Freiburg – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 2:1 (kon.) | Mainz – Brémy 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Norimberk 4:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 12.04.2014, 18:30 • Allianz-Arena (Mníchov) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    V Allianz Arene je dobojované. Stretnutie skončilo prekvapivým, ale rozhodne nie nezaslúženým výsledkom. Dortmund dokonale predviedol, ako sa má hrať proti Bayernu. Pozorná defenzíva, vysoký pressing a chladnokrvnosť v protiútokoch. To bol dnes recept BVB. Žlto-čierni tak poistili svoju pozíciu na druhom mieste nemeckej Bundesligy a s veľkým očakávaním už vyzerajú ďalší ročník.Takáto Borussia by kľudne mohla závodiť o titul.

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť. (20:27:14)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Toto je zbytočné, toto je zbytočné a dohrávať budeme i bez Rafinhu, ktorý nezmyselne zoskratoval. Zozadu najskôr fauloval Mkhitaryana, ktorému čo-to pridal i po odpískaní. Nezaobišlo sa to ani bez úderu do Arméncovej tváre, začo domáci pravý bek ide pod sprchy.
     
    90
    A ešte jedna príležitosť pre Bayern, ktorá však gólom taktiež nekončí. Thomas Müller zahral výborne chrbtom, vďaka čomu sa mu podarilo pripraviť pôdu pre Götzeho. Ten sa prekľučkoval až do šestnástky, odkiaľ sa snažil prestreliť Weidenfelllera. Ten však napriek zahustenej šestnástke stihol zareagovať, vyhliadať si loptu a Götzeho strelu i s námahou vyraziť preč.
     
    89
    Ten odpálil až na rohový kop, ktorý však taktiež nebezpečie pre Weidenfellera nepriniesol. Rezultát 0:3 tak zrejme bude už i konečným výsledkom.
     
    88
    Thomas Müller sa stihol postarať o rozruch, keď po pravej strane vnikol do vápna. Jeho prízemný center pred bránku však spacifikoval Friedrich.
     
    87
    Pretiahnutý center do vápna si však našiel iba hlavu Javiho Martíneza, ktorý bez väčších ťažkostí poslal loptu do bezpečia.
     
    86
    Prísť môže i štvrtý zásah v Raederovej svätyni. Kopať sa totiž bude ďalší rohový kop z pravej strany žlto-čiernych.
     
    85
    Je to však každopádne jedno. Tri body už takmer určite poputujú do Vestfálska. To je pre Kloppovych zverencov najdôležitejšie.
     
    84
    Mníchovský Bayern sa konečne dočkal gólovej radosti, no korekcia stavu sa napokon nekoná. Presný Kroosov center našiel na hranici malého vápna Maria Mandžukiča, ktorý presnou hlavičkou k žrdi prekonal Weidenfellera. Chorvátova radosť však dlho netrvala, pretože sa nachádzal v postavení mimo hru. Ako však ukázal opakovaný záber, o ofsajd sa nejednalo a skóre tak malo vyzerať 1:3.
     
    83
    Henrikh Mkhitaryan si na okraji šestnástky pomáhal nedovolene, keď zozadu stiahol Müllera. Aj v jeho prípade sa to obišlo so žltou kartou.
     
    82
    Domácim sa skutočne nedarí a ak toto sleduje predstavenstvo Realu Madrid, tak si môže mädliť ruky.
     
    81
    Toni Kroos si narozdiel od Sokratisa už čisto nepočínal, keď na polovici ihriska zozadu sekol unikajúceho Miloša Jojiča. Zwayer nemal na výber, než tasiť žltú kartu.
     
    80
    Dlhá lopta mala v šestnástke nájsť Mandžukiča, ktorého si však pozorne postrážil grécky stopér Papastathopoulos.
     
    79
    Fanúšikovské kotle sa naďalej prekrikujú, no i vzhľadom na výsledok majú značnú prevahu priaznivci odetí do žlto-čiernej.
     
    78
    Bayern sa po tých minútkach nádeje opäť spúšťa do apatie a BVB si môže stretnutie z chuti užívať. Do konca už necelá štvrťhodina.
     
    77
    Pierre-Emerick Aubameyang sa týmto momentom s dnešným stretnutím definitívne rozlúčil. V závere ho nahradí Srb Miloš Jojič.
     
