Barys – Jekaterinburg 5:4 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Vladivostok 5:3 (kon.) | Ufa – Novgorod 0:1 (kon.)
Kazaň – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Barys Nur-Sultan
5:4 (1:1, 2:2, 1:1 - 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
Nedeľa 09.03.2014, 12:00 • Dvorec sporta Kazachstan • Play-off KHL
Partner:
     
    Vážení športoví priatelia, v predlžení to bolo poriadne horúce! Najprv mohol už v 66. minúte rozhodnúť Žailauov, no hlavný rozhodca za pomoci videorozhodcu tento gól neuznal!

    Stav série je tak 2:0 pre Barys, no oba domáce zápasy boli veľmi tesné. Možno bolo šťastie naklonené práve na stranu domácich.

    Séria pokračuje už v utorok na ľade Jekaterinburgu a v stredu sa taktiež bude bojovať v Jekaterinburgu. My Vám samozrejme tieto zápasy, ako aj tie ďalšie prinesieme v textových prenosoch.

    Ja sa zatiaľ s Vami lúčim a želám príjemný zvyšok nedele.
    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch KHL! (15:18:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    77:41
    Barys Astana dala gól!
    Domáci konečne rozhodli tento zápas! Barker vypálil od modrej čiary, keď hľadal na teč Boyda, ktorý však len posunul po zblokovaní od súpera MIKOVI LUNDINOVI, ktorý pohotovo z tesnej blízkosti zakončil do prázdnej brány!
    Asistenciu si pripísal Dustin Boyd a Cam Barker.
     
    77:15
    Cam Barker okamžite po buly strieľal ťahom, no jeho projektil gólman Kovář zneškodnil svojou vyrážačkou.
     
    77:09
    Nigel Dawes bol tvrdo poslaný k zemi po strele od svojho spoluhráča a za to ide Nikita Tramkin na dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    76:44
    Dmitrij Upper strieľal od modrej čiary švihom, no z tejto pozície sa mu to nepodarilo ako chcel, pretože trafil len zadný mantinel.
     
    76:33
    Iľja Arkalov sa snažil zakončiť, no z medzikružia sa mu to nepodarilo, pretože Jeremejev si bol pri zákroku stopercentne istý.
     
    76:07
    Kovář efektívne rozohral puk spoza brány na hokejky svojich spoluhráčov, ktorí môžu pokračovať v útočnej akcii.
     
    74:56
    Bochenski sa snažil pokúsť o samostatný únik no proti dvojici obrancov Avtomobilistu Jekaterinburg sa mu nepodarilo uspieť.
     
    74:24
    Rudenko zakončoval z ľavej strany, no svojou strelou nedokázal prekvapiť opäť pozorného Kovářa v bráne, ktorý teraz poľahky vyrazil puk do rohu ľadovej plochy.
     
    73:52
    Jakub Kovář je opäť neprekonateľný! Zlikvidoval strelu od Rudenka a aj následnú dorážku od Starčenka. V týchto chvíľach je to muž Jekaterinburgu!
     
    73:07
    Ďalšia možnosť pre domácich! Antropov získal puk na modrej čiare a ponúkol ho ešte Rudenkovi, no ten z ťažkého uhla už nemal veľa priestoru a Kovář prikryl puk!
     
    72:48
    Malykin sa snažil nájsť svojho spoluhráča z útoku Černova, no ten bol obsadený a nedokázal prihrávku zachytiť.
     
    72:03
    Obrovská šanca pre Barys Astana! Bochenski strieľal z ľavej strany. Kovář vyrazil pred seba, kde už stál Dustin Boyd, no ten nedokázal cez ležiaceho Kovářa dopraviť puk do prázdnej brány! Kovář tentokrát vytiahol neuveriteľný zákrok lapačkou!
     
    71:57
    Mike Lundin tvrdo strieľal od modrej čiary, no jeho delovku Kovář dobre videl a zneškodnil ju svojou lapačkou. Následne sa vhadzuje po jeho pravej ruke.
     
    71:39
    Vyglazov to skúšal ďalekonosne, no od červenej čiary trafil len priestor mio brány.
     
    70:45
    Hráčom Avtmobilistu sa nepodarilo presadiť sa v útoku a skúšali to domáci, no ani tí sa nedokázali ukázať.
     
    70:25
    Hostia zachytili nepresnú rozohrávku od Astany a pokračujú novou útočnou akciou dopredu.
     
    69:57
    Semjonov vypálil od modrej čiary, no podarilo sa mu nastreliť len protihráčov stojacich pred ním, ktorí puk vyrazili do bezpečia.
     
    69:48
    Aj Nigel Dawes sa dostal do samostatného zakončenia, keď si v medzikruží spracoval výbornú prihrávku od Bochenskeho, no svojím zakončením trafil len zadný mantinel!
     
    69:22
    Mike Lundin ešte pred striedaním stihol získať puk na svoju hokejku a odovzdal ho svojím spoluhráčom na obrannú modrú čiaru.
     
    68:49
    Od modrej čiary vypálil Gorbunov, no jeho strela však bola nepresná a trafila len sklenenú časť zadného mantinelu.
     
