Freiburg – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 2:1 (kon.) | Mainz – Brémy 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Norimberk 4:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 12.04.2014, 18:30 • Allianz-Arena (Mníchov) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    V Allianz Arene je dobojované. Stretnutie skončilo prekvapivým, ale rozhodne nie nezaslúženým výsledkom. Dortmund dokonale predviedol, ako sa má hrať proti Bayernu. Pozorná defenzíva, vysoký pressing a chladnokrvnosť v protiútokoch. To bol dnes recept BVB. Žlto-čierni tak poistili svoju pozíciu na druhom mieste nemeckej Bundesligy a s veľkým očakávaním už vyzerajú ďalší ročník.Takáto Borussia by kľudne mohla závodiť o titul.

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť. (20:27:14)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Toto je zbytočné, toto je zbytočné a dohrávať budeme i bez Rafinhu, ktorý nezmyselne zoskratoval. Zozadu najskôr fauloval Mkhitaryana, ktorému čo-to pridal i po odpískaní. Nezaobišlo sa to ani bez úderu do Arméncovej tváre, začo domáci pravý bek ide pod sprchy.
     
    90
    A ešte jedna príležitosť pre Bayern, ktorá však gólom taktiež nekončí. Thomas Müller zahral výborne chrbtom, vďaka čomu sa mu podarilo pripraviť pôdu pre Götzeho. Ten sa prekľučkoval až do šestnástky, odkiaľ sa snažil prestreliť Weidenfelllera. Ten však napriek zahustenej šestnástke stihol zareagovať, vyhliadať si loptu a Götzeho strelu i s námahou vyraziť preč.
     
    89
    Ten odpálil až na rohový kop, ktorý však taktiež nebezpečie pre Weidenfellera nepriniesol. Rezultát 0:3 tak zrejme bude už i konečným výsledkom.
     
    88
    Thomas Müller sa stihol postarať o rozruch, keď po pravej strane vnikol do vápna. Jeho prízemný center pred bránku však spacifikoval Friedrich.
     
    87
    Pretiahnutý center do vápna si však našiel iba hlavu Javiho Martíneza, ktorý bez väčších ťažkostí poslal loptu do bezpečia.
     
    86
    Prísť môže i štvrtý zásah v Raederovej svätyni. Kopať sa totiž bude ďalší rohový kop z pravej strany žlto-čiernych.
     
    85
    Je to však každopádne jedno. Tri body už takmer určite poputujú do Vestfálska. To je pre Kloppovych zverencov najdôležitejšie.
     
    84
    Mníchovský Bayern sa konečne dočkal gólovej radosti, no korekcia stavu sa napokon nekoná. Presný Kroosov center našiel na hranici malého vápna Maria Mandžukiča, ktorý presnou hlavičkou k žrdi prekonal Weidenfellera. Chorvátova radosť však dlho netrvala, pretože sa nachádzal v postavení mimo hru. Ako však ukázal opakovaný záber, o ofsajd sa nejednalo a skóre tak malo vyzerať 1:3.
     
    83
    Henrikh Mkhitaryan si na okraji šestnástky pomáhal nedovolene, keď zozadu stiahol Müllera. Aj v jeho prípade sa to obišlo so žltou kartou.
     
    82
    Domácim sa skutočne nedarí a ak toto sleduje predstavenstvo Realu Madrid, tak si môže mädliť ruky.
     
    81
    Toni Kroos si narozdiel od Sokratisa už čisto nepočínal, keď na polovici ihriska zozadu sekol unikajúceho Miloša Jojiča. Zwayer nemal na výber, než tasiť žltú kartu.
     
    80
    Dlhá lopta mala v šestnástke nájsť Mandžukiča, ktorého si však pozorne postrážil grécky stopér Papastathopoulos.
     
    79
    Fanúšikovské kotle sa naďalej prekrikujú, no i vzhľadom na výsledok majú značnú prevahu priaznivci odetí do žlto-čiernej.
     
    78
    Bayern sa po tých minútkach nádeje opäť spúšťa do apatie a BVB si môže stretnutie z chuti užívať. Do konca už necelá štvrťhodina.
     
    77
    Pierre-Emerick Aubameyang sa týmto momentom s dnešným stretnutím definitívne rozlúčil. V závere ho nahradí Srb Miloš Jojič.
     
    76
    Borussia Dortmund mohla pridať i štvrtý gól v sieti domácich! Nuri Sahin vymyslel nádherný pas na unikajúceho Aubameyanga, ktorému Alaba nestíhal a ofenzívny univerzál z Gabunu sa dostal až do šestnástky. Z jej kraja sa pokúsil zaskočiť Raedera, ktorý vyrážal do strany a následnú dorážku už hosťujúci rýchlik poslal do bočnej siete.
     
    74
    Toni Kroos našiel v šestnástke Mullera, ktorý však hlavou zamieril iba mimo. Na strelu medzi tri žrde mu chýbalo pomerne veľa.

    Erik Farkaš

    Góly: 20. Mkhitaryan, 50. Reus, 56. Hofmann

    Karty:   10. Martínez (BAY), 81. Kroos (BAY) – 59. Hofmann (DOR), 83. Mkhitaryan (DOR)   90+1. Rafinha (BAY)


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Dante, Alaba – Lahm (C), Schweinsteiger – Robben, Götze, Ribéry – Mandžukič
    Náhradníci: Raeder – Van Buyten, C. Pizarro, J. Boateng, T. Müller, Højbjerg, T. Kroos
    Manažér: Pep Guardiola

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl (C), Şahin – Hofmann, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – M. Friedrich, R. Lewandowski, Jojič, Kirch, Schieber, Piszczek
    Manažér: Jürgen Klopp

    Rozhodca: Felix Zwayer – M. Borsch, M. Pelgrim – J. Drees