    76
    Borussia Dortmund mohla pridať i štvrtý gól v sieti domácich! Nuri Sahin vymyslel nádherný pas na unikajúceho Aubameyanga, ktorému Alaba nestíhal a ofenzívny univerzál z Gabunu sa dostal až do šestnástky. Z jej kraja sa pokúsil zaskočiť Raedera, ktorý vyrážal do strany a následnú dorážku už hosťujúci rýchlik poslal do bočnej siete.
     
    74
    Toni Kroos našiel v šestnástke Mullera, ktorý však hlavou zamieril iba mimo. Na strelu medzi tri žrde mu chýbalo pomerne veľa.
     
    73
    Mníchovčania sa predsa len dostávajú do tempa. Nie je však neskoro? Nasledovať bude rohový kop z pravej strany.
     
    72
    Následne to zo strednej vzdialenosti skúšal i Basti Schweinsteiger, ktorý však mieril iba tesne mimo.
     
    71
    Mníchovčania sa predsa len mohli ešte vrátiť do zápasu. Dvadsať minút by ešte mohlo byť dosť. Mandžukič však nedal. Akciu stredom ihriska rozbehol Mario Götze, ktorý si obhodil brániacu dvojicu BVB, loptu si následne vo vápne vymenil s Müllerom a z tohto všetkého mohol ťažiť Mario Mandžukič. Ten sa odpútal od Sokratisa, no z okraja malého vápna zamieril nepresne a trafil tak iba bočnú sieť.
     
    70
    Zdravotné nepríjemnosti sa nevyhli ani hosťom. Nejaké svalové zranenie hlási i Mats Hummels, ktorého na posledných dvadsať minút nahradí Manuel Friedrich.
     
    69
    Ihrisko opustí i druhý krídelník mníchovského Bayernu. Dole smeruje Arjen Robben, ktorého nahradí špílmacher Toni Kroos.
     
    68
    Z tribún Allianz Areny sa neraz ozýva i piskot. Predovšetkým z častí pozdĺž postranných čiar. Na toto priaznivci Roten zvyknutí nie sú.
     
    67
    Bayern začína opäť od vlastného brankára a akciu Mníchovčanov sprevádza rachot zo sektoru hostí. Ten sa pochopiteľne futbalom baví viacej.
     
    66
    Götze sa však proti svojim bývalým spoluhráčom maximálne trápi a nezmenila to ani jeho prihrávka na Mandžukiča, ktorú pokryl Hummels.
     
    65
    Zodpovednosť na seba zobral Marco Reus, ktorý však zasiahol iba mníchovský múr. BVB sa musí okamžite vrátiť späť.
     
    64
    Červení sa však budú musieť opäť brániť, pretože z nejakých dvadsiatich metrov sa bude rozohrávať priamy kop.
     
    63
    Fanúšikom Bayernu už bola predstavená i budúcoročná akvizícia Robert Lewandowski, ktorý na hracej ploche nahradil Jonasa Hofmanna.
     
    62
    Thomas Müller strelil ten rozhodujúci postupový gól do siete Manchestru United. Dnes však Bayern potrebuje výraznejší obrat.
     
    61
    Ribéry si o tom pochopiteľne myslel svoje. V situácii, keď jeho Bayern prehráva a on je stiahnutý už po hodine hry, sa mu nemožno čudovať.
     
    60
    Tretí najlepší futbalista planéty Franck Ribéry sa dnes nedokázal presadiť a na jeho miesto tak naskočí potenciálna spása Thomas Müller.
     
    59
    Bastian Schweinsteiger rozohrával štandardku z polovice ihriska. Basti tak činil narýchlo, čo sa príliš nepáčilo strelcovi tretieho gólu Hofmannovi. Ten mu skočil do centru, začo od Zwayera uvidel žltú kartu.
     
    58
    Pep Guardiola má o čom rozmýšľať. Jeho futbal dnes absolútne nefunguje a hostia rozoberajú jeho zverencov priamočiarosťou.
     
    56
    Dortmund dal gól!
    Ľahkovážna hra defenzívnej rady Bayernu ženie domácich k inkasovanému výprasku. Žlto-čierni už komfortne vedú o tri góly. Mats Hummels rozohrával až spred vlastnej šestnástky. Dlhý nákop však trestuhodne prepadol cez žalostnú stopérsku dvojicu červených a JONAS HOFMANN mohol postupovať sám na Raedera. Poskytnutú príležitosť pochopiteľne využil a zo šestnástky prekonal bezmocného náhradníka domácich.
     
    55
    Po ďalšom outovom vhadzovaní zaspal Javi Martínez. Lopta sa dostala až k Reusovi, ktorý si ju hodil na pravačku, no vystrelil iba do stredu.
     