    68:37
    Do samostatného únika sa dostal aj Dmitrij Upper, no jeho blafák dokázal Kovář skvelo prečítať a zasiahol svojím pravým betónom!
     
    67:58
    Konstantin Rudenko mal ďalšiu možnosť na gól! Spomedzi kruhov vyslal prudkú strelu švihom, no Kovář perfketne likvidoval a vyrazil do rohu ľadovej plochy.
     
    67:04
    Vilkund získal puk za bránou, no následne sa mu nepodarilo pretlačiť cez dvojicu obrancov Astany.
     
    Gól neplatí!
     
    V aréne sa stále čaká na verdikt hlavného arbitra.
     
    65:31
    K puku sa na modrej čiare dostal Konstantin Rudenko, ktorý sa posunul do medzikružia odkiaľ príklepom vypálil, no jeho strela smerovala len na Kovářovu vyrážačku.
     
    65:21
    Lewandowski sa teraz preukázal aj v obrane, keď čistým bodyčekom odstavil od puku útočníka Rudenka na ľavej strane, ktorý sa pokúšal o rýchly útok.
     
    64:20
    Talgat Žailauov hľadal pred bránou spoluhráča Nigela Dawesa, no ten bol obsadený a nedokázal v tomto rozpoložení puk spracovať.
     
    64:07
    Andrej Gavrilin sa dostal na vrchol pravého kruhu. Odtiaľ len z otočky nahodil na bránu, no letiaci puk zblokovali hosťujúci obrancovia na ochrannú sieť.
     
    63:41
    Gólman Vitalij Jeremejev len nakrátko rozohral Grebenščikovi, ktorý zakladal novú útok svojho tímu.
     
    62:38
    Nikita Vyglazov vybjoval puk a následne ho poslal na modrú čiaru Tramkinovi, ktorý bezkompromisne vypálil, no jeho delovka však smerovala mimo brány Astany.
     
    61:54
    Eduard Lewandowski vypálil z medzikružia, no svojou svižnou strelou sa mu nepodarilo zaskočiť gólmana Jeremejeva, ktorý puk dopravil do rohu klziska.
     
    61:26
    Konstantin Rudenko napriahol na ľavom krídle a vyslal tvrdú strelu, ku ktorej sa následne dostal Starčenko, no arbitri strentutia museli prerušiť hru, pretože Litvinenko nebezpečne narazil do Kovářa a zhodil mu masku. Teraz je však všetko v poriadku a hra pokračuje vhadzovaním po Kovářovej ľavici!
     
    60:47
    Jevgenij Fjodorov šikovne bekhendom vystrelil spomedzi kruhov, no nepodarilo sa mu prekvapiť pozorného Jeremejeva v bráne.
     
    60:18
    Lundin vyhodil puk až ku Kovářovi, ktorý ho pre istotu prikryl pred číhajúcim Nigelom Dawesom, ktorý pohotovo prikorčuľoval.
     
    60:10
    Na vhadzovaní boli úspešní hostia, ktorým sa okamžite podarilo dostať do útočného pásma, no tam už boli lepší domáci.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Štatistiky po 60 minútach hry:
    Strely na bránu – 29:36
    Vyhraté vhadzovania – 34:29
    Úspešnosť presiloviek – 0/5 : 2/3
    Úspešnosť brankárov – 88,89% : 86,21%
     
    V tretej tretine sa podarilo domácim dostať sa do vedenia zásluhou Bochenskeho v 47. minúte. Vyzeralo to tak, že Astana si ustráži jednogólový náskok, no hostia boli čoraz aktívnejší a podarilo sa im streliť aj vyrovnávajúci gól počas presilovej hry, necelé 4 minúty do konca z hokejky Megalinskeho.

    Zápas je opäť veľmi vyrovnaný ako tomu bolo včera, preto je aj stav stretnutia 4:4. Predĺženie by malo byť zahájené približne o 14:35.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:53
    Domáci sa snažili ešte o záverečný prienik, no hosťujúca defenzíva im v tom zabránila.
     
    59:25
    Megalinskij teraz len nahadzoval puk do útočného pásma z priestora medzi červenou a modrou čiarou. Trafil pleksisklo.
     
    58:45
    Vitalij Jeremejev teraz musel prikryť puk pred dvojicou číhajúcich protihráčov.
     
    58:24
    Konstantin Rudenko získal rýchlosť v strednom pásme a rýchlo sa presunul do zakončenia, no pri prekračovaní modrej čiary mu spoluhráč vbehol do útočného pásma, a tak rozhodca odpískal ofsajd.
     
    57:45
    Bochenski sa snažil prihrávkou nájsť Dustina Boyda, no ten bol na nesprávnom mieste a puk mu prešiel poza jeho chrbát.
     
    57:16
    Kristián Kudroč švihom strieľal od modrej čiary, no svojím projektilom trafil hráča hostí, od ktorého sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    56:55
    Do individuálneho prieniku sa pustil Dmitrij Upper, ktorý sa snažil pretlačiť cez medzikružie, no proti dvojici hosťujúcich hráčov to bolo pochopiteľne nemožné.
     
