Liberec – Kladno 2:1 (kon.) | Třinec – SAPA Fehérvár 4:1 (kon.) | Lev – Bern 5:1 (kon.)
koniec
Lev Praha
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
SC Bern
cz Streda 19.02.2014, 20:00 • Seewen • Prípravný zápas
Partner:
     
    Z dnešního, lehce exhibičního utkání je to vše. Přejeme pěkný zbytek večera. (21:58:19)
     
    Jasná záležitost je u konce. Lvi v poměru 5:1 rozebrali švýcarský Bern, kterému fanoušci poděkovali alespoň za jeden přesilovkový gól ze třetí třetiny. Na pět branek Lva to ale rozhodně nestačilo. Atte Engren neměl kromě několika šancí, které by se dali spočítat na prstech jedné ruky, téměř žádnou práci.

    Lvy během švýcarského soustředění čeká ještě jeden zápas. V pátek se představí proti dalšímu švýcarskému celku z NLA. Soupeřem jim od 19.45 bude tým Ambri Piotta.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    A těsně před koncem utkání ukázal svoji extratřídu i Engren, který jinak moc práce neměl. Finský gólman si počkal na střelu Krugera a efektivním zákrokem lapačkou zasáhl.
     
    59:10
    První minutu oslabení lvi zvládli. Poradili si i s akcí Dostoinova, který Kreisovo nahození tečoval mimo Engrenovu klec.
     
    58:00
    Ke konci zápasu ještě jeden trest. Tentokrát pro autora páté branky Lva Humphriese. Ten si za brankou Engrena nešetrně poradil s dotírajícím Bergerem.
     
    56:12
    Jaakola teď překvapit všechny přihlížející výbornou individuální akcí. Finský bek si nejprve položil jednoho protihráče a následně v dobré pozici střílel. Mischler, který vystřídal v brance Bernu Gigona, se štěstím vytěsnil kotouč nad břevno.
     
    54:40
    Němec se Ševcem ale tak dlouho kombinovali na modré čáře, až o puk nakonec svůj tým připravili.
     
    53:36
    Lvi se ale hned vzápětí mohou vrátit do pětibrankového vedení. Olesz si odsedí dvě minuty za přílišnou hrubost.
     
    52:29
    Bern právě vstřelil branku!
    Až teď. Bern se po kráské akci prokombinoval až k první brance. Puk se dostal po ose Daniel Grillfors, Hnat Domenichelli až na CHRISTOPHA BERTSCHYHO, který jen doklepl puk do prázdné branky. Asistence: Glen Metropolit, Hnat Domenichelli.
     
    52:00
    Lvi zatím dobře brání, žádná větší akce Bernu se nezrodila.
     
    51:37
    Lvi teď budou pykat za jeden ze svých věčných neduhů – špatně střídali a hráli v šesti.
     
    50:40
    A i čtvrtá formace o sobě dává vědět. Ránu Calleho Ridderwalla raději obránce Kreis zblokoval do ochranné sítě.
     
    49:26
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Bern ale hned v následujícím střídání inkasuje. Kapanen vyhrál buly na Birnera, který pohotově přiklepl kotouč SPENCERU HUMPHRIESOVI. Mladý Kanaďan zamířil přesně do pravého horního rohu Gigonovi branky. Asistence: Michal Birner.
     
    48:25
    Jedna z největších šancí Bernu. Berger proskočil mezi dvěma obránci Lva a snažil se o rychlé zakončení. Ve finální pozici ale mířil nad.
     
    46:40
    A v šanci i čtvrtá lajna. Ridderwall vybídl přihrávkou od pravého mantinelu ke skórování Cingela. Mladý lev ale otřel kotouč jen o boční síťku.
     
    45:10
    Na ledě to skoro vypadalo, jako kdyby Kapanenova lajna hrála přesilovou hru. Kapanen a jeho kumpáni drželi Bern téměř minutu v jeho obranném pásmu.
     
