Rusko – Slovensko 5:1 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Česko – Veľká Británia 12:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Slovensko
Pondelok 16.12.2013, 16:30 • Gianmalo Scola Arena, Albi di Canazei (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    57:47
    Na rad prichádza početná výhoda o dvoch mužov pre Slovensko. Slovenský útočník Jozef Kentoš obdržal na pravej strane tvrdý bodyček od Kopytina klasifikovaný ako vrazenie na mantinel.
     
    57:01
    V závere tretej tretiny si hokejisti Slovenska zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť ruský kapitán Demidov.
     
    48:36
    Ruskí hokejisti majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za vrazenie na mantinel odišiel sadnúť slovenský útočník Marcel Baláž.
     
    45:12
    Slovenskí hokejisti budú hrať presne 23 sekúnd v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Mordvinov.
     
    43:35
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ščerbina.
     
    31:47
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť Ondrej Gmitter, ktorý sa v obrannom pásme previnil krosčekom.
     
    31:33
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Poljanskij.
     
    28:59
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za hákovanie tentokrát odchádza sadnúť Peter Boltun.
     
    28:49
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Jurij Nazarov.
     
    24:08
    Rusi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za útočný faul – nedovolené bránenie odchádza sadnúť Marcel Baláž.
     
    13:35
    Rusi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si tentokrát za držanie protihráča odchádza sadnúť Boltun.
     
    09:02
    Na rad prichádza ďalšia ruská presilová hra. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ondrej Gmitter.
     
    04:06
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si tentokrát za držanie hokejky odchádza sadnúť ruský hráč Fayzullin.
     
    03:21
    Aj Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie gólmana Srnca odchádza sadnúť ruský útočník Nazarov.
     
    00:18
    Rusi si v úvode zápasu zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odišiel sadnúť Boltun.

    Góly a asistencie: 14. Nazarov (Mitriakov, Putilov), 18. Kopytin (Ščerbina, Ugolnikov), 21. Mordvinov (Fayzullin), 34. Menšikov (Sumin, Fayzullin), 48. Poljanskij (Sokolov) – 4. Gmitter (D. Kramár)


    Rusko: Lavretskij (Alistratov) – Putilov, Ugolnikov ("A"), Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast, Turukin – Kopytin ("A"), Ščerbina, Demidov ("C") – Fayzullin, Mordvinov, Podšendjalov – Michailov, Poljanskij, Alešin – Nazarov, Mitriakov, Sokolov.
    Slovensko: Srnec (Cibuľa) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais ("C"), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter ("A"), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran ("A") – Varga, Gápa, Cútt.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER) – Frederic Monnaie (BEL), Lauri Nikulainen (FIN)