    54
    Holandský krídelník centroval na hranicu pokutového bodu, kde loptu odvracal spoľahlivý kapitán žlto-čienych Kehl.
     
    53
    Pozor teraz na aktivitu domácich, ktorí na ľavej strane vybojovali rohový kop. Zahrávať ho bude Arjen Robben.
     
    52
    Príliš šťastný debut to pre mladého gólmana rozhodne nie je. Do inkasovaného gólu si totiž do lopty nestihol ani kopnúť.
     
    50
    Dortmund dal gól!
    Po rohovom kope Bayernu sa však skóre menilo na druhej strane! Center do šestnástky odvracal Hummels, Ribéry neudržal loptu v súboji s Durmom a Mkhitaryan sa po ľavej strane mohol rozbehnúť. Nejakých tridsať metrov otočil hru doprava na Aubameynga, ktorý z prvej nachystal šancu MARCOVI REUSOVI. Ten v sklze zakončoval z nejakých desiatich metrov presne k pravej žrdi. Strela síce nemala bohvieakú razanciu, no napriek tomu skončila až v sieti. Raeder si na loptu siahol, až keď ju vyťahoval bránky. Favorit prehráva už 0:2!
     
    49
    Pozor si však musel dať i Durm, ktorého na ľavej strane trápil Robben. Mladý bek hostí stihol odvrátiť aspoň na rohový kop.
     
    48
    Borussia ale tieto kolmice skúša a neraz sa jej to už oplatilo. Červení si na toto budú musieť dávať veľký pozor.
     
    47
    Dortmund sa ho hneď skraja druhej časti snažil ohroziť, no Aubameyang do šance vpustený nebol. Mkhitaryan mu prihrával do ofsajdu.
     
    46
    V Allianz Arene sa dejú veľké veci. Na druhý polčas už nevybehol Manuel Neuer, ktorého nahrádza 20-ročný debutant Lukas Raeder. Pre neho to nie je len prvý zápas za Bayern, ale i prvá šanca v kariére.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo jarného šlágra je za nami. Hravejší a lepší na lopte bol síce Bayern, no ďaleko nebezpečnejším mužstvom boli hráči BVB. Vyzdvihnúť treba predovšetkým ich pressing a defenzívnu činnosť, ktorá domácim znemožňuje dostať sa do hry. Prvopolčasové vedenie Borussie 1:0 je preto podľa môjho názoru zaslúžené.

    Či sa to bude v druhej polke meniť, to sa začneme dozvedať od 19:30.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Slušný Robbenov center opäť hľadal Manddžukiča, ktorý si však v súboji s Papastathopoulosom počínal nedovolene.
     
    43
    Robben prihrával pod seba na Rafinhu, ktorý z prvej hľadal Mandžukiča. Ten dostal loptu na hranici pokutového kopu, odkiaľ zakončoval iba do stredu bránky.
     
    42
    Hofmann si pri outovom vhadzovaní tentokrát nerozumel s nabiehajúcim Sahinom. Ten sa okamžite zasúva späť. Pri lopte však Neuer.
     
    41
    Jeho rozohrávky sa podujal Arjen Robben, ktorý však napálil iba do múru. Lopta mala síce dobrý smer, ale zasiahla hlavu tuším Hummelsa.
     
    40
    Francúzsky cár Ribéry však dokázal tentokrát vypracovať zaujímavý priamy kop, ktorý bude nasledovať z nejakých dvadsiatich metrov.
     
    39
    Francka Ribéryho na ľavej strane opäť uzavrela dvojica Großkreutz a Hofmann. Následne už Robben centroval iba na Kehla.
     
    38
    Ou, Pierre-Emerick Aubameyang v tesnom ofsajde. Keby sa mu podarilo pasci vyhnúť, mohol sa rútiť sám na Neuera.
     
    37
    Poliaca čiara. To je mantinel, ktorý sa Mníchovčanom len veľmi ťažko prekračuje. Pressing BVB znesie tie najprísnejšie kritériá.
     
    36
    Bayern opäť stroskotal už na polovici ihriska. Loptu vybojoval Durm, ktorý následne prenášal hru na Aubameyanga. Ten sa však nachádzal v ďalšom postavení mimo hru.
     
    35
    Z ľavého kraja šestnástky rozohrával Reus voľný kop. Jeho center letel na zadnú žrď, kde však dvojica Hummels a Kehl zakončovala z ofsajdu.
     
