Freiburg – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 2:1 (kon.) | Mainz – Brémy 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Norimberk 4:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 12.04.2014, 18:30 • Allianz-Arena (Mníchov) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    56
    Dortmund dal gól!
    Ľahkovážna hra defenzívnej rady Bayernu ženie domácich k inkasovanému výprasku. Žlto-čierni už komfortne vedú o tri góly. Mats Hummels rozohrával až spred vlastnej šestnástky. Dlhý nákop však trestuhodne prepadol cez žalostnú stopérsku dvojicu červených a JONAS HOFMANN mohol postupovať sám na Raedera. Poskytnutú príležitosť pochopiteľne využil a zo šestnástky prekonal bezmocného náhradníka domácich.
     
    50
    Dortmund dal gól!
    Po rohovom kope Bayernu sa však skóre menilo na druhej strane! Center do šestnástky odvracal Hummels, Ribéry neudržal loptu v súboji s Durmom a Mkhitaryan sa po ľavej strane mohol rozbehnúť. Nejakých tridsať metrov otočil hru doprava na Aubameynga, ktorý z prvej nachystal šancu MARCOVI REUSOVI. Ten v sklze zakončoval z nejakých desiatich metrov presne k pravej žrdi. Strela síce nemala bohvieakú razanciu, no napriek tomu skončila až v sieti. Raeder si na loptu siahol, až keď ju vyťahoval bránky. Favorit prehráva už 0:2!
     
    20
    Dortmund dal gól!
    Doteraz suverénny Bayer Mníchov zaspal pri outovom vhadzovaní BVB, čo sa hosťom okamžite podarilo využiť. Na pravej strane vhadzoval loptu Hofmann, ktorý si pre rozohrávku vybral Aubameyanga. Ten zľahka priťukol Reusovi, ktorý prízemnou prihrávkou našiel osamoteného HENRIKHA MKHITARYANA, ktorý parádnou krížnou strelou z desiatich metrov otvára skóre. Do lopty sa síce hádzal Rafinha, Javi Martínez a pochopiteľne i Neuer, no na ceste do siete jej nezabránili. Bayern bude musieť zvýšiť otáčky!

    Erik Farkaš

    Góly: 20. Mkhitaryan, 50. Reus, 56. Hofmann

    Karty:   10. Martínez (BAY), 81. Kroos (BAY) – 59. Hofmann (DOR), 83. Mkhitaryan (DOR)   90+1. Rafinha (BAY)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Dante, Alaba – Lahm (C), Schweinsteiger – Robben, Götze, Ribéry – Mandžukič
    Náhradníci: Raeder – Van Buyten, C. Pizarro, J. Boateng, T. Müller, Højbjerg, T. Kroos
    Manažér: Pep Guardiola

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl (C), Şahin – Hofmann, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – M. Friedrich, R. Lewandowski, Jojič, Kirch, Schieber, Piszczek
    Manažér: Jürgen Klopp

    Rozhodca: Felix Zwayer – M. Borsch, M. Pelgrim – J. Drees