Freiburg – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 2:1 (kon.) | Mainz – Brémy 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Norimberk 4:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 12.04.2014, 18:30 • Allianz-Arena (Mníchov) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Toto je zbytočné, toto je zbytočné a dohrávať budeme i bez Rafinhu, ktorý nezmyselne zoskratoval. Zozadu najskôr fauloval Mkhitaryana, ktorému čo-to pridal i po odpískaní. Nezaobišlo sa to ani bez úderu do Arméncovej tváre, začo domáci pravý bek ide pod sprchy.
     
    90
    A ešte jedna príležitosť pre Bayern, ktorá však gólom taktiež nekončí. Thomas Müller zahral výborne chrbtom, vďaka čomu sa mu podarilo pripraviť pôdu pre Götzeho. Ten sa prekľučkoval až do šestnástky, odkiaľ sa snažil prestreliť Weidenfelllera. Ten však napriek zahustenej šestnástke stihol zareagovať, vyhliadať si loptu a Götzeho strelu i s námahou vyraziť preč.
     
    84
    Mníchovský Bayern sa konečne dočkal gólovej radosti, no korekcia stavu sa napokon nekoná. Presný Kroosov center našiel na hranici malého vápna Maria Mandžukiča, ktorý presnou hlavičkou k žrdi prekonal Weidenfellera. Chorvátova radosť však dlho netrvala, pretože sa nachádzal v postavení mimo hru. Ako však ukázal opakovaný záber, o ofsajd sa nejednalo a skóre tak malo vyzerať 1:3.
     
    83
    Henrikh Mkhitaryan si na okraji šestnástky pomáhal nedovolene, keď zozadu stiahol Müllera. Aj v jeho prípade sa to obišlo so žltou kartou.
     
    81
    Toni Kroos si narozdiel od Sokratisa už čisto nepočínal, keď na polovici ihriska zozadu sekol unikajúceho Miloša Jojiča. Zwayer nemal na výber, než tasiť žltú kartu.
     
    77
    Pierre-Emerick Aubameyang sa týmto momentom s dnešným stretnutím definitívne rozlúčil. V závere ho nahradí Srb Miloš Jojič.
     
    76
    Borussia Dortmund mohla pridať i štvrtý gól v sieti domácich! Nuri Sahin vymyslel nádherný pas na unikajúceho Aubameyanga, ktorému Alaba nestíhal a ofenzívny univerzál z Gabunu sa dostal až do šestnástky. Z jej kraja sa pokúsil zaskočiť Raedera, ktorý vyrážal do strany a následnú dorážku už hosťujúci rýchlik poslal do bočnej siete.
     
    71
    Mníchovčania sa predsa len mohli ešte vrátiť do zápasu. Dvadsať minút by ešte mohlo byť dosť. Mandžukič však nedal. Akciu stredom ihriska rozbehol Mario Götze, ktorý si obhodil brániacu dvojicu BVB, loptu si následne vo vápne vymenil s Müllerom a z tohto všetkého mohol ťažiť Mario Mandžukič. Ten sa odpútal od Sokratisa, no z okraja malého vápna zamieril nepresne a trafil tak iba bočnú sieť.
     
    70
    Zdravotné nepríjemnosti sa nevyhli ani hosťom. Nejaké svalové zranenie hlási i Mats Hummels, ktorého na posledných dvadsať minút nahradí Manuel Friedrich.
     
    69
    Ihrisko opustí i druhý krídelník mníchovského Bayernu. Dole smeruje Arjen Robben, ktorého nahradí špílmacher Toni Kroos.
     
    63
    Fanúšikom Bayernu už bola predstavená i budúcoročná akvizícia Robert Lewandowski, ktorý na hracej ploche nahradil Jonasa Hofmanna.
     
    60
    Tretí najlepší futbalista planéty Franck Ribéry sa dnes nedokázal presadiť a na jeho miesto tak naskočí potenciálna spása Thomas Müller.
     
