Nemecko U20 – Nórsko U20 3:1 (kon.) | Kanada U20 – Rusko U20 1:2 (kon.) | Švédsko U20 – Fínsko U20 2:3 (po pr.)
koniec
Kanada U20
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Rusko U20
Nedeľa 05.01.2014, 15:00Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri sledovaní duelu o konečné tretie miesto na tohtoročnom juniorskom šampionáte. Svetové majstrovstvá hráčov do 20 rokov vrcholia práve dnes a vy pri tom vďaka nášmu textovému prenosu rozhodne nebudete chýbať. V boji o bronz budú bojovať mladíci Kanady a Ruska.

    Turnajová púť oboch celkov:

    KANADA:
    Nemecko – Kanada 2:7
    Kanada – Česko 4:5sn
    Kanada – Slovensko 5:3
    USA – Kanada 2:3
    Kanada – Švajčiarsko 4:1
    Kanada – Fínsko 1:5

    RUSKO:
    Nórsko – Rusko 0:11
    Rusko – Švajčiarsko 7:1
    Rusko – Fínsko 1:4
    Švédsko – Rusko 3:2
    USA – Rusko 3:5
    Švédsko – Rusko 2:1

    Kanaďania, ktorí sú v tomto stretnutí vedení ako domáci celok sa predstavili v základnej skupine A, v ktorej prehrali iba jediný duel a aj to až po samostatných nájazdoch. Celkovo vybojovali mladí reprezentanti "javorových listov" prvú priečku v tabuľke a vo štvrťfinále po dobrom výkone zdolali Švajčiarov. Druhou prekážkou na turnaji, ktorú už ale kanadskí hokejisti nezvládli bol semifinálový súper z Fínska. Vždy silných hráčov z hokejovej krajiny tak čaká "iba" boj o konečnú tretiu priečku.

    Hosťujúce Rusko získalo v základnej v B-skupine celkovo bodov iba 6 a do štvrťfinále vstúpilo z tretej pozície. Rusi v prvom z vyraďovacích bojov nastúpili proti americkým hokejistom, ktorých porazili 5:3. V semifinále ich čakala azda najťažšia možná prekážka na tomto turnaji – domáci Švédi a ich trinásťtisícové publikum. Zápas bol veľkou drámou, ktorá vyvrcholila dokonca pästným súbojom, ale ani ten nič nezmenil na tom, že Švédi triumfovali 2:1 a zahrajú si o zlato. Pred Rusmi ostal boj o konečné tretie miesto.

    Štatistický pohľad:

    Úspešnosť streľby
    Kanada 13,41% – Rusko 15,43%
    Využitie presiloviek
    Kanada 25,0% – Rusko 37,04%
    "Prežitie oslabení"
    Kanada 76% – Rusko 82,61%

    Najproduktívnejším hráčom Kanady je útočník Athony Mantha, ktorý celkovo nazbieral na tomto šampionáte doposiaľ 11 kanadských bodov za 5 gólov a 6 asistencií. Z tímu Ruska vedie túto štatistiku hneď trojica útočníkov. Zhodne po 7 kanadských bodov majú na svojom konte Anton Slepyšev (2+5), Pavel Bučnevič (2+5) a Michail Grigorenko (3+4).

    Určiť favorita duelu je mimoriadne náročná úloha. Papierovými predpokladmi trochu vyniká Kanada, ale hokej sa nehrá na základe tabuliek ani štatistík. Ponúkneme vám teda aspoň kurzy stávkových kancelárií, ktoré na triumf Ruska vypísali kurz približne 2,6 a na výhru Kanady 2,1. Remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s ponukou cca 4,2.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Pouliot, Ekblad, Dumba (A), G. Reinhard, Morrissey, Pelech, Birgas – Lazar, Petan, McDavid – S. Reinhart, Laughton (C), Horvat – Mantha, Drouin (A), Hudon – Gauthier, Rychel, Leier – Anderson,

    Rusko U20: Vasilevskij (Nalimov) – Mironov (A), Zadorov, Triamkin, Ľubuškin, Maslov, Bereglazov, Vasiliev – Grigorenko, Bučnevič, Slepyšev (C) – Barbanov, Osnovin, Žafiarov – Chlopotov, Barbašov, Jakimov (A) – Gimatov, Busarov, Skladničenko – Zykov

    Rozhodca: Bjork (SWE), Mayer (USA) – Pihlblad (SWE), Tošenovjan (CZE).
     