    56:03
    Jekaterinburg dal gól!
    Hostia využili presilovú hru a vyrovnávajú necelé 4 minúty do konca riadnej hracej doby! Demagin posunul z jedného konca modrej čiary na druhý DMITRIJOVI MEGALINSKEMU, ktorý vypálil príklepom a zaskočil Jeremejeva, ktorému strela prešla pomedzi betóny!
    Asistenciu si pripísal Alexej Simakov a Sergej Demagin.
     
    55:47
    Sami Lepistö opäť strieľal, no tentokrát to bolo skôr nahodenie puku, keďže mal pred bránou spoluhráčov, avšak domáci gólman bol znovu v strehu a strelu zlikvidoval svojimi betónmi.
     
    55:26
    Tobias Viklund spracoval puk na pravom kruhu a vyskúšal aj pozornosť gólmana Jeremejeva, ktorý túto strelu zneškodnil svojou výstrojou a vhadzuje sa po jeho pravej ruke.
     
    55:18
    Hostia sa po vyhodení puku okamžite usídlili v útočnej tretine.
     
    54:51
    Jeremejev zneškodnil strelu Samiho Lepistä, ktorý pálil príklepom od modrej čiary.
     
    54:38
    Presilovú hru si vyskúšajú hostia. Alexej Litvinenko dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    53:43
    Sergej Gusev vyslal tvrdú delovku od modrej čiary, no nedokázal ju správne usmerniť na bránu Astany, keďže puk letel len na zadný mantinel.
     
    53:11
    K zakončeniu spomedzi kruhov sa dostal Arťom Černov na opačnej strane, no neuspel proti Vitalijovi Jeremejevovi, ktorý si s pukom poradil zákrokom lapačkou.
     
    52:27
    Kudroč nahadzoval od modrej čiary na bránu, keď hľadal pred ňou Dmitrija Uppera na dorážku alebo prípadné tečovanie puku, no kapitánovi domácich sa to nepodarilo.
     
    51:30
    Skvelý zákrok Jakuba Kovářa po tvrdom projektile od Nikolaja Antropova, ktorý pálil od modrej čiary, no gólman hostí podržal svoj tím počas oslabenia a hrá sa už 5 na 5.
     
    50:51
    Z hranice ľavého kruhu to ešte švihom skúšal Talgat Žailauov, ktorý sa snažil úmyselnou strelou po ľade poslať do dorážky Litvinenka, no ten sa po zákroku Kovářa betónom k dorážke napokon nedostal, pretože mu Simakov hokejku poslal na ľad.
     
    50:14
    Po viacerých prihrávkach sa dostal k strele Mike Lundin, ktorý vypálil od modrej čiary, no trafil len obrancov Jekaterinburgu, ktorí poslali puk von cez všetky čiary.
     
    49:44
    Fjodor Malykin bol nastrelený Camom Barkerom, ktorý tvrdo pálil od modrej, no nevyzerá to nič vážnejšie a hra tak pokračuje vhadzovaním po pravej ruke Kovářa.
     
    49:31
    Domáci si zahrajú presilovú hru o dvoch mužov. Za sekanie si odchádza na dve minúty sadnúť Nikita Vyglazov.
     
    48:56
    Roman Stavčenko nedokázal na dvakrát prekonať Kovářa, keď to skúšal z tesnej blízkosti, no pri druhej strele spadol a jeho zakončenie tak nebolo stopercentné.
     
    48:28
    Hostia boli úspešní na buly a ihneď vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    48:24
    Presilovú hru si zahrajú domáci. Tobias Viklund dostáva dve minúty za nedovolené bránenie na Nigela Dawesa.
     
    48:05
    Alexej Simakov sa snažil zaskočiť Jeremejva z ťažkého uhla, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže mieril mimo brány.
     
    47:44
    Sergej Demagin sa dostal k zakončeniu spomedzi kruhov, no jeho strela však bola zblokovaná na zadný mantinel.
     
    47:20
    Konstantin Rudenko teraz dobre nasmeroval svoj útočný prienik, keď najprv od modrej ťahom zakončoval a potom dokorčuľoval puk až ku Kovářovej bráne a tým získal pásmo.
     
    46:48
    Barys Astana dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Svoje strelecké nešťastie prerušil práve BRANDON BOCHENSKI, ktorý na modrej čiare dostal prihrávku od Lundina, následne sa presunul s pukom na vrchol pravého kruhu odkiaľ švihom trafil ľavý horný kút Kovářovej brány!
    Asistenciu si pripísal Mike Lundin.
     
    46:31
    Bochenski prenechal na modrej čiare Litvinenkovi, ktorý sa hrnul k zakončeniu, no spomedzi kruhov nedokázal Kovářa svojou strelou švihom prekvapiť.
     
    45:50
    Ďalšia veľká šanca hostí! Alexej Simakov sa skvelo natlačil po pravej stran cez Lundina a z pravého kruhu zakončoval bekhendom, no jeho projektil trafil ľavú žrdku Jeremejevovej brány!
     
    44:58
    Hostia si teraz nerozumeli počas útočného prieniku stredným pásmom, no zakázané uvoľnenie to tentokrát nie je.
     
