Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – NJ Devils 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Dallas – Detroit 1:5 (kon.)
St. Louis – Columbus 6:2 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
LA Kings – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
6:2 (0:2, 3:0, 3:0)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 05.01.2014, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Partner:
     
    54:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté si asi nyní přejí být co nejdříve pryč ze St. Louis, protože naprosto ztrácí slibně rozehraný zápas. Nutno dodat, že Bluesmani jsou zhruba od pětadvacáté minuty lepší a zaslouženě vedou. Z předbrankového prostoru se nyní ALEX PIETRANGELO prosazuje dorážkou a využívá tak Oshieovu přihrávku. Asistence: T.J. Oshie, David Backes.
     
    48:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Zápas se pomalu začíná měnit v exhibici Blues. Po levé straně pláchl s kotouček Backes, který viděl před brankou najíždějícího JADENA SCHWARTZE. McElhinney puk nezastavil, kotouč pod gólmanem Columbusu projel a Schwartz ho bez problémů uklidil do zpola opuštěné klece. Asistence: David Backes, T.J. Oshie.
     
    40:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Takovýhle vstup do třetí třetiny si kouč Todd Richards jistě nepředstavoval. Po čtrnácti vteřinách navyšuje vedení domácích PATRIK BERGLUND, kterého našel před brankou Vladimir Tarasenko a švédský útočník nedává zblízka McElhinneymu vůbec žádnou šanci – trefuje se přesně do levého horního rohu. Asistence: Vladimir Tarasenko, Vladímír Sobotka.
     
    37:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Pekná individuální akce MAXIMA LAPIERREHO zakončená šťastným gólem, při kterém McElhinney hodně zaspal. Lappierre se před útočnou modrou zbavil kličkou beka a dostal se k pravému kruhu, odkud tvrdě vystřelil. McElhinney celou situaci viděl, přesto mu rána domácího centra prošla nad lapačkou do sítě. Asistence: Alex Pietrangelo, Jay Bouwmeester.
     
    35:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Rarasenko se dostal od útočné modré až mezi kruhy a bekhendem vystřelil. Jeho pokus vyrazil McElhinney před sebe, kde si kotouč našel VLADIMÍR SOBOTKA a bekhendem zblízka srovnává stav zápasu. Asistence: Vladimir Tarasenko, Kevin Shattenkirk.
     
    27:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    PATRIK BERGLUND dostal přihrávku od Jackmana na modrou čáru, z pravé strany vystřelil a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. McElhinney toho zřejmě moc neviděl, stálo před ním snad pět hráčů. Asistence: Barett Jackman, Kevin Shattenkirk.
     
    11:22
    Columbus právě vstřelil branku!
    Opravdu nevím, jak nyní mohla střela projt do branky a ani z opakovaného záznamu nejsem moudřejší. Faktem je to, že MARK LETESTU se dostal na útočné modré po přihrávce Comeaua ke střele. Tvrdě vypálil. Clonící Tropp se k teči nedostal, ale jeden z beků domácích puk nadzvedl a ten pořádným obloukem přeletěl záda Elliotta. Následně zapadl za zkoprnělého gólmana domácích.Na gólu si připisuje asistenci gólman Columbusu, který puk bleskově na Comeaua rozehrál. Asistence: Blake Comeau, Curtis McElhinney.
     
    03:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla parádní střela z hole ARŤJOMA ANISIMOVOVA. Ruský forvard dostal mezi kruhy přihrávku zprava od Dubinského, zpracoval si puk, vystřelil a milimetrově přesnou střelou vymetl všechny pavučinky v levém horním rohu klece Elliotta. Asistence: Brandon Dubinsky, Fyan Murray.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 28. Berglund (Jackman, Shattenkirk), 36. Sobotka (Tarasenko, Shattenkirk), 38. Lapierre (Pietrangelo, Bouwmeester), 41. Berglund (Tarasenko, Sobotka), 49. Schwartz (Backes, Oshie), 55. Pietrangelo (Oshie, Backes) – 4. Anisimov (Dubinsky, Murray), 12. Letestu (Comeau, McElhinney)


    St. Louis Blues: Eliott (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Jackman, Cole, Leopold – Schwartz, Backes, Oshie – Sobotka, Berglund, Tarasenko – Morrow, Roy, Stewart – Pääjärvi, Lapierre, Reaves. Trenér: Ken Hitchcock.
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovskij) – Johnson, Tjutin, Wisniewski, Murray, Nikitin, Savard – Dubinski, Anisimov, Horton – Foligno, Johansen, Umberger – Jenner, Letestu, Tropp – Comeau, Craig, Atkinson. Trenér: Todd Richards.

    Rozhodca: 2 Mike Hasenfratz, 26 Rob Martell – 75 Derek Amell, 98 John Grandt