Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Fínsko – Rusko 3:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
USA – Česko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Lotyšsko
Streda 19.02.2014, 18:00 • Ľadový palác Boľšoj • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanada bude semifinále hrať proti USA, druhú dvojicu tvorí Švédsko s Fínskom.
     
    Je koniec! Do semifinále postupuje Kanada!
     
    59:36
    Jonathan Toews bojoval v šprintérskom súboji so súperom s vidinou streleckého zakončenia do prázdnej bránky. Napokon bol ale neúspešný a tvrdo odstavený od puku a strieľať nemohol.
     
    59:16
    Oddychový čas si vyžiadala aj Kanada! Javorové listy teraz urobia všetko pre to, aby neinkasovali.
     
    58:22
    Lotyšský tréner si berie oddychový čas! Po ňom ostáva gólman na striedačke.
     
    55:17
    Neuveriteľný výkon Gudlevskisa! Ten si teraz poradil aj s Perryho zakončením. Kanadský hráč ostal zabudnutý pred bránkou, no ani jeho šikovné ruky lotyšského brankára neprekvapili.
     
    53:06
    Kanada dala gól!

    Presilovka Kanady je napokon využitá! SHEA WEBER už nemal prečo čakať a od útočnej modrej čiary sa poriadne napriahol. Jeho tvrdý puk čisto prešiel až do siete, a to popri pravej žrdi Gudlevskisovej bránky. Asistencie: Drew Doughty, Jonathans Toews.
     
    52:12
    Gudlevskis predvádza neuveriteľnú šou vo svojej bránke! Po drvivom tlaku sa k zakončeniu odhodlal Kunitz, ale puk skončil iba na betóne menovaného brankára. Ten si ležiac na zemi poradila aj s dorážkami najväčších kanadských hviezd.
     
    51:09
    Lotyši sa budú brániť! na trestnú lavicu odchádza za seknutie Pujacs.
     
    49:48
    Napätie sa stupňuje a ďalšia neprehľadná situácia pred Gudlevskisom opäť neostáva bez povšimnutia! Getzlaf sa do dorážky tlačil až príliš zanietene, výsledkom čoho bola ďalšia strkanica.
     
    48:32
    Gól napokon definitívne neplatí! Videoarbiter sa nemýlil a potvrdil svoj verdikt.
     
    48:32
    Bude sa telefonovať opäť! Hlavný arbiter sa vracia k časomeračom a s videoarbitrom sa poradí opäť!
     
    48:32
    Gól neplatí! Stav je stále nerozhodný!
     
    48:32
    Obrovská šanca Kanady! Puk prešiel za bránkovú čiaru, ale v bránkovisku už bolo množstvo hráčov a bude sa telefonovať!
     
    45:59
    Kanada si ale musí dávať veľký pozor na súperove akcie! Jednou z nich bolo aj uvoľnenie Girgensonsa na pravom krídle, no jeho strela kanadského gólmana neprekvapila. Price schoval puk v lapačke.
     
    44:29
    Toto je veľmi nepríjemný pohľad na lotyšského hráča Bartulisa! Ten dostal plný zásah napriahnutým bukom niekde do nechránenej časti nohy a v obrovských bolestiach sa plazí na striedačku.
     
    40:37
    Kanada a okamžite presunula do útočnej tretiny a bola z toho veľká šanca! Crosby sa pri ľavej žrdi chystal na strelu, ale puk bol prirýchly a hviezdny útočník ho minul.
     
    39:33
    Lotyši sa budú musieť brániť! Pár sekúnd pred koncom tejto tretiny odchádza na trestnú lavicu Ozolinš.
     
    38:59
    Máme tu menšiu strkanicu pred Gudlevskisom! Lotyšským hráčom sa nepáčilo prílišné nasadenie súprevových útočníkov v blízkosti brankára, a preto si to radšej okamžite vysvetlili niekoľkými strkancami. Po nich sa vylučovať nebude.
     
    37:58
    Chris Kunitz bol asi o krok pred súperom a rútil sa do zakončenia! Napokon ale jeho rýchlosť nebola postačujúca Sprukts ho dobehol a puk mu v poslednej chvíli vypichol z hokejky.
     
    30:21
    Kanada sa bude brániť! na trestnú lavicu odchádza St.-Louis na dve minúty za seknutie.
     
    28:57
    Videli sme zaujímavú situáciu, po ktorej puk Gudlevskis ľavým betónom zastavil ešte pred bránkovou čiarou. Rozhodcovia si ale neboli celkom istí, a tak situáciu radšej preveril videoarbiter. Ten iba vyvrátil akékoľvek nádeje Kanady – puk za čiarou určite nebol.
     