    Ani dnes sa stretnutie nezačne načas. Ako sme si už počas tohto šampionátu mohli zvyknúť, jeho začiatok sa posunie približne o 8 minút.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie môže o malý moment začať. Kanada nastúpi v bielych dresoch, ruskí mladíci v červenej farbe. Domácim kapitánom je útočník Laughton, na opačnej strane bude mať na hrudi C Slepyšev.

    V bránke Kanady začína Fucale, na opačnej polovici klziska sa predstaví Vasilevskij.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči hosťujúceho celku. Tí sa s pukom stiahli do vlastnej obrannej tretiny a odtiaľ budú rozohrávať prvú útočnú akciu.
     
    00:32
    Kanada ale súperovi puk rýchlo vzala a zamierila si to do útočnej tretiny. Hudon bojoval o puk pri mantineli, ale súboj nezvládol a kus čiernej gumy stratil.
     
    01:06
    Aktívnejšie začali kanadskí juniori. Tí sa teraz v trojici rútili do zakončenia, na ktorého konci Petanova strela preletela iba popod betón Vasilevskija a smerovala mimo priestoru troch žrdí.
     
    01:55
    Na opačnej polovici sa o podobnú odpoveď pokúsil Barbašov. Jeho pokus o ranu spoza obrancov bol zblokovaný a k Fucalemu ani nedošiel.
     
    02:21
    Bude sa prvýkrát v stretnutí vylučovať. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie domáci Horvat.
     
    02:57
    kanadskí juniori začali hru vo vlastnom oslabení ukážkovo. Už druhýkrát po sebe puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    03:35
    Rusko dalo gól!

    Hostia sa do pásma vrátili a využívajú presilovú hru! Po strele takmer od útočnej modrej čiary od MICHAILA GRIGORENKA puk nešťastne korčuľou nasmeroval do vlastnej siete Dumba. Bez asistencií.
     
    04:20
    Horvat je späť na ľadovej ploche, jeho vylúčenie Kanade absolútne nepomohlo. Rusi sa okamžite po buly opäť stiahli za vlastnú bránku a budú rozohrávať.
     
    04:58
    Ruskí mladíci sa natlačili pred Fucaleho. Ten mal zakrytý výhľad a mal čo robiť aby situáciu ustál, ale vlastná defenzíva mu pomohla a puk do siete nepustila.
     
    05:34
    Kanada hrá pod tlakom. Rusi sú v týchto chvíľach jednoznačne lepším tímom, ktorý sa naďalej tlačí do zakončenia.
     
    06:12
    Na opačnej polovici ľadovej plochy si na puk siahol aj Vasilevskij. Pokus Laughtona z väčšej vzdialenosti ho ale zaskočiť nemohol. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    06:49
    Laughton je aktívny aj naďalej! Z pravej strany spred bránky to skúšal dobre a chcel prekvapiť Vasilevskija, ale jeho pokus ruský gólman zrazil a nik z jeho súperov ho nedokázal usmerniť do siete.
     
    07:35
    Kanada sa musela na pár sekúnd vysťahovať z útočnej tretiny. Ruskí hráči puk vysunuli z vlastného obranného pásma.
     
    07:46
    Hudon poriadne vystrašil hostí! Jeho tvrdý puk mal dobré parametre, ale poradil si s sním gólman stojaci v bránke Ruska.
     
    08:25
    Dumba to skúsil strelou od útočnej modrej čiary, jeho pokus končí iba vo výstroji gólmana ruského celku.
     
    08:55
    Kanada teraz dostala od súpera priveľa priestoru v úočnej tretine. Bučnevič to chcel využiť na vyrovnávajúci gól, ale brankár bol proti a jeho pokus vyráža.
     
    09:22
    Barbašov to skúšal tvrdou ranou bezprostredne po výhernom buly v útočnej tretine. Jeho pokus bol zblokovaný až do ochrannej siete.
     