    43:36
    Mäenpää výborně nabízel kotouč k teči. Puk plachtil vzduchem, ale jak Azevedo, tak Ullström, kteří ve snaze zasáhnout kotouč šermovali holemi, nebyli nakonec úspěšní.
     
    42:35
    Útočný pokus Bernu. Müller zkoušel štěstí z velkého úhlu. Promrzlý Engren ale bez problémů chytá. Jeho jediným problémem je momentálně jen zima.
     
    41:30
    Řepík hledal před brankou Kapanena. Finský matador ale bojoval v brankovišti marně. Nejenže na puk nedosáhl, po pádu dokonce posunul i samotnou brankovou konstrukci.
     
    40:35
    A v takovém tempu, v jakém Lev druhou třetinu zakončil, tu třetí i začíná. Ullström zavezl kotouč do útočného pásma a předal Azevedovi, který ale po pěkné stahovačce vypálil nad.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina měla podobný průběh jako ta první. Zaplněná hala v Seewenu sleduje zápas jen na jednu branku. Místní rolbař ani nemusí upravovat led v obranném pásmu Lva. Zato to útočné u Gigona by měl přejet nejméně třikrát a pořádně!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Ke konci třetiny přidali lvi další povedenou akci. Sekáč vlétl do útočného pásma, posunul puk na Thörnberga, který hledal na zadní tyči Petra Vránu. Ten ale kotouč dostal na dlouhou hůl a trefil tak jen boční síť.
     
    38:30
    Gigon je v neustálé permanenci. Takovou přípravu asi dlouho nezažil.
     
    38:00
    Krásná kombinace Lva! Ridderwall nejdříve vykouzlil neuvěřitelnou přihrávku na Cingela, který okamžitě nalezl Humphriese. Kanadskému bekovi ale střela z první vůbec nesedla.
     
    36:36
    V přesilovce je aktivní právě faulovaný Oystrick. Ten na Gigona vyslal dvě tvrdé rány. Brankář Bernu ale na obě vyzrál.
     
    35:16
    A je tu další šance na gól. Oystricka zahákoval Dostoinov a jde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    33:52
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Od poslední branky Lva uplynuly jen dvě minuty a už je to o čtyři zásahy.Odražený puk si našel DAVID ULLSTRÖM, který kotouč sklepl ze vzduchu až do branky. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    32:50
    Birner se pokusil o výpad zpoza branky. Gigona chtěl překvapit střelou po ledě, brankář Bernu měl ale betony pevně na ledové ploše.
     
    31:42
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    A druhou branku v zápase zaznamenává JIŘÍ SEKÁČ, který po Vránově přihrávce projel útočným pásmem jako nůž máslem a překvapil Gigona střelou na přední tyč. Lvi tak využili hned první přesilovku, kterou měli. Asistence: Petr Vrána.
     
    30:49
    A první přesilovku si zahraje i Lev. Collenberg si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    29:50
    Lvi v dalším brejku! Pražané šli tři na dva. Finální přihrávka skončil ana holi Azeveda, který ale nepovedenou kličkou celou akci zkazil.
     
    28:00
    Kapanen vysunul Jakuba Mataie do útoku. Ten se šikovně přokličkoval až do nadějné pozice, tu mu ale na poslední chvíli zhatilo obranné duo Bernu.
     
    26:35
    Ani druhá přesilová hra Bernu nekončí brankou. Jediná pořádná akce byla Dostoinova. Jeho střelu z vrcholu kruhu ale Engren kryl lapačkou.
     
    25:40
    Jednu ránu zblokoval Nakládal, další ránu zalehl Cingel. Tomu se nakonec podařilo i poslat kotouč přes všechny čáry až za branku Bernu.
     
    24:35
    A i druhou přesilovku zápasu si zahraje Bern. Na trestnou lavici míří Vrána, který nedovoleně vysekl hokejku Bergerovi.
     