    44:18
    Starčenko prihral z vrchola pravého kruhu do rohu klziska Antropovovi, ktorý sa šikovne natlačil pred bránu, no nedokázal už zaskočiť Kovářa.
     
    42:58
    Obrovská možnosť hostí vo vlastnom oslabení! Malykin získal odrazený puk v obrannom pásme a smeroval do útoku v prečíslení 2/1 spoločne s Tobiasom Viklundom, ktorému prihral do medzikružia z pravej strany, no Viklund zakončoval len do skvelého Jeremejeva, ktorý puk vyrazil svojimi betónmi do rohu klziska!
     
    42:41
    Po ľavom krídle získal rýchlosť Brandon Bochenski, no svojou strelou švihom nedokázal prekonať Kovářa, ktorý túto strelu likvidoval svojou výstrojou.
     
    42:25
    Domáci si zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty odchádza na trestnú lavicu Sergej Gusev, ktorý sa previnil nedovolenou hrou s vysokou hokejkou.
     
    41:55
    Cam Barker teraz nepretlačil puk cez stredné pásmo svojím nahodením, pretože len nastrelil hosťujúceho útočníka, a tak musia domáci začínať odznova.
     
    41:22
    Vitalij Jeremejev pre istotu prikryl nahodenie od Tobiasa Viklunda z menej nezpečnej zóny, keďže to Viklund nahadzoval spoza modrej čiary.
     
    41:09
    Slovenský obranca Kristián Kudroč podnikol útočný výpad, keď sa dostal k zakončeniu od modrej čiary, no švihom neprekvapil Kovářa. Následne sa strhla pred bránou opäť strkanica, no pravdepodobne bez trestov!
     
    40:58
    Jednoduchá útočná akcia na strane hostí. Simakov potiahol puk do útočného pásme a následne ho v medzikruží prenechával Fjodorovi, ktorý švihom vystrelil, no jeho projektil Jeremejev bez problémov zachytil.
     
    40:42
    Hneď v úvode tu máme vylúčenie na oboch stranách. Dve minúty dostávajú Nigel Dawes (Astana) a Sami Lepistö (Jekaterinburg) za hrubosť.
     
    40:13
    Vhadzovanie sa podarilo vybojovať domácim hokejistom, ktorí hneď pokračujú do útočného pásma, no tam sú neúspešní.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistky po druhej tretine:
    Strely na bránu – 18:27
    Vyhraté vhadzovania – 21:20
    Úspešnosť presiloviek – 0/1 : 1/1
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4070 divákov.
     
    Ďalšia vyrovnaná tretina, v ktorej sme videli po dva góly na oboch stranách. Domáci sa najprv dostali do vedenia po góle Starčenka z 26. minúty, avšak o 5 minút neskôr hostia dokázali odpovedať, keď sa o gól postaral Černov. Potom sa hra prelievala zo strany na stranu, videli sme viacero šancí, no premeniť sa ako prvým podarilo hosťom, keď Malykin prekonal Jeremejeva v priebehu 35. minúty. Hostia sa už tešili, že pôjdu do šatne s jednogólovým náskokom, no nedali si pozor na Starčenka, ktorý si pripísal druhý gól v tomto zápase.

    Podarí sa niektorému z tímov v tretej tretine rozhodnúť alebo uvidíme v sérii druhé predĺženie?

    Posledné dejstvo sa začína o 13:42.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    Barys Astana dala gól!
    Skvelý gól do šatne pre hostí! Veľmi dobrá individuálna akcia ROMANA STARČENKA, ktorý získal puk za bránou, presunul sa po pravom kruhu po jeho obvode a bekhendom z medzikružia vyslal nechytateľnú strelu ku pravej žrdi!
    Bez asistencie.
     
    39:20
    Roman Stavčenko smeroval do zakončenia sám proti dvojici hosťujúcich hráčov, no nedokázal sa presadiť.
     
    38:58
    Antropov čaká s rozohrávkou, pretože musí byť trpezlivý a počkať na prestiredanie svojich spoluhráčov.
     
    38:20
    Puk sa oskytol mimo ľadovej plochy, a tak sa bude vhadzovať v útočnom pásme domácich po ľavici Kovářa.
     
    37:51
    Domáci sa teraz dobre ubránili a nechali hrať Avtomobilistov po rohu klziska v útočnom pásme.
     
    36:43
    Z pravej strany teraz zakončoval Nikolaj Antropov, no ten nedokázal poslať svoju strelu presne na bránu, keďže ju umiestnil len mimo Kovářovej brány.
     
    36:22
    Hostia sa pri rozohrávaní novej útočnej kombinácie dopustili postavenia mimo hry a čiarový arbiter tak právom prerušil hru.
     
    35:24
    Dustin Boyd tentokrát zakončoval z pravej strany, no svojou strelou švihom nedokázal prekvapiť gólmana Kovářa, ktorý usmernil puk do rohu klziska.
     
    34:49
    Romanov to ihneď skúšal rýchlym útokom no adresoval nepresnú prihrávku Žailauovovi, ktorý sa vyskytol mimo dráhy puku.
     