    34
    Ten rozohrával samotný tretí najlepší futbalista planéty, no jeho center letel iba na hlavu gréckeho stopéra Papastathopoulosa.
     
    33
    Po dlhšom čase sa o slovo prihlásil Franck Ribéry, ktorý na ľavej strane vybojoval rohový kop pre Bayern Mníchov.
     
    32
    Marco Reus v rohu ihriska pritlačil na Mandžukiča, ktorý získal aspoň vhadzovanie. Bayern však zostane vo vlastnom rohu ihriska. Čo tam však robil chorvátsky bombardér, to Vám nepoviem.
     
    31
    Ovplyvniť sa to snažil Mario Götze, ktorý si to hodil popred šestnástku hostí. Pohotovo ho však zastavil kapitán BVB Kehl.
     
    30
    Žlto-čierna defenzíva zatiaľ veľa práce rozhodne nemala a to je za nami už polhodina hracieho času. Kombinácie Bavorov zväčša končia už pri trojuholníku Sahin-Kehl-Mkhitaryan.
     
    29
    Basti Schweinsteiger prihrával doľava na Alabu, ktorý sa z prvej snažil vysunúť Mandžukiča. Pred ním však na výbornú pracoval Sokratis.
     
    28
    Červeným sa s veľkými problémami, ale predsa podarilo vyrovnať s tlakom BVB a opäť tak majú kúsok priestoru na kombináciu.
     
    27
    Mníchovčania opäť stiahnutí až pred vlastnú šestnástku. Pri lopte je Manuel Neuer a nespokojní priaznivci opäť bučia.
     
    26
    Červení zatiaľ zápasia s koncentráciou na dnešné stretnutie. Na ľavej strane sa nepresadil David Alaba, hrať môžu opäť Vestfálci.
     
    25
    Prácu mal opäť i Manuel Neuer, ktorý vybehol proti dlhej Durmovej prihrávke. Aubameyang sa však predsa len nachádzal v ofsajde.
     
    24
    Bayern sa však naďalej tráp a z tribún sa začína ozývať i piskot. V lige už Bavori dvakrát v rade nevyhrali, na čo ich priaznivci zvyknutí neboli.
     
    23
    Domáca opora vyrazila na rohový kop, ktorý znovu rozohral Marco Reus. Jeho center do vápna však úspech nepriniesol.
     
    22
    Dortmund ale pokračuje v aktívnej fáze stretnutia a Neuer bol opäť prinútený k zákroku. Na ľavom okraji šestnástky si loptu prebral Marco Reus, ktorý sa šikovne zbavil brániaceho Rafinhu a následne sa pokúsil zaskočiť i domácu brankársku stálicu. Reusov pokus smeroval presne pod brvno, no Neuer stihol včas vyraziť nad bránku. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    20
    Dortmund dal gól!
    Doteraz suverénny Bayer Mníchov zaspal pri outovom vhadzovaní BVB, čo sa hosťom okamžite podarilo využiť. Na pravej strane vhadzoval loptu Hofmann, ktorý si pre rozohrávku vybral Aubameyanga. Ten zľahka priťukol Reusovi, ktorý prízemnou prihrávkou našiel osamoteného HENRIKHA MKHITARYANA, ktorý parádnou krížnou strelou z desiatich metrov otvára skóre. Do lopty sa síce hádzal Rafinha, Javi Martínez a pochopiteľne i Neuer, no na ceste do siete jej nezabránili. Bayern bude musieť zvýšiť otáčky!
     
    19
    Domáci rozohrali roh prostredníctvom signálu. Prízemný center smeroval na Götzeho, ktorý však napálil iba hlavu padajúceho Hummelsa.
     
    18
    Obrovská chyba Durma mohla prísť hostí draho. Loptu totiž pustil na unikajúceho Robbena, ktorý však zaváhal a nemecký bek stihol odvrátiť aspoň na rohový kop.
     
    17
    Mníchovčania zatiaľ nenabrali potrebné tempo, ktorým by hostí rozhodili z konceptu. Žlto-čierni sa zatiaľ stíhajú presúvať.
     
    16
    Bayern zatiaľ drží loptu v 73 percentách hracieho času. Pohrozil však iba vďaka priamemu kopu v podaní Alabu.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak hráme bez gólov a naďalej čakáme i na prvú vážnejšiu príležitosť najatraktívnejšieho stretnutia jari.
     