    23:58
    Ullström předvedl parádní individuální akci. Prokličkoval se celým útočným pásmem, nakonec ale chtěl poslat puk na modrou na nikým nekrytého Ševce. K němu se ale kotouč přes několik hokejek nedostal.
     
    22:50
    Cingel se hnal na Gigona. Z druhé vlny ho podpořil Nakládal, který se nakonec dostal i ke střele. Ta mu ale nevyšla a do přečíslení se tak hnali domácí. Na poslední chvíli nadějně rozjetou akci Bernu zmařil Humphries.
     
    21:48
    Jaakola lehce posunul kotouč na Jaakolu, který vyslal od modré svoji obávanou dělovku. Gigon ale tuto ránu dokázal utlumit v plastronu.
     
    20:30
    Lvi hned na úvod druhé části pláchli do útoku. Ullström vyřešil situaci tři na dva střelou, kterou Gigon vyrazil do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina se Lvu povedla. "Dobrá práce," oceňuje z tribuny výkon svých svěřenců asistent trenéra Jalonena Kai Rautio. Bern si v první dvacetiminutovce s kotoučem moc nezahrál. Atte Engren se musel na ledě i rozcvičovat, aby zcela nezmrzl. V hale je totiž opravdu velká zima.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    K Zackrissonovi se po náhodném odrazu o mantinel dostal kotouč, který po tvrdé střele Švéda skončil až na hrudi Gigona. Ten s přehledem chytá.
     
    18:30
    Cingel je v dnešním utkáním hodně vidět. Nyní našel další výbornou přihrávkou na pravém kruhu Calle Ridderwalla. Mladý Švéd si nakonec nabruslil až před gólmana, střelou z úhlu al neuspěl.
     
    17:25
    Jaakola nahazoval do útočného pásma. Obrana Bernu si ale kotouč dobře pokryla.
     
    16:00
    Druhá lajna lehce přejela přes střední pásmo. Vrána našel zadovkou Sekáče, který ale držel puk až příliš dlouho. Z nadějné šance tak nebylo nic.
     
    14:55
    Ridderwall si to po Cingelově přihrávce namířil do útočného pásma. Proti přesile bránících hráčů, ale neměl šanci.
     
    13:20
    Lvi nakonec oslabení ustáli. Útok Bernu ale pokračuje. Engrena z dálkdy prověřil Olesz. Jeho střelu finský gólman raději přikryl na ledové ploše.
     
    12:05
    Lvi zatím dobře brání. Vrána nejprve našetřil cenné vteřiny výletem do útočné třetiny. Následně přihrál na Nakládala, který uklidil puk až ke Gigonovi.
     
    10:30
    Lvi si vyzkouší své kvality v oslabení. Martin Ševc si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    9:55
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    O druhý gól Lva se postarala nejmladší lajna. Cingel zpoza brány našel ideálně postaveného CALLE RIDDERWALLA, který tentokrát střelou k pravé tyči uspěl. Asistence: Lukáš Cingel, Jakub Matai.
     
    9:00
    Kapanen nahodil kotouč o zadní mantinel. Ten se odrazil až k najíždějícímu Birnerovi, který okamžitě vypálil. U pravé tyčky ale nebylo místo.
     
    7:30
    O další povedenou akci se postarala první lajna Lva. Azevedo místo střely zvolil přihrávku, kterou ale zalehl obránce Gerber.
     
    5:01
    Opět pěkná souhra Thörnberga se Sekáčem. Švéd vysunul svého mladšího kolegu do útočného pásma, kde si nejprve Sekáč odstavil jednoho obránce a následnou střelou prověřil Gigona.
     
    4:20
    Poprvé v útočném pásmu také Bern. Berstschy našel před brankou ideálně postaveného Metropolita, na jehož střelu si Engren počkal u levé tyče.
     
    3:12
    Další povedená akce Lva, o kterou se postarali mladíci v dresu pražského celku. Cingel v rohu kluziště nalezl přihrávkou z otočky Jakuba Mataie, kterému ale v mezikruží přihrávka přeskočila čepel hole.
     