    34:12
    Jekaterinburg dal gól!
    Hostia využívajú presilovú hru naplno a skórujú! Na modrej čiare sa puku zmocnil Lepistö, ktorý ho okamžite príklepom posielal na bránu, kde ho ešte Jeremejev dokázal zneškodniť, no následnú dorážku od FJODORA MALYKINA už nie!
    Asistenciu si pripísal Sami Lepistö a Anton Lazarev.
     
    33:52
    Vitalij Jeremejev teraz pre istotu prikryl pomalý puk, ktorý sa odrazil z rohu klziska, pretože sa k nemu približoval dotieravý Demagin.
     
    33:30
    Domáci hráči sa dokázali narýchlo oslobodiť do stredného pásma, no hostia sa hneď ucelili a šli do útoku.
     
    33:09
    Hosťujúci hráči hneď rozbehli presilovkový kolotoč a začínajú prihrávkami po obvode útočnej tretiny.
     
    32:58
    V početnej prevahe si zahrajú tentokrát hostia. Za podrazenie odchádza na dve minúty Fjodor Poliščuk.
     
    32:35
    Andrej Gavrilin zakončoval z pravej strany, no svojím projektilom nedokázal zaskočiť pozorného Kovářa v bráne hostí.
     
    31:53
    Jeremejev si na svoje konto teraz pripísal ďalší zákrok, keď pohotovo rýchlym presunom zneškodnil dorážku od Gorbunova, ktorej predchádzala strela od Golyševa!
     
    31:11
    Alexej Litvinenko vypálil od modrej čiary a pred bránou mu dobre clonil Antropov, ktorý sa po Kovářovom prikrytí puku aj spoločne so Starčenkom zapojil do menšej strkanice, no všetko je to bez trestov.
     
    30:43
    Gólman Barysu Astana Jeremejev pre istotu nakrátko rozohral pred číhajúcim Simakovom, ktorý mal dobrú rýchlosť.
     
    30:08
    Jekaterinburg dal gól!
    Hostia sa opäť dostávajú do zápasu! Viklund nahodil na bránu, no jeho nahodenie smerovalo mimo, práve za bránu, kde už stál v pozore Malykin, ktorý ponúkol pred bránu ARŤOMOVI ČERNOVOVI, ktorý z tesnej blízkosti nedal šancu Jeremejevovi!
    Asistenciu si pripísal Tobias Viklund a Fjodor Malykin.
     
    29:45
    Z ľavého krídla to ťahom vyskúšal aj Nigel Dawes, no ten z hranice ľavého kruhu nedokázal prekonať gólmana Kovářa.
     
    29:12
    Od modrej čiary bezkompromisne vypálil Nikita Tramkin, no jeho projektil gólman Jeremejev videl dobre a s prehľadom ho zachytil do svojej výstroje.
     
    28:36
    Osamotený sa na dolnom vrchole ocitol Sergej Demagin, ktorému bola adresovaná krížna prihrávka, no ten nedokázal z tesnej blízkosti trafiť odkryté miesta Jeremejevovej brány!
     
    28:17
    Alexej Simakov sa dostal k zakončeniu z medzikružia, no nepodarilo sa mu prekvapiť Jeremejeva, ktorý síce s menšími ťažkosťami, ale aj tak upravil puk do rohu klziska.
     
    27:49
    Konstantin Rudenko len nahodil puk do útočného pásma, keďže nemal komu adresovať prihrávku, pretože jeho spoluhráči sa rozhodli prestriedať.
     
    27:27
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v útočnej akcii, keďže sa dopustili zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po ľavej ruke gólmana Vitaliho Jeremejeva.
     
    26:52
    Pomerne jednoduchá útočná kombinácia hostí sa skončila zakončením Arťoma Černova z hranice pravého kruhu. Jeremejev nemal s pukom problémi a v stoji ho zachytil svojou lapačkou.
     
    26:29
    Grebenščikov prihrával rukou v obrannom pásme, a tak musel čiarový arbiter stretntutia prerušiť hru.
     
    25:39
    Barys Astana dala gól!
    Skvelá útočná práca Rudenka, ktorý sa v rohu klziska uvoľnil cez jedného hráča, následne pokračoval bližšie ku zadnej červenej čiare, keď cez dvojicu hráčov Jekaterinburgu adresoval prihrávku ROMANOVI STARČENKOVI, ktorý zápästím usmernil puk ku ľavej žrdi!
    Asistenciu si pripísal Konstantin Rudenko.
     
    25:25
    Hosťujúci hokejisti si teraz mierne nerozumeli v útočnej kombinácii a dopustili sa len icingu, po ktorom sa bude vhadzovať po pravej ruke Jakuba Kovářa.
     
    24:46
    Hostia šli do prečíslenia 2/1, keď mal puk pri pravom kruhu na hokejke Lewandowski, ktorý hľadal pred bránou voľného Jemelejeva, no Lewandowskemu v poslednej chvíli skĺzol puk z čepele!
     
    24:00
    Cam Barker vyslal tvrdú strelu od modrej čiary, ale Kovář mal odkrytý výhľad, a tak v sklze vyrážačkou zneškodnil letiaci puk na pleksisklo.
     
