Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Fínsko – Rusko 3:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
USA – Česko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Lotyšsko
Streda 19.02.2014, 18:00 • Ľadový palác Boľšoj • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanada bude semifinále hrať proti USA, druhú dvojicu tvorí Švédsko s Fínskom.
     
    V záverečnej tretine sme rovnako ako počas celého priebehu stretnutia videli špičkový hokej. Veľkým prekvapením počas vyraďaovacích bojov boli lotyšskí hráči, ktorí dokázali súperov poriadne vytrápiť. Skúsenosti na strane javorových listov ale ustáli ako celý zápas, tak aj záverečný tlak a zaslúžene tak postupujú medzi štvoricu najlepších.

    To je už od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. S prianím pekného večera sa s vami lúči Veronika Pancuráková.
     
    Je koniec! Do semifinále postupuje Kanada!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Pred nami je posledných 10 sekúnd hry. Vhadzuje sa v útočnom pásme Kanady a Gudlevskis je späť medzi tromi žrďami.
     
    59:36
    Jonathan Toews bojoval v šprintérskom súboji so súperom s vidinou streleckého zakončenia do prázdnej bránky. Napokon bol ale neúspešný a tvrdo odstavený od puku a strieľať nemohol.
     
    59:16
    Oddychový čas si vyžiadala aj Kanada! Javorové listy teraz urobia všetko pre to, aby neinkasovali.
     
    58:50
    Lotyšsko sa usadilo v pásme, ale strela neprišla. Veľké problémy mal na útočnej modrej čiare Karsums, ktorý takmer stratil puk proti dvojici Kanaďanov. Takmer.
     
    58:22
    Lotyšský tréner si berie oddychový čas! Po ňom ostáva gólman na striedačke.
     
    57:59
    Lotyšsko sa nasťahovalo do pásma a Price musel riešiť strelu z uhla po svojej pravici. So situáciou si ale poradil, no ťažké chvíľky ho iba čakajú.
     
    57:20
    Začala sa nám posledná trojminútovka tejto tretiny. Kanadskí hráči už smerom dopredu nie sú tak nebezpeční, pretože sa väčšmi sústredia na defenzívu.
     
    56:55
    Stále pokračujeme v kanadskom čo najďalej od vlastnej brány a pokyny trénera plnia dokonale.
     
    56:31
    Gudlevskis si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Dnes mu nerobia problémy strely od modrej čiary, dorážky, ani blafáky pred bránkou. Je veľkou oporou svojich spoluhráčov.
     
    55:57
    Čas do konca tretiny sa nezadržateľne kráti, ale Loyši sú bezmocní. Na protiútok veľmi pomýšľať nemôžu, keďže sa musia stále vytrvalo brániť proti kanadským hráčom, ktorí sú ako utrhnutí z reťaze.
     
    55:17
    Neuveriteľný výkon Gudlevskisa! Ten si teraz poradil aj s Perryho zakončením. Kanadský hráč ostal zabudnutý pred bránkou, no ani jeho šikovné ruky lotyšského brankára neprekvapili.
     
    54:55
    Po pravej strane sa do pásma vrútil Carter. Nemal komu prihrávať, tak volil rovno aj strelu, lenže tá v sieti neskončila. Stiahol si ju skvelý Gudlevskis.
     
    54:20
    Kanaďania hrajú vo veľkej pohode. Na svojich hokejkách majú jednogólový náskok a bez zaváhania sa tlačia do ďalších streleckých zakončení.
     
    53:45
    Medzičasom už Lotyši teda hrajú v plnom počte a pokúšajú sa o vyrovnanie. Situácia z ich pohľadu je skutočne nezávideniahodná, pretože pred sebou majú ťažký boj o každý centimeter ľadu.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 14. Sharp (Nash), 54. Weber (Doughty, Toews) – 16. Darzinš (Kulda)


    Kanada: Price (Luongo) – Keith, Weber (A), Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietragelo, Hamhuis – Kunitz, Begeron, Crosby (C) – Getzlaf, Benn, Perry – Marleau, Toews (A), Carter – Sharp, Tavares, Nash – St.-Louis
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Kulda, Bartulis (A), Rekis, Ozolinš (C), Sotnieks, Pujacs, K. Redlihs, Freibergs – Karsums, Girgensons, Indrašis – Sprukts, Darzinš, M. Redlihs – Cipulis, Pavlovs, Keninš – Stals, Berzinš, Jass

    Rozhodca: Peel (USA), Ronn (FIN) – Kovachik (CAN), Suominen (FIN)