    01:10
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Teď už je to ale jiná! Thörnberg se Sekáčem ujeli do brejku, kde nakonec švédský kanonýr naservíroval před branku na nikým neatakovaného JIŘÍHO SEKÁČE přesnou přihrávkou. Mladý lev tak hned ve svém prvním utkání po zranění zaznamenává první branku. Asistence: Martin Thörnberg.
     
    00:50
    Jako první vypálil na Gignona Azevedo. Jeho rána ale gólové parametry neměla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lev Praha: Engren (Lukáš) – Mäenpää, Ševc, Oystrick, Němec, Jaakola, O’Byrne, Humphries, Nakládal – Azevedo, Zackrisson, Ullström – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai – Kubalík

    SC Bern: Gigon (Mischler) – Gerber, Kruger, Kreis, Collenberg, Grillfors, Orlando, Wellinger – Scherwey, Berger, Domenichelli, Loichat, Dostoinov, Ruthemann, Metropolit, Muller, Olesz, Berger, Vermin, Bertschy..
     
    Ovšem i tak můžou proti lvům naskočit známé tváře. V hlavním městě Švýcarska hraje třeba zámořím protřelý veterán Glen Metropolit či Rostislav Olesz. Jediný Čech v týmu přišel do Bernu poté, co – možná definitivně – opustil NHL. Zatím se mu příliš nedaří: ve 20 utkáních nastřádal osm bodů (4+4).


    Fanoušci Bernu by toho i od Olesze rádi viděli víc, neboť jejich oblíbené mužstvo je v lize až deváté (NLA hraje 12 klubů). Jaký rozdíl oproti loňskému ročníku. Klub, který má už 12 let v řadě nejvyšší návštěvnost v Evropě, tehdy v základní části skončil druhý a posléze získal titul, druhý za poslední čtyři roky.

     
    Lvům bude chybět Jiří Novotný, který je s národním mužstvem v Rusku v dějišti olympijských her. Podobně je ale na tom i Bern, jenž se musí připravovat bez kapitána Martina Plüsse a Ryana Gardnera, které si do švýcarské reprezentace vybral kouč Sean Simpson.
     
    Svěřenci trenéra Kariho Jalonena už mají za sebou přípravný a regenerační pobyt v prosluněné Dubaji i tréninky v Praze. Zápas si zahrají po více než třech týdnech.Ocení to zejména Jiří Sekáč, který kvůli zranění nehrál od půlky ledna. Naopak do hry ještě nejspíš nezasáhnou Jakub Klepiš a Tomáš Kubalík, jejichž ruce ještě v minulém týdnu "zdobily" sádry.
     
    Hokejisté Lva Praha ladí formu na klíčovou část ročníku. Momentálně jsou ve Švýcarsku, kde je čekají i dva přípravné duely. První soupeř: Bern z NLA, nejvyšší švýcarské ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Ondřej Kalát

    Karolína Antošová

    Góly a asistencie: 2. Sekáč (Thörnberg), 10. Ridderwall (Cingel, Matai), 32. Sekáč (Vrána), 34. Ullström (Cingel), 50. Humphries (Birner, Kapanen) – 53. Bertschy (Metropolit, Domenichelli)


    Lev Praha: Engren (Lukáš) – Mäenpää, Ševc, Oystrick, Němec, Jaakola, O’Byrne, Humphries, Nakládal – Azevedo, Zackrisson, Ullström – Sekáč, Vrána, Thörnberg – Birner, Kapanen, Řepík – Ridderwall, Cingel, Matai – Kubalík
    SC Bern: Gigon (50. Mischler) – Gerber, Kruger, Kreis, Collenberg, Grillfors, Orlando, Wellinger – Scherwey, Berger, Domenichelli, Loichat, Dostoinov, Ruthemann, Metropolit, Muller, Olesz, Berger, Vermin, Bertschy.