    23:20
    V dobrej príležitosti sa oskytol aj Anatoly Golyšev, ktorému krásne naservíroval puk Gorbunov z rohu klziska, no Golyšev strelou z prvej neuspel proti pozornému Jermejevovi!
     
    23:06
    Úplne osamotený sa pred bránou domácich ocitol Nikita Vyglazov, no z tesnej blízkosti nedokázal Jeremejeva prekonať!
     
    22:55
    Avtomobilisti sa pri prieniku útočnouj modrou čiarou dopustili postavenia mimo hry a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    22:32
    Hostia vyhadzujú puk cez všetky čiary a v týchto momentoch už je Malykin späť na ľadovje ploche. Sily sú vyrovnané.
     
    21:51
    Vzápätí sa k delovke od modrej čiary dostal Roman Savčenko, avšak jeho projektil smeroval len na bočnú sieť Kovářovej brány.
     
    21:45
    Dobre myslená akcia! Žailauov našiel z hranice ľavého kruhu v medzikruží osamoteného Litvinenka, no ten nedokázal vypáliť z prvej, keďže minul puk!
     
    20:52
    Domáci ihneď rozbehli presilovkový kolotoč a ku koncovke z modrej čiary sa dostal Roman Savčenko, no pálil nepresne na zadný mantinel.
     
    20:37
    Prvé vylúčenie v tomto zápase. V početnej prevahe si zahrajú domáci. Fjodor Malykin inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    20:10
    V úvode druhej tretiny sa okamžite do útočného pásma prebojovali hostia, keď Lazarev z hranice pravého kruhu zakončoval, no z tejto pozície nedokázal prekvapiť Jeremejeva.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 12:50.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka bola podobná tej úvodnej vo včerajšom zápase, keďže sme videli vyrovnaný súboj, no tentokrát priebeh hry okorenili dva góly. Najprv v 6. minúte otvoril skóre Rachmanov, no presne o 6 minút neskôr vyrovnal hosťujúci Deveaux. Prvých 20 minút bolo stopercentne čistých, keďže sme nevideli náznaky žiadnych potyčiek a dokonca sa vôbec neudeľovali trestné minúty.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    O rýchly útok sa ešte snažili hostia, keď Jemelejev poslal spoza brány puk do medzikružia, no tam nenašiel žiadneho spoluhráča, a tak puk prenikol až na modrú čiaru ku Malykinovi, ktorý švihom vystrelil, no Vitalij Jeremejev bol v bráne pozorný.
     
    19:20
    Savčenko teraz poslal puk mimo ihriska a pravdepodobne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    18:28
    Viklund bol síce pri mantineli odstavený, ale po ňom puk prebral Lazarev, ktorý ťahom zakončoval na bránu, no Jeremejev bol pozorný a puk svojimi betónmi dopravil do bezpečia.
     
    17:48
    Megalinskij hľadal na modrej čiare Anatolyho Golyševa, ktorý vššak nemohol spracovať prihrávku, pretože bol obsadený domácou defnezívou.
     
    17:10
    Hosťujúci Žuravľov vyčkáva na svojich spoluhráčov za bránou, ktorí sa rozhodli v týchto chvíľach prestriedať formácie.
     
    16:13
    Roman Starčenko hľadal pred bránou Rudenka, no ten bol dobre bránený a nedokázal puk spracovať na svoju hokejku.
     
    15:43
    Bochenski prihrával z ľavého krídla pred bránu Nigelovi Dawesovi, ktorý si skvelo načasoval pohyb, no Bochenski mu poslal príliš dlhú prihrávku a Dawes bol nútený zakončovať v sklze a následne ho zastavila až brána hostí.
     
    15:29
    Brandon Bochenski sa dobre vrátil a svojím bekčekingom nedal šancu Sergejovi Demaginovi.
     
    15:08
    Dobrú útočnú prácu ukázal aj Fjodor Malykin, ktorý najprv vystrelil z ľavej strany a potom šikovne dokorčuľoval puk, ktorý nemal Vitalij Jeremejev v úplnej moci, ale potom ho dokázal skrotiť.
     
    14:48
    Rachmanov sa dostal k puku na pravom kruhu po prihrávke od Gavrilina, no zakončoval len veľmi nepresne, keďže puk smeroval na ochrannú sieť.
     
    14:24
    Z ľavej strany predviedol streleckú schopnosť práve Poliščuk ,tlorý spoza obrancu vypálil, no gólman Kovář bol v strehu a nedovolil prieniku puku za jeho chrbát.
     
    14:02
    Romanov sa snažil predrať po ľavom krídle, no nemal dostatočnú rýchlosť, a tak ho obrana hostí bez problémov odstavila.
     
    13:23
    Sergej Demagin si pýtal brejkovú prihrávku od svojich spoluhráčov z obrany, no prihrávka to bola nepresná, a tak ju len Jeremejev zachytil svojou lapačkou. Rozhodca odpískal aj postavenie mimo hry.
     
    12:50
    Hostia začínajú novú útočnú kombináciu nahodením puku do útočnej tretiny, kde však dominujú hráči Astany.
     
