Rusko – Slovensko 5:1 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Česko – Veľká Británia 12:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Slovensko
Pondelok 16.12.2013, 16:30 • Gianmalo Scola Arena, Albi di Canazei (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    59:16
    Ruskému útočníkovi Demidovovi tentokrát poriadne pukli nervy v obrannom pásme, keď skočil na ležiaceho slovenského obrancu Šedivého a začal do neho mierne búšiť rukavicami a ťahať ho za dres. Následne sa však vylučovať nebude.
     
    57:47
    Na rad prichádza početná výhoda o dvoch mužov pre Slovensko. Slovenský útočník Jozef Kentoš obdržal na pravej strane tvrdý bodyček od Kopytina klasifikovaný ako vrazenie na mantinel.
     
    57:01
    V závere tretej tretiny si hokejisti Slovenska zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť ruský kapitán Demidov.
     
    55:09
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď tentokrát medzi svojimi betónmi zachytil puk po dobrej strele z tesnej blízkosti od Nazarova, ktorý sa opäť zbavil slovenskej obrany.
     
    53:36
    Alexander Ščerbina ukázal svoj herný dôraz na pravom krídle, keď skvele prešprintoval slovenských obrancov a následne chcel prekonať ležiaceho Srnca, no trafil len konštrukciu slovenskej brány!
     
    50:24
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Fast, no jeho delovka napokon minula priestor slovenskej brány. Následne chcel odrazený puk na ľavej strane dorážať Kopytin, no aj ten minul priestor slovenskej brány.
     
    48:36
    Ruskí hokejisti majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za vrazenie na mantinel odišiel sadnúť slovenský útočník Marcel Baláž.
     
    47:22
    Rusko dalo gól!
    Slovenská defenzíva opäť poriadne zlyhala, keď prenikajúceho ruského útočníka nedokázal zastaviť ani Cútt a ani Varga. KIRILL POLJANSKIJ si zo stredného pásma nakorčuľoval do medzikružia, tvrdo vypálil a jeho delovka napokon gólmanovi Srncovi prepadla pomedzi jeho betóny do slovenskej brány. Asistenciu si pripisuje Vladislav Sokolov.
     
    45:12
    Slovenskí hokejisti budú hrať presne 23 sekúnd v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Mordvinov.
     
    43:35
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ščerbina.
     
    42:52
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal dôležitý zákrok, keď po nekompromisnej delovke z ľavého kruhu od Michailova dokázal puk svojou lapačkou zblokovať mimo svojej brány.
     
    39:24
    Čížek nahodil puk pred ruskú bránu bekhendovým projektilom z ľavej strany, následne ho chcel pred gólmanom Lavretskim tečovať ešte Daniška, no ten nedokázal prekonať výstroj dnes skvele chytajúceho ruského gólmana.
     
    38:21
    Gólman Srnec si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď ukážkovo vykorčuľoval zo svojej brány po chybe slovenských obrancov a svojimi betónmi zvalcoval útočiaceho Kopytina. Najskôr však trafil puk, a tak sa vylučovať nebude.
     
    34:16
    Slovenský útočník Baran sa dostal do skvelej gólovej šance, keď pred ruskou bránou tečoval strelu od modrej v znení Šedivého, no napokon len veľmi tesne minul priestor ruskej svätyne!
     
    33:33
    Rusko dalo gól!
    Rusi dokázali vo svojej krátkej presilovej hre po návrate ruského hráča Poljanskeho využiť svoju presilovú hru! Po skvelej prihrávke od Sumina sa k puku na ľavej strane dostal VITALIJ MENŠIKOV, ktorý si nakorčuľoval pred slovenskú bránu, urobil skvelý poloblúk a puk zasunul do Srncovej svätyne popri jeho ľavom betóne. Asitencie si pripisujú hráči Alexander Sumin a Danil Fayzullin.
     
    31:47
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť Ondrej Gmitter, ktorý sa v obrannom pásme previnil krosčekom.
     
    31:33
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Poljanskij.
     
    29:26
    Slovenský útočník Peter Čížek bol nekompromisne zložený k ľadu v medzikruží jedným z ruských hráčov. Následne sa hra síce prerušila, no hlavný rozhodca faul nevidel a vylučovať sa teda nebude.
     
    28:59
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za hákovanie tentokrát odchádza sadnúť Peter Boltun.
     
    28:49
    Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Jurij Nazarov.
     
    28:21
    Po dobrej strele z pravej strany od Barana gólman Lavretskij opäť skvele zapracoval svojimi betónmi. Následne sa k dorážke dostal Kalináč, no ochranca ruskej svätyne aj tentokrát puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    27:58
    Po krátkej chvíli sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Čížek, ktorý tvrdo vystrelil, no gólman Lavretskij vyrazil jeho strelu len pred seba. Pred ruskou bránou sa k dorážke dostal opäť Kentoš, no ruský gólman zachytil puk medzi svojimi betónmi!
     
