Rusko – Slovensko 5:1 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Česko – Veľká Británia 12:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Slovensko
Pondelok 16.12.2013, 16:30 • Gianmalo Scola Arena, Albi di Canazei (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola spomedzi všetkých asi najvyrovnanejšia, no našim chlapcom napokon šťastie v koncovke a najmä gólman Lavretskij veľmi neprial, a tak sa im už nepodarilo skórovať. Na druhej strane boli však Rusi úspešnejší, keď po góle od Poljanskeho z 48. minúty navýšili svoj náskok na konečných 5:1.

    Ruskí hokejisti teda bez prehry a s dvoma inkasovanými gólmi vyhrávajú skupinu B, hneď pred druhým Slovenskom. Oba tímy postupujú do štvrťfinále. Slováci si v ňom zmerajú sily proti Kanaďanom, no súper Rusov ešte nie je úplne známy.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zimnej Univerziády 2013.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:44:01)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Rusi hrajú už v plnom počte a vyzerá to tak, že svoj náskok si už jasne udržia bez inkasovania druhého gólu. Momentálne je pri puku pozorný obranca Ložkin.
     
    59:16
    Ruskému útočníkovi Demidovovi tentokrát poriadne pukli nervy v obrannom pásme, keď skočil na ležiaceho slovenského obrancu Šedivého a začal do neho mierne búšiť rukavicami a ťahať ho za dres. Následne sa však vylučovať nebude.
     
    59:05
    Hokejisti Ruska hrajú už vo štvorici, no zatiaľ sa bránia naozaj veľmi dobre. Slovenskí hokejisti sa snažia niečo vymyslieť, no musíme povedať, že dnes sa im naozaj veľmi nedarí.
     
    58:41
    Z hranice pravého kruhu tentokrát skvele pálil Gmitter, no jeho delovku napokon gólman Lavretskij vyrazil pred seba ku pozornému Putilovi, ktorý puk bez problémov vyhodil cez všetky čiary.
     
    58:24
    Slováci si vo svojej početnej výhode o dvoch mužov poriadne nerozumeli, keď po dobrej prihrávke z ľavej strany od Vargu obrancovi Loydlovi puk ušiel a skončil až pri gólmanovi Srncovi.
     
    57:47
    Na rad prichádza početná výhoda o dvoch mužov pre Slovensko. Slovenský útočník Jozef Kentoš obdržal na pravej strane tvrdý bodyček od Kopytina klasifikovaný ako vrazenie na mantinel.
     
    57:01
    V závere tretej tretiny si hokejisti Slovenska zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť ruský kapitán Demidov.
     
    56:45
    Gólman Srnec opäť skvele zakročil, keď sa po dobrej prihrávke od Mordvinova spoza slovenskej brány rýchlo presunul do stredu svojho bránkoviska a strelu od Fayzullina vyrazil svojimi betónmi do bezpečia.
     
    56:18
    Varga bojoval o puk proti ruskej defenzíve na ľavej strane, no napokon bol neúspešný, keďže ho pozorný Ložkin od puku svojou hokejkou s veľkým prehľadom odstavil.
     
    55:40
    Baláž sa chcel cez stredné pásmo rýchlo dostať do útoku, no ruský forčeking mu urobil poriadne problémy a prinútil ho stiahnuť sa až k bráne slovenského gólmana Srnca.
     
    55:09
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát medzi svojimi betónmi zachytil puk po dobrej strele z tesnej blízkosti od Nazarova, ktorý sa opäť zbavil slovenskej obrany.
     
    54:59
    Slováci sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Ruská defenzíva je naozaj veľmi pozorná a nič nenecháva na náhodu. Momentálne je pri puku aktívny Putilov.
     
    54:23
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Habšudu sa k zakončeniu v medzikruží dostal Gápa, no ten svojou strelou trafil len zadný mantinel za ruskou bránou. Lavretskij teda zasahovať nemusel.
     
    53:36
    Alexander Ščerbina ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, keď skvele prešprintoval slovenských obrancov a následne chcel prekonať ležiaceho Srnca, no trafil len konštrukciu slovenskej brány!
     
    52:55
    Mordvinov potiahol puk za slovenskú bránu po ľavom krídle a následne chcel dobrou bekhendovou prihrávkou nájsť Fayzullina, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Slimák puk zachytil a poslal ho do stredného pásma.
     
    52:11
    Ruskí hokejisti majú puk vo svojej moci vo vlastnej obrannej tretine, kde upokojujú tempo hry a prestriedávajú svoju hernú formáciu. Slováci sa medzitým snažia forčekovať.

    Góly a asistencie: 14. Nazarov (Mitriakov, Putilov), 18. Kopytin (Ščerbina, Ugolnikov), 21. Mordvinov (Fayzullin), 34. Menšikov (Sumin, Fayzullin), 48. Poljanskij (Sokolov) – 4. Gmitter (D. Kramár)


    Rusko: Lavretskij (Alistratov) – Putilov, Ugolnikov ("A"), Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast, Turukin – Kopytin ("A"), Ščerbina, Demidov ("C") – Fayzullin, Mordvinov, Podšendjalov – Michailov, Poljanskij, Alešin – Nazarov, Mitriakov, Sokolov.
    Slovensko: Srnec (Cibuľa) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais ("C"), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter ("A"), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran ("A") – Varga, Gápa, Cútt.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER) – Frederic Monnaie (BEL), Lauri Nikulainen (FIN)