    12:21
    Bol to práve Alexej Litvinenko, ktorý sa postaral o tvrdý projektil z modrej čiary, no Jakub Kovář si bol pri zákroku istý a zneškodnil ho svojou výstrojou.
     
    11:57
    Závar pred Kovářom! Kristián Kudroč strieľal švihom z hranice pravého kruhu. Gólman hostí puk vyrazil pred seba, no ani Sagadejev a následne Gavrilin nedorazili puk do svätyne Jekaterinburgu!
     
    11:31
    Jekaterinburg dal gól!
    Veľmi lacný gól v podaní hostí. Lewandowski získal puk za bránou od Barkera a šikovne prikopol pred bránu, kde stál ANDRÉ DEVEAUX, ktorý len bekhendom dorazil do brány!
    Asistenciu si pripísal Eduard Lewandowski.
     
    10:44
    Konstantin Rudenko napravil svoju menšiu chybu a kľučkou sa uvoľnil na stred klziska v útočnom pásme. Následne strieľal ťahom, no jeho strela šla mimo brány Avtomobilistov.
     
    10:29
    Domáci si teraz nerozumeli v útočnom prechode cez modrú čiaru, keď bol Rudenko príliš skoro v útočnej tretine, a tak sa vhadzuje netradične v stredovom kruhu.
     
    09:50
    Od modrej čiary okamžite vypálil Cam Barker, no jeho delovka putovala len na zadný mantinel odkiaľ smerovala do stredného pásma.
     
    09:42
    Hosťujúci celok sa pri rozohrávke dopustil zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po pravej ruke Jakuba Kovářa.
     
    09:13
    Kovář pre istotu prikryl puk smerujúci z rohu klziska od Rachmanova, ktorý ho posielal pred bránu na hokejky svojich spoluhráčov, no tí boli pri bráne príliš neskoro.
     
    08:56
    Vladimir Grebenščikov najprv čakal na spoluhráčov, ktorým by mohol prihrať puk spoza brány, no následne sa sám rozhodol zakončovať, ale jeho jemná strela bekhendom nebola pre Kovářa hrozbou.
     
    08:43
    Fjodor Poliščuk ukázal dobrú útočnú prácu, keď najprv vystrelil spomedzi kruhov a následne rýchlo prikorčuľoval ku Kovářovej bráne, ktorý bol v tejto situácii nútený puk prikryť.
     
    08:19
    Od modrej čiary teraz prudko vypálil Jegor Žuravľov, no jeho projektil bol príliš nepresný a smeroval len na zadný mantinel.
     
    07:55
    Litvinenko taktiež čaká na prestriedanie svojich spoluhráčov, ktorí sa už dostali do útočného pásma.
     
    07:13
    Sami Lepistö upokojil priebeh hry a počkal kým jeho spoluhráči prestriedajú, a tak začne zakladať útočnú akciu.
     
    06:24
    Brandon Bochenski sa dostal k strele spomedzi kruhov, keď spopred obrancu vyslal prudkú strelu, no Kovář bol tentokrát v pozore a vyrazil ju na pleksisklo.
     
    05:35
    Barys Astana dala gól!
    Domáci sa ujímajú vedenia! Upper korčuľoval na pravej strane a z hranice kruhu vyslal strelu švihom, ktorá sa odrazila od hosťujéceho obrancu práve na hokejku MICHAILA RACHMANOVA, ktorý len bekhendom dorazil puk do brány!
    Asistenciu si pripísal Dmitrij Upper.
     
    05:06
    André Deveaux ešte vykorčuľoval za nahodeným pukom do útočného pásma, no proti obrane domácich sa nedokázal presadiť a nevybojoval puk späť na hokejky svojho tímu.
     
    04:14
    Z hranice pravého kruhu presnou strelou švihom Starčenko skúšal pozornosť gólmana Kovářa, ktorý bol v strehu a tento puk usmernil mimo ohrozenia brány svojou vyrážačkou.
     
    03:57
    Kudroč sa teraz znovu činil v obrane a zastavil na pravej strane Arťoma Černova čistým spôsobom.
     
    03:25
    Arťom Černov sa snažil z rohu klziska pretlačiť pred bránu, no domáci Kudroč mu tento prienik zastavil svojou dobrou prácou hokejkou.
     
    03:04
    Jeremejev odišiel na malý moment na striedačku, pretože mal pravdepodobne menšie problémy s maskou, no teraz je už späť a hra pokračuje vhadzovaním po jeho pravici.
     
    03:04
    Z pravej strany to skúšal ľahkou strelou Tramkin, ktorý nahadzoval na bránu, no ešte pred Jeremejevom tečoval puk Golyšev, avšak nedokázal prekvapiť Jeremejeva.
     
    02:41
    Vladimir Gorbunov predviedol dobrú útočnú prácu, keď získal puk na svoju hokejku, no následne nedokázal ponúknuť puk svojim spoluhráčom.
     
    01:36
    Alexej Litvinenko tvrdo vypálil od modrej čiary, no gólman Kovář pohotovo zneškodnil delovku od ruského obrancu a zachytil ju do svojej lapačky.
     