    27:27
    Gólman Lavretskij si na svoje konto pripísal ďalší fantastický zákrok, keď po tvrdej delovke z ľavej strany od Kentoša dokázal vyraziť puk na zadný mantinel!
     
    24:08
    Rusi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za útočný faul – nedovolené bránenie odchádza sadnúť Marcel Baláž.
     
    23:51
    Ruský útočník Fayzullin sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď po parádnej prihrávke od Mordvinova stál proti Srncovi sám, no napokon po svojom úniku len tesne minul priestor slovenskej svätyne.
     
    20:52
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa dostávajú do dvojgólového vedenia hneď v úvode druhej tretiny! Fayzullin potiahol puk za slovenskú bránu, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel pred gólmanom Srncom aktívneho VASILIJA MORDVINOVA, ktorý svojou strelou rozvnil sieť v slovenskej bráne potretíkrát. Marek Srnec sa na slovenských obrancov hnevá oprávnene. Asistenciu si pripisuje Danil Fayzullin.
     
    19:50
    Lavretskij si v závere prvej tretiny pripísal na svoje konto fantastický zákrok, keď po nekompromisnej strele od Čížeka z medzikružia zachytil puk vo svojej lapačke a následne prerušil hru!
     
    17:53
    Rusko dalo gól!
    Ruskí reprezentanti otáčajú gólový účet tohto stretnutia vo svoj prospech a dostávajú sa do vedenia. Ščerbina potiahol puk za slovenskú bránu, následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel pred gólmanom Srncom aktívneho PAVLA KOPYTINA, ktorý sa odpútal od slovenských obrancov a svojou strelou prekonal slovenského brankára. Asistencie si pripisujú hráči Alexander Ščerbina a Alexander Ugolnikov.
     
    13:53
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! Ruskí hokejisti dokázali rovnako ako ich slovenskí protihráči využiť presilovú hru na vsietenie gólu. Po skvelej prihrávke od Mitriakova sa k puku na hranici pravého kruhu dostal JURIJ NAZAROV, ktorý svojou prízemnou delovkou vymietol pavučinu medzi betónmi gólmana Srnca. Asistencie si pripisujú hráči Vadim Mitriakov a Kirill Putilov.
     
    13:35
    Rusi si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si tentokrát za držanie protihráča odchádza sadnúť Boltun.
     
    10:27
    Do obrovskej gólovej šance sa tentokrát v oslabení dostal slovenský útočník Martin Baran, ktorý zachytil puk v medzikruží a následne zakončoval z hranice ľavého kruhu. Pozorný ruský obranca Menšikov ho však počas jeho prieniku dobre bránil a napokon celú situáciu vyriešil až gólman Lavretskij, ktorý ukryl puk vo svojej lapačke.
     
    09:02
    Na rad prichádza ďalšia ruská presilová hra. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Ondrej Gmitter.
     
    04:06
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si tentokrát za držanie hokejky odchádza sadnúť ruský hráč Fayzullin.
     
    03:26
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža už po piatich sekundách! Po vyhratom vhadzovaní sa k puku na útočnej modrej čiare dostal Dominik Kramár, ktorý ho nahodil pred ruskú bránu, kde sa najlepšie zorientoval ONDREJ GMITTER, ktorý svojim bekhendovým zakončením z polotočky na pravej strane umiestnil puk k pravej žŕdke ruskej brány. Gólman Lavretskij teda nemal žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Dominik Kramár.
     
    03:21
    Aj Slováci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie gólmana Srnca odchádza sadnúť ruský útočník Nazarov.
     
    00:18
    Rusi si v úvode zápasu zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odišiel sadnúť Boltun.
     
    Na ľadovú plochu Gianmalo Scola Arena v Alba di Canazei sa pomaličky dostávajú rozhodcovia a hráči oboch tímov. O niekoľko minút bude môcť začať súboj o prvé miesto v tabuľke skupiny B medzi Ruskom a Slovenskom!

    Góly a asistencie: 14. Nazarov (Mitriakov, Putilov), 18. Kopytin (Ščerbina, Ugolnikov), 21. Mordvinov (Fayzullin), 34. Menšikov (Sumin, Fayzullin), 48. Poljanskij (Sokolov) – 4. Gmitter (D. Kramár)


    Rusko: Lavretskij (Alistratov) – Putilov, Ugolnikov ("A"), Kutugin, Ložkin, Sumin, Menšikov, Fast, Turukin – Kopytin ("A"), Ščerbina, Demidov ("C") – Fayzullin, Mordvinov, Podšendjalov – Michailov, Poljanskij, Alešin – Nazarov, Mitriakov, Sokolov.
    Slovensko: Srnec (Cibuľa) – Slimák, D. Kramár, Tartaľ, D. Brejčák, Šedivý, Rais ("C"), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter ("A"), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran ("A") – Varga, Gápa, Cútt.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER) – Frederic Monnaie (BEL), Lauri Nikulainen (FIN)