    14
    Z niečo vyše dvadsiatich metrov rozohrával ľavý bek Alaba, ktorý sa síce do lopty oprel, ale tá letela len tesne mimo ľavej žrde.
     
    13
    Pozor teraz pred šestnástku Dortmundu, kde sa chystá priamy kop červených. Ten nasleduje po faule kapitána Kehla.
     
    12
    Sympatické ale je, že i hosťom sa konečne podarilo pohroziť. Značne oslabená Borussia dnes môže len prekvapiť.
     
    11
    Následnú štandardku rozohrával Reus, ktorý centroval na zadnú žrď. Tam však vzlietol iba mníchovský gólman Manuel Neuer.
     
    10
    Pierre-Emerick Aubameyang na ľavej strane prevetral Javiho Martíneza, ktorý mu nestíhal a na okraji šestnástky ho musel zozadu stiahnuť na zem. Felix Zwayer odpovedal žltou kartou.
     
    10
    Manuel Neuer si zahral i tridsať metrov od bránky, kam vybehol na Sahinovu prihrávku Aubameyangovi. Domácej stálici sa to vyplatilo.
     
    9
    Lopta sa až príliš často ocitá u brankára Neuera. Za toto sa v minulosti často pískalo. Dnes je ale (žiaľ) iná doba.
     
    8
    Bavori zostávajú verní svojej kombinácii, ktorá sa orientuje na vlastnú polovicu ihriska. Borussia zatiaľ stačí pressovať.
     
    7
    Mníchovčanom sa tak po prvýkrát podarilo rozložiť defenzívu hostí. Neprávom ich zastavil až postranný rozhodca Pelgrim.
     
    6
    No a tento štýl už domácim vyhovoval o niečo viacej. Po krásnej kombinácii vysúval Robben Gotzeho, no ten podľa rozhodcu vybiehal z ofsajdu. Jeho verdikt bol však nesprávny. Situáciu každopádne vyriešil Weidenfeller.
     
    5
    Bayern sa namiesto priamočiarejších pokusov tentokrát snaží presadiť typickejšou postupnou rozohrávkou z vlastnej polovice.
     
    4
    Ribéry už do tretice pokazil, keď prihral iba na Kehla. Ten sa okamžite pokúšal vysunúť Aubameyanga, no kolmica až naňho neprešla.
     
    3
    Francka Ribéryho si na pravej strane zobral na starosť tentokrát Nuri Sahin, ktorý si však na polke ihriska počínal nedovolene.
     
    2
    K prvému útočnému výpadu sa na ľavej strane odhodlal Ribéry, pred ktorým však pozorne zavrel priestor Kevin Großkreutz.
     
    1
    Výkop stretnutia obstaral Bayern Mníchov, ktorý nastupuje v tradičnej červenej sade dresov. Borussia v žlto-čiernom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Dante, Alaba – Lahm (C), Schweinsteiger – Robben, Götze, Ribéry – Mandžukič
    Náhradníci: Raeder – Van Buyten, C. Pizarro, J. Boateng, T. Müller, Højbjerg, T. Kroos
    Manažér: Pep Guardiola

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl (C), Şahin – Hofmann, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – M. Friedrich, R. Lewandowski, Jojič, Kirch, Schieber, Piszczek
    Manažér: Jürgen Klopp

    Rozhodca: Felix Zwayer – M. Borsch, M. Pelgrim – J. Drees.
     
    Vitajte v Allianz Arene, kde nás čaká šláger 30. kola nemeckej Bundesligy.

    Ono, jednalo by sa zrejme aj o šláger celej jari, avšak na to je už trochu neskoro. Bayern je už pár týždňov oficiálnym kráľom nemeckého futbalu, čo mierne uberá náboj tomuto stretnutiu. Žiadna priateľská oťukávačka nás však rozhodne nečaká.
    Sláva, česť, prestíž, odplata, fanúšikovia či niekoľko vzájomne prepletených postáv minulosti... to všetko by nám malo zabezpečiť vzrušujúce mníchovské minúty.