    01:18
    Sergej Demagin mal hneď veľkú šancu na gól, keď strieľal z hranice ľavého kruhu, no gólman Jeremejev nič nepúšťa v úvode za seba a likviduje túto strelu!
     
    01:03
    Demagin sa snažil krížnou prihrávkou z pravého krídla nájsť v medzikruží Simakova, no ten bol príliš krátky na túto prihrávku.
     
    00:24
    Anton Lazarev podnikol rýchly protiútok a snažil sa o zakončenie, ale z medzikružia nedokázal trafiť bránu Astany presne a domáci získali puk.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní boli úspešnejší domáci hokejisti, ktorí sa okamžite hrnú do útoku a nič nenechávajú na náhodu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca je pripravený vhodiť buly.
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú postupne oba celky. Ako včera, tak aj dnes budeme svedkami štátnych hymien Ruska a Kazachstanu.
     
    Na ľad prikorčuľovala už štvorica rozhodcov.
     
    Podľa všetkého v dnešnom zápase nenastúpi brankárska jednotka Barysu Astany – Ari Ahonen, ktorý bol už vo včerajšom zápase vystriedaný Vitalijom Jeremejevom.
    V bráne hostí sa predstaví český gólman Jakub Kovář, ktorý včera odchytal celý zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Barys Astana: Jeremejev (Malgin) – Lundin, Barker, Savčenko, Litvinenko, Kudroč, Semjonov ("A"), Grebenščikov – Dawes, Bochenski ("A"), Boyd, Rudenko, Starčenko, Antropov, Žailauov, Upper ("C"), Romanov, Poliščuk, Sagadejev, Gavrilin, Rachmanov

    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Gusev ("C"), Žuravľov, Viklund, Lepistö ("A"), Megalinskij, Antonov, Tramkin – Lewandowski, Deveaux, Jemelejev, Lazarev, Černov, Malykin, Demagin, Fjodorov, Simakov ("A"), Vyglazov, Gorbunov, Arkalov, Golyšev

    Rozhodca: Alexander Sergejev, Alexej Vasiľjev – Dmitrij Golovľov, Palej Jakov.
     
    Včera sme mali možnosť vidieť prvý súboj medzi HC Barysom Astana a Avtomobilistom Jekaterinburg. Hostia možno zo začiatku mierne zaskočili domácich svojou aktivitou, z ktorej prišiel následne prvý gól na začiatku druhej tretiny z hokejky Arťoma Černova. Domáci hokejisti sa však nenechali zatratiť a odpovedali o 4 minúty presným zásahom Romana Starčenka. Hostia však naďalej hrýzli, vytvárali si viaceré šance, no na konci prvej štvrtiny tretej tretiny sa do vedenia dostala Astana zásluhou Romana Starčenka. Hostia však aj potom udreli a vyrovnali na 2:2, keď sa aktérom gólu stal fínsky obranca Sami Lepistö. Do konca poslednej dvadsaťminútovky sa ani jednému z tímov nepodarilo skórovať, a tak sa hralo aj po 60 minútach. V prvých dvadsiatich minútach predĺženia sme gól nevideli, no po prestávke domáci bleskurýchle po 42 sekundách hry skórovali, keď sa do streleckej listiny zapísal Roman Savčenko, ktorý upravil na konečných 3:2.

    Stav série je tak po prvom zápase 1:0 pre Barys, no už včera to bol veľmi vyrovnaný súboj. Play-off je časť sezóny, v ktorej sa začína odznova a aj tie slabšie tímy vedia potrápiť favoritov.

    Uvidíme, ako sa dnešný súboj HC Barysu Astana a Avtomobilistom Jekaterinburg vyvinie, či hostia potvrdia svoje kvality, alebo domáci ukončia svoje dvojzápasové domáce pôsobenie dvomi výhrami. To všetko už v našom prenose, ktorý začína o 12:00 nášho SEČ.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 6. Rachmanov (Upper), 26. Starčenko (Rudenko), 40. Starčenko, 47. Bochenski (Lundin), 78. Lundin (Boyd, Barker) – 12. Deveaux (Lewandowski), 31. Černov (Viklund, Malykin), 35. Malykin (Lepistö, Lazarev), 57. Megalinskij (Demagin, Simakov)


    Barys Nur-Sultan: Jeremejev (Malgin) – Lundin, Barker, Savčenko, Litvinenko, Kudroč, Semjonov ("A"), Grebenščikov – Dawes, Bochenski ("A"), Boyd, Rudenko, Starčenko, Antropov, Žailauov, Upper ("C"), Romanov, Poliščuk, Sagadejev, Gavrilin, Rachmanov
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Gusev ("C"), Žuravľov, Viklund, Lepistö ("A"), Megalinskij, Antonov, Tramkin – Lewandowski, Deveaux, Jemelejev, Lazarev, Černov, Malykin, Demagin, Fjodorov, Simakov ("A"), Vyglazov, Gorbunov, Arkalov, Golyšev

    Rozhodca: Alexander Sergejev, Alexej Vasiľjev – Dmitrij Golovľov, Palej Jakov

    Diváci: 4070