    59
    Bastian Schweinsteiger rozohrával štandardku z polovice ihriska. Basti tak činil narýchlo, čo sa príliš nepáčilo strelcovi tretieho gólu Hofmannovi. Ten mu skočil do centru, začo od Zwayera uvidel žltú kartu.
     
    56
    Dortmund dal gól!
    Ľahkovážna hra defenzívnej rady Bayernu ženie domácich k inkasovanému výprasku. Žlto-čierni už komfortne vedú o tri góly. Mats Hummels rozohrával až spred vlastnej šestnástky. Dlhý nákop však trestuhodne prepadol cez žalostnú stopérsku dvojicu červených a JONAS HOFMANN mohol postupovať sám na Raedera. Poskytnutú príležitosť pochopiteľne využil a zo šestnástky prekonal bezmocného náhradníka domácich.
     
    50
    Dortmund dal gól!
    Po rohovom kope Bayernu sa však skóre menilo na druhej strane! Center do šestnástky odvracal Hummels, Ribéry neudržal loptu v súboji s Durmom a Mkhitaryan sa po ľavej strane mohol rozbehnúť. Nejakých tridsať metrov otočil hru doprava na Aubameynga, ktorý z prvej nachystal šancu MARCOVI REUSOVI. Ten v sklze zakončoval z nejakých desiatich metrov presne k pravej žrdi. Strela síce nemala bohvieakú razanciu, no napriek tomu skončila až v sieti. Raeder si na loptu siahol, až keď ju vyťahoval bránky. Favorit prehráva už 0:2!
     
    46
    V Allianz Arene sa dejú veľké veci. Na druhý polčas už nevybehol Manuel Neuer, ktorého nahrádza 20-ročný debutant Lukas Raeder. Pre neho to nie je len prvý zápas za Bayern, ale i prvá šanca v kariére.
     
    22
    Dortmund ale pokračuje v aktívnej fáze stretnutia a Neuer bol opäť prinútený k zákroku. Na ľavom okraji šestnástky si loptu prebral Marco Reus, ktorý sa šikovne zbavil brániaceho Rafinhu a následne sa pokúsil zaskočiť i domácu brankársku stálicu. Reusov pokus smeroval presne pod brvno, no Neuer stihol včas vyraziť nad bránku. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    20
    Dortmund dal gól!
    Doteraz suverénny Bayer Mníchov zaspal pri outovom vhadzovaní BVB, čo sa hosťom okamžite podarilo využiť. Na pravej strane vhadzoval loptu Hofmann, ktorý si pre rozohrávku vybral Aubameyanga. Ten zľahka priťukol Reusovi, ktorý prízemnou prihrávkou našiel osamoteného HENRIKHA MKHITARYANA, ktorý parádnou krížnou strelou z desiatich metrov otvára skóre. Do lopty sa síce hádzal Rafinha, Javi Martínez a pochopiteľne i Neuer, no na ceste do siete jej nezabránili. Bayern bude musieť zvýšiť otáčky!
     
    10
    Pierre-Emerick Aubameyang na ľavej strane prevetral Javiho Martíneza, ktorý mu nestíhal a na okraji šestnástky ho musel zozadu stiahnuť na zem. Felix Zwayer odpovedal žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 20. Mkhitaryan, 50. Reus, 56. Hofmann

    Karty:   10. Martínez (BAY), 81. Kroos (BAY) – 59. Hofmann (DOR), 83. Mkhitaryan (DOR)   90+1. Rafinha (BAY)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Dante, Alaba – Lahm (C), Schweinsteiger – Robben, Götze, Ribéry – Mandžukič
    Náhradníci: Raeder – Van Buyten, C. Pizarro, J. Boateng, T. Müller, Højbjerg, T. Kroos
    Manažér: Pep Guardiola

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl (C), Şahin – Hofmann, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – M. Friedrich, R. Lewandowski, Jojič, Kirch, Schieber, Piszczek
    Manažér: Jürgen Klopp

    Rozhodca: Felix Zwayer – M. Borsch, M. Pelgrim – J. Drees