    26:27
    Kanada rýchlo za pomoci brankára rozohrala a takmer z toho bol gól! Price poslal puk až na útočnú modrú čiaru, odkiaľ prišla prihrávka priamo pred svätyňu hostí, no po následnom zakončení predviedol Gudlevskis ukážkový zákrok a puk do siete nepustil.
     
    25:37
    Brániť sa budú aj Lotyši. Girgensons inkasuje dve minúty za seknutie.
     
    25:14
    Dvaja na jedného sa rútili Lotyši! Na konci akcie bolo zakončenie Indrašisa, ktorý ale rýchly puk nedokázal spracovať, no čo je horšie následne v rýchlosti veľmi nepríjemne narazil do mantinelu. Ledva stojí na ľavej nohe a za pomoci spoluhráčov ihneď odchádza na striedačku.
     
    23:40
    Dobrá príležitosť kanady! Na útočnej modrej čiare puk získal Marleau, ale proti dvojici súperov sa bezhlavo nerútil. Počkal si na korčuľujúceho Toewsa, ktorého delovka z hranice pravého kruhu ale Gudlevskisa neprekvapila.
     
    21:42
    Na opačnej strane to ale takisto nebola zlá strela! Price si trochu povyšiel z bránky,a by zachytil pokus o zakončenie, ale puk iba zrazil a okamžite sa po ňom rútil Keninš. Našťastie pre Kanadu ho napálil iba do betónu gólmana.
     
    21:14
    Kanaďania stále ostávajú v pásme a takmer bol z toho gól! Perry si s pukom spoza bránky nakorčuľoval až do zakončenia z medzikružia, ale skvelý zákrok Gudlevskisa mu v skórovaní zabránil.
     
    16:02
    Kanaďania sa budú opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje Keith.
     
    15:41
    Lotyšsko dalo gól!

    Tak toto Lotyšom vyšlo ukážkovo! Rozhodili si defenzívu Kanady v strede klziska a voľný priestor tak dostal úplne voľný LAURIS DARZINŠ. Ten sa osamotený rútil do zakončenia, v ktorom si kanadského gólmana naplno vychutnal a bekhendom mu puk zavesil pod hornú žrď. Asistencia: Arturs Kulda.
     
    13:37
    Kanada dala gól!

    Kanada je vo vedení! Nash získal puk po pokuse o neúspešnú dorážku a okamžite ho stiahol za bránku. Odtiaľ nesebecky našiel voľného PATRICKA SHARPA, ktorý tvrdou ranou nedal dezorientovanému Gudlevskisovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Rick Nash.
     
    09:45
    Kanaďania už hrajú v pätici a okamžite nebezpečne pohrozili! Puk pred bránku nahodil Kunitz a myslel to úplne ideálne v prospech nabiehajúceho Crosbyho. Ten síce puk zasiahol, ale nie tak ideálne, aby prekonal Gudlevskisa.
     
    06:18
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu a brániť sa bude Kanada! Sharp inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    04:50
    Na toto si ale Kanada musí dávať obrovský pozor! Lotyši vyčkávajú na chybu súpera a sú odhodlaní ju potrestať. Prihrávku sokov vystihol Darzinš a rútil sa do samostatného zakončenia, bo ktorom ale bekhendom Pricea neoklamal.
     
    03:40
    Kanada ale v pásme ostala a bola z toho dokonca žŕdka! Kombinácie vyvrcholili prihrávkou k ľavej žrdi, kam si nakorčuľoval Kunitz a z prvej okamžite napriahol. Gudlevskis sa síce snažil bleskovo presunúť, ale v podstate zbytočne. Výrazne mu pomohla konštrukcia bránky.
     
    03:04
    Nádherná gólová akcia Kanady! Na ľavom krídle sa uvoľnil Crosby, inaksoval presnú prihrávku a rútil sa sám na gólmana. Kanadský velikán zvykne takéto šance premieňať, ale tentokrát na lotyšského brankára nestačil.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 14. Sharp (Nash), 54. Weber (Doughty, Toews) – 16. Darzinš (Kulda)


    Kanada: Price (Luongo) – Keith, Weber (A), Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietragelo, Hamhuis – Kunitz, Begeron, Crosby (C) – Getzlaf, Benn, Perry – Marleau, Toews (A), Carter – Sharp, Tavares, Nash – St.-Louis
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Kulda, Bartulis (A), Rekis, Ozolinš (C), Sotnieks, Pujacs, K. Redlihs, Freibergs – Karsums, Girgensons, Indrašis – Sprukts, Darzinš, M. Redlihs – Cipulis, Pavlovs, Keninš – Stals, Berzinš, Jass

    Rozhodca: Peel (USA), Ronn (FIN) – Kovachik (CAN), Suominen (FIN)