    09:55
    Domáci si nerozumeli v rozohrávke a to chcel okamžite využiť Vasiliev. Ten získal puk v strede klziska, ale na útočnej modrej čiare ho zastavila dvojica hráčov súpera.
     
    10:35
    Fucale si na svoje konto pripísal po čase ďalší zákrok. Rusi vleteli do jeho pásma ako víchor, ale nepochodili. Domáci gólman si pokryl priestor pri tyči.
     
    11:13
    Poriadne nebezpečná situácia pred Vasilevskijom! Práve gólmanovi teraz môžu ďakovať mladí Rusi, ktorí dokázali ustáť obrovský tlak súpera. Po dvoch neúspešných zakončeniach to už vyzeralo na gól z hokejky Ekblada, ale ani ten napokon skvelého brankára neprekonal.
     
    11:55
    Kanadskí hráči aj po buly ostávajú v útočnej tretine a ich tlak sa zvyšuje do neúnosných rozmerov.
     
    12:26
    Napokon sa ale Kanada zlou rozohrávkou o pásmo pripravila sama. Rusi si môžu vydýchnuť.
     
    13:58
    Fucale chcel svojim pomôcť s rozohrávkou za vlastnou bránou, ale takmer sa mu to stalo osudným. Našťastie pre Kanadu však brankár súboj ustál.
     
    14:38
    Rusko dalo gól!

    Hostia vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov! Rýchle prenesenie hry na opačnú polovicu klziska skončilo strelou spoza obrany v podaní EDUARDA GIMATOVA, ktorá prekvapila Fucaleho. Asistenciu si pripisuje Andrej Mironov.
     
    15:42
    Ruskí hráči predviedli výborný vstup do stretnutia. Hostia aj naďalej držia puk a odmietajú súpera pustiť do pásma.
     
    16:02
    Teraz sa to už ale Kanaďanom podarilo, získali puk a usadili sa v útočnej tretine. Tam zatiaľ sledujeme z ich strany iba sériu prihrávok.
     
    16:15
    Barbanov vystihol prihrávku súpera vo vlastnej obrannej tretine a okamžite si to namieril na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam jeho bekhendový blafák vychytal Fucale. Obrana Kanady túto situáciu vôbec nezvládla.
     
    17:05
    Rusi sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému! Na jeho konci sme ale nevideli žiadnu nebezpečnú strelu. Pokus o prihrávku prerušil Pouliot a šancu Rusku zmaril.
     
    18:08
    Veľmi netaktické vylúčenie Ruska. Hostia sa previnili zlým striedaním, za ktoré si trest za lavičku odsedí Bučnevič.
     
    18:42
    kanada okamžite obsadila útočné pásmo. Dumba pálil od útočnej modrej čiary, ale puk mu ideálne nesadol a strela nevyšla podľa jeho predstáv.
     
    19:02
    Rusi vyhadzujú puk cez všetky čiary a môžu si vydýchnuť. Obrovský tlak súpera prerušili aspoň na malý moment.
     
    19:38
    Mantha pálil z pravej strany! Jeho rana bez prípravy smerovala ale iba priamo do hrude gólmana hostí. Následne zvonila aj žrď, keď Drouinovej obrovskej delovke chýbalo len pár centimetrov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina súboja o tretie miesto je minulosťou. Videli sme perfektný hokej, ktorý lepšie zúžitkovali ruskí hokejisti, ktorí dokázali potrestať chyby súpera. Kanada síce vyvinula obrovský tlak, ale chýbal jej kúsoček šťastia a nepodarilo sa jej znížiť.

    Strely v prvej dvadsaťminútovke:
    Kanada 13 – Rusko 14

    Druhá tretina začína približne o 15:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    Ruskí hokejisti sú v plnom počte. Napriek veľkému závaru pred Vasilevskijovou bránou v samom závere uplynulej tretiny dokázali oslabenie ustáť.
     
    20:30
    Kanada v útoku. Za bránou mal puk Drouin, ale nedokázal ho prepasírovať na žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    20:59
    Vasilevskij si pripísal na svoje konto úspešný zákrok, keď dokázal vykryť priestor prti tyči a nepustil za svoj chrbát ranu z uhla.
     
