Rusko – Slovensko 5:1 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Česko – Veľká Británia 12:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Slovensko
Pondelok 16.12.2013, 16:30 • Gianmalo Scola Arena, Albi di Canazei (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    47:22
    Rusko dalo gól!
    Slovenská defenzíva opäť poriadne zlyhala, keď prenikajúceho ruského útočníka nedokázal zastaviť ani Cútt a ani Varga. KIRILL POLJANSKIJ si zo stredného pásma nakorčuľoval do medzikružia, tvrdo vypálil a jeho delovka napokon gólmanovi Srncovi prepadla pomedzi jeho betóny do slovenskej brány. Asistenciu si pripisuje Vladislav Sokolov.
     
    33:33
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali vo svojej krátkej presilovej hre po návrate ruského hráča Poljanskeho využiť svoju presilovú hru! Po skvelej prihrávke od Sumina sa k puku na ľavej strane dostal VITALIJ MENŠIKOV, ktorý si nakorčuľoval pred slovenskú bránu, urobil skvelý poloblúk a puk zasunul do Srncovej svätyne popri jeho ľavom betóne. Asitencie si pripisujú hráči Alexander Sumin a Danil Fayzullin.
     
    20:52
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa dostávajú do dvojgólového vedenia hneď v úvode druhej tretiny! Fayzullin potiahol puk za slovenskú bránu, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel pred gólmanom Srncom aktívneho VASILIJA MORDVINOVA, ktorý svojou strelou rozvnil sieť v slovenskej bráne potretíkrát. Marek Srnec sa na slovenských obrancov hnevá oprávnene. Asistenciu si pripisuje Danil Fayzullin.
     
    17:53
    Rusko dalo gól!
    Ruskí reprezentanti otáčajú gólový účet tohto stretnutia vo svoj prospech a dostávajú sa do vedenia. Ščerbina potiahol puk za slovenskú bránu, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel pred gólmanom Srncom aktívneho PAVLA KOPYTINA, ktorý sa odpútal od slovenských obrancov a svojou strelou prekonal slovenského brankára. Asistencie si pripisujú hráči Alexander Ščerbina a Alexander Ugolnikov.
     
    13:53
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! Ruskí hokejisti dokázali rovnako ako ich slovenskí protihráči využiť presilovú hru na vsietenie gólu. Po skvelej prihrávke od Mitriakova sa k puku na hranici pravého kruhu dostal JURIJ NAZAROV, ktorý svojou prízemnou delovkou vymietol pavučinu medzi betónmi gólmana Srnca. Asistencie si pripisujú hráči Vadim Mitriakov a Kirill Putilov.
     
    03:26
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža už po piatich sekundách! Po vyhratom vhadzovaní sa k puku na útočnej modrej čiare dostal Dominik Kramár, ktorý ho nahodil pred ruskú bránu, kde sa najlepšie zorientoval ONDREJ GMITTER, ktorý svojim bekhendovým zakončením z polotočky na pravej strane umiestnil puk k pravej žŕdke ruskej brány. Gólman Lavretskij teda nemal žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Dominik Kramár.

    Góly a asistencie: 14. Nazarov (Mitriakov, Putilov), 18. Kopytin (Ščerbina, Ugolnikov), 21. Mordvinov (Fayzullin), 34. Menšikov (Sumin, Fayzullin), 48. Poljanskij (Sokolov) – 4. Gmitter (D. Kramár)


    Rusko: Lavretskij (Alistratov) – Putilov, Ugolnikov ("A"), Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast, Turukin – Kopytin ("A"), Ščerbina, Demidov ("C") – Fayzullin, Mordvinov, Podšendjalov – Michailov, Poljanskij, Alešin – Nazarov, Mitriakov, Sokolov.
    Slovensko: Srnec (Cibuľa) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais ("C"), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter ("A"), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran ("A") – Varga, Gápa, Cútt.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER) – Frederic Monnaie (BEL), Lauri Nikulainen (FIN)