    Tabuľkové postavenie:

    1. Bayern M.: 25 – 3 – 1; skóre 82:17; body 78
    2. Dortmund: 18 – 4 – 7; skóre 64:32; body 58

    Forma:

    Bayern M.: V – P – R – R – V – V
    Dortmund: V – V – P – V – R – V

    O majstrovskom titule pre Bayern Mníchov sa už rozhodlo pomerne dávno. Počas celého ročníka bol totiž absolútne dominantný. „Na papieri" to dostal 25. marca, kedy bolo na pláne len 27. kolo. Bavori sa tak postarali o rýchlostný rekord nemeckej Bundesligy. Následne však Mníchovčania akoby poľavili. Prišli remízy s Hoffenheimom (3:3) a následne i na Old Trafford (Manchester United 1:1). Všetko to vyvrcholilo počas minulého víkendu.
    Bayern prehrou v Augsburgu ukončil 53-zápasovú a takmer poldruharočnú ligovú neporaziteľnosť! Jediným ospravedlnením zostával postup cez Manchester United, čo sa po výsledku 3:1 i podarilo. Červení teraz potrebujú odštartovať novú ligovú sériu a proti komu ju načať skorej, než proti Dortmundu.

    Ten si v utorňajšej odvete Ligy majstrov získal srdcia fanúšikov, keď sa nepoddal ani po madridskom výprasku 0:3. Doma nastúpilo iné BVB, ktoré Pusinkám nič nedarovalo. Nechýbalo veľa a radovať sa mohli práve žlto-čierni. Víťazstvo 2:0 však na postup nestačilo. Víťazný Real Madrid sa v semifinále Champions League stretne práve s Bayernom Mníchov.
    Borussia však smútiť nemusí, pretože jedna vzájomná konfrontácia sa chystá v nemeckom pohári. Tam sa obe mužstvá nachádzajú v semifinále. DFB-Pokal je poslednou trofejou, ktorú môžu Vestfálci získať. Stretnutia sa hrajú už tento utorok, respektíve stredu. Dnešné stretnutie však BVB kvôli tomu nevypustí. Posilniť by ich mohla bilancia na cudzích ihriskách. Vonku totiž Borussia odohrala o jedno stretnutie menej, no získala tam rovnaký počet bodov.

    Vzájomné zápasy:

    23.11.2013; Dortmund – Bayern 0:3
    (Götze, Robben, T. Müller)

    27.07.2013; Dortmund – Bayern 4:2 (Superpokal)
    (2x Reus, van Buyten (VG), Gündogan – 2x Robben)

    25.05.2013; Dortmund – Bayern 1:2 (finále LM)
    (Gündogan – Mandžukič, Robben)

    04.05.2013; Dortmund – Bayern 1:1
    (Großkreutz – M. Gómez)

    27.02.2013; Bayern – Dortmund 1:0 (ŠF/DFB-Pokal)
    (Robben)

    01.12.2012; Bayern – Dortmund 1:1
    (T. Kroos – Götze)

    V dvoch sezónach po sebe (2010-2012) sa Borussii Dortmund podarilo vyhrať všetkých päť vzájomných konfrontácii.
    V ostatných dvoch ročníkoch však dominuje Bayern.
    V posledných siedmich stretnutiach prehral len raz a taktiež sa radoval i v minuloročnom finále LM (Wembley 2:1).

    Absencie:

    Domácim dnes budú chýbať zranení: Thiago Alcântara, Badstuber, Contento, Shaqiri i náhradný gólman Tom Starke.

    Rovnako zaujímavý menoslov nás čaká i na druhej strane: Blaszczykowski, Gündogan, Subotič, Schmelzer a Sven Bender.

    Favorita dnešného stretnutia by som videl na strane domácich Bavorov. Mníchovčania dnes svoje opory určite šetriť nebudú a pokúsia sa vrátiť späť na víťaznú vlnu. Ambiciózna Borussia sem však rozhodne nepríde na výlet a pokúsi sa to favoritovi strpčiť. Podarí sa jej nadviazať na heroický výkon z odvety proti Realu?
    Odpoveď na to nám dá nasledujúcich 90 minút, ktorými Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 20. Mkhitaryan, 50. Reus, 56. Hofmann

    Karty:   10. Martínez (BAY), 81. Kroos (BAY) – 59. Hofmann (DOR), 83. Mkhitaryan (DOR)   90+1. Rafinha (BAY)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Dante, Alaba – Lahm (C), Schweinsteiger – Robben, Götze, Ribéry – Mandžukič
    Náhradníci: Raeder – Van Buyten, C. Pizarro, J. Boateng, T. Müller, Højbjerg, T. Kroos
    Manažér: Pep Guardiola

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl (C), Şahin – Hofmann, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – M. Friedrich, R. Lewandowski, Jojič, Kirch, Schieber, Piszczek
    Manažér: Jürgen Klopp

    Rozhodca: Felix Zwayer – M. Borsch, M. Pelgrim – J. Drees