    21:27
    Vylúčenie na strane Ruska. Ľubuškin odchádza na trestnú lavicu za sekanie.
     
    21:55
    Kanaďania sa síce usadili v útočne tretine, ale vyslovenú príležitosť si doposiaľ nedokázali vypracovať. Rusko puk drží za vlastnou bránou pri mantineli.
     
    22:24
    A ruskí hokejisti dokázali puk vyhodiť cez všetky čiary a môžu odísť striedať. Kanada sa musia vysťahovať z pásma.
     
    22:57
    Dumb tvrdo vypálil, ale jeho strela preletela iba mimo priestoru bránky. Následná dorážka domácich takisto úspešná nebola.
     
    23:27
    Ľubuškin je späť na ľadovej ploche, pokračuje sa v hre v plnom počte.
     
    23:45
    Aj Rusi si zahrajú v početnej výhode. Domáci celok oslabí Griffin Reinhart.
     
    24:09
    Laughton vystihol prihrávku súpera a spolu so spoluhráčom mieril vo vlastnom oslabení do protiútoku dvoch proti jednému! Na jeho konci namiesto prihrávky volil strelu, ktorou rozvlnil iba bočnú sieť.
     
    24:27
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Rusi sa nepoučili a opäť ich bolo na klzisku priveľa.
     
    25:31
    Kanadskí juniori získali puk na svoje hokejky a vo štvorici sa nikam nehrnú. Do návratu ich vylúčeného spoluhráča ostáva iba pár sekúnd a útočnú akciu tak založia "javorové listy" až potom.
     
    26:04
    Kanada už hrá medzičasom v plnom počte. Využiť sa to snažil Leier ktorý dorážal pri pravej žrdi, ale betóny Vasilevskija neprestrelil.
     
    26:39
    Kanada absolútne nezvládla situáciu, kedy hral jej súper už v plnom počte! Na Fucaleho sa rútil úplne osamotený hráč, ktorého Ekblad v poslednej chvíli pred zakončením zastavil iba za cenu podrazenia.
     
    26:58
    Kanadskí juniori začali oslabenie dobre a po výhernom buly puk okamžite odpálili za bránku na opačnej polovici ľadovej plochy.
     
    27:15
    Rusi pre získanie pásma puk iba nahodili od útočnej modrej čiary a Fucale ho pre istotu schoval vo svojej výstroji.
     
    27:59
    Kanadskí obrancovia pokračujú v ukážkovom bránení. Rusi v pásme nevedia nič nebezpečnejšie vymyslieť, pretože ich prihrávku neustále prerušujú aktívni hráči súpera.
     
    28:39
    Presilovka napokon ostane nevyužitá. Rusi sa nedostali do lepšieho zakončenia, ktoré by sme mohli zaradiť do ketegórie nebezpečných.
     
    29:01
    Zakázaným uvoľnením sa teraz previnili domáci hráči. Rychel si v strede klziska pýtal puk a chcel sa nahrnúť do brejku, ale prihrávka bola prudká a nedokázal ju zachytiť.
     
    30:08
    Dumba sa môže chytať za hlavu, ale to mu už nepomôže! Na svoju hokejku dostal v medzikruží odrazený puk a mohol znížiť na rozdiel jediného gólu, ale priestor troch žrdí trestuhodne minul.
     
    30:45
    Na opačnú polovicu klziska Rusi vzápätí preniesli hru a oddýchli si od bránenia. Z uhla sa pokúšal prekvapiť Slepyšev, ale na Fucaleho zatiaľ nevyzrel.
     
    31:29
    Hosťujúci gólman Vasilevskij ostáva stále neprekonaný. Na jeho svätyňu letelo už síce 19 striel, ale ani jedna neskončila v sieti.
     
    32:00
    Laughton sa rútil do krásnej akcie. Jeho pokus ale nekompromisne zastavujú čiaroví arbitri, ktorí videli ofsajd.
     
