio Bravo (Barcelona), Haris Seferovič (E. Frankfurt), Dani Garcia (Eibar), Diego Ifrán (Tenerife/hosť.), Javi Ros (Mallorca/hosť.), Raúl Navas (Eibar/hosť.)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Lara

    Karty:   53. Arruabarrena (EIB), 60. Errasti (EIB), 89. R.Navas (EIB), 90+1. D.García (EIB) – 68. Yuri (RSS)


    SD Eibar: Irureta – Bóveda, R. Navas, Albentosa, Abraham – Capa, Errasti, D. García, Lara – Arruabarrena (C), Ángel
    Náhradníci: Jaime – Piovaccari, D. Boateng, Ekiza, Nieto, Castellano, del Moral
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Real Sociedad San Sebastian: Zubikarai – C. Martínez, Elustondo, Í. Martínez, Yuri – Bergara – Prieto (C), Granero, Zurutuza, Canales – Agirretxe
    Náhradníci: Rulli – M. González, Vela, R. Pardo, G. Castro, Zaldúa, La Bella
    Manažér: Jagoba Arrasate (ESP)

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – J. Gallego, J. Barranco – J. Sánchez