Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Fínsko – Rusko 3:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
USA – Česko 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Slovinsko
Streda 19.02.2014, 09:00Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa nám tak štvrťfinále hokejového turnaja na OH v Soči. V úvodných dvoch tretinách to vyzeralo celkom na trámu, ale nakoniec favoriti zo Švédska neponechali nič na náhodu a v tretej tretine priam zvalcovali Slovincov, ktorým nedali žiadnu šancu.

    Góly a asistencie: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Bäckström, Oduya), 52. Hagelin (Erisson, Kronwall), 57. Hegelin (Karlsson).
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Posledné sekundy a je už jasné, že Švédsko ľahko prechádza cez Slovinsko, ktoré poráža výsledkom 5:0.
     
    59:11
    Blížime sa do záveru zápasu. Švédsko sa ešte snaží čo to zakončiť na bránu, ale vyzerá to tak, že Lundqvist udrží čisté konto v dnešnom zápase.
     
    56:10
    Švédsko dalo gól!
    Záver zápasu patrí jasne tímu, ktorý vedie viacmenej celú tretiu tretinu. Perfektá akcia Švédka v trojuholníkovej kombinácia. Prihrávka spoza brány našla pred spätnou prihrávkou pred Kristanom voľného CARLA HEGELINA,ktorý sa v krátkom časovom slede presadzuje aj po druhýkrát. Asistencia: Erik Karlsson.
     
    54:31
    Kombinácia na čele s Tičarom v útočnom pásme, ktorý posúva puk na Jegliča, ale ten pri zakončení nie je úspešný. Súper v protiútoku.
     
    53:40
    Blaž Gregor to vyskúšal od modrej, ale bol to skôr iba taký nahodený puk pred brankára.
     
    52:15
    Očividne už Slovinci stratili chuť bojovať, štyri góly a sedem minút do konca je už veľké sústo. Zápas sa bude iba dohrávať.
     
    51:27
    Švédsko dalo gól!
    Oslabenie ešte dokázali Slovinci zvládnuť, ale pár sekúnd po tom strieľajú Švédi ďalší gól. CARL HAGELIN zúžitkoval Ericssonovu prihrávku a presnou strelou medzi brankárove betóny zvyšuje náskok svoj tímu. Asistencie: Jimmie Ericsson a Nicklas Kronwall.
     
    50:20
    Presilovka sa Švédom nedarí, to však nie je podstatné. Hlavné je, že je stav taký aký je.
     
    49:54
    Urbas sa dostal cez Karlssona až k zakončeniu. Puk končí len vo výstroji Lundqvista.
     
    49:29
    Muršak vystihol prihrávka na Karlssona, ktorý nebol nikde inde než na modrej čiare.
     
    49:07
    Robar sa previnil držaním.
     
    48:58
    Švédi kombinujú v pásme Slovinska v šiestich. Budú hrať totiž presilovku.
     
    48:04
    Švédsko dalo gól!
    Tak a je rozhodnuté. Spoluhráč Zdena Cháru LOUI ERIKSSON zvýšil skóre zápasu na 3:0 strelou švihom, ktorou vymietol ľavý horný roh Kristanovej brány po perfektnej krížnej prihrávke od Bäckströma! Asistencie Nicklas Bäckström, Johny Oduya.
     
    47:13
    Henrik Lundqvist krúti hlavou ako jednoducho slovinský útočník David Rodman prešiel do obranného pásma. Pravý betón musel byť v permanencii!
     
    46:51
    Vysoká hokejka, vhadzovať sa bude v obrannej tretine Slovinska. Reklamný brejk.
     
    46:16
    Puk za bránou Kristana, obe mužstvá striedajú.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Bäckström, Oduya), 52. Hagelin (Erisson, Kronwall), 57. Hegelin (Karlsson)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jonathan Ericsson, Kronwall, Hjalmarsson, Oduya, Edler, Karlsson, Ekman-Larsson – Alfredsson, Berglund, Steen – Backström, Eriksson, D. Sedin – Silfverberg, Johansson, Landeskog – Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson – Hagelin
    Slovinsko: Kristan (Hocevar) – Pretnar, Kranjc, Kovačevič, Robar, Gregorc, Pavlin, Tavželj, Podlipnik – Kopitar, Rodman, Muršak – Jeglič, Tyčar, Sabolič – Urbas, M. Rodman, Razingar (C) – Goličič, Musič, Pance.