    32:20
    Domáci spálili obrovskú šancu na zníženie súperovho náskoku! Laughton to ako správny kapitán vymyslel ukážkovo, keď naservíroval puk pred bránu Horvatovi, ale ten ho nepochopiteľne minul.
     
    33:28
    Vylúčenie na domácej strane. Za krosček si na trestnej lavici oddýchne Hudon.
     
    33:59
    Ukážkový vstup Kanady o tejto početnej nevýhody. "Javorové listy" dvakrát za sebou puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    34:29
    Žafiarov šmátral po odrazenom puku pred bránou! Fucale ale túto situáciu za pomoci obrancov zvládol a puk skončil za jeho bránou, nie na hokejke voľného Rusa.
     
    34:59
    Kanadskí juniori puk opäť vysúvajú z vlastnej obrannej tretiny čo znamená, že ich súper musí pásmo pred Fucalem opustiť.
     
    35:28
    Hudon je späť na ľadovej ploche. Jeho spoluhráči počas vlastnej početnej nevýhody neinkasovali.
     
    35:56
    Rozhodcovia teraz nechali hru plynúť zrejme až príliš dlho. Fucale zachytil puk svojím betónom a odmietal ho pustiť do brány. Rusi cítili veľkú šancu a tak z toho zmätku pred bránou vzniká iba strkanica.
     
    36:07
    Prečíslenie dvoch proti jednému nekončí prihrávkou pred bránu, ale Manthovou strelou. Mladý kanadský útočník Vasilevskija neprekonal.
     
    36:57
    Rusko sa dostalo do pásma na opačnej polovici klziska, Na jeho konci prudkú strelu schoval v lapačke Fucale.
     
    37:35
    Vasilev v medzikruží prihrávku zrejme nečakal. Po tom čo ju dostal totiž nedokázal nebezpečne vypáliť.
     
    38:06
    Začala sa posledná dvojminútovka tejto časti hry. Hokej je skutočne rýchly a vidíme ďalšie strely na oboch poloviciach ľadovej plochy.
     
    38:37
    Kanaďania majú puk na hokejkách za vlastnou bránou. Domáci hokejisti sa ešte bezpochyby chcú dostať do nebezpečného útoku.
     
    39:02
    V útočnom pásme ale nepochodili. Ruskí hráči stavili na defenzívu, ktorá puk na Vasilevskija ani nepustila.
     
    39:35
    V samom závere sa ešte vylučuje na strane domácej Kanady. Na trestnú lavicu smeruje za držanie Pelech.
     
    39:48
    Brankár Vasilevskij vykorčuľoval z brány a pomáhal svojim spoluhráčom s rozohrávkou puku vyhodeného Kanaďanmi. Jeho tím sa už ale zrejme do ničoho nebezpečného nedostane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina tohto stretnutia skončila bezgólovou remízou. Videli sme niekoľko nebezpečných situácii na oboch stranách, ale brankári v tejto dvadsaťminútovke zatiahli roletu a puk za svoj chrbát nepustili. Všetko smeruje k tomu, že si bronz zo šampionátu odnesú Rusi. Rozhodnuté ešte ale ani zďaleka nie je, pred nami je tretia tretina, ktorá môže karty ešte poriadne zamiešať.

    Pomer striel po dvoch dvadsaťminútovkach:
    Kanada 20 – Rusko 22

    Tretia tretina začne približne o 16:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Ruskí hokejisti začínajú túto tretinu vo vlastnej početnej výhode. Aj keď úvodné sekundy tomu vôbec nenasvedčujú.
     
    40:48
    Puk je ďaleko od kanadskej brány. Ruskí hráči ho zbiearajú až za vlastnou svätyňou.
     
    41:15
    Toto pre Rusov vôbec nevyzeralo dobre! Vo vlastnom oslabení puk popri ľavom mantineli do pásma potiahol Laughton a ponúkol ho ešte spoluhráčovi Lazarovi, ktorý obrovskou ranou trafil iba rameno Vasilevskija.
     
    41:35
    Presilovka hosťujúcich hráčov je minulosťou. Kanada hrá v plnom počte.
     
    42:31
    Rusi sa dokonca budú musieť brániť. Jakimov sa previnil hákovaním.
     
    42:59
    Hostia zatlačili súpera k mantinelu, získali tam puk a odpálili ho ďaleko od vlastnej brány.
     
    43:24
    Brankár Vasilevskij podržal svoj tím. Po strele sa puk snažil udržať vo výstroji, ale mal s tým problém, čo domáci chceli okamžite využiť. Gólman sa ale nenechal o kus čiernej gumy obrať a napokon rozhodcovia hru prerušujú.
     
    43:49
    Pouliot sa preštrikoval prehusteným pásmom a napokon tvrdo vypálil z medzikružia. Jeho pokus brankár Ruska vyráža vyrážačkou.
     
    44:31
    Je po kanadskej presilovke. Rusi mali čo robiť aby ju ustáli, ale niekoľkokrát sa im podarilo puk vyhodiť z pásma a pomohli tak Vasilevskijovi.
     
    45:12
    Grigorenko sa vrútil do pásma, ale jeho strela zápästím tesne spoza modrej čiary bola niektorým z brániachch hráčov zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    46:20
    Nemožné! Barbašov sa natlačil do zakončenia pred bránu, kde sa snažil dorážať puk poskakujúci v bránkovisku. Napokon sa ale v ťažkej tiesnenej pozícii k rane nedostal a skóre sa nemení. Puk poskakoval na čiare, domáci ho neuveriteľným spôsobom odvrátili.
     
    47:10
    Kanada dala gól, ale bude sa telefonovať!
     
    47:10
    Gól je uznaný!
     
    47:10
    Kanada dala gól!

    Je znížené! JOSH MORRISEY si nakorčuľoval na strieľanú prihrávku spoluhráča a puk jemnučko tečoval do siete za prekvapeného Vasilevskija. Asistencie: Charles Hudon, Adam Pelech.
     
    47:32
    Okamžite po vhazdovaní sa domáci zmocnili puku a Rusov zachránila konštrukcia brány! Hudon nemal dostatok šťastia a napálil puk iba do žrde.
     
    48:29
    Kanaďania neuveriteľným spôsobom zatlačili svojho súpera. Hosťujúci hráči nevedia kam skôr skočiť a musia sa brániť ako o život.
     
    49:26
    Rusi sa opäť raz previnili zlým, striedaním a teraz na to môžu definitívne doplatiť!
     
    49:57
    Petan čakal na puk pri ľavej žrdi Vasilevskijovej brány. Po strele z mezkrikružia brankár Rusov puk iba vyrazil, ale menovaný hráč naň nedosiahol.
     
    50:21
    Rusom sa puk podarilo vysunúť z vlastnej obrannej tretiny a trochu tých spomaliť Kanadu, ktorá je ako utrhnutá z reťaze.
     
    50:59
    kanada sa vrátila do pásma. Ruskí hokejisti nevedia kam skôr skočiť, ale zatiaľ svojho gólmana bránia.
     
    51:25
    Ekblad vypálil poriadnu ranu na hosťujúceho gólmana! Vasilevskij mal čo robiť, ale puk napokon schoval vo výstroji a prerušil tak obrovský tlak.
     
    52:03
    Neuveriteľné, ako sa Kanada hrnie za vyrovnaním. Medzičasom už útočí proti pätici Rusov, ale aj tak sa drží pri puku.
     
    52:36
    Vasilevskij si neoddýchne ani počas hry v plnom počte. Vo svojej výstroji schoval jednu z množstva striel.
     
    53:04
    Nemožné! Ranu ako z dela od Triamkina sa podarilo brankárovi Kanady vyraziť nad seba, ale puk potom dopadol do bránkoviska, no odrazil sa mimo odkrytej časti brány. Stretnutie si diváci musia vychutnávať.
     
    53:40
    Teraz si už ale Fucale dal väčší pozor. Jeho súper sa pokúšal zakončovať spoza brány k ľavej žrdi, ale tam bol iba betón gólmana Kanady.
     
    54:30
    Kanaďania majú puk na svojich hokejkách a pokúšajú sa dostať do zakončenia. nedarí sa im ale preniknúť cez útočnú modrú čiaru, ktorú Rusi pozorne chránia.
     
    54:58
    Ekblad to skúsil nahodením puku do pásma, kde už zároveň hľadal rýchlokorčuľujúceho spoluhráča. Puk bol ale zrazený hosťujúcim celkom.
     
    55:24
    Kanada to skúša skutočne z každej pozície. Kapitán "javorových listov" to vôbec nemyslel zle, ale jeho rana nemala dostatočnú rýchlosť a Vasilevskij si ju bezproblémovo stiahol do lapačky.
     
    56:03
    Dnešné stretnutie sleduje 10713 divákov.
     
    56:28
    Rusku sa podarilo puk vysunúť aspoň z vlastného obranného pásma a na malý moment tak prerušiť neúnosný tlak súpera.
     
    57:20
    Žafiarov unikol domácej obrane! Puk si stíhaný dvojicou protihráčov predhodil pred bránu, ale tam mu ho Fucale vyrazil a nemohol zakončovať z ideálnej pozície.
     
    58:05
    Kanada stratila útočné pásmo vlastnou chybičkou. Hudon na útočnej modrej čiare nedokázal spracovať prudkú prihrávku.
     
    58:42
    Napínavý záver stretnutia! Kanada by už najradšej vrhla svoje sily do útočenia, ale Rusi sa snažia puk držať čo najďalej od svojej brány a neumožňujú jej to
     
    58:49
    Oddychový čas pre Rusko. Po ňom sa bude vhadzovať pred kanadskou bránkou.
     
    59:00
    Kanada hrá v šestici, gólman Fucale je na striedačke.
     
    59:23
    Rusi puk vysúvajú do stredného pásma, neúnosný tlak súpera sa stáva ešte neúnosnejším.
     
    59:48
    Kanaďanov je plný ľad, ale nedokážu sa predrať do priameho zakončenia na Vasilevskija.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Rusi napínavý záver stretnutia ustáli a na ľadovej ploche vypukla ich úprimná radosť z bronzových medailí.
     
    Kanadskí hokejisti iba so smutnými tvárami sledujú radosť na opačnej polovici klziska.

    Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení ruský gólman Vasilevskij a kanadský obranca Ekblad.

    Ceny za zvládnutý zápas o bronz si preberajú aj rozhodcovia. Dnes sa ako hlavní predstavili Bjork zo Švédska a Mayer z USA, na čiarach im asistovali Švéd Pihlblad a Čech Tošenovjan.
     
    Strely na bránu v stretnutí:
    Kanada 31 – Rusko 32
     
    Na ľadovej ploche prebieha dekorovanie bronzového tímu juniorského svetového šampionátu.
     
    Kapitán Anton Slepyšev oficiálne zodvihol nad hlavu trofej a nasleduje štátna hymna Ruska.
     
    Ruská hymna doznela a s konštatovaním, že Malmö Arena dnes bola svedkom skutočne špičkového juniorského hokeja sa s vami pre dnešok lúči Veronika Pancuráková.

    Už o 19:00 je na programe finálový zápas, ktorým vás bude sprevádzať kolegyňa Dominika Handzušová. Nenechajte si ho ujsť a zachovajte nám svoju priazeň aj naďalej. (17:24:35)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 48. Morrisey (Hudon, Pelech) – 4. Grigorenko, 15. Gimatov (Mironov)


    Kanada U20: Fucale (Paterson) – Pouliot, Ekblad, Dumba (A), G. Reinhart, Morrissey, Pelech, Birgas – Lazar, Petan, McDavid – S. Reinhart, Laughton (C), Horvat – Mantha, Drouin (A), Hudon – Gauthier, Rychel, Leier – Anderson,
    Rusko U20: Vasilevskij (Nalimov) – Mironov (A), Zadorov, Triamkin, Ľubuškin, Maslov, Bereglazov, Vasiliev – Grigorenko, Bučnevič, Slepyšev (C) – Barbanov, Osnovin, Žafiarov – Chlopotov, Barbašov, Jakimov (A) – Gimatov, Busarov, Skladničenko – Zykov

    Rozhodca: Bjork (SWE), Mayer (USA) – Pihlblad (SWE), Tošenovjan (CZE)

    Diváci: 10713