Švédsko – Slovinsko 5:0 (kon.) | Fínsko – Rusko 3:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 2:1 (kon.)
USA – Česko 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Slovinsko
Streda 19.02.2014, 09:00Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:10
    Švédsko dalo gól!
    Záver zápasu patrí jasne tímu, ktorý vedie viacmenej celú tretiu tretinu. Perfektá akcia Švédka v trojuholníkovej kombinácia. Prihrávka spoza brány našla pred spätnou prihrávkou pred Kristanom voľného CARLA HEGELINA,ktorý sa v krátkom časovom slede presadzuje aj po druhýkrát. Asistencia: Erik Karlsson.
     
    51:27
    Švédsko dalo gól!
    Oslabenie ešte dokázali Slovinci zvládnuť, ale pár sekúnd po tom strieľajú Švédi ďalší gól. CARL HAGELIN zúžitkoval Ericssonovu prihrávku a presnou strelou medzi brankárove betóny zvyšuje náskok svoj tímu. Asistencie: Jimmie Ericsson a Nicklas Kronwall.
     
    49:07
    Robar sa previnil držaním.
     
    48:04
    Švédsko dalo gól!
    Tak a je rozhodnuté. Spoluhráč Zdena Cháru LOUI ERIKSSON zvýšil skóre zápasu na 3:0 strelou švihom, ktorou vymietol ľavý horný roh Kristanovej brány po perfektnej krížnej prihrávke od Bäckströma! Asistencie Nicklas Bäckström, Johny Oduya.
     
    47:13
    Henrik Lundqvist krúti hlavou ako jednoducho slovinský útočník David Rodman prešiel do obranného pásma. Pravý betón musel byť v permanencii!
     
    45:39
    Erik Karlsson sa pošmykol, využil to Marcel Rodman, ktorý strieľal príklepom. Pred bránou ešte tečoval puk Urbas, Lundqvistovi nie a nie dať gól.
     
    43:11
    Johansson už poslušne odkorčuľoval na trestnú lavicu. 2 minúty presilovky pre Slovinsko!
     
    41:42
    Švédsko dalo gól!
    Odpor Slovinska už zrejme nebude taký silný ako doteraz. DANIEL SEDIN si obkorčuľoval bránu, posielal zadovkou puk na Louiho Erikssona, ktorý ho videl na druhej strane, poslal mu puk a pre hráča s číslom 22 nebolo problém zakončiť do brány. Asistencie: Loui Eriksson
     
    37:45
    Hrá sa hore dole, najskôr Kopitarova šanca a na druhej strane opäť v prečíslení Bäckström! Kristan a aj Lundqvist zatiaľ pozorní!
     
    37:02
    Bäckström hľadal pred bránou v prečíslení Erikssona. Dobrá práca s hokejkou od Kristana, ten zachránil situáciu!
     
    36:01
    Steen obišiel bránu a nahodil puk až pred Kristana, Slovinci si puk takmer zrazili sami do brány!
     
    31:57
    Máme po presilovej hre Švédska. Zbytočný faul Daniela Sedina. Hokejka medzi nohami Kranjca.
     
    30:58
    Kovačevič a jeho nedovolené bránenie. 2 minúty presilovky pre Švédsko. Otrasený Hagelin a faul lakťom...
     
    30:11
    Slovinci v prečíslení, Kopitarova strela na Lundqvista neprešla, Davidova Rodmanova už ale áno! Len do stredu brány, len to tak zahučalo!
     
    28:34
    Skvelá práca útočníka St.Louis, keď sa prepasíroval až cez trojicu Slovincov, aby zakočil. Pravý betón na mieste a Kristan si pripisuje ďalší zákrok.
     
    24:31
    Edler nahadzoval pred bránku, výbornou prácou pred bránou sa prezentoval Loui Eriksson. Betóny Kristana na mieste!
     
    23:22
    Tvrdá Kranjcova strela, všetci čo stáli pred brankárom sa skláňali, to bola delovka! Na pravom krídle sa snažil presadiť Razingar. Jeho strela len na ochrannú sieť vďaka Lundqvistovi.
     
    21:43
    Landeskog odchádza za držanie hokejky na trestnú lavicu. Jan Urbas to urobil perfektne. Šanca pre Slovinsko.
     
    19:11
    Tlak Švédov pokračuje, na trestnú lavicu si sadá Sabolič – hákovanie!
     
    18:50
    Švédsko dalo gól!
    Tak a prvý gól je na svete. Najskrôr pálil Karlsson, spoza brány posielal puk na Alfredssona Karlsson , ktorý pálil, no len do zadného mantinelu. Puk sa odrazil až na hokejku ALEXANDRA STEENA, ktorý do prázdnej brány nemohol nedať. Asistencie: Asistencie: Daniel Alfredsson, Erik Karlsson.
     
    17:44
    Vysoká hokejka v útočnom pásme od Muršaka – 2 minúty.
     
    15:55
    Strela z veľkého uhla od Steena narobila Kristanovi problémy, napriek tomu si aj s touto strelou poradil.
     
    14:35
    Strely na bránu 5:5!
     
    09:35
    Rýchly protiútok Slovincov v 100% príležitosti! Blafák do bekhendu od Razingara, Lundqvist predviedol prečo ho nazývajú Kráľom. Mierny slovinský tlak však následne Švédi prežili.
     
    09:24
    Perfektný prechod Švédov do pásma, na konci tejto akcie nemohol byť nik iný ako Karlsson. Bomba od modrej len do Kristana.
     
    06:54
    Sabolič sa snažil preniknúť cez Jonathana Ericssona, bol faulovaný. Podrazenie a 2 minúty!
     
    04:15
    Alexander Steen si vylámal zuby na Kristanovi. Puk poskakoval a preskákal takmer všetky hokejky až na tú švédsku. Betón včas vystrelil a puk teda mimo brány!
     
    03:17
    Krownall volil prihrávku namiesto strely, krížnym pasom našiel Daniela Sedina, ktorý triafa do nitrianskeho brakára Kristana. Ten sa pomaly, ale iste rozchytáva.
     
    02:16
    Do dobrej pozície sa dostal Landeskog, ten vystrelil na Kristana z medzikružia, ktorý puk vyrazil. O dorážku sa pokúšal Jimmie Ericsson, no trafil len ľavý betón.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Batiz

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 19. Steen (Alfredsson, Karlsson), 42. Sedin (Eriksson), 49. Eriksson (Bäckström, Oduya), 52. Hagelin (Erisson, Kronwall), 57. Hegelin (Karlsson)


    Švédsko: Lundqvist (Enroth) – Jonathan Ericsson, Kronwall, Hjalmarsson, Oduya, Edler, Karlsson, Ekman-Larsson – Alfredsson, Berglund, Steen – Backström, Eriksson, D. Sedin – Silfverberg, Johansson, Landeskog – Krüger, Nyquist, Jimmie Ericsson – Hagelin
    Slovinsko: Kristan (Hocevar) – Pretnar, Kranjc, Kovačevič, Robar, Gregorc, Pavlin, Tavželj, Podlipnik – Kopitar, Rodman, Muršak – Jeglič, Tyčar, Sabolič – Urbas, M. Rodman, Razingar (C) – Goličič, Musič, Pance.