Liberec – Kladno 2:1 (kon.) | Třinec – SAPA Fehérvár 4:1 (kon.) | Lev – Bern 5:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
SC Bern
cz Streda 19.02.2014, 20:00 • Seewen • Prípravný zápas
Partner:
     
    Z dnešního, lehce exhibičního utkání je to vše. Přejeme pěkný zbytek večera. (21:58:19)
     
    Jasná záležitost je u konce. Lvi v poměru 5:1 rozebrali švýcarský Bern, kterému fanoušci poděkovali alespoň za jeden přesilovkový gól ze třetí třetiny. Na pět branek Lva to ale rozhodně nestačilo. Atte Engren neměl kromě několika šancí, které by se dali spočítat na prstech jedné ruky, téměř žádnou práci.

    Lvy během švýcarského soustředění čeká ještě jeden zápas. V pátek se představí proti dalšímu švýcarskému celku z NLA. Soupeřem jim od 19.45 bude tým Ambri Piotta.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    A těsně před koncem utkání ukázal svoji extratřídu i Engren, který jinak moc práce neměl. Finský gólman si počkal na střelu Krugera a efektivním zákrokem lapačkou zasáhl.
     
    59:10
    První minutu oslabení lvi zvládli. Poradili si i s akcí Dostoinova, který Kreisovo nahození tečoval mimo Engrenovu klec.
     
    58:00
    Ke konci zápasu ještě jeden trest. Tentokrát pro autora páté branky Lva Humphriese. Ten si za brankou Engrena nešetrně poradil s dotírajícím Bergerem.
     
    56:12
    Jaakola teď překvapit všechny přihlížející výbornou individuální akcí. Finský bek si nejprve položil jednoho protihráče a následně v dobré pozici střílel. Mischler, který vystřídal v brance Bernu Gigona, se štěstím vytěsnil kotouč nad břevno.
     
    54:40
    Němec se Ševcem ale tak dlouho kombinovali na modré čáře, až o puk nakonec svůj tým připravili.
     
    53:36
    Lvi se ale hned vzápětí mohou vrátit do pětibrankového vedení. Olesz si odsedí dvě minuty za přílišnou hrubost.
     
    52:29
    Bern právě vstřelil branku!
    Až teď. Bern se po kráské akci prokombinoval až k první brance. Puk se dostal po ose Daniel Grillfors, Hnat Domenichelli až na CHRISTOPHA BERTSCHYHO, který jen doklepl puk do prázdné branky. Asistence: Glen Metropolit, Hnat Domenichelli.
     
    52:00
    Lvi zatím dobře brání, žádná větší akce Bernu se nezrodila.
     
    51:37
    Lvi teď budou pykat za jeden ze svých věčných neduhů – špatně střídali a hráli v šesti.
     
    50:40
    A i čtvrtá formace o sobě dává vědět. Ránu Calleho Ridderwalla raději obránce Kreis zblokoval do ochranné sítě.
     
    49:26
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Bern ale hned v následujícím střídání inkasuje. Kapanen vyhrál buly na Birnera, který pohotově přiklepl kotouč SPENCERU HUMPHRIESOVI. Mladý Kanaďan zamířil přesně do pravého horního rohu Gigonovi branky. Asistence: Michal Birner.
     
    48:25
    Jedna z největších šancí Bernu. Berger proskočil mezi dvěma obránci Lva a snažil se o rychlé zakončení. Ve finální pozici ale mířil nad.
     
    46:40
    A v šanci i čtvrtá lajna. Ridderwall vybídl přihrávkou od pravého mantinelu ke skórování Cingela. Mladý lev ale otřel kotouč jen o boční síťku.
     
    45:10
    Na ledě to skoro vypadalo, jako kdyby Kapanenova lajna hrála přesilovou hru. Kapanen a jeho kumpáni drželi Bern téměř minutu v jeho obranném pásmu.
     
    43:36
    Mäenpää výborně nabízel kotouč k teči. Puk plachtil vzduchem, ale jak Azevedo, tak Ullström, kteří ve snaze zasáhnout kotouč šermovali holemi, nebyli nakonec úspěšní.
     
    42:35
    Útočný pokus Bernu. Müller zkoušel štěstí z velkého úhlu. Promrzlý Engren ale bez problémů chytá. Jeho jediným problémem je momentálně jen zima.
     
    41:30
    Řepík hledal před brankou Kapanena. Finský matador ale bojoval v brankovišti marně. Nejenže na puk nedosáhl, po pádu dokonce posunul i samotnou brankovou konstrukci.

    Ondřej Kalát

    Karolína Antošová

    Góly a asistencie: 2. Sekáč (Thörnberg), 10. Ridderwall (Cingel, Matai), 32. Sekáč (Vrána), 34. Ullström (Cingel), 50. Humphries (Birner, Kapanen) – 53. Bertschy (Metropolit, Domenichelli)


    Lev Praha: Engren (Lukáš) – Mäenpää, Ševc, Oystrick, Němec, Jaakola, O’Byrne, Humphries, Nakládal – Azevedo, Zackrisson, Ullström – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai – Kubalík
    SC Bern: Gigon (50. Mischler) – Gerber, Kruger, Kreis, Collenberg, Grillfors, Orlando, Wellinger – Scherwey, Berger, Domenichelli, Loichat, Dostoinov, Ruthemann, Metropolit, Muller, Olesz, Berger